Nam nam, Nachoburger!

 

Lounasaika lähestyy sopivasti, joko maha murisee? Jos ei vielä, niin ehkä näiden kuvien jälkeen..? Sunnuntai-iltana valmistimme nimittäin herkullisen aterian rantapäivän päätteeksi; aterian, joka koostui itsetehdyistä nachoburgereista ja uuniperunoista.

088

Olen aiemminkin jakanut noiden herkullistakin herkullisempien (saako omatekemää ruokaa kehua?) jauhelihapihvien ohjeen, mutta koska en enää muista kyseistä postausta, otetaan uusiksi:
jauhelihan joukkoon leivänmurusia (= korppujauhoja korvaamaan – meillä tähän käytetään vaaleaa paahtoleipää) sekä murskattua Fetajuustoa. Joukkoon mausteita oman maun mukaan: suolaa, rouhittua mustapippuria, sipulijauhetta (jos ei halua käyttää oikeaa sipulia), joskus käytän myös valkosipulijauhetta. Tämän jälkeen jauhelihataikina jääkaappiin puoleksi tunniksi maustumaan ja sitten ei muuta kuin pihvejä paistamaan!

Lihapullat meillä valmistuu hyvin pitkälti saman periaatteen mukaan. Kerran erehdyin tekemään lihapullia ns. perinteisemmän ohjeen mukaan (korppujauhoja yms.) enkä kyllä tee toiste, niin suuri oli maku- ja koostumusero!

cats

Perinteiset (paksut ja kuivat) hampurilaissämpylät korvaan mielelläni leivällä; jotain paahtoleipää tai sitten ruisleipää, molemmat toimii. Näissä kuvan versioissa käytimme vehnäpaahtoa. Mies lämmitti leipäviipaleita pannulla ja laittoi niiden väliin kaksi pihviä, tästä tuli siis tuplahamppari :P

092

Kuuman pihvin päällä cheddar-dippiä ja raikas ananas salaatinlehden kera. Niin ja alimmaisen pihvin päällä itse nachot, joista burgeri nimensäkin sai. Nachojen päällä ripaus salsaa ja ranskankermaa. Nachoidea saatu Mäkkärin mainoksesta :).

094

Perunat tein ystäväni ohjeen mukaan; niin ikään ystäväni mukaan meillä kutsutaan näitä veneperunoita Annan perunoiksi. Pesin perunat hyvin, poistin huonot kohdat, jos sellaisia oli ja lohkoin ne venemäisesti uunipellille. Päälle ripaus öljyä ja mausteita: suolaa, perunamaustetta ja sipulijauhetta, joskus grillimaustetta. Uunissa reilu puoli tuntia, jotta saavat hieman väriä pintaansa – niin herkullisia ja rapeita! Kunhan ei tee sitä virhettä, että käyttää mausteita liikaa, jolloin itse perunan herkullinen maku häviää…

cats

101

En olisi uskonut, että nachot sopii hampurilaiseen näin hyvin! Toivat kivaa suolaisuutta joukkoon ja lämpimän pihvin ansiosta pehmenivät kivasti. Sanoin miehelle syödessämme, että tämä on paras hampurilainen mitä olen koskaan syönyt. Miehellä ei yltänyt ihan ykköseksi, mutta kuulemma top kakkoseen kuitenkin ;). Näitä suosittelen!

Herkullista tiistaita!

Comments

 1. 30.7.2013 / 11:45

  Herkulliselle näyttää, joten uskon kyllä että myös maistuu. Pitänee kokeilla tisekkin.

 2. @nne
  30.7.2013 / 11:56

  Onneksi juuri söin lounaan, olisi muuten kyllä kuola valunut näppäimistölle :D Täytyy ehdottomasti kokeilla joskus, kiitos vinkistä! :) Kaikki nacho-jutut on mun lemppareita!
  Nimim. Söin lounaaksi Freshin kana-taco salaattia ;)

 3. 30.7.2013 / 12:59

  Näyttää ihanalta, nacho ruoat on ihan meidän lemppareita! Tuota täytyy ehdottomasti kokeilla :)

 4. Niina ja 4kisua
  30.7.2013 / 16:17

  Näyttääpä tosi herkulliselta ;D Ihanaa et saa uusia ruokavinkkejä kun aina tulee tehtyä niitä samoja….
  Taidanpa mennä jääkaapille ;)

 5. 30.7.2013 / 18:38

  Eihän tähän voi muuta todeta kuin että nam! Varmasti herkullista :)

 6. nanna
  30.7.2013 / 18:53

  Naaaam! Pitää kyllä kokeilla, nachot tuo varmasti hyvää vaihtelua (vaikkei meillä hamppareita tehdä kuin ehkä kahdesti vuodessa). :)

  • 31.7.2013 / 10:36

   suosittelen! meillä tehdään hamppareita 2-3 kertaa vuodessa, voi olla että ne muuttui nyt lopullisesti nachohamppareiksi :)

 7. Kaisa
  30.7.2013 / 21:59

  Siis aivan todella herkullisen näköisiä, nami! Viimeinen virhe oli tulla lukemaan blogiasi nälissään. Lähdenkin tästä iltapuurolle ihanien kuvien saattelemana ;)

 8. EmiliaMaria
  30.7.2013 / 22:11

  Saa omaa ruokaa kehua! Tietenkin. Mä tein tänään eka kertaa elämässäni kesäkeittoa ja se oli kyllä herkkujen herkkua. :D
  (ne jotka tekee kesäkeiton pakastevihanneksista, pitäisi raahata hiuksista kadulle ja ruoskia julkisesti… )

  • 31.7.2013 / 10:38

   ai ku mainio, kyllä nauratti tuo sun lausahdus! :D
   monesti suomalaisilla vain tuntuu olevan sellainen mielipide, että mitään omaan itseen liittyvää ei saa kehua; mieluiten vähätellä. aika tyhmää mielestäni!

 9. 31.7.2013 / 02:10

  Kerran maistoin ravintolassa juurikin tuollaista hampurilaista, ja oi että, ihan perfect noi rapeat nachot hampparin välissä!! pitää kyllä tehdä itekin kotona. :)

 10. 31.7.2013 / 13:24

  Nam nam! Tätä täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla joku päivä, herahti aivan vesi kielelle! Kaikki burgerin tapaiset on olleet kyllä mulle tämän kesän hitti nro 1, on käynyt grilli kuumana harvase päivä. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.