Ripauksia luontoa sisustuksessa

 

Tuli tuon edellisen Oman pihan mustikoista -postaukseni kuvista mieleen, että tämähän alkaa olla jo kaava. Nimittäin nuo ripaukset luontoa kodissamme näin syksyisin, sillä lähes poikkeuksetta ne ovat puolukanvarpuja. Tältä näyttää ruokailutilassamme nyt, syksyllä 2013:

010

012

Vuosi sitten, syksyllä 2012, postailin Syksyn sävyjä omalta pihalta. Silloin näytti tältä:

032

Kaksi vuotta sitten eli syksyllä 2011 Onnen hetkiä -postauksessani vilahtelivat mm. nämä kuvat:

nji 059

nji 066

Näin syksyisin viehättää selvästi siis tummanvihreä ja kirkkaanpunainen (perinteiset jouluvärit?), mutta vain näin pieninä ripauksina. Ilmaista sisustamista! Harmi, ettei pihallamme kasva vaahteroita, haluaisin niin kovasti hakea muutaman oksan kotia koristamaan… Sammaleestakin saisi aikaan vaikka minkämoisia asetelmia – sisustatteko te kotianne luonnon antimilla?

 

Comments

 1. Hanna
  10.9.2013 / 09:29

  Kauniilta näyttää, noita ku saisi säilymään jouluun :)

  Täytyy kyllä sano, että en itse käytä sisustukseen luonnon antimia enkä juurikaan poimi luonnonkukkia, johtuen siitä ettei niitä meillä tässä kyllä oikein ookkaa. Tyttö kyllä nyppäseen joka kukan irti jonka löytää ja kiikuttaa äitille, mutta niissä sitten usein on varren vain perin sentin pituisia. Meidän pihalle oli jostain eksynyt yksi aurongonkukka, varmaan linnun jyvistä itänyt, no lapset katkaisi senkin ja meinasin laittaa sisälle maljakkoo, mutta sehän ihan kuhisi ötököitä joten jätettiin terassille. Ja minä kun oon ötökkäkammonen niin en kyllä millään voinut ottaa sisälle sitä.
  Minun kotona on vaahtera pihalla, se ei ole mikään hirmun suuri vaikka se on siinä kans aina ollut ja aina oo siitä tykännyt, mutta tässä meidän naapurin pihalla on ihana vanha vaahtera joka on niin suuri ja kaunis, aina sitä hänelle kehunkin. Tulee mieleen, että sen alla voisi istua kuumana aurinkoisena kesäpäivän juoden omatekoista limua tai sitruunamehua kuten aina elokuvissa :) mutta en mä varmaan siellä kauaa pystyis olla kun miettisin kuitenkin koko ajan, että mitä ötökkää sieltä tippuu niskaan.

  Kynttilän valo on niin kaunista, muistaisin että et juurikaan ole PartyLiteen tutustunut kun sitä joksus kyselin. PartyLiteltä saa aivan ihanan tuoksuisia kynttilöitä, toivottavasti pääset joskus tuoksunäytteitä jossain nuuhkimaan.
  Laitan sulle tähän linkin minun PartyLiten kotisivuun, voit halutessasi vilkaista uusinta kuvastoa :)
  https://hannatiaskorpi.partylite.fi/Home

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.9.2013 / 09:50

   Älä muuta sano! Voi, vaahterat on kyllä niin upeita! Ihanasti kuvailit tuollaisen kesäpäivän: iso aurinkohattu vain päähän ja vaahteran alle ensi kesänä :D.
   Muistit oikein, PartyLite ei ole mulle tuttu.

 2. Äippä
  10.9.2013 / 09:30

  Upeita kuvia :) Vaahteranlehdet ovat niiiin kauniita, niitä välillä laitan kynttiläasetelmaan, eivät tosin kestää kauaa tuoreina. Kaikken ihanampia minusta ovat tammenterhot, nyt vielä vihreinä. Niitä laitan lasiseen somisteeseen ja tuikun siihen päälle – Partyliten somisteita, ai että ovat kauniita :) Sammalia ihastelen metsässä, mutta en ole vielä keksinyt, miten ja minne niitä voisi laittaa..

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.9.2013 / 09:52

   Kiitos! Kuulostaa ihanalta :). Aloinkin heti miettimään, missähän täällä voisi nähdä tammenterhoja…
   Mullakin on ainakin toistaiseksi vielä jääneet sammaleet metsään :)

 3. 10.9.2013 / 12:03

  Varvut näyttävät aivan ihanilta simppeleillä neliölautasillasi. Välillä sitä aina meinaa unohtaa miten pienillä jutuilla saa tuotua kotiin hiukan ekstraa :-)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.9.2013 / 09:53

   Kiitti Anu! Ja ihan totta, niin unohtaa :)

 4. 10.9.2013 / 13:37

  Tosi kauniita kuvia ja asetelmia!! Kaupungin asukkina ”luontoon” pääsee melko harvoin, mutta itselläni on ollut jo pidempään mielessä käydä poimimassa käpyjä ja tuunata niistä jotain kivaa kotiin :)

  Tosi hassu ajatus tuli mieleen, että pystyyköhän puolukanvarpuja pakastamaan lehtien kera? Saisi myöhemminkin talvella asetelmia vaikka ruokapöydän kattaukseen… :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.9.2013 / 09:55

   Kiitoksia! Voi tuo pakastusominaisuus olisikin ihana juttu, mutta pahoin pelkään ettei se onnistuisi..? En tosin varma ole, ainahan voi yrittää! Jotenkin vain kuvittelisin, että lehdet ja puolukat varisisivat pois…

   • Hanna
    11.9.2013 / 18:41

    Muistaisin noista leivontaforumeista lukeneeni, että joku taisi pakastaa ainakin punaherukan varpuja, jolloin niitä sai talvella koristeeksi kakkuihin. Joten ehkä se puolukkakin onnistuisi tai ainakin marjojen osalta, tosin eihän ne kauaa nättinä pysy kun alkavaa sulaa :)

    • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
     12.9.2013 / 09:45

     Joo ei se auta kuin kokeilla ja toivoa parasta :). Ja eihän se haittaa vaikka marjat lehdistä irtoaisivatkin, voihan niitä ripotella koristeeksi siitä huolimatta.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.9.2013 / 09:57

   Kiitokseni Naukulaan! :)

 5. 11.9.2013 / 07:14

  Tykkään tosi paljon luonnon materiaaleista, kuten heinistä ja oksista. Olen kerännyt jo talveakin varten ”talven törröttäjiä” maljakkoon.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.9.2013 / 09:58

   Kuulostaa ihanalta! Itse keräsin heiniä kotiin heinäkuussa ja vieläkin maljakossa :)

 6. Heidi
  11.9.2013 / 12:13

  Mistä ihanat neliölautaset?

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.9.2013 / 18:09

   Moi Heidi! Nuo on Cult Designin :)

 7. 11.9.2013 / 17:49

  Tosi kaunista ja simppeliä! Täytyy lähteä mettään kurkkimaan mitä kaikkea sieltä kekkais :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.9.2013 / 18:09

   Voi kiitos Aurora! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.