Neulehaalari ja pienen pienet tossut

 

Muistatteko, kuinka kuukauden takaisessa postauksessani Saako jo vähän haaveilla..? haaveilin erityisesti Kappahlin Newbie-malliston neulehaalarista? Äitini näki tuon postaukseni ja soitti, että hän voisi käydä joku päivä ostamassa haalarin, koska itse en kaupoille päässyt. Tuosta soitosta meni ehkä tunnin verran ja hän soitti uudestaan ”Oon nyt täällä Kappahlissa, minkä värisen haluaisit..?” :D. Olen siis saanut ihastella haalaria kotona kohta kuukauden päivät, kiitos äitini!

024

012

Eikä siinä vielä kaikki! Tuleva mummu teki äskettäin vauvalle aivan yli-ihanat valkoiset tossut harmailla satiininauhoilla <3. Onko suloisempia tossuja olemassakaan!

015

Tossut on kuvassa hieman kurttuiset, koska en ole silittänyt niitä ja nyt kun kuvia katselen, olisi tossujen sisään voinut laittaa täytettäkin kuvia varten. Mutta malttamaton kun olen niin… Tossut on ihan valtavan pehmoiset, tehty vauvalangasta (100 % villaa).

022

Solmimisnauhan voi halutessaan vaihtaa eri väriseen, mutta itse tykkään kovasti tästä hopeanharmaasta.

027

Jotain muitakin pehmoisia vauvajuttuja on kotiimme päätynyt, mutta niistä lisää joskus toiste! Kovasti odottelen ensimmäisiä liikkeitä – onpa jännä nähdä, milloin saan ne ensimmäistä kertaa tuntea! Milloin te tunsitte ensimmäiset liikkeet esikoista odottaessanne ja ennen kaikkea: mistä ne kaikista noista muista tuntemuksista erottaa?

 

Comments

 1. EmiliaMaria
  12.11.2013 / 12:33

  Mä erotin vasta joskus 20 viikolla nuita liikkeitä. Istutta on etuseinämässä, niin sen takia vasta nuin myöhään.
  Kyllähän ne alussa tuntuivat lähinnä eksyneiltä pieruilta, mutta aika äkkiä tuli sellaisia tosi kipakoitakin potkuja. Nyt rv 33 ja liikkeet on muuttuneet tilanahtauden takia sellaiseksi kyöhnäämiseksi. Välillä tuntuu ihan selvästi kantapää tai jalka tuossa mahassa :D

 2. Roosa
  12.11.2013 / 12:50

  Onnea pienestä tulevasta ihmeestänne :) Laiska kommentoija ei ole aikaisemmin saanut aikaiseksi onniteltua..

  Esikoisesta ekat liikkeet (jotka tajusin yhdistää vauvan liikkeiksi) tunsin viikolla 18. Kuin pieni kupla masussa olisi poksahtanut! Tai kuin pieni hentoinen keijukaiskuperkeikka :) Nyt toisen kanssa tuntui jo viikolla 16 kun tiesi mitä tunnustella.

  Rauhallista odotusaikaa!
  Me pääsemme kohta jo toivottavasti näkemään toisen ihmeemme…<3

  • 13.11.2013 / 15:33

   Kiitos paljon Roosa! Onpa jänniä aikoja käsillä kun saa odotella ensimmäisiä liikkeitä… Onnea sinne teidänkin suuntaan! :)

 3. 12.11.2013 / 12:50

  Ekasta tunsin potkut muistaakseni vasta joskus viikoilla 20 tai lähellä sitä. Mulla on taaksepäin kallistunut kohtu, joten siksikin tuntuu suht myöhään. Tästä toisesta muistaakseni joskus viikoilla 16. Kamala miten nopeasti nuo asiat unohtuu, kun ei laita ylös!

  • 13.11.2013 / 15:33

   Joo kyllähän siihen varmasti moni asia vaikuttaa… Enköhän tässä parin-kolmen viikon sisällä liikkeitä tunne, jännää!!! :)

 4. Laura
  12.11.2013 / 12:56

  Oih miten ihanat tossut!! Niin kauniit! Käy jopa ristiäisiin. Meillä on laskettuaika kahden viikon päästä ja samainen puku on odottamassa samassa värissä meidän esikoista. Tunsin ensimmäiset liikkeet viikolla 22 . Toiset ovat tunteneet aikaisemmin. Se tuntui hennolta ilmakuplalta mutta oli valtavan ihana tunne! Ihanaa odotusaikaa ja nauti joka hetkestä vaikka välillä ei aina ihan siltä tuntuisi! Aika menee nopeasti. Laura

  • 13.11.2013 / 15:36

   Tossut on kyllä tosi kauniit ja tunnearvoa yllin kyllin :). Onpa mielenkiintoista nähdä, millä viikolla mulla tuntuu… Heh, varsinkin viimeisen viikon aikana on kyllä nauttiminen ollut kaukana ;). Itsekin välillä havahtuu siihen, miten aika rientääkään: ei ole enää kovin pitkästi puoliväliin, hurjaa! Onnea teille ja voimia :).

 5. Nanna
  12.11.2013 / 12:58

  Ihania pikkuisia vaatteita! Itse tykkään kanssa neuloa tulevalle vauvalle, kun työt valmistuvat tosi nopeasti! :) Minä tunsin ekat liikkeet jo n. rv 16, vaikka ekaa tässä odottelen. Tietenkään jokaisesta muljahduksesta ei voinut olla varma, oliko se vauva, vai jotain muuta. Neuvolassa kuitenkin sydänääniä kuunnellessaan terkkari vahvisti, että mun tuntemat muljahdukset ovat pikkuisen liikkumista, se kun pyöriskeli siinä dopplerin alla hurjasti. Nyt rv 18 tuntuu jo välillä ihan selvästi, missä kohdassa vauva on. Se tuntuu sellaisena kovana möykkynä, joka liikuskelee ympäriinsä :) Toivottavasti sinäkin saat pian tuntea oman pikkuisesi puuhailut! :)

  • 13.11.2013 / 15:38

   Mulla ei oikein tuota neulomislahjaa ole, mutta onneksi äitillä on :).
   Toivotaan, että pikkuinen kohta liikkuisi tunnistettavasti!

 6. 12.11.2013 / 13:15

  Esikoistani (nyt 5kk) odottaessani tunsin liikkeet ekan kerran 18. viikolla. Sen jälkeen ne hävisivät 3 viikoksi, kun istukka nousi tuohon etuseinämään..
  Ensimmäiset liikkeet tuntuivat aivan siltä, kuin pieni kala olisi heilutellut pyrstöään vatsanahkaani vasten. Paremmin sitä en osaa selittää.

  On kyllä suloinen tuo haalari. Meidän tytölle hankittiin Newbien pupu-haalari jossa on samanmoiset puiset napit kuin tuossa teidänkin puvussa. Tosin ne napit ovat haaroissa.. Ne eivät vaan meinaa pysyä, tällaisen jo kovasti liikkeelle yrittävän päällä kiinni.

  • 13.11.2013 / 15:40

   Aika yleinen kuvaus taitaa tuo kalan liikkuminen olla, samaa olen siis kuullut muiltakin :). Jännä nähdä sitten, miten sitä itse kuvailee, kun liikkeet alkavat tuntumaan!

 7. Silli
  12.11.2013 / 13:18

  Noin 20 viikolla taisin tuntea ja en ikinä ymmärtänyt sitä neuvolan ohjetta tuntemuksista: ”kuin kupla puhkeaisi”. Tunsin vasta kun töytäisi vähän kovemmin :D Sitten kun sen ekan kerran tunsi, niin osasi kuulostellakin tuntemuksia paremmin.

 8. Hanna
  12.11.2013 / 13:22

  Oi ihanat!

  Sen muistan, että tuo aika oli niin ihanaa ku sais ostaa tulevalle vauvalle, meidän tapauksessa kahdelle, vauvatavaraa valmiiksi. Me saatiin aiak paljon vaatteeita ja niillä mentiinkin ekat kuukaudet, mutta sängyt ja kaikki ostettiin uutena ja muista vielä kun sitä lasten huonetta rempattiin ja laitettiin, vihreää bambi-tapettia seinään. Ihana tapetti jossa bambin kuvia ja kapeita pystyraitoja, vihreää ja vaalean lilaa, haalean vihreällä pohjalla. En nyt osaa kuvata sitä sävyä mutta ei kuitenkaan sellainen vihreä joka ekana ehkä tulee mieleen vaan sellainen hempeä, pastellinen sävy. Yhdellä seinällä siis tuon bambikuvioinen ja kolmella muulla sitten saman vihreä yksivärinen. No tuossa tuli oikeastaan vastaus siihen sinun aikasempaa kysmykseen lastenhuoneesta :)
  Minä en oikeastaan muista millon liikkeitä aloin tuntea, enkä ole kirjoittanut mihinkään ylös, jotain vähän sellaseen neuvolasta saatuun kirjaan mutta mitää omaa kirjaa minulle ei ollut. Vähän hramittaa, kuten myös lasten ollessa pieniä jäi tuo kirjan kirjoittelu vähille vaikka sellaiset meillä on.

  Noista liikkeistä vielä,e ttä kyllä ne sitten erottaa, itse aina tykkäsin noista liikkeistä oli niin kiva tuntuisia ja sitä mahaa oli hauska seurata kun kumpuili joka suuntaan. Tuo yksiö kun on kahdelle vähän ahtaampi mitä yhdelle joten liikket varmasti tuntui välillä paremmin :)

  • 13.11.2013 / 15:43

   Joo on tässä aika pitkä lista hankinnoista kieltämättä, ei tiedä mistä aloittais :). Voi, bambi on ihana!

 9. Elisabet
  12.11.2013 / 13:44

  Voi miten suloisia! Tuli niin mieleen vuodentakaiset fiilikset, kun esimmäisiä vauvan vaatteita ostin ja hypistelin kotona harva se päivä :D minä tunsin vauvan liikkeet jo 15 viikolla ja sitä kaikki ihmetteli kun nii varhases vaihees. N.18 viikolla tuntu ”mahan läpi” pienet potkut. Mulla oli istukka takana ja vauva tosi edessä niin liekö siitä johtu :) ihanaa odotusta sinulle, niin vauvan kuin joulun! :)

 10. 12.11.2013 / 13:47

  Voi miten söpöt tossut, ylisöpöt <3 Muistan miten kovasti mummut iloitsi ja hössötti jo ennen esikoisen syntymää, olihan se ensimmäinen lapsenlapsi molemmille. Ei siinä itse tarvinnut montaa vaatetta hankkia :) Ihanat mummut ja tietty ukit ja vaarit :)

  Kyllä ne liikkeet erottaa <3 Pienen pieniä hipaisuja ja parhaiten ne tuntee kun makaa ihan paikoillaan :)

  • 13.11.2013 / 15:46

   Isovanhemmat on kyllä ihania! Omille vanhemmilleni tämä on ensimmäinen lapsenlapsi. Vaikka miehen vanhemmilla on jo kaksi lapsenlasta (kaksoset), ovat silti kovin innoissaan vauvastamme :). Tuota paikoillaan makaamista olenkin treenannut, ei vielä tulosta :D.

 11. 12.11.2013 / 13:52

  Oi miten ihania!<3 :) Kelpais mullekkin. :D
  Tunsin ekat liikkeet esikoisesta viikolla 17+ :) Ne vaan tuntee semmosina heiveröisinä höyhenen kevyinä töytäisyinä/hipaisuna. :) Hetken päästä huomaat (viikko pari) ne onkin isompia töytäisyjä. :D

  Onnea raskauteen!<3

 12. Bella
  12.11.2013 / 16:43

  On se vaan niin hieno haalari :). Ja ihanat nuo pienet töppöset! :).

  Minkä kokoinen teillä on tuo haalari? Meidän on 56cm kun muita ei ollut jäljellä, mutta ompa ainakin heti sopiva maaliskuussa :).

  • 13.11.2013 / 15:49

   Eikö! Tuo haalari on 62 cm, se oli tuosta väristä pienin meidän myymälässä. Ihan kiva, menee varmaan loppukesästä/syksystä tai toki riippuu minkälainen pötkäle sieltä putkahtaa ja miten hän kasvaa :).

 13. Katariina
  12.11.2013 / 17:32

  Mulla tuntui joskus viikolla 18, tuntui aluksi lyhytaikaiselta elohiireltää masussa:)

   • Maria
    13.11.2013 / 19:19

    Pakko kommentoida..kun äitini odotti aikoinaan siskoani, hän ei tajunnut olevansa raskaana, vaan luuli oikeasti, että hänellä on elohiiri mahassa. Sitten hän ihmetteli, kun maha ei millään pienene edellisen raskauden jäljiltä, vaikka kuinka jumppasi. Kerran raskaan jumpan jälkeen alkoi vuotaa verta ja meni sit lääkäriin. Luuli itse tässä vaiheessa, että joku kasvain kyseessä. Se kasvain on nyt 46v :D

 14. Katja
  12.11.2013 / 18:04

  Mie tunsin liikkeet hurjan aikaisin! 14-15 viikolla esikoisella.. Aluksi vähän kuin olisi pieni elohiiri tuntunut, ja niikun jo sanottiin, nuita kupla-tunteita. :) sitten voimistuivat aivankuin pienen pieni sammakko olisi pomppinut masussa :) Muistan vielä niin tarkkaan,kun tuli ensimmäinen SELVÄ potkaisu, piti ihan miehelle lähettää viesti töihin, että nyt potkaisi! :D Aikaisemmin oli vähän vielä epäselvää että onko nämä liikkeitä vai ilmaa :D mutta nyt tiedän että liikkeitähän nekin olivat :)sitten kovasti odotettiin että mies liikkeet tuntisi masun päältä.. Vauva kun aina lopetti liikkumisen heti, kun mies kätensä mahalle laittoi! :D Nyt jo potkii masun ulkopuolella, ja kiljahtelee innoissaan leluilleen :D (3,5 kk)

  • 13.11.2013 / 15:52

   Tunsit kyllä aikaisin! Sammakko, ihana! :D
   Täällä on vähän samantyylinen vauveli: aina kun kuunnellaan sydänääniä kotona ja on miehen kuunteluvuoro, vauva pötkii pakoon, mutta heti kun minä kuuntelen, kuuluu selvästi :D.

 15. Kati
  12.11.2013 / 19:23

  Olen jo tovin seurannut blogiasi ihan uudella innolla, sillä suurin piirtein samoilla viikoilla taidetaan mennä :) Tännekin tulossa esikoinen, ja ekat potkut tuntuivat tunnistettavasti ja varmasti launtaina, viikon 19. puolivälissä. Kyllä ne vaan tunnistaa sitten, kun ne potkuja on! Nyt ne tunteekin herkemmin, kun tietää mitä kuulostella. Kaiken lisäksi ne voimistuvat yllättävän nopeasti!

  • 13.11.2013 / 15:54

   Voi miten kiva kuulla Kati! On niin mahtavaa löytää täältä samassa tilanteessa olevia ihmisiä, kun omista kavereistani kukaan ei ihan samassa tilanteessa tällä hetkellä ole. Parisen viikkoa taidat mun edellä olla, varmasti tunnen sitten liikkeet pian minäkin :).

 16. Rags
  12.11.2013 / 19:29

  Voi kun suloiset!! Ja nuo tossut varsinkin, ihan <3

 17. Jenna
  12.11.2013 / 20:05

  Suloinen haalari, täytyy ehkä itsekin käydä tuommoinen nappaamassa! Tosiaan silloin aikaisemmin kirjoittelinkin, että ensimmäisen kerran tunsin liikkeitä viikolla 15. Nyt on viikko 19 menossa ja koko ajan ne liikkeet voimistuu ja ovat säännöllisiä, tiedän milloin vauva herää yms. Niinkuin muutkin ovat kirjoittaneet, se tuntuu aluksi semmoiselta ”kuplalta”. Mies aina kyselee että miltä ne liikkeet tuntuvat niin olen yrittänyt selittää sitä niin, että ihan kuin joku kevyesti möyrisi tuolla mahassa tai silittäisi sitä sisäpuolelta, kuulostaa vähän hölmöltä mutta siltä se minusta tuntuu :D Joskus kun laittaa käden mahalle niin tuntee kun vauva potkaisee suoraan kohti mahaa.
  Tuli muuten mieleen kun pari postausta sitten pohdit, mitä musiikkia kuuntelit kun vauvakin kuulee, niin oletko kuullut semmoista kuin bola-koru? Se roikkuu mahan päällä ja sen sisällä on pieni kello, jonka äänen vauva kuulee. Itse hankin semmoisen ja tuntuuhan se ihan hauskalta ajatukselta, että vauvakin kuulee sen rauhoittavan äänen! :)

 18. Luna
  12.11.2013 / 20:20

  Tuo neulehaalari on kyllä supersöpö! Tunsin ekat liikkeet joskus rv 17. En ollut alussa aivan varma oliko ne liikkeitä, mutta hieman myöhemmin liikkeiden voimistuessa varmistui ne vauvan liikkeiksi. Tunne oli jotenkin hassu, aivan kuin mahassa olisi kuplinut. Ajan myötä kuplinta voimistui entisestään ja kohta liikkeet näkyi jo ulospäin muksahteluina vatsan päällä. Sitä tunnetta on kyllä vähän ikävä :)

  Mukavaa odotusaikaa! :)

 19. Pirpu
  12.11.2013 / 20:29

  Tunsin ekat potkut tai mitkä lie muksahdukset 18+2, niistä ei kyllä voinut erehtyä onko vauvan aiheuttamia vai ei! :) Sen jälkeen alkoi tuntumaan selvästi päivittäin, vaikka istukka onkin etuseinässä.

  Onnea odotukseen! Täällä maalisvauvaa odotellaan. Ja nyt rakenneultran jälkeen hankinnat meinaa ihan karata käsistä ;)

  • 13.11.2013 / 16:00

   Kuulostaa jännittävältä, omia kokemuksia odotellessa!
   Kiitos Pirpu ja onnea sinnekin! Täällä alle kuukausi rakenneultraan, iiks :).

 20. 12.11.2013 / 21:32

  Ihana neulehaalari ja mielettömän söpöt tossut <3 Minä tunsin meidän pienokaisen ensimmäiset liikkeet rv 18+6 ja se tunne oli aivan ihana. Sitä ei osaa kuvailla, aivan kuin joku kutittelisi sisältä päin<3 varmasti tiedät sinäkin mitkä ovat vauvan ensimmäiset liikkeet kun ne tulevat! Ne ovat aivan omaa laatuaan<3 ihanaa odotusaikaa!

  • 13.11.2013 / 16:04

   Nuo viikot 18-19 näyttäisivät olevan valtaosalla ne viikot, jolloin liikkeet noteerataan. Siis ainakin tässä kommenttilootassa kommentoineilla :).
   Kiitos paljon!

 21. 13.11.2013 / 02:35

  Nuo Newbiet on vaan niin suloisia, sinulla on ihana vauvavaatemaku <3!

 22. Satu
  13.11.2013 / 08:20

  Nyt on pakko kommentoida, ensimmäistä kertaa! Olen seurannut jo jonkin aikaa blogiasi, mutta varsinkin tämä uusi tulokas ja vauva-aiheiset postaukset ovat niin hellyyttäviä! Itselläni on 1,5v poika kotona, mutta vauvakuume on aivan hirmuinen.. :D Ja varsinkin kaipuu siihen raskausaikaan, se on niin ihanaa, kaikkine vaivoineenkin. Itse tunsin ensimmäiset kuplat 18.viikolla, siitä eteenpäin säännöllisesti, kun tiesi mitä kuulostella :) Ja tuo newbie-mallisto on aivan lempparini, niin ihania vaatteita! Meillä on melkein samanlainen haalari, harmi vaan että nuo lapset kasvaa ja vaatteet jää pieneksi. Onnea vielä ihan hirmuisesti, ja nauti<3

  • 13.11.2013 / 16:07

   Voi kiitos Satu, olipa mukava kuulla! Kiva että olet löytänyt blogini.
   Ja ihan samaa mieltä Newbie-mallistosta: voisin hankkia kaikki! :)

 23. Kaisa
  13.11.2013 / 17:18

  Tosi söpöliinit tossut <3 Itse tunsin ekat liikkeet aika epävarmasti viikolla 16, sellaisia perhosen lepatuksiahan ne oli :) Eka tuntui, että ne on jotain ilmakuplia, sellaisia hentoisia. Siitä ne sitten tihenivät ja voimistuivat. Se liikkeiden tunteminen on jotain niin ihanaa, ettei sitä voi mihinkään verrata :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.