Jouluisia juttuja

 

Sain ihanan jouluhaasteen Tiialta, kiitos kovasti! Sain haasteen eilen ja tartuin siihen jo nyt – tämä taitaa olla ennätys mulle :D. Haasteessa tulee vastata 24 kysymykseen sekä Tiian keksimiin kolmeen lisäkysymykseen (jotka löytyvät lopusta).

096

1. Parasta joulussa?
Tunnelma. Se koti- ja perhekeskeisyys, rauha, kiireettömyys ja onnellisuus.

2. Joulumusiikkisi?
Suosikkilevyjä mulla taitaa olla kolme: Michael Bublén sekä Vesa-Matti Loirin joululevyt, kolmas on englanninkielinen Merry Christmas, kivan iloinen tunnelmaltaan. Yksittäisistä joululauluista ikisuosikikseni pääsee mm. Driving Home for Christmas.

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia?
Tykkään katsella, hmm mikäköhän olisi lemppari… Holiday on ihan kiva ja sitten Yksin kotona 1. Olen tässä viime aikoina tallennellut digiboxille erilaisia jouluelokuvia, joita voimme miehen kanssa sitten joulunpyhinä katsella.

4. Jouluherkkusi?
Kyllä se taitaa perinteisiin jouluruokiin (kinkku, laatikot, salaatit) kallistua, monia muita herkkuja saa vuoden ympäri.

5. Mitä jouluaterialla pitää ehdottomasti olla? 
Jouluherkkujen lisäksi tietysti läheiset ihmiset, kiva tunnelma, kynttilöitä ja joulumusiikkia. Ehkä pari kissaherkuttelijaa jaloissa pyörimässä ;).

106

6. Koska joulukoristeet pääsevät koristamaan kotiasi?
Lokakuussa syttyy ensimmäiset tunnelmavalot, mutta ne ei ole niinkään jouluisia. Marraskuussa ilmaantuu jouluisemmat valot ja ensimmäiset joulukukat, joulukuun puolella sitten varsinaiset joulukoristeet.

7. Joulu kotona vai jossain muualla? 
Vierailemme miehen kanssa molempien vanhemmilla tai sitten he vierailevat meillä, vähän vaihdellen… On mukavaa, kun asumme kaikki samassa kaupungissa, niin on mahdollista tavata kaikki saman päivän aikana. Aattoillan vietämme kuitenkin aina kisujen kanssa kotona.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut? Vai molempia?
Nooh molemmat on kivoja, itse tehdyillä tietysti enemmän tunnearvoa, mutta itse hankin lahjat kaupasta.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? 
Yleensä olemme kyllä laittaneet, mutta tälle vuodelle emme vielä. Saapa nähdä… Ulkolyhdyissä polttelemme kynttilöitä ainakin.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?
Oman perheen kanssa, johon luonnollisesti kuuluvat myös vanhempamme sekä sisaruksemme.

11. Onko sinulla jokin lahjatoive?
Mietin pitkään, mutta ei kyllä ole. Paras joululahja olisi, jos saisimme kaikin puolin hyviä uutisia tämänviikkoisessa rakenneultrassa. Sen jälkeen olisi ihana virittäytyä joulunviettoon – viimeiseen jouluun tällä kokoonpanolla :).

12. Paras saamasi joululahja?
Tämä oli vaikea! En kyllä millään osaa nimetä vain yhtä, tuntuu että joka joulu mua on lahjottu ihan parhailla lahjoilla.

13. Kamalin saamasi joululahja? 
Mitään kamalaa joululahjaa en ole koskaan saanutkaan.

002

14. Kuvaile unelmien joulusi. 
Valkoinen maa & lumiset puut, kirkas taivas ja aika kirpeä pakkanen. Jouluaatto alkaa aina joulusaunalla, jonka jälkeen rauhassa, ilman kiireitä laittaudutaan juhlapäivää varten. Joulukirkon jälkeen nautimme jouluaterian vanhempiemme kera, jonka jälkeen vuorossa on lahjojen jako. Aattoiltana olemme kotona vain oman ydinperheen kesken, herkuttelemme ja rentoudumme mukavissa kotiasuissamme, hemmottelemme kissoja. Juuri ennen nukkumaanmenoa ulkona alkaa sataa lunta; valtavan isoja lumihiutaleita, jotka putoilevat hiljalleen maahan.

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? 
Sika! :D Aivan kamala!

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle?
No jokunen lahja hankittuna ja postimerkit joulukortteihin ostettuna :).

17. Paras joulujuoma?
No ehkä se on sitten glögi, sitä kun ei muulloin tule juotua. Jouluaterialla jokin hyvä punaviini on olennainen; milläköhän huuhdon jouluherkut alas tänä vuonna… Ehdotuksia?

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Ehdottomasti oltava kuusi! Aidon tuoksu on huumaava, mutta meidän olohuonetta tulee tänäkin jouluna koristamaan vihreä tekokuusemme.

19. Käykö teillä joulupukki?
Ei käy, mutta ehkä taas pian alkaa käymään :).

20. Paras lapsuuden joulumuistosi?
Lapsuuden joulut oli ihania. Vietimme jouluaatot aina mummun ja papan luona Kannuksessa, illaksi ajelimme kotiin. Ihania muistoja on syntynyt niistä hetkistä, kun aattoiltana katselimme jonkin joululahjaelokuvan yhdessä koko perhe tai pelasimme yhdessä lahjakääreistä kuoriutunutta uutta lautapeliä. Samanlaisia joulumuistoja haluan omalle lapsellenikin – sellaisia, että äiti ja isikin osallistuvat kaikenlaiseen puuhasteluun. Ne säilyvät mielessä pitkään.
Mielestä löytyy myöskin yksi hieman erikoisempi joulumuisto, joka jaksaa naurattaa vielä tänäkin päivänä. Tuon muiston meille on suonut niin rakas edesmennyt kultainennoutajamme Kimi, joka oli aina mukanamme joka paikassa, myös jouluaattoisin mummulassa. Kun olin 5- tai 6-vuotias, päätti Kimi, että nyt on tullut aika. Hän sai viereisen huoneen oven auki ja juoksi kovaa vauhtia kohti joulupukkina toiminutta pappaa, veti parran alas ja sai tempauksellaan aikaan valtavan naurunremakan sekä valtavan hämmentyneet kasvot pienelle tytölle. Muistan ikuisesti, miten nyt jo edesmennyt pappani nauroi maha kippurassa ja pukin parta vinossa niin että oli otettava kiikusta tukea :D. En muista yhtään, mitä tuon jälkeen tapahtui (muuta kuin sen, etten oikein kyennyt yhtymään muiden nauruun), mutta nuo muutamat minuutit ovat jääneet mieleeni ikuisiksi ajoiksi.

110

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?
En voisi kuvitellakaan, että hölläilisin koko päivän kotona yöpuvussa – kiva laittautuminen kuuluu jouluaattoon, onhan se suuri juhlapäivä! Siistimmät vaatteet tuovat osaltaan päivään sen juhlan tunnun. Iltasella on sitten kiva vaihtaa yökkärit päälle ja sipsutella villasukissa (sohvan ja jääkaapin väliä :D).

22. Peruna-, porkkana-, bataatti- vai lanttulaatikko? 
Vastaan tähän että lanttulaatikko sekä imelletty perunalaatikko. Porkkanalaatikkokin tuohon komboon kuuluu, mutta jos leikitään, että saa valita vain kaksi, niin ne on nuo.

23. Paras joulusuklaa? 
Vaikea! Oiskohan sitten Fazerin sininen tai joku Panda..? Vai vieköhän joku karkkilaatikko suklaasta voiton…

24. Joulutortut vai piparit? 
Taidan kallistua pipareihin. Joulutortutkin (luumuhillolla) on ihan herkullisia, etenkin kun niitä ensimmäisen kerran jouluna maistaa.

25. Jos voisit kuvailla jouluasi vain yhdellä sanalla, mikä se olisi?
Lämminhenkinen.

26. Lahjojen antaminen vai saaminen?
Pakko vastata että molemmat :).

27. Mikä jouluperinne kuuluu ehdottomasti Sinun jouluusi?
Jouluaaton aamusauna! Näin on toimittu jo lapsuudenkodissanikin ja tätä perinnettä olen tahtonut jatkaa. Onnekseni olen aina ollut sellaisissa työpaikoissa, joihin ei ole kuulunut työskentely jouluna, joten tämä on aina ollut mahdollista.

Laitanpas tämän haasteen samoine kysymyksineen tällä kertaa eteenpäin Katjalle. Käykäähän tutustumassa tähän ihastuttavaan Elämää Eirassa -blogiin, jos ette ole sitä vielä tehneet. Inspiroituminen taattu!

 

Comments

 1. Mg
  3.12.2013 / 12:18

  Mukavan kuuloista tunnelmointia, melkein jo itsekin virittyi jouluaaton tunnelmaan tän myötä. :) Kuuluuko teidän aattoon joulupuuron syöminen? Meillä se on ainakin yksi tärkeä osa päivää ja yleensä joulurauhan julistuksen jälkeen on puurohetki! Oi, oispa jo jouluaatto, hih. :)

  • 4.12.2013 / 12:33

   Lapsuudenkodissani kuului, jouluaattoaamuun! Mantelikin oli tärkeä ja sitä seurannut palkinto ;D. Nyt aikuisena olemme satunnaisesti valmistaneet uuniriisipuuroa. Täytyy ottaa taas tavaksi sitten kun vietämme lapsiperheen jouluja :).

 2. 3.12.2013 / 13:47

  Voi kiitoksia. Tällä jouluihmisellä ei varmastikaan mene kauan haasteeseen vastatessa :) Ihanaa joulun ja vauvan odotusta teille <3

 3. 3.12.2013 / 19:09

  Hih, sinähän olitkin nopea haasteen suhteen :). Kivoja vastauksia, ja etenkin tuo Kimi-koiran aiheuttama joulu-show sai kyllä naurun aikaan täälläkin :D.

  Ja ihanaa, joulufiilis on jo tullut minullekin :). Niin kuin arvelinkin, luminen maisema sen lopulta sai aikaan <3.

  Oikein mukavaa viikkoa sinulle :).

 4. aNNiKa
  3.12.2013 / 19:38

  Elokuvista tuli mieleen että ootko nähnyt leffan Love actually (rakkautta vain)? Ihan must jouluelokuva, menee mun mielestä tunnelmaltaan aikalailla samaan kastiin Holidayn kanssa, leppoisaa katseltavaa :)

  • 4.12.2013 / 12:37

   Mulla on sellainen paha tapa, et unohdan joskus, olenko nähnyt jonkin elokuvan vai en… En siis pelkästä elokuvan nimestä/kuvauksesta tunnista :/. Tuon googletin, en usko että olen nähnyt, joten kiitos vinkistä! :)

 5. HeidiP
  3.12.2013 / 22:22

  Pakko kertoa meidän lapsuudessa sattuneesta kommelluksesta, kun palasi mieleen luettuani tuon kertomasi. Me ajeltiin aina jouluksi mummolaan, koko serkkukatras kokoontui sinne ja oli ihana tunnelma kaikin puolin. Mummo oli tehnyt hirmuisen määrän herkkuja ja syötiin ja saunottiin kunnes saapui se kauan odotettu joulupukki. Pukki kävi ja toi lahjat. Niitä auottiin kunnes oveen koputettiin ja sieltä astui tupaan KAKSI joulupukkia lisää…kaikki nää kolme joulupukkia oli tietenkin aivan erinäköisiä :) Me sitten pieninä tyttöinä montut auki katsottiin että mitähän nyt tapahtu, niin nämä kaksi pukkiapa oli päättänyt tulla kysymään mummolasta että mistä löytävät talot joihin ovat pukin hommiin menossa…Siinä meni usko pukkiin kaikilta meiltä serkuksilta, mutta hauskaa muisteltavaa jäi kyllä loppuiäksi :)

 6. Rags
  4.12.2013 / 19:11

  Ihania vastauksia. :-) Miten kisu voi? xx

  • 5.12.2013 / 08:25

   Vanhempi muuten normaali, mutta vilkkuluomet edelleen näkyvissä. Nuorempi muuten ihan normaali, mutta ihan kamalia ilmavaivoja edelleen :/. Annoin molemmille toissapäivänä vielä uuden matolääkkeen, koska ajattelin, että jos se aiemmin antamani ei ollut tehonnut kaikkiin matoihin ja ilmavaivat johtuisivatkin niistä… En tiedä, tosi hankala tilanne :/. Ehkä soitan maanantaina eläinlääkäriin, jos tilanne on vielä silloinkin tämä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.