Haavekollaasini

 

Haaveilu on kivaa! Ja yleensäkin kauniiden tavaroiden selailu, katselu ja ihastelu, tapahtui se sitten paikan päällä liikkeessä tai verkkokaupan sivuilla. Muistin tuossa, että olen tässä syksyn tapahtumien lomassa unohtanut yhden jos toisenkin kivan haasteen, joita olen muilta bloggaajilta saanut. Nyt toteutukseen yksi niistä!

Kauniista Pihkalasta Maija heitti mulle seuraavan haasteen, kiitos!:

Olkapäällesi istahtaa sisustuskeiju 2500 euron kanssa. Saat mitä haluat, mutta aikaa ei ole paljon. Kaikki pitää käyttää (syksyiseen) sisustukseen omaan kotiisi. Kerro toiveesi!

Syvennyin tähän haasteeseen niin hartaudella, että tuo budjettihan venyi ja vanui ja paukkui yli heti kunnolla, mutta jos ei nyt tällä kertaa välitetä siitä, virtuaalirahasta kun kuitenkin kyse on… Kollaasista ei myöskään tullut kovin syksyinen, vaan keräsin tähän enemmänkin sellaisia ikisuosikkejani, joita olen ihastellut jo vuosikaudet. Tätä kollaasia on kiva tulla sitten aika ajoin kurkistelemaan ja miettimään, haluanko näitä kaikkia yhä edelleen yhtä kovasti ja mihin ehkä seuraavaksi voisin alkaa säästämään… Mielestäni aina on hyvä olla jokin säästökohde, vaikka hankinta-ajankohta olisikin ihan auki – näin rahaa ei tule tuhlattua turhuuksiin.

Mutta sitten, pitemmittä puheitta, näihin ihanuuksiin (suurin osa on täällä aiemminkin näkynyt eikä mikään näistä varmaan yllätä?):

 

 

Kuvakansiot1

 

Pöytävalaisimista kaksi suurta suosikkiani ovat Louis Poulsenin Panthella sekä AJ-pöytävalaisin. Olohuoneen matoksi on jo hyvän aikaa kuumottanut Woodnotesin Avenue-matto – mutta olisikohan ensi kevättä ym. silmälläpitäen käytännöllisempää hakea valkoiset nukkamatot varastosta takaisin olohuoneeseen ja siirtää hankintaa hmm sanotaan nyt vaikka kymmenellä vuodella :D ..?

Harri Koskisen suunnittelema K-tuoli on niin ikään keikkunut haavelistallani jo pitkään. Reilu vuosi sitten hain jo näytepalatkin kotiin mallailtaviksi, mutta hankinta siirtyi silloin ihan sen vuoksi, etten saanut 100 % varmasti päätettyä tuolin sävyä. Jäin myös miettimään, kumpi olisikaan parempi: kapea vai leveä malli… Nyt nuo on päätetty: leveä ja luonnonvalkoisena, kiitos. Ja tuolla kuvassa näkyvällä jalalla.

HAY:n About a Chair:ssa on pitkään viehättänyt tuolin muoto sekä sävyt: raikas valkoinen yhdistettynä lämpimiin tammijalkoihin. Tuolissa on myös tosi hyvä istua ja näitä olenkin miettinyt lähinnä seuraaviksi ruokapöydän tuoleiksemme, mutta vielä hankinta ei ole ajankohtainen. Ehkä voisi hankkia alkuun yhden työ- ja varatuoliksi ja mallailla sitä sitten myös ruokailutilaan… Se sopisi sinne varmasti kuin nenä päähän!

Mitäs löytyisi teidän haavekollaaseistanne?

(Kuvat lainattu FDS.)

 

Comments

 1. Hennis
  29.10.2013 / 14:35

  Uusi koti. :D Heh.

  Sinne (ja ehkäpä pikapuolin jo tänne välikotiin tuolien osalta) uusi ruokaryhmä: seiskatuolit ja Muuton 70/70 pöytä. Valaisinrintamalla ainakin Parentesi tai kaks.
  Nämä on tärkeimmät ja melkoisen varmat (toki pidätän oikeuden muuttaa mieltäni ainakin pöydän osalta – mies haluaisi Artekin, enkä sulje sitäkään vaihtoehtoa pois).

  Tuo sama About a chair mustana on työtuolihaaveeni. Myös K-tuoli on ollut haaveissani pitkään, mutta tarvetta sille ei ole kyllä näköpiirissä.

  • 30.10.2013 / 17:56

   Ihania haaveita sielläkin! Tuo valaisin olikin mulle ihan uusi tuttavuus, täytyi googlettaa. Milloin teidän uuden kodin olisi määrä valmistua? :)

 2. Mape
  29.10.2013 / 14:37

  Minunkin listaltani löytyy tuo matto ja Panthella <3

  • 30.10.2013 / 17:57

   Nuo on kyllä niiiiiiin ihania ja upeita kaikki! Ja sopisivat vaikka yhteen ja samaan tilaankin (esim. olohuoneeseen) loistavasti ;).

 3. SanMa
  29.10.2013 / 15:23

  Uusi iso matto olohuoneeseen on myös minun haavelistalla, mutta vasta, kun nämä lapsoset ovat vähän isompia ja oppineet kuiviksi ;) Meillä on vaaleat nukkamatot olkkarissa olleet jo kohta 3vuotta ja luulen, että kolmen-neljän vuoden päästä mattohankinta on ihan tarpeellinenkin. Nukkamatto on muuten vauvan kanssa ihana, pikkuisen on hyvä kölliä matolla ja tunnustella pienillä käsillään pehmoista mattoa, tahratkin saa helposti pois eikä mattoon jää länttejä niinkuin tuollaiseen sileään mattoon helposti jää.

  Mun haavelistalla on edelleen Latva naulakko ja Artekin baby rocket-jakkara sekä kelpuuttaisin myös Hayn Loop-naulakonkin.

  • 30.10.2013 / 18:01

   Hyviä pointteja nukkamatoista! Mieskin haki ne eilen varastosta, nyt ne on taas lattialla. Kolme vuotta olleet täälläkin käytössä. Viime keväänä otin matot pois, oli ihan kiva olla kesä ilman mattoja. Nyt tuntuukin kuin olisi uudet matot lattialla :D.

 4. 29.10.2013 / 16:04

  Ihania haaveita! Itselläkin olisi toivelistalla uudet ruokapöydän tuolit. Juurikin samaisia Hay:n kappaleita harkitsin, mutta jäin miettimään ovatko ruokapöydän tuoleiksi liian ”suljetut”, eli niihin on turhan hankala käydä istumaan? Toistaiseksi haaveilut vielä kesken, toisena vaihtoehtona Vitran DSR:t. Kelpais nekin:)

  • 30.10.2013 / 18:02

   Tuota olen minäkin miettinyt ja siksikin olisi kiva ostaa alkuun se yksi ja testata sillä! Sille yhdelle tuolille kun kuitenkin muistakin huoneista käyttöä löytyisi.

  • 30.10.2013 / 18:03

   K-tuoli on niin ihana! Mietin välillä sitäkin, että alkaisikohan ajan myötä harmittamaan käsinojattomuus..? Turhan kallis hankinta alkaa moista harmittelemaan nimittäin :D.

 5. 29.10.2013 / 20:40

  Ihania haaveita. itsellä oli aikanaan sama pähkäily K-tuolin kanssa, mutta päädyin sitten mustaan kapeana, kun pelkäsin, että se valkoinen on niin arka väri, kun materiaali on kuitenkin paperinarua. Myöhemmin kuulin kyllä, että tuolin voi suojata samalla suihkeella kuin yleensäkin sohvat, mutta olen ollut silti ihan tyytyväinen valintaani. Ja nukkamattohan on tosiaan mukava vauvan kanssa köllittäväksi. :)

  • 30.10.2013 / 18:05

   Musta on mullakin toinen lemppari! Tosin nyt en muista sitä sävyä tarkkaan, että oliko se ihan musta vai sellainen harmahtava, hmm…

 6. Kivoja haaveita kaikki! Ja kaikki sopisi teille kyllä täydellisesti :) K-tuoli ja woodnotesin matto löytyvät myös omalta haavelistalta :p mutta tuskinpa nuita tulee ikinä silti ostettua :/

 7. 31.10.2013 / 19:18

  K-tuoli varmasti löytyisi myös omalta listalta, tosin sinä kiikkuvana versiona. Samoin Grasshopper-valaisin. Ja ah-niin-ihanat Mademoiselle-tuolit, joita aina ihastelen! About a chairin kotiutin viime helmikuussa kun Stockmannilta sai 20 prosenttia alennusta, tuntui siinä jo ihan kivasti(: Nytkin siinä istuskelen ja voin kyllä ainoastaan kehua: edelleen miellyttää silmää kovasti tämä vaalea ja pelkistetty muoto ja tuolissa on todella mukava istua!

  http://omasohva.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.