Vilkaisu uuteen mökkiin

 

Aurinkoista keskiviikkoa! Toissaviikonloppuna, sunnuntaina, oli tällainen samanlainen ilma – yhtä aurinkoinen. Tuolloin miehen vanhempien mökillä oli pienet joululeipojaiset: valmistui niin pipareita kuin joulutorttujakin. Kävin itsekin tuolloin paikan päällä pitkästä aikaa ja heti ovella vastaan leijailikin herkulliset joulutuoksut!

034

Leipurin apureina toimivat 8-vuotiaat kaksospojat, heidän käsialaansa myös nämä koristukset:

038

041

Tämän uuden mökin alta purettiin siis vanha mökki, jotta tilalle voitiin rakentaa talviasuttava mökki. Mökki-sana on kyllä mielestäni aivan liian aliarvioiva tälle ihanalle talolle! Olohuoneen erkkerin on valloittanut muhkea sohva ja huoneen jokaisesta ikkunasta on upea näkymä merelle, aivan kuten vieressä sijaitsevasta tupakeittiöstäkin.

014

015

Valkoisen, korotetun sisäkaton sekä useiden ikkunoiden ansiosta valo aivan tulvii sisään! Olohuoneen erkkerin molemmin puolin on terassit: tästä vasemmalla puolella keittiön terassi ja oikealla puolella saunaterassi, jolle pääsee kätevästi kodinhoitohuoneen kautta. Siellä voi iltaisin istuskella ja katsella merelle auringonlaskua ihastellen.

044

045

Mökin erottaa merestä vain nurmialue sekä muutama vuosi aiemmin rakennettu saunamökki, josta löytyy saunan lisäksi oleskelu-/makuuhuone sekä lasitettu terassi tilavine patioineen. Mökillä-tunnisteen alta löytyy lisäkuvia; myös vanhasta, jo puretusta mökistä on siellä muutamia kuvia.

053

Kuvakulmat on tarkoituksella rajattuja, sillä mökillä oli tuolloin vielä pientä puuhastelua: mies asensi juuri veljensä kanssa antennia sekä saunan lasiovea. Rajasin työkalut ym. pois kuvista, voin ottaa laajemman kuvakulman kuvia joskus myöhemmin.

Keittiö on mielestäni aivan ihana (koko mökistä nyt puhumattakaan!)! Joku saattaa ehkä muistaakin, miten suunnitteluvaiheessa mökin sisäseinät oli tarkoitus vuorata valkoisella vaakahirsipaneelilla. Tuon paneelin metsästys koko maasta viivästytti projektia aika lailla ja osoittautui lopulta mahdottomaksi tehtäväksi: puutavara oli niin huonolaatuista ja kieroa, että jokainen kuorma oli palautettava. Niinpä sisäseinät saivat ylleen maalia. Tikkurilan maalisävy mulberry (H484) sopii loistavasti valkoisten kalusteiden taustalle luoden lämpöä ja kodikkuutta. Bongasin maalisävyn kesällä ystäväni uudesta kodista ja ajattelin heti, että tämä voisi olla mökillekin juuri täydellinen ja niinhän se olikin!

064-crop

030

Iso kello sopii loistavasti tuon pienen ikkunan yläpuolelle:

067-crop

059

Mökki koostuu olohuone-tupakeittiöstä, saunasta/kylpyhuoneesta, kodinhoitohuoneesta, wc:stä, tilavasta aulatilasta sekä kahdesta makuuhuoneesta, joista toisessa harmoniset sävyt ja toisessa hieman räväkämmät:

021

026

Tupakeittiön ja olohuoneen yhteydestä löytyy vielä eräs ihana keskipiste, ehkä koko mökin sydän? Herttainen, moneen suuntaan näkyvä tunnelmanluoja: takka!

062

Tällainen mökkikierros tällä kertaa! Kuvitelkaa paikka jouluna: tunnelmallisesti valaistuna, kynttilöitä siellä täällä, jouluherkkujen tuoksuja, takkatulen ritinää, ulkona kirpsakka pakkassää ja se ihana lumen narina kengän alla, kun käy sytyttelemässä kynttilät pihatien varrella nököttävien jäälyhtyjen sisään – täydellistä!  

 

Comments

 1. SanMa
  4.12.2013 / 13:04

  Voi kun kaunista! Mikä lattia on kyseessä? Tosi kaunis sävy!

  • 5.12.2013 / 09:49

   Laminaatti on ostettu K-Raudasta, eivät muistaneet sävyä ulkoa, mutta koittavat etsiä papereista :). Tulen ilmoittelemaan tänne, jos tieto löytyy!

   • sanMa
    7.12.2013 / 16:01

    Kiitos paljon vastauksesta!

 2. maija
  4.12.2013 / 13:53

  Mökki, tosiaan :).Minusta näyttää aivan upouudelta talolta, siis todella kaunis on.
  Täällähän vois asua, eikö?

  • 5.12.2013 / 09:24

   Juu hyvin voisi ympärivuotisesti asua. Eihän sitä tiedä, jos vaikka joskus myyvät talonsa ja muuttavat tuonne pysyvästi :).

 3. Hanna
  4.12.2013 / 15:12

  Upealta näyttää mökki ja noista kuvista päätelle vois kyllä tosiaan sanoa taloksi :)

  Ja toi lattia on kyllä tosi kiva, just tuollaisen haluaisin meille, joten kiinnostaa sävy minuakin.

  • 5.12.2013 / 09:50

   Jep, talohan se :).
   Eivät ulkoa muistaneet laminaatin sävyä, mutta koittavat etsiä tietoa papereista. Jos löytyy, tulen sitten tänne ilmoittamaan sävyn!

 4. 4.12.2013 / 16:50

  Vau mikä mökki. Tai talohan tuo on!

 5. -S-
  4.12.2013 / 18:31

  Ihana! Meillä on menossa kesäasuttavan mökin päivitys tälle vuosituhannelle, tehdään joka kesä jotain, mitä ehditään. Keittiön kaappeja meillä ei ole montaa, mutta ne ovat 1970-luvulta, joten uutta kaipaisin. Nuo kaapistot, jotka kuvissasi näkyivät, olivat juuri sellaiset, joita olen ajatellut.

 6. Rags
  4.12.2013 / 19:05

  Upea ’mokki’!!

 7. Pesunalle
  4.12.2013 / 20:50

  Vau miten upea ”mökki”! :D Tuo olisi suurin piirtein unelmieni talo, niin upean kaunis. :)

 8. 4.12.2013 / 21:00

  Aivan super kauniin näköistä!

 9. Pilvi
  4.12.2013 / 23:11

  Upea!

  Mites kisut voivat? Toivottavasti hyvin :).

  • 5.12.2013 / 09:29

   Vanhempi normaali vilkkuluomia lukuunottamatta… Nuorempi normaali kamalia ilmavaivoja lukuunottamatta. Kaasuttelee aina alkuiltaisin, karmea lemu. Annoin toisen matolääkkeen (Drontal), ajattelin jos madoista johtuu eikä eka kuuri tehonnut… En ymmärrä mistä nuo johtuu, ehkä soitan maanantaina taas eläinlääkärille, jos tilanne on ennallaan.

 10. merenhelmi
  4.12.2013 / 23:19

  Vau!! <3 Todella kauniin näköistä, kuvista oikein huokuu ihana, rauhallinen tunnelma <3

 11. Nimetön
  14.2.2014 / 21:05

  Ihana tuo sohva.. Mistä tuollaisen voi ostaa?:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.