Hedelmäinen välipala

 

067

Täällä on alkanut torstaipäivä niinkin hehkeästi kuin pääkipua vastaan taistellen… Vähän turhan monta päivää mennyt näissä merkeissä, mutta ei mahda mitään. Näin kipuilevana sitä kivutonta olotilaa arvostaa aivan suunnattoman paljon ja aina kun näistä kivuista eroon pääsee, tekee mieli halailla jokaista vastaantulijaa! :D Pääkivut ovat olleet riesanani jo vuosia, mutta viime kuukausina on ollut havaittavissa selvä muutos parempaan ja koko kesänkin sain viettää ilman niitä. Kivut johtuvat stressistä tai oikeastaan saavat alkunsa siitä, kun stressi helpottaa ja jännitys laukeaa.

071

Lääkkeistä ei ole juurikaan apua, parasta ovat pimeys ja pakastinkylmä kauratyyny. Tänään tilanne ei ole kuitenkaan enää noin paha (vai uskallanko vielä sanoakaan), en muuten kykenisi koneellakaan olemaan. Tuntuu nimittäin vahvasti siltä, että tämä on kivun viimeinen päivä ja tänään aionkin viettää tehokkaita venytystuokioita lepäilyhetkien välissä. Tällaisina hetkinä oikein mikään ruokakaan ei maistu ja sehän vain pahentaa oloa… Hedelmät kuitenkin maistuvat ja iso hedelmäsalaattivadillinen katoaisi hetkessä!

cats

002

Tänä syksynä aion hamstrata kotiin hedelmiä aiempaa enemmän, ne on niin hyviä välipaloja. Jos pidän pitkiä taukoja syömisestä (ilman välipaloja siis), alkaa helposti huimata ja tulee tosi huono olo. Yläasteella tuo oli ongelmallisinta: muutamina aamuina ylös noustessani pyörryin ennen kuin ehdin edes vessaan. Tuolloin lääkäri suositteli, että yöpöydälläni olisi aina valmiina pieni aamiainen, jonka nauttisin ennen kuin nousisin  h i t a a s t i  ylös. Toivoisinkin, että jääkaapissa olisi aina iso vati täynnä herkullista hedelmäsalaattia, mutta miten joskus tuntuu niin työläältä alkaa niitä pilkkomaan – omenoita, banaaneja, appelsiineja, kiiwejä, päärynöitä, mandariineja…

004

cats

Nyt yksi appelsiini ja sen jälkeen alan odottelemaan soittoaikaani puhelinoperaattoriltani, johon olen tällä hetkellä hieman pettynyt. Kuulun siihen joukkoon ihmisiä, jotka eivät mielellään vaihda puhelinoperaattoria ja joita ei moiset asiat liiemmin edes kiinnosta, joten tällaiset sotkut tympii. Tein liittymääni muutoksia toukokuussa, jonka jälkeen vielä yksikään lasku ei ole ollut oikein ja olen joutunut olemaan joka kuukausi sinnepäin yhteyksissä. Superraivostuttavaa! Toivottavasti tämä puhelu on viimeinen tämän aiheen tiimoilta tai edessä on operaattorin vaihto ensimmäistä kertaa yli 15 vuoteen. Ei houkuttele kyllä tuokaan vaihtoehto!
Täällä on tänään ihanan aurinkoinen syyspäivä – aurinkoa teillekin! :)

 

Comments

 1. 5.9.2013 / 12:20

  Sun pitää tilata tv-shopista se Nicer Dicer plus, niin tulee pilkottua sekunnissa hedelmäsalaattiainekset! Mainos on meidän pojan lemppari :D Ja huomasin juuri eilen Hobby hallin esitettä selatessani, että sitä saa myös sieltä… Ja ei, meillä ei ole tuota melkein satasen maksavaa muovihärpäkettä, vaikka olisi kiva kyllä joskus testata, että onko se oikeasti niin hyvä, minkä kuvan mainoksesta saa!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   5.9.2013 / 19:58

   Ohoo, kuulostaapas hyvältä tuollainen! Paitsi tosiaan hinta, höh… Tosin eniten mua siinä hedelmäsalaatin teossa tympii se hedelmien kuoriminen, joten sitä ongelmaa tuokaan ei poistais :D

 2. Anne
  5.9.2013 / 12:34

  Kokeilepa laventeriöljyä pääkipuihin! Itse olen kärsinyt pääkivuista ja migreeneistä 10v joten tiedän hyvin mistä puhut. Esimerkiksi DoTerralta saa tilata ihanaa laadukasta laventeriöljyä netissä ja tilaus saapuu muutamassa päivässä. Voit sipaista öljyä sellaisenaan ohimoille, tai hangata tyynyyn, polttaa kynttilän kanssa, hengitellä kämmenistä, sekoittaa teehen… auttaa rentoutumaan jo ennen kuin pääkipu iskee.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   5.9.2013 / 19:59

   Tästä en ollutkaan aiemmin kuullut, kiitos vinkistä Anne! Alkoi ihan unettaa jo tuo pelkkä kuvaus :D

 3. kissatäti
  5.9.2013 / 16:58

  Hei inkkari! Vinkkejä varmaan satelee. Meikäläisellä on niskat ollut usein jumissa, siitä johtuen hirveitä päänsärkyjaksoja. Hierojalla käynti on auttanut, vaikka toisilla voi sen jälkeen särkeä päätä, mutta se menee ohi. Mukavaa on taas kurkkailla mitä teille kuuluu. Tulipahan mieleen, jos olet hajusteherkkä, niin vältä ainakin voimakkaita tuoksuja. Kauhistus on kun joku lemuaa hajuvedelle, niin silloin mulla alkaa heti päänsärky.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   5.9.2013 / 20:02

   Voi että, just nuo pitkittyneet päänsäryt on niin kamalia. Se toiveikas tunne, kun illalla menee nukkumaan ja se pettymys aamulla, kun kipu ei olekaan poissa. Hyi kamala! Mutta nyt koputan puuta, sillä kipu on poissa, ihanaa! Mullakin on hieroja usein auttanut, täytyykin varata seuraava aika.
   Mä olen sillä tavalla hajusteherkkä et saan päänsärkyä ainoastaan tuoksuista, joista en pidä, kuten kukkaistuoksuista. Hassua vai mitä :). Niin mukava että löysit tänne uuteen blogiosoitteeseeni!

 4. Ellen
  5.9.2013 / 22:03

  Voi tiedän niin olosi,päänsärky on yksi ikävimmistä vaivoista. Itse kärsin migreenistä,ja se laukeaa juuri samalla kaavalla kuin sinulla,stressin loputtua,sillon milloin pitäisi pomppia riemusta :) Itselläni maistuvat päänsäryn aikana juurikin hedelmät ja peruna keitettynä tai ranskalaisia,erikoinen ”himo” :D Aikaisemmassa postauksessa kerroit vaihtaneesi alaa,uteliaisuus heräsi mihin alaan vaihdoit? :) Lähipiirissäni on myös samansuuntaisia ajatuksia,tosin kukaan ei ole vielä ottanut seuraavaa askelta. Ihanaa syksyä :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   6.9.2013 / 22:00

   Se kyllä on! Ja niin inhottavaa, että se yleensä aina pitkittyy…
   En ajatellut tässä vaiheessa raottaa asiaa sen kummemmin, mutta teen blogin lisäksi kahta muuta työtä sivutoimisesti/satunnaisesti, kaikki eri aloilta.
   Kiitos Ellen, tunnelmallista syksyä sinullekin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.