Oman pihan mustikoista

 

142

Viime kesänä täälläpäin ei näkynyt kovinkaan kummoista mustikkasatoa, mutta tämä kesä oli onneksi erilainen. Odottelin sinnikkäästi aika pitkään, kunnes mustikat oli valtavan kokoisia ja sitten kävin keräilemässä niitä parempaan talteen. Takapihan metsiköstämme riittää helposti omiin ja vähän muidenkin tarpeisiin, näin myös tällä kertaa.

148

004

Mustikoista on aina heti tehtävä mustikkapiirakka, nam! Käytän yleensä tätä erittäin herkulliseksi toteamaani ohjetta, ohje löytyy mm. vanhasta Blueberry pie -postauksestani. Joskus oikaisen ja ostan pohjan valmiina pakasteena (Myllyn Paras piirakkataikina makeaan leivontaan), mutta kieltämättä itsetehty perusmurotaikinapohja on hieman herkullisempi.

006

cats

Lämmin mustikkapiirakka nautitaan luonnollisesti viileän Wanhan ajan vaniljakastikkeen kera.

013

Tämä alkanut syksy on saanut aikaan sen, että keittiössä viihtyy taas huomattavasti paremmin muutaman kuukauden tauon jälkeen! Tarkoitan siis leipomusten merkeissä. Perjantainakin oli niin ihana viettää koti-iltaa sämpylöitä leipoen, tunnelmoida ja hääräillä keittiössä, kun ikkunoista näkyi pimeä syysilta. Koti näyttää taas niin erilaiselta tunnelmavalaistuksessa; valkoisten seinien ja suurten ikkunoiden ansiosta emme ole valoja sitten maalis-huhtikuun juuri tarvinneetkaan. Syksyyn kuuluu siis vahvasti tunnelmavalaistus ja on mukava huomata miten erilaiselta kaikki näyttääkään, kun valaisemassa on eri valaisin. Nyt pääsee myös ensimmäistä kertaa kunnolla testiin keväinen valaisinhankintani, joka vilahtelikin jo kesäkuisessa Keskeneräistä-postauksessani. Tunnelmavalaistuskuvia luvassa varmasti tässä syksyn mittaan! Mukavaa alkanutta syysviikkoa!

 

Comments

 1. 9.9.2013 / 13:34

  Voi että on herkullisen näköistä! Pakko varmaan kokeilla joskus. Kivaa viikkoa myös sinulle :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   9.9.2013 / 19:01

   Suosittelen! Kiitos :)

 2. 9.9.2013 / 14:13

  Itse olen aina uskollinen samalla reseptille, mitä äitini on iät ja ajat käyttänyt. Tuntuu että ihmiset jakautuvat makeiden piirakoiden kohdalla kahteen ryhmään; niihin, jotka laittavat päälle hieman taikinaa ja tekevät ”murupiirakkaa” ja niihin, jotka käyttävät maitorahkaa. Itse kuulun kyllä jälkimmäiseen, on se niin hyvää! Ja varsinkin juuri vaniljakastikkeen kanssa.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   9.9.2013 / 19:02

   Ihan totta, juuri postausta tehdessäni mietin tuota samaa ns. jakaumaa :). Tosin tuossa ei ole maitorahkaa vaan kermaviiliä, mutta ymmärsin mitä ajat takaa. Mummuni tekee aina sellaista paksumpaa, taikinaisempaa mustikkapiirakkaa. Herkkua sekin!

 3. Annastiina
  9.9.2013 / 14:33

  Herkullisen näköstä! :) Voi miten kaipaisin metsän laitaan asumaan…

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   9.9.2013 / 19:27

   Tässä on kyllä kiva kaupungin virkistysalueeksi nimetty kaistale taustalla, joka toimii kätevästi metsänä. Samoin jätimme pienen osan omasta pihastamme luonnontilaan, joten se kasvattaa aluetta. Mustikat ja puolukat on lähellä :)

 4. Niina ja 4kisua
  9.9.2013 / 16:17

  Voih nam ;) Onko mun nyt pakko alkaa leipomaan ;D Mä voisin elää pullalla, piirakoilla ja kekseillä, siksi en pahemmin leivo kun ne ei mulla säily ;)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   9.9.2013 / 19:27

   Todella nam! Ei muuta kuin leipomaan Niina :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.