Mistä on rentouttava aamu tehty?

 

Kivasta musiikista, tunnelmoinnista, kynttilänvalosta, inspiroivista lehdistä sekä pienistä hedelmäherkuista. Näin voivat alkaa erityisesti viikonloppuaamut tai vuorotyötä tekevillä vapaapäivien aamut… Eilinen päiväni starttasikin tähän tyyliin:

033

Nyt on pikkusitrusten (mandariinit, klementiinit, satsumat) sesonki parhaimmillaan. En ole aiemmin oikeastaan edes miettinyt, mitä eroa on mandariinilla, klementiinillä ja satsumalla, mutta näinä päivinä tuollaisillekin ajatuksille on nähtävästi aikaa :D. Nyt sitten tiedän niiden eron, kiitos tämän vuoden takaisen artikkelin. Kuvassa näkyvät ovat siis herkullisen mehukkaita ja siemenettömiä klementiinejä – voin kertoa, että niitä kuluu, nam!

025

Mainitsin miehelle eilen noita kuoriessani, että oi, nämä tuoksuu ihan joululta. Mies tuumasi, että tähän vuodenaikaan sun mielestä kaikki tuoksuu, maistuu, kuulostaa, muistuttaa, näyttää joululta… Voi olla, voi olla! Jouluhörhön tunnusmerkki?

024

Tyynyn printti kuin omasta päästäni!

026

Mukavasti inspiroitui näitä joululehtiä selaillessa! Pari ideaakin jo sain ja nyt odottelen loppukuuta, jolloin voisin jo alkaa toteuttamaan erästä glögikattausta, johon sain lehtiä selaillessani idean. Silloin pääsen jo todennäköisesti kauppaan eikä tarvitse tehdä miehelle ostoslistaa mm. satiininauhoista yms. ;)

Taannoiseen Glögikattausmietteitä-postaukseeni raapustin, kuinka kovasti pidän sävyistä musta-valkoinen-hopea erilaisissa kattauksissa. Nyt ajattelin kuitenkin kokeilla jotain hieman erilaista! Tätä tarkoitusta varten tarvitsisin kahviservettejä, mieluiten punavalkoraitaisia – mistähän löytyisi? Muistan, miten viime vuonna etsiskelin punaisia servettejä joulun kahvipöytään eikä mistään löytynyt! Kaikissa oli jokin enkelikuvio tai vastaava tai sitten sävy oli liian tummanpunainen (perinteinen joulun punainen?), itse kun tykkään enemmän kirkkaanpunaisesta. (Kyllä miehet, se on näin tarkkaa.)

Lehdessä (Kaikkien aikojen Joulu) oli monenlaisia kivoja vinkkejä! Löytyi mm. ideoita siihen, miten kierrättää vanhat pitsiliinat. Esimerkiksi tämä yksi palaliina on kovetettu muovikulhon päällä tarjoilukulhoksi:

029

Ihana kisunenkin on päässyt mukaan lahjoja paketoimaan!

037

Taidanpa selailla nuo lehdet heti uudestaan läpi, kun joka selailukerralla näyttäisi löytyvän uusia juttuja. Voisi oikeastaan penkoa viime vuosienkin joululehdet kätköistään, jos niiden avulla unohtaisi tuon vihreän nurmikon ja surullisen alastomat puut…

036

Jokos siellä selaillaan joululehtiä? Mikäs on tämän vuoden paras joululehti, jos multa sattuisi se vielä puuttumaan..?

 

Comments

 1. 3.11.2013 / 11:50

  Ihanan tunnelmallinen postaus! Mä etsin myös kuumeisesti jotain kivaa ideaa tämän vuoden joulupöytään. Meillä täyttyy koti perheestä ja sukulaisista jouluaattona ja haluaisin jotain erilaista tämän vuoden kattaukseen. Joku valko-hopea systeemi on mielessä.

  Olin aamulla koirien kanssa lenkillä ja tuo kosteus alkoi nyppimään. Tuhahdin oikein ääneen itselleni, et tulispa jo pakkasta ja lunta. :) Että sitä odotellessa!

  Joululehtiä täytyy alkaa taas haalimaan itsekin, joten vielä en mitään osaa suositella.

  • 3.11.2013 / 18:06

   Voi kiva että tykkäsit! Mä en ole vielä ehtinyt joulupöydän kattausta miettimään, vasta glögikattausjutuissa menossa :). Oikeastaan en edes tiedä, ollaanko aatto kotona vai missä… Mutta eiköhän sitä joka tapauksessa tule jonakin joulun pyhänä tuo omakin pöytä katettua.
   Kyllä tympii muakin tuo synkkyys! Lumi piristää valtavasti!

 2. 3.11.2013 / 12:04

  Kodin kuvalehdellä oli kiva joululehti. Minä olen säästänyt joululehdet vuosien ajan ja niitä on kiva katsella. Maku-lehden joulunumeroa odotan oikein innolla..siinä on varmasti hyviä ohjeita ja kuvia ruokapöytään :)

  Ihanaa jounodotusta sinulle tai teille ;)

  • 3.11.2013 / 18:07

   Tuo Kodin kuvalehti multa löytyykin! Se on myös noissa kuvissa, mutta jäi tuonne alle :).
   Kiitos Johanna, sitä samaa sinne suuntaan!

 3. Mg
  3.11.2013 / 12:28

  Rentoa sunnuntaita! Olipas erityisen mukava fiilis-postaus, tykkäsin! :) Terkkuja sumun keskeltä sinne.. sumun keskelle? ;)

  • 3.11.2013 / 18:08

   Tosi kiva kuulla että tykkäsit! No aika sumuisen harmaata on tosiaan täälläkin ollut :D. Kiva että nyt on pilkkopimeää niin ei näe tuota lumen puutetta…

 4. Maria
  3.11.2013 / 12:29

  Punavalkoraitaisia servettejä löytyy kodin 1.sestä. Löytyy isompaa ja pienempää. Muistaakseni Annon servettejä. Niissä on vinot raidat.

  Hipsin tänä aamuna aikaisin alakertaan syömään hedelmäsalaattia ja jälkkäriksi nautin glögiä ja pipareita. Selailin vanhoja joululehtiä. Joulu <3

  Vaikka olen jo yli kuukauden laittanut joulukoristeita ja valoja töissä esille, suunnitellut joulu olohuoneen miljöön ja toteuttanut sen, koristellut jo 2 joulukuusta ja tehnyt joulusauna miljöön niin siltikään en ole kyllästynyt.
  Haluaisin jo ihan vähän laittaa joulua kotiinkin. Jouluvalot meillä jo on ja lyhdyssä on violetin kynttilän lisäksi pienen pieniä violetteja joulupalloja.

  • 3.11.2013 / 18:10

   Hyvä tietää, kiitos Maria vinkistä! Aivan ihana aamuinen hetki sulla ollut, nuo on parhaita!
   Ja ehkä pikkaisen kade olen noista puuhista, joita olet päässyt työssäsi tekemään ;).

 5. Lottta
  3.11.2013 / 12:48

  Mä oon lukenut tän vuoden joululehdistä kodin kuvalehden joulun ja kotivinkin jouluherkut. Oon kaivanut esille myös vanhoja joululehtiä, viime vuoden kaikkien aikojen joulu on mielestäni ihanan tunnelmallinen lehti ;)
  Ihanalta näyttää sun rauhallinen aamupala hetki. Mä voisin syödä satsumia vaikka kymmenen päivässä, ne on niin hyviä nyt!

  • 3.11.2013 / 18:12

   Voi, nyt ei muistu mieleen tuota viime vuoden Kaikkien aikojen joulu -lehteä… Onkohan se mulla, yleensä ostan nuo lehdet aina, hmmm… Vai olikohan se se, jossa oli aika valkovoittoinen kansi…
   Tänään on taas klementiini-varastot täydennetty, joten saapi rauhassa herkutella! :P

 6. 3.11.2013 / 13:47

  En ole vielä ehtinyt joululehtien kimppuun, mutta eilen juotiin lenkin jälkeen ensimmäiset glögit! Eli joulu ja jouluiset ajatukset saa tulla… pian. :)

  Ihana tunnelma välittyi näistä kuvista ja tekstistä!

  • 3.11.2013 / 18:13

   Meillä nautittiin ensimmäiset glögit parisen viikkoa sitten ja viime perjantaina toisen kerran, ehkä tänä iltana kolmannen..?

 7. 3.11.2013 / 14:37

  Mä olin hieman pettynyt tämän vuoden kotimaisiin joululehtiin. Selasin tosin vaan nopeasti kaupassa, enkä ostanut kun ei mikään oikein kolahtanut. Täytyy selata vielä olisiko ulkolaisissa jotain kiinnostavaa tarjolla.
  Täytyy myös kaivella viime vuoden lehdet jostain kätköistä.
  Ihanaa kun tulee joulu!

  • 3.11.2013 / 18:14

   On kyllä niin ihanaa! Toivottavasti saadaan valkoinen joulu :).
   Mä olen yleensä tykännyt tuosta Kaikkien aikojen Joulu -lehdestä, se on aika kiva.

 8. Janni
  3.11.2013 / 14:40

  Anttila tai Kodin1 kannattaa käydä katsastamassa, sillä annolla on nyt juuri punavalkoraidallisia jouluservettejä! :)

 9. 3.11.2013 / 15:56

  Mitä pidemmälle syksy rientää, sen tärkeämpää lepo ja rentoutuminen ovat. Ihania tunnelmakuvia! Heitin sinulle haasteen blogissani. Käypä kurkkaamassa.
  Rentoa sunnuntainjatkoa!

  • 3.11.2013 / 18:16

   Niin totta! Kiitokset haasteesta, sainkin tuon jokin aika sitten ensimmäisen kerran. Täytyypä laittaa toteutusjonoon :). Ihana blogi sulla!

 10. Irma
  3.11.2013 / 17:48

  Nyt ei flunssa yllätä kun on c-vitamiinia aamupalalla. Minulle uusi hedelmätuttavuus,jota näkee eropaan hedelmä -ja vihannestoreilla enemmänkin on KAKI / PERSIMONI / SHARON Sopii juustojen kera tai sellaisenaan. Kypsänä makeahko :)
  (Diospyros kaki)

 11. Miia
  3.11.2013 / 18:07

  Äiti oli taas tapansa mukaan tilannut mulle jonkin joululehden, mutta vielä en ole sitä avannut :) Mulla jouluhommat alkaa vasta lähempänä joulua… ja mies kun ei välitä koko joulusta, niin en viitsi kiusata kovin paljoa ;D Minun on pitänyt muuten jo pitkään sanoa, että kun siirryit indiedaysille, niin kaikki kuvat eivät enää lataannu :( Tämä on mulla kyllä muissakin id:n blogeissa oleva vika, mutta sinun blogissa se häiritsee erityisesti. Onkohan vika mulla, vai missä…? :(

  • 3.11.2013 / 18:19

   Täällä kuului äsken tuolta miehen huoneesta, että jos haluat kuunnella niitä joululauluja niin kuuntele nyt ku mä oon täällä koneella :D. Otin vinkistä vaarin!
   Voi kökkö tuota kuvaongelmaa, millaisiksi ne kuvat sitten jäävät? Alareunasta harmaiksiko? Itse en ole omassa blogissani moista huomannut, tosin enpä tätä itse juurikaan selaile :P. Kiitos tiedosta, laitan ehdottomasti viestiä eteenpäin ja toivottavasti ongelma saadaan korjattua!

 12. 3.11.2013 / 19:53

  Mä en ole vielä hankkinut uusia joululehtiä, mutta varmasti ensi viikolla jo pitää. Samoin vanhat joululehdet on vielä kaapissa, mutta luulempa että pian nostan ison pinon vanhoja lehtiä sohvapöydälle ja selailen niitä aina vapaan hetken tullen. :)

 13. 3.11.2013 / 20:13

  Voi kun ihana kun (teidän muiden) blogeissa on jo joulufiilistelyt ihan kybällä käynnissä :) Mahtavaa! Mä olen vielä jälkijunassa, mutta enköhän ehdi vielä….

 14. Maria
  6.11.2013 / 20:16

  Mä pyysin tän postauksen innoittamana miestä tuomaan kauppareissulta ton joululehden. Oli ostanut, vaikka kauhistelikin hintaa. Kieltämättä aika kallis lehti..(8,20). Huomasin stockan valikoimaa selaillessa marimekon tasaraita-lautasliinat. Oli ainakin punaisena ja mustana. En sit osaa sanoa, onko laadukkaampia kuin annot. Joskus ollut jotain marimekkoa ja ainakin ne oli ihanan pehmeitä..

  • 7.11.2013 / 12:34

   Voi, alkoi ihan hymyilyttää mielikuva miehestä siellä ostoksilla hintaa kauhistellen :D. Onhan se hintava joo, mutta itse kun luen noita useina jouluina, niin se ehkä vähän tiputtaa hintaa ;). Ai Marimekollakin olisi ollut! Mä ehdin jo saada Annon servetit, joten niillä mennään.
   Niin mukavaa, että luet blogiani edelleen Maria!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.