Piipahdus Raahessa

 

Kun keskiviikkona täällä mainitsin, että vietin koko päivän Raahessa, sain kysymyksiä tyyliin mitä sää Raahessa :). Serkkuni perheineen asuu Raahessa, joten kaupunki on minulle sitä kautta tuttu. Keskiviikkona vietimme aikaa lähinnä serkkuni äidin liikkeessä, Kuva Lenitassa:

007

Olen käynyt liikkeessä useita kertoja ja aina siellä on erilainen sisustus, niin tälläkin kertaa. Valtavasti ihania kehystettyjä valokuvamuistoja elämän eri hetkistä, puhumattakaan runsaasta kehysvalikoimasta! Liike ei olekaan pelkästään valokuvaamo, vaan myös kehystämö.

009

Liikkeessä voi teettää/kehystää vaikka liitutaulun, peilin tai kivan naulakon, jonka Lenita oli ideoinut studion pieneen kaunistautumisnurkkaukseen.

010

022

Liikkeestä löytyy myös kätevä kuvakirjakone, joka tekee kuvakirjan valmiiksi muutamassa minuutissa. Kuvat saa koneeseen vaikka muistikortilla tai -tikulla ja kirjaa saa kivasti muokattua omaan makuun sopivaksi. Niin kätevä eikä vähiten sen ansiosta, että valmiin kirjan saa heti mukaansa eikä tarvitse jäädä odottelemaan postin toimituksia! Olisi ihana idea teettää tuollaiset kivoista matkoista, juhlapäivistä tai vaikka rakennusajastamme, jota olen nyt, köh, kolme vuotta ollut aloittamassa…

026

Vähän tuli studion puolellakin pyörähdettyä. Miksi se valokuvattavana olo onkin aina niin epämukavaa tai jotenkin luonnottoman tuntoista… Viihdyn niin paljon paremmin kameran toisella puolen.

017

Liike sijaitsee Raahen kävelykadulla – oletteko poikenneet?

031

029

Olin matkassa äitini kanssa ja ennen kotiin lähtöämme piipahdimme vielä eräässä ruokapaikassa; Pizzeria Alto Maressa. Olipa kiva kokemus ja niin herkullinen ruoka! Valtavat pizzat, puolet lähti evääksi kotiin… Tuonne voisin mennä toistekin!

cats

Onko kuulolla raahelaisia lukijoita? Mitä ruokapaikkoja paikkakunnalta suosittelisitte?
Se olisikin venetsialaisviikonloppu nurkan takana; mukavaa viikonloppua ja venetsialaisia niille, jotka tätä huvilakauden päätösjuhlaa viettävät! :)

Comments

 1. 30.8.2013 / 13:49

  Tornitalossa on hyvä kiinalainen, varsinkin buffet ja maisemat yli Raahen, kun se ravintola on siellä ylimmässä kerroksessa. Näin vinkkinä, vaikka en Raahesta olekaan ;)

  • 30.8.2013 / 19:39

   oon käyny yli 10 vuotta sitten tornitalossa syömässä, ihan ylhäällä, mikähän rafla se silloin oli… enää en muista, mut vois olla kiva kokea uudestaan ku sen ikäisenä sitä ei ehkä ihan samalla tavalla arvostanut :)

 2. Aikku
  30.8.2013 / 14:00

  Tuttuja paikkoja olet kuvannut… Ai sä olet heille sukua!
  Hovissa on ihanat ruuat <3 Viimeksi kun käytiin siellä syömässä, otettiin jälkkäriksi suklaakakkua vanhanajan jäätelöllä, olipa paras jälkkäri, mitä ikinä ollaan syöty (en ainakaa muista parempaa)! Ja kaunis annos, harmi kun ei ollu kameraa mukana :(

  • 30.8.2013 / 19:38

   juu, aika lähellä teitäkin käytiin :)
   oi, vanhanajan jäätelö on niin herkullista! kuulostaa kivalta paikalta tuo Hovi, taisi olla hotellin yhteydessä tämä ravintola..? sekin täytyy joskus testata :)

 3. 30.8.2013 / 15:49

  Roskaruuan puolelta katukeittiö take away, maailman parasta kebabia ( tai kastikkeita). Tekisi mieli joskus mennä vain tämän paikan takia käymään Raahessa :)

 4. Miltä näyttää?Sanza
  30.8.2013 / 17:09

  Moi! Mahtaako Raahessa olla mitään kivaa majoitusta? Ensi kesänä on lentopallon Power cup siellä, ja silloin varmasti kurvaamme paikkakunnalle!

 5. 30.8.2013 / 17:13

  Raahea kohti tässä just tehään lähtöä. Kummitytön synttäreille :)

 6. Mysterious M
  30.8.2013 / 17:45

  Voi miten huvittavaa, sillä olen asunut osan lapusuuttani ja nuoruuteni Raahessa ja ollut muistaakseni juuri Lenitan kanssa samalla posliinimaalauskursilla joskus sata vuotta sitten nuorena tyttönä. Nyt ketään suvustani ei asu enää Raahessa ja olen käynyt siellä viimeksi kuusi vuotta sitten. Kaupunki on todella muuttunut, joten oli hauska nähdä kuvia sieltä.

 7. tiitu
  30.8.2013 / 18:07

  no nii,nyt selvis miksi täällä olit.:) tuttu paikka tuo lenitan liike.;) ja tuo alto mare.ja tuo take away,siellä on oikeesti ihanaa kebabia.;) noita yöpaikkoja aloin miettimään,kun kommenteissa joku niistä kysyi…ööh,onkohan täällä mitään yöpaikkoja???tulee nukuttua vaan täällä kotona ;) tiitu

  • 30.8.2013 / 19:36

   Take away täytyy testata joku kerta, tuli jo toinen suositus sille! löytyi sieltä muutama hotsku ja jotain camping-majoitusta, laitoin linkin tuonne ylemmäs :)

 8. 30.8.2013 / 21:13

  Oi miten mahtava kehysvalikoima. Tuonne kun pääsisi! :)

 9. Henna
  30.8.2013 / 23:03

  Kuva Lenitassa on otettu minusta niin vauva- kuin ylioppilaskuvatkin. Tuttuja seutuja siis, vaikken Raahesta varsinaisesti olekaan ja en ole tainnut vuosiin siellä käydäkään. Sukulaisia siellä asustelee kyllä useampiakin!

 10. 31.8.2013 / 10:20

  on kyllä edustava valokuva Lenitan vasemmalla puolella tuossa yhdessä kuvassa :DD T. minä joka siellä irvistelee. Eli tuttu paikka on.

 11. Tipi
  31.8.2013 / 19:52

  Ihana liike! :)
  Itse asun täällä pk-seudulla, voin vastaavaa liikettä vinkata mahdollisille kiinnostuneille. Seven Art Forum Kukontori. Sieltä löytyy myös kaikkea kivaa sisustustavaraa ja eko-tuotteitain. Kertaakaan en ole tyhjin käsin sieltä päässyt ulos!

 12. 1.9.2013 / 12:48

  Meidän hääkuvat ja neidin vauvakuvat on otettu Lenitalla ja hienot ovat :D

  Ruokapaikkoina Alto Mare, tornitalon kiinalainen ja Take Away ovat hyviä. Harmillisesti Take Away tuntuu olevan aina kiinni, kun me käymme Raahessa (tai ehkäpä se on merkki siitä, ettei tule käytyä usein).

 13. Heini
  2.9.2013 / 19:45

  Raahelainen en ole, mutta siskoni asuu aika lähellä sitä, joten itselleni se on taas sitä kautta tuttu. :) Kuva Lenitassa ollaan käyty myös kuvauttamassa siskoni lapsia ja paikkaa kyllä voi suositella! Kuvat on laadukkaita ja palvelu hyvää. Mä tykkään. :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   3.9.2013 / 09:47

   mukava kuulla Heini! :) yllättävän paljon täällä olikin lukijoita, joille Raahe on tuttu!

 14. 10.9.2013 / 22:21

  Onpa hauskaa lukea Raahesta! Lenita on meidän entinen naapuri ja kuvannut myös minua, vaikkakin Raahesta on lennähdetty jo kauan sitten pois.

  Alto Maren vertaista paikkaa ei löydy edes Oulusta! Maistettuani ”maailman parasta kebabia” Oulussa kastikkeineen, oli tämä pettymys verrattuna Raahen Take Awayhin :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.9.2013 / 09:56

   Oi niinkö, jälleen kerran saa todeta, että onpa pieni maailma :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.