Omenaenergiaa

 

Lauantaitervehdys! Täällä on vietetty tänään tehokasta kotipäivää ja hoidettu muutamia rästihommia alta pois. Erityisesti varastoprojektin kimpussa on tullut hääräiltyä: tehty taas reilun vuoden tauon jälkeen perusteellinen läpikäynti laatikoiden ja pussukoiden sisällön suhteen sekä luovuttu muutamista meille tarpeettomista tavaroista. Jännä miten sinne vuodessakin kertyy jotain ylimääräistä.
Nyt on kuitenkin varaston puoli lähes valmis, mutta ihan täysin valmista ei kuitenkaan tullut. Tulimme siihen tulokseen, että tarvitsemme yhden varastohyllyn lisää ja jatkamme projektia ensi viikolla, kun hylly on paikoillaan. Tulemme sijoittamaan uuden hyllyn varaston ja teknisen tilan rajamaille, jolloin siinä voi säilytellä myös viereisen autotallin (kaikki avonaista tilaa) tarvikkeita. Tällä hetkellä nuo tarvikkeet ovat varaston puolella yhden toisen hyllykön tasoilla ja sen hyllykön mielelläni omistaisin painepesurille, lehtipuhaltimelle ym. isommille jutuille. En voi sietää, että ne majailevat lattialla, kuten tämän koko kesän ovat tehneet… Olisi kivaa, jos varastossakin alkaisi pikkuhiljaa olemaan kaikille tavaroille oma paikkansa, jolloin tällaiset suuremmat varastoprojektit jäisivät kokonaan pois.
Sitten kun varasto on tiptop, täytämme sen kesäkalusteilla; siihen asti saavat olla vielä terassilla sadesuojan alla. Yksi kesän parhaita hankintoja muuten tuo sadesuoja! Siitä on tullutkin tasaiseen tahtiin kysymyksiä – kiinnostuneet löytävät kuvia ja lisätietoa Sohvaryhmän sadesuoja -postauksestani.

010

Veljeni kävi viime viikonloppuna mummumme luona ja toi sieltä tuliaisina viisi (!) muovipussillista omenoita, meille niistä päätyi kaksi, joista toisen veimme miehen vanhemmille. Yhdessäkin pussissa on meillä ollut tuhoaminen, huh! Mutta voi valtava miten herkullisia omenoita, en muistanutkaan miltä ne näin syksyisin maistuvat. Toiset kivan makeita, toiset taas ihanan kirpsakoita! Muutama omppu katoaa helposti päivässä välipaloina. Mummu soitteli viikollakin huolestuneena, että kuka noita omenoita vielä hakisi, kun niitä on edelleen ihan valtavasti :D.

cats

Omasta pussillisestamme on omenoita jäljellä vielä pari-kolmekymmentä. Ajattelin lauantain kunniaksi tuhota muutaman ompun Eräs syysherkku -postauksessanikin vilahtelevaa kauraomenapaistosta varten – yksi parhaimmista herkuista ikinä kylmän vaniljajäätelön kera! Saapa nähdä onko se entistä herkullisempaa mummun omenapuiden omenoista, mahdollisesti. Herkullista viikonlopun jatkoa!

 

Comments

 1. 14.9.2013 / 17:05

  Voi kun kaunist tuo kulho, omenat sopii siihen ihanasti! Hauskaa lauantain jatkoa :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   14.9.2013 / 21:27

   Kiitos Susanna!
   Tuo kulho on kyllä munkin lemppari :)

 2. Pesunalle
  14.9.2013 / 17:41

  Nuo omenat näyttävät ihanan maistuvilta!

  Ja Mummut on parhaita :D Omani lähetti isän mukana minulle pussillisen mustikoita, koska hän tietää että avopuolisoni tykkää mustikkapiirakasta. :D Eli tästä pitäisi alkaa väsäämään mustikkapiirakkaa, kauhea harmi. ;)

  Mummut <3

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   14.9.2013 / 21:31

   Tosi herkullisia ovatkin, näissä ompuissa kyllä makua riittää!
   Ihanan huomaavainen mummu sinullakin!
   Mua niin nauratti puhelimessa ku mummu oli huolissaan ylimääräisistä omenoista, että ei niitä nyt voi puuhun eikä maahankaan jättää! Voi apua. Hän on niitä urakalla keräillyt, yli 80-vuotias :P

   • Pesunalle
    15.9.2013 / 12:12

    Meillä mummulla on sama ongelma mustikoiden kanssa :D Samaa ikäluokkaa sinun mummusi kanssa, ehkä heillä on määrätynlainen ajattelutapa? :D Ei niitä voi jättää sinne metsään. Kävin hänen kanssaan mustikassa ja sain pienen kipan sinä aikana kun hän suuren. :D
    Ei aina ymmärrä mummojen tohinoita, mutta on ihana nähdä kuinka iloisia he ovat kun joku huolii ne marjat tai omenat tai mehut tai mitä he tuppaavatkaan mukaan. :D

    • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
     15.9.2013 / 13:10

     Voi hauska! Yritin kans mummulle sanoa, että meillä on ihan riittävästi omenoita ja vuoden päästä niitä tulee taas lisää, ei nämä viimeiset ole ;).
     Oma mummunikin tuppaa aina mukaan kotiinviemisiksi ties mitä ja tuo ilo on tuttua :D. Tosin ymmärtäähän sen, maailma on heidän nuoruudessaan ollut aika erilainen paikka.

 3. Niina a 4kisua
  14.9.2013 / 21:45

  Omppuja täälläkin saatu. Ekasta erästä tein normi omenahilloa ja tokasta satsista tein omena-mansikkahilloa. Niistä on sitten talvella kiva nautiskella :)Varsinkin vuohenjuuston kera ;)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   14.9.2013 / 21:48

   Oi, kuulostaa niiiin herkulliselta! Oispa kiva itsekin tehdä hilloa vielä, pitääköhän lähteä hakemaan lisää omppuja ensi viikolla :D. Alkoi tekemään mieli omenahilloa ja leipäjuustoa, slurps!

 4. Veera
  14.9.2013 / 21:50

  Onko teidän olohuoneen tv-taso Besta? (en löydä puhelimesta ruotsalaista oota) Montako eri osaa siinä on ja kuinka leveä kokonaisuudessaan? Minkä levyiset elektroniikat mahtuu sisälle? Miten on teillä toiminut, kun on umpinaiset ovet?

  Kiitos! :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   14.9.2013 / 21:55

   On Bestå-sarjaa. Meillä on tuossa tällä hetkellä 3 kpl 120 cm leveitä kaappeja siten, että oikealla puolella on yksi ja vasemmalla puolella kaksi päällekkäin. Eli TV-tasonhan voi tuosta Bestå-sarjasta koota ihan omien tarpeiden mukaisesti.
   Eli yhden oven leveys on 60 cm, joten yhden oven taakse mahtuu pari senttiä vajaa 60 cm:n levyinen vempain :). Tästä mulla onkin tulossa postausta viikon sisällä, on tullut sen verran paljon kysymyksiä viime aikoina, joten luulen että tulee useillekin tarpeeseen :). Meillä on laitteille kaukosäätimen käyttöalueen laajennin, joka toimii umpiovien läpi. Mutta tosiaan tarkempaa juttua tulossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.