Glögikattausmietteitä

 

Nyt kun lokakuu alkaa olla loppusuoralla ja marraskuu kolkuttelee ovella, voi mielestäni jo alkaa miettimään tämän vuoden glögikattauksia. Jokunen glögi-iltama on tuossa marras-joulukuun aikana järjestettävä, ne on aina niin mukavia. Puhumattakaan siitä, miten hyvän syyn samalla saa kutsua perhe ja ystävät koolle vaikka keskellä arkista viikkoa!

091

Muistelin viime joulun glögikattauksiani ja siinä muistelun apunahan oli taas tämä blogi oikein omiaan! Aika mustavalkoisella linjalla mentiin viime vuonna, mutta kun se vain niin kovasti sattuu olemaan mieleeni… Joulukukat, tuikkivat kynttilät ja pienet valon pilkahdukset tuo kattaukseen juuri sopivan ripauksen joulua. Jouluun kuuluu kaikenlainen tuike ja välke!

cats13

Jo muutamana jouluna olen miettinyt joidenkin kivojen lasisten glögiastioiden hankintaa, mutta en ole vielä missään törmännyt tarpeeksi kivoihin. Sitten onnekseni aina muistan nämä lasiastiat, jotka äidiltäni ylimääräisiksi muutamia vuosia sitten jäivät. Nämä sopivat juuri mainiosti glögikauteen eikä uusia tarvita (harmi vain, että näitä kuppeja on ehjänä vain viidelle hengelle):

076

084

Vaikka pidin tuosta Glögikattaus-postauksessanikin näkyneestä suht yksinkertaisesta ja pelkistetystä kattauksesta, tuntuu siitä ehkä puuttuvan jotain… Joulu on niin suuri juhla, että pöytää saa koristella hieman runsaamminkin esimerkiksi asettamalla pöydän keskelle jonkinlaisen katseenvangitsijan, kuten tässä toisessa viimevuotisessa kattauksessani:

023

Valoköynnös kattauksessa -postauksessani kirjoittelin köynnöksestä enemmänkin, jos joku haluaa käydä kurkistamassa. Se näyttää kyllä kivalta kattauksessa, luo mukavaa ja asiaankuuluvaa tunnelmaa. Juuri muita valoja ei tarvitakaan. Mietin, että saisikohan pallovaloistani luotua yhtä mukavan katseenvangitsijan kattaukseen…

0781

029

Lähempänä joulua voisi olla kiva idea koristella pöytää hopeisilla ja kultaisilla joulupalloilla: asettaa niitä pöydän keskiosaan, tehdä niistä sellainen kiva pitkulainen röykkiö ja pujotella niiden lomaan/alle valosarja. Millaisia katseenvangitsijoita teidän mielestänne joulun ajan kattauksiin sopisi?

0421

Hmm… Musta tuntuu, että jatkan tätä mukavaa ajanvietettä (eli glögi- ja kattaushaaveilua) vielä hetken, vaikkakin pesukoneen ohjelma kuulostaa tulevan tiensä päähän ihan näillä minuuteilla… Taidan samalla hörpätä kupposen kuumaa kaakaota, ehkä sujautan sinne joukkoon lauantain kunniaksi jopa karkkikepin herkullista piparmintun makua tuomaan! Leppoisaa lauantaita teillekin!

 

Comments

 1. 26.10.2013 / 20:18

  Voi että Satu minä aina ihailen sun kattauksia. Saat jotenkin aika yksinkertaisilla elementeillä luotua hirmu kauniit ja kutsuvat kattaukset!:)

  • 27.10.2013 / 10:48

   Ooh, olipa aivan ihanasti sanottu! Sitä itse aina ajattelee, että omat kattaukset näyttää niin samanlaisilta. Lämpimät kiitokset Johanna :).

 2. Johanna
  28.10.2013 / 09:36

  Aivan ihania kuvia, itse en koskaan saa tehtyä noin tunnelmallisia kattauksia kuin sinä. Tuo valoköynnös on aivan ihana, minkä pituinen se on ja minkä pituinen sinun pöytäsi on? Tuollainen pitää yrittää itse väsätä, jos siitä tulisi jotain ;) Muistatko vielä miten monta valoa tuossa valosarjassa on, mietin vain miten osaa ostaa juuri oikean mittaisen köynnökseen nähden?

  • 28.10.2013 / 10:40

   Oi kiitos, aivan ihanasti sanottu Johanna!
   Pöytä on pituudeltaan kaksi metriä ja köynnös sitä jonkun verran pitempi, kuten kuvistakin näet, se kun on hieman löysänlaisesti pöydän päällä. Se myöskin venyy/joustaa jonkin verran. En nyt vannomaan mene, mutta muistaakseni tuo on 20-lampun valosarja. Sillähän ei sinänsä ole juurikaan merkitystä, valothan voi laittaa vaikka kaksinkerroinkin putkilon sisään. Eli valosarjaa ei tarvitse välttämättä vetää köynnöksen sisään ihan suoraksi, vaan ne voi asetella löysästi ja mukauttaa siten köynnöksen pituuteen :). Mukavia askarteluhetkiä!

 3. elliina
  31.10.2013 / 17:20

  Ihana toi mustavalkoraidallinen kynttiläjuttu, mahtaisikohan tuollaisia saada vielä jostain. Muistatko ostapaikkaa tai merkkiä?

  • 31.10.2013 / 20:31

   Se on kyllä tosi kiva! Toisinpäin se on myös maljakko eli nimeltään tuikkumaljakko. Olen tilannut sen viime vuonna AmforaShopista (löytyy siis verkkokauppa), kurkkaahan sieltä! :)

   • elliina
    6.11.2013 / 13:30

    Kiitos tarkemmista tiedoista, heti lähti muutama tuote tilaukseen:) Harvoin olen nähnyt jotain niin ”itseni näköistä” tavaraa kuin tuo. Heh ja kaksikäyttöinen vielä eli tavallaan samalla hinnalla kaksi tavaraa:)

    • 6.11.2013 / 16:34

     Mahtava kuulla että olin avuksi, ole hyvä vain! Amforalla on kyllä niin kauniita astioita, voisin hankkia ne kaikki! Sinäpäs sen sanoit: samalla hinnalla kaksi tavaraa! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.