Pasta Carbonara

 

Lähes kuukausi sitten postailin herkullisesta pasta-ateriasta ja muutama päivä sitten lukija nimimerkillä A toivoi, että kertoisin pastan ohjeen. Joten tässäpäs tulee!

004

Mielestäni tähän ateriaan sopii parhaiten Penne-pasta ja aterian valmistamisen voikin aloittaa sen keittämisellä. Kun on laittanut veden kiehumaan, voi sen jälkeen pannulla kuullottaa sipulin ja lisätä hetken kuluttua joukkoon kinkku- ja pekonipalaset (pekoni ei pakollinen). Käytimme Palvikinkkuleikkeleitä pilkottuina. Sen jälkeen ainekset saa ruskistua hetkisen, jonka jälkeen pannulle lisätään kerma. Ruokakerman sijaan käytimme tähän kuohukermaa, joka antaa kivasti makua. Kerman joukkoon pannulle voi ripotella mausteita oman maun mukaan, itse käytimme lähinnä rouhittua mustapippuria. Kun pasta on lähes kypsää, se lisätään pannulle kerman ja muiden ainesten joukkoon. Pari minuuttia ja ruoka on valmis! Valmiin annoksen päälle ripauksia Parmesan-juustoa sekä rucolaa, kylkeen pala patonkia ja jokin raikas & hedelmäinen vihersalaatti. Nam!

cats

Kylkiäisenä saa erittäin todennäköisesti myös Italia-kuumeen… Terveisin eräs, joka söi tuota herkullista pastaa eilen ja on tämän päivän ahkerasti selaillut matkakuvia! Nyt mä sitten tahdon Italiaan, Espanjaan, Menorcalle, Kroatiaan, Zakinthokselle… Hmmm, antaisko arvan päättää?

Comments

 1. Rags
  12.8.2013 / 19:51

  Kroatiassa on hyvaa ruokaa! ;-) Ja muutenkin ihana paikka!

 2. Elina
  12.8.2013 / 20:32

  Varmaan hyvää noinkin, mutta ”oikeaan” pasta carbonaraan tulee myös kananmunaa, kokeile ensi kerralla sellaisella ohjeella. Tulee superhyvää ;)

   • M
    13.8.2013 / 08:00

    Me täällä kaukana Suomessa luulemme että kaikki on mustavalkoista.. Italiassa keittiössä työskennelleenä voin kertoa että esim. lasagnea on niin monenlaista kuin on kokkiakin, yleensä eri kylissä on aina omat reseptinsä, olenpa syönyt erään vanhan muorin tekemään lasagnea jossa oli kokolihasta leikattua kuutiota ja siitä tehty kastike ;-) ja kerran eräs kaveri väitti että teen vääränlaista minestronekeittoa..oli hauska kertoa että ei ole olemassa vain yhtä ja oikeaa minestronea sillä se on maalaiskeitto ja joka kylässä omanlainen.. samoin kuin tiramisu, lukemattomia suussa sulavia ohjeita.. :D tosin, onhan se niin että oikeaan pasta carbonaraan tulee aina kanamunaa mutta tosiaan, omat sovellukset kunniaan! Mukavaa päivää ja viikkoa sinulle sekä ihanille kisuleille <3

    • 13.8.2013 / 09:40

     näinpä, jokaisella kokilla on usein hieman omat versionsa :). Espanja-aikoinani yksi kämppiksistäni oli italialainen, oikein sellainen mamma-tyylinen keittiössä häärääjä ja voi miten herkullisia ja vaihtelevia italialaisia aterioita hän meille valmistikaan! <3
     kyllä, perinteiseen Carbonaraan tulee kananmunaa, kuten olen täällä blogissa muutamaan otteeseen maininnutkin ja aterian nimikinhän on oikeasti ja virallisesti Spaghetti alla Carbonara, siinä käytetään yleisimmin siis spaghettia.
     tällaisen kananmunattoman version olemme nähneet muutamien suomalaisravintoloiden listalla ja päätimme nyt kesällä kokeilla – kannatti! itse tykkään saada vaihtelua perinteisimpiin resepteihin ja mielelläni kokeilen erilaisia versioita :)
     kiitos, samoin sinulle!

 3. 12.8.2013 / 22:13

  Oijoi, herkulta näyttää ja kuulostaa, mmmm!

 4. Tanja
  13.8.2013 / 08:11

  ja noi sun ihanat servetit….
  (mistä lie taas hankittu =) )

  Ruoka näyttää niin herkulliselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.