Kirppiskierroksella

 

Olen tässä syksyn aikana tehnyt pari kirppiskierrosta, lähinnä vauvanvaatteita silmälläpitäen. Aika lailla on kyllä saanut tyrmistyä siitä, miten suurin osa myytävistä vauvanvaatteista näillä vierailemillani kirpputoreilla on ollut laatua autotalliriepu/siivousrätti. Kulahtaneita, virttyneen näköisiä, nuhjuuntuneita, rispaantuneita ja pisteenä iin päällä likatahroja, jotka eivät enää pesussakaan pois lähde. Hintaa rievuilla noin yksi euro/kpl. En itsekään pukeudu likaisiin tai kulahtaneisiin vaatteisiin, joten miksi pukisin lapseni moisiin? Ihan suututti nähdä tuollaisia vaatekappaleita myynnissä, meidän kodissa moiset päätyvät oikopäätä autotalliin kiillotus- ym. siivoustarpeisiin. Ehkä sitten vielä ihmetellään, miksi kauppa ei käy..?

Mutta, en yleistä! Kuten jo kirjoitin, näitä tällaisia tapauksia olen nähnyt näillä kahdella vierailemallani kirpputorilla, muista en tiedä. Helmiäkin joukossa on ja niiden suhteen kauppa sitten käykin. Tästä todisteena viimekuiset löytöni SPR-kirppikseltä: siellä oli muutamassa laarissa vauvanvaatteita ja hinnoittelu järkevä kirppishinnoittelu: pussillinen vaatteita kahdella eurolla. Pengoin siellä aikani kuluksi (odottelin aikaa hammaslääkäriin) ja sain saaliiksi kaksi pussillista vaatteita neljällä eurolla, kaikki nämä:

081

Valikoin vaatteet tarkkaan; vauvanvaatteet eivät paljon ehdi käytössä kulumaan ja juuri sellaisia ”kuin uusia” metsästin. Onko kaulukset, hihansuut, napit ym. täysin ehjät, onko likatahroja, värien kulumista yms. Löysin muutaman tarkkoja kriteereitäni vastaavan bodyn, potkuhousuja, parit villahaalarit ensimmäistä talvea varten sekä housuja! Tutkailinkin yhtenä päivänä vauvalle hankkimiamme vaatteita ja housuosastolla näyttää aika hyvältä :D. Joku ei jostain syystä voi vastustaa pieniä pöksyjä…

Nämä kirppisvaatteet hankin ennen sukupuolen varmistusta, mutta kuten eräs lukijakin jo Instagramin puolella tämän kuvan nähtyään totesi: hyvin pojalle sopivia vaatteita olin shoppaillut. Vaikka meille tyttö jonain päivänä syntyisikin, häntä tuskin päästä varpaisiin vaaleanpunaiseen puettaisiin, joten ehkä siitä nämä värimieltymykseni :).

089-crop

Kivoja kotihousuja Tutta-merkiltä; pehmoisia ja varmasti mukavia päällä. Erityisesti leveän vyötärönauhan kuvittelen olevan kivan tuntoinen vauvalla. Turkooseista ja kirkkaankeltaisista pöksyistä tykkään värien vuoksi kovasti, mies tosin tuumasi heti että tuollaiset Ruotsin väriset, mutta eihän niitä samaan aikaan päällä pidetä… ;)

088

Helmet taitaa löytyä kuitenkin tältä riviltä (kissa mukaanlukien, tottakai):

084-crop

Kolmet sammarit ja yhdet farkut (punaiset sammarit Benetton, muut Zara) – aivan kuin uusia, ei mitään käytön jälkiä tai kulumaa! Mietin etukäteen, että mies ei ehkä hyväksy pojalle punaisia pöksyjä, mutta onneksi olin väärässä. Sanoi niistä, että kivat retrohousut. Aivan ihanat, näen niiden kanssa jo sellaisen pikkusailorin sinivalkoisen neuleen, jonka ostimme KappAhlista.

079

Ostamme vauvalle kaikki tarvikkeet uusina, mutta osan vaatteista ja leluista voi mielestäni hyvin ostaa käytettyinä. Sillä ehdolla, että löytyy näiden kuvissa esiintyvien kaltaisia helmiä! Ja toki lisähaasteita tuo vauvan sukupuoli, sillä pojille ei vaan tunnu olevan yhtä paljon ihania vaatteita kuin tytöille. Mainitsinkin jo miehelle, että nyt vaatteiden hankinnasta tuleekin aika haasteellista, minä kun pidän niin harvoista poikien vaatteista… Mies ei kuulemma puutu vaatevalintoihin, vaan saan ihan ominpäin valita niistä harvoista ja valituista vauvallemme parhaat :D. Seuraavaksi voisinkin hankkia ihan pieniä paitoja (housuja kun riittää…) sekä pikkubodeja. Tällä hetkellä löytyy vasta kolme kietaisubodya koossa 50 cm, kahdessa bodyssa myös ne kätevät kääntyvät hihansuut, jotta saa pikkukynnet piiloon. Seuraavan shoppailureissun taidan ajoittaa vuodenvaihteeseen (perinteinen kierros KappAhl, Lindex, H&M) ja joskus alkuvuodesta aloitamme sitten erilaisten vauvatarvikkeiden hankinnan – oma viidakkonsa siinäkin!

 

Comments

 1. Jenna
  16.12.2013 / 12:51

  Hyviä löytöjä olet tehnyt! Itse olen maailman huonoin kirpputoripenkoja, pitäisi oikein ajan kanssa lähteä metsästämään noita pikkuvaatteita, JOS löytyisi juuri noita mainitsemiasi hyväkuntoisia yksilöitä.
  Minun mielestäni taas poikien vaatteet ovat paljon suloisempia kuin tyttöjen, varsinkin pikkuvauvakoossa :D

  • 16.12.2013 / 14:43

   Joo yllätyin oikein itsekin! Sen verran kranttu olen kuitenkin ja kirppiksillä varsinkin :).
   Kirppiksiltä on kuitenkin tosi kiva ostaa tuollaisia harvemmin käytettyjä ns. parempia vaatteita, ne eivät ole menneet miksikään eikä niitä ole pesty sitä sataa kertaa ja ovat siten vielä kuin uusia.

 2. Hanna
  16.12.2013 / 12:57

  Meillä ostettiin myös vaatteita kirpparilta ja tosi paljon saatiin kun lapset oli pieniä, nykyään ostan vain kaupoista. Kirppareillakin joskus käyn, mutta en oikeastaan koskaan mitään löydä. Juuri tuoa samaa olen aina ihmetellyt, että miksi joku viitsii myydä likaisia vaatteita ja kyllä se vaatteen kunto täytyy ottaa huomioon. Minä möin kirpparilla posi lasten pienet vaatteet ja vain ne hyvä kuntoiset, nykyää annan tytön vaatteet siskoni tytölle ja pojan vaatteita säilytän toiselle siskolleni jonka poika syntyi eilen.
  Ja tosi tuokin, että tytöille löytyy kaupasta vaikka mitä ihanaa ja paljon enemmän mitä pojille. Meillä tuleekin tytölle ostettua enemmän vaatteita mitä pojalle, mutta eipä poika siitä niin välitä, kyllä tyttöjä vaan ne vaatteet kiinnostaa ihan eri tavalla. Toki poikakin tykkään kun saa hienon cars paidan tai jonku angry birds vaatteen :)

  • 16.12.2013 / 14:45

   Jep, aika tarkasti katson, mitä kirppikseltä ostan. Bodyt ja eniten käytetyt vaatteet ostan mieluiten uusina.
   Joo tuntuu että tytöille on niin ihania mekkoja, hameita, (neule)sukkiksia yms. Voi että! <3 :)

 3. 16.12.2013 / 13:05

  Oi mitä löytöjä ja todellakin hinnat kohdillaan. Täytyykin SPR:n kirppari käydä katsastamassa itsekin ja vinkata siskollekin. Täällä on normikirpparit kans täynnä ihan järkyttäviä riepuja. Tori.fistä ja facebookin kirppareilta tekee ihan hyviä löytöjä. Samoin MLL:n myyjäiset/kirpparit on hyviä paikkoja tehdä löytöjä pikku ihmiselle :) Täti on vähän hullaantuneena kans ostelemassa pikku prinsessalle kaikkee :)

 4. 16.12.2013 / 13:31

  Tuo on ihan totta, että kirppareilla on ihan järkyttävän huonokuntoista tavaraa kalliiseen hintaan. Kerrn bongasin kirpparilla Me&I:n polvesta rikki kuluneet housut, joilla oli hintaa 15e vaan sen vuoksi, että ne on tuon merkkiset. Ei voi ymmärtää. Sit ikilikaisista lindexin bodeista pyydetään neljää euroa, vaikka ne ei uutenakaan juuri sen enempää maksa. Oon päätynyt siihen, että jos haluaa niitä ns. parempia lastenvaatteita myydä niin sit kannataa laittaa nettiin myyntiin. Ei ne tavallisella kirpparilla mene. Itse vein pojan vanhoja vauvanvaatteta niin hinnoittelin 0,1-0,5e/kpl ne hyväkuntoisestkin. Sit jos on ollut jotain kalliimpia merkkituotteita niin oon suosiolla myynyt netissä :)

  • 16.12.2013 / 14:49

   Siis ihan karseita rättejä myynnissä, olin ihan suu auki siellä hyllyjen välissä! Ja kun ei kaikkea tarvitse myydä eteenpäin, joskus vaatteet vain tulevat tiensä päähän…
   Heh, ei paljon lämmitä vaatemerkki jos on polvissa reiät :). Itse ostan suurimman osan bodeista kyllä uusina, niitä käytetään niin paljon että haluan uudet ja pehmoiset vauvan iholle.
   Sulla on ollu kohtuuhinnat, sellaiset varmasti menee kaupaksikin!

   • Laura
    16.12.2013 / 15:23

    Joo voihan ne vaatteet oikeasti nakata roskiinkin. Mä en koskaan vie sen kuntoista kirpparile, mitä en myöskään ite ostais sieltä. Ja ei ne uudetkaan vaatteet välttämätt mene kaupaksi, vaikka hintaa ois se euro. Kaikki krääsä kyllä menee :) Noita kaikista pienimpiä kokoja 56-62 oon löytänyt tosi siistikuntoisian kirppareilta, kun niitä ehtii käyttää niin vähän. Meidän neiti on nyt 3kk ja meillä on jo 68cm käytössä! Järkyttävän pienikokoisia nuo kaupan vaatteet, kun osasta jo 74cm on sopivia, vaikka mitta tytöllä 61cm :D Ja tuo on ihan totta, että poikalapsille on paljon huonommin kivoja vaatteita. Siksi aloinkin aikanaan ompelemaan itse vaatteita. Varsinkin kun esikoinen oli (ja on vieläkin) mallia pitkä ja hoikka sekä pitkäraajainen, niin kaikki vaatteet olivat aina lyhyitä ja leveitä.

 5. SanMa
  16.12.2013 / 13:33

  Oikein hyviä löytöjä olet tehnyt! Itse olen ostanut hyvin vähän lapsille vaatetta uusina, paljon teen löytöjä facebookin kirppisryhmistä ympäri Suomen ja täällä meilläpäin on tosi hyvä lastenvaatekirpputori, jossa viime aikoina on ollut hyvänlaatuista vaatetta. Itsekin olen aika tarkka, ei haalistuneita eikä muutenkaan huonokuntoista vaatetta pidetä edes kotioloissa. Lastentarvikkeista ainoastaan syöttötuoli ostettiin uutena, mutta kaikki muu on ollut käytettyä, hyväkuntoista sellaista. Lastentarvikkeet ovat kyllä aikamoinen viidakko ja niihin saisi uppoamaan ihan uskomattomia rahamääriä.

  • 16.12.2013 / 14:53

   Hyvä, että muistutit sinäkin noista nettikirppareista, oon jotenkin ihan unohtanut niiden olemassaolon!
   Lastentarvikkeita löytyy kyllä joka lähtöön, mutta jotain ollaan saatu jo päätettyä (sänky ja sitteri ainakin, alku sekin :D). Täytyykin postailla niistä joku kerta, joskus joulun jälkeen.

 6. Aikku
  16.12.2013 / 14:14

  Kivoja vaatteita! Mutta käypä Ylivieskan kirppareilla, sieltä olen ite löytänyt kummilapsille hyväkuntoisia ja jopa nätimpiä vaatteita, mitä normi kauppakierroksilla. H&M, Lindex, KappAhl ja Me&I vaatteita oon löytäny muutamalla kympillä ison kassillisen :) Sekä tytölle että pojalle on löytyny kivoja vaatteita ja vanhemmatki on ollu tyytyväisiä… Sinne on tullu se yks uusikin kirppari. On ne ihania nuo vauvanvaatteet <3

   • 16.12.2013 / 15:19

    Keskustassa on Juurakon kirppis sekä kirpputori Ruusunen, jolla ainakin on fb-sivut. Tämä on ihan uusi, kaksisataapaikkainen kirppari. Avattiinkohan se viime kuussa! Ja sit autolaaksossa on Wanhan tavaratalo (ehkä mun suosikki) ja sit vielä Kirppisparatiisi (en tykkää, tunkkainen ja pimeä).

    • Aikku
     16.12.2013 / 19:47

     Tuossahan tuo vastaus tulikin :) Juurikin nuo kolme ekaa on hyviä, viimeksi mainittu kannattaa jättää ehkä käymättä…

    • 16.12.2013 / 21:04

     Kiitos vinkeistä Laura! Varmasti tulee käytyä Ykassa tässä lähikuukausina, joten tsekkaanpas kirppikset samalla!

 7. Kaisa
  16.12.2013 / 14:31

  Kauniita löytöjä olet tehnyt!

  Itse ajattelin aluksi, kun vauva syntyi, että ostan paljon käytettynä kirppareilta vaatteita. Vaan sama kokemus oli myös mulla, en paljon löytänyt muita kuin kamalia rättejä! Siispä uutena oon suurimman osan ostanut :)

 8. Nimetön
  16.12.2013 / 14:31

  Otatko äitiyspakkauksen? Nuo tutta housut taitaa ainakin olla siitä..vaikka eikai niitä voi liikaakaan olla.. Jännä homma että mulla on päinvastasia kokemuksia ku sulla, en oo ikinä löytäny sprn kirppikseltä mitään mut kallentorilta ja ykköskirppikseltä aina kassikaupalla lapsille vaatteita :) PS. Seppälässä on kans aivan ihana vauvanvaatemallisto.

  • 16.12.2013 / 14:38

   Aion ottaa pakkauksen, just tuossa äsken mietin et kummankohan pakkauksen saamme: nykyisen vai ensi vuonna ilmestyvän :). Jos nuo on äitiyspakkauksesta, ovat varmaan jostain vanhemmasta sellaisesta (ei ainakaan vuoden 2012-2013). Nuo kaikki ei ollut ihan mitään ykkösvaihtoehtoja, mutta koska pussit piti saada täyteen niin… ;). Kivoja peruskotivaatteita joka tapauksessa.
   Oon nyt pari kertaa käyny Kallentorilla ihan suu auki: kamalaa miten huonoa tavaraa siellä on nykyisin, ei pelkästään vauvanvaatteissa! Ihmiset kehtaa näköjään myydä mitä vain… SPR pitää rimaa korkeammalla siinä, että mitä laittavat edes esille.
   Hyvä että sanoit tuosta Seppälästä, se on jäänyt mulla jotenkin aivan unholaan. Täytyypä katsastaa se joku päivä!

 9. Katri
  16.12.2013 / 16:30

  Onnea tulevasta vauvasta! Oma poikani täyttää pian kaksi. Olin ennen pojan syntymää sekä hänen pikkuvauva-aikana sitä mieltä, että tytöille on paljon kivempia vaatteita ja enemmän tarjontaa. Nyt olen sitä mieltä, että pojille on vähintään yhtä paljon kivoja vaatteita! Kyllä niitä löytyy. :) Ja facebook on tosiaan täynnä erilaisia lastenvaatekirppisryhmiä, useimmiten merkeittäin.

 10. Sara
  16.12.2013 / 17:26

  Eiköhän me suht myöhään keväällä jakautuvat saada se uusi versio äitiyspakkauksesta :). Mäkin oon ostanu joitain aiemmissa pakkauksissa olleita vaatteita kirpparilta kun arvelin ettei siihen samoja osu. Mä olen ostanut aika paljon vaatteita kirpparilta ja muutaman uudenkin, sellaisia aika neutraalinvärisiä tai sitten värejä joista itse tykkään. Rakenneultra on siis huomenna :). Jännittää!
  Meillä on tosiaan vaunut ja joitain tekstiilejäkin hankittuna, vauvoille on hankala löytää kivoja ja oikeasti pehmeitä vuodevatteeita! Itsehän voisi ommella kivasta kankaasta mutta peruspuuvilla on liian kovaa.
  Kirpparivaatteet ja -tarvikkeet on välillä kyllä kammottavassa kunnossa ja toisaalta hyväkuntoiset voi maksaa tosi paljonkin. Meillä on suht lähellä lastentarvikekirpputori, jossa hinnat on ehkä hiukan kovemmat mutta laatu ihan toista kuin peruskirppareilla.

  Vinkkaathan jos shoppailureissulla tulee vastaan niitä ”tumppubodyja” :D. Niitä on suht vaikea löytää!

  • 16.12.2013 / 21:12

   Niin voi olla, tänään luin että se uusi pakkaus tuleekin jakoon vasta kevättalvella, vaikka alunperin oli juttua että heti tammikuussa… Tämän hetken pakkaus on mielestäni kuin pojalle tehty, jännä nähdä millainen uusi sitten on :).
   Voi teillä on jännä päivä huomenna, paljon tsemppiä täältä lähetän!!! On niin tuoreessa muistissa tuo jännitys, oon hengessä mukana! Jos haluat, niin tule sitten kertomaan kuulumiset :).
   Ja oon huomannu saman noiden tumppubodien kohdalla, kyllä ovat kiven alla! Etenkin sellaiset, jotka olisivat myös kietaisumallia. Kirppikseltä onnistuin löytämään kaksi vaaleansinistä tumppukietaisubodya, hyväkuntoiset onneksi. Pidetään silmät auki! :)

 11. 16.12.2013 / 18:00

  Jos käyt Oulussa niin poikkea Paljekirppiksellä. Sieltä tein sikoinaan hyviä löytöjä pienelle vauvoille. Onhan siellä nuhruisiankin mutta hyviäkin löytyy. Pieniin lastenvaatteisiin hurahtaa. Meillä jäi ykköseltä paljon kakkoselle, mutta kun ei vielä tiedä kumpi tulee niin jännityksellä odotan kuin paljon saan uutta haalia. ;) Oli se kumpi vain niin jotain uutta kiva saada ja jos tyttö niin väistämättä enemmän uutta (myös kirppikseltä). Vaaleanpunaiseen ei meilläkään kokonaan/ollenkaan puettaisi. ;) Ostakaa ihmeessä bodeja, ne on ihan parhaita! Itse koin kietaisubodyt hankaliksi koska jos vauva rupesi hermostumaan pöydällä niin kietasussa menee kauemmin (ainakin meillä). Nuo leveäresoriset näyttäisi olevan meidän syntyvuoden äpakkauksesta, oli hyvät. Myös sukkaosalliset housut käteviä, mutta normitkin menee sukkien kanssa, pikkupaitoja ei meillä tarvittu ollenkaan, bodyt ajoi asian ja suojasi samalla vatsan. Potkuhousuissa käteviä on ne missä on nepparit alhaalla, helppo vaihtaa vaippa kun ei tarvitse kaikkea riisua. ;) Unihaalareissa sukkaosa mukana ja vetoketju, koettiin parhaaksi ja lämmitti varpaita. :) Tulipa taas tekstiä! :D Maailman eniten/Milk and gingerbreads-blogini löytyy muuten uudesta osoitteesta, osoite yllä.

  • Mari
   16.12.2013 / 18:01

   ”Sieltä tein sikoinaan hyviä löytöjä pienelle vauvoille.” Siis aikoinaan tein löytöjä en sikoinaan. ;))

    • Mari
     16.12.2013 / 22:01

     Heh. :) Ja nyt kun luin tekstiäni niin onhan siellä muitakin kirjotusfiboja, mutta menkööt puhelimella näpyttelyn piikkiin. ;) Ostin sikoinaan vaatteita pienelle vauvoille, mitä ihmettä ’vauvoille’? :D Osasit varmaan lukea koko tekstin ihan oikein siten miten olin ajatellut asiat ilmaista. :)

     • 17.12.2013 / 13:39

      Huomaa kyllä usein, mikä on kännykällä kirjoitettu ja mikä ei ;). Mutta ymmärrettävää joka tapauksessa!

  • 16.12.2013 / 21:18

   Meidän oli tarkoitus tässä joulukuussa lähteä pienelle viikonloppulomalle Ouluun, mutta ei sitten lähdettykään, ei oikein tullut tilaisuutta. Saapa nähdä jaksanko enää tammikuussa istua niin pitkää matkaa autossa, toivotaan! Ois kiva tehdä pieni maisemanvaihdos ja käydä ystäviä tapaamassa :).
   Pari yöpukua olenkin ostanut, juurikin vetoketjullisia ja sellaisia, joissa umpinainen sukkaosa. Paitoja ajattelin lähinnä sellaisiin parempiin päiviin, kun ei olla vain kotosalla. Kiva pukea sitten paitakin päälle :). Kiva että tuli tekstiä, näistä on mukava höpistä!

   • 16.12.2013 / 21:58

    Pakko nyt samaan henkeen vinkata, kun päädyin Tutan/Reiman sivuille. Siellä on vain tänään kaikki normihintaiset -20% alennuksella. Tosi hyvällä alella monia hyödyllisiä vaatteita, mm. noita puolipotkareita alle vitosella! Kotiutin jo pussillisen tuolta nettikaupasta meille. ;) Ajattelin vinkata, kun kerran oli juuri puhetta täällä näistä vaatteista. :)
    http://www.reimashop.fi/

    • 17.12.2013 / 13:38

     Voih, toiv. tulee myöhemminkin moisia aleja! En eilen enää noin myöhään jaksanut asiaan perehtyä ja tuli jo tehtyä eräs tarviketilauskin :P.

 12. viivi
  16.12.2013 / 19:20

  Kivoja löytöjä, arvostan kierrätystä. Mitä mahtaa kissa raitapaita miettiä? Vauvan tulo taitaa olla aikamoinen Jytky kissoille;-)

  • 16.12.2013 / 21:20

   Raitahaalarin mielessä taitaa pyöriä jotain tyyliin Sä oot seonnu, nainen!
   Yritämme parhaamme, jotta jytky olisi suht lempeä <3.

 13. Heidi
  16.12.2013 / 21:27

  Minä huomasin tuolloin, että ei ois kantsinut kauheasti ostaa etukäteen. Sitä osti ihan hölmön mallisia, kummallisia, epäkäytännöllisiksi osoittautuneita vaatteita:) Esim vauvalla tuollaisen farkut -kamalan kankeat ja hankalat, en laittaisi. Sitten sitä vasta, kun asia on ajankohtaista, huomaa, mitä oikeasti tarvitsee ja mitä pitää ostaa lisää. Ja mitä kannattaa toivoa vauvaa katsomaan tulevilta tuliaisiksi:)

  • 16.12.2013 / 21:47

   Mulla on sen verran vahvat mielipiteet, että tiedän kyllä aika tarkkaan jo nyt, mitä ja millaisia vaatteita tulemme käyttämään. Olen aiemminkin vauvoja käsitellyt. Paljon hyviä vinkkejä olen saanut myös ystäviltäni sekä täältä blogin lukijoilta.
   Noiden farkkujen kohdalla sulla meni mönkään: ei pätkääkään kankeat! Tosi pehmeää ja löysää matskua, vyötärönauhaa myöten. Nehän on vauvaa ajatellen valmistettukin. Miten perustelet sen, että ne on hankalat?

   • 16.12.2013 / 22:04

    Veikkaan, että hankalilla farkuilla Heidi tarkoittaa niitä joitain lapsifarkkuja, jotka oikeasti ovat kankeat ja koppurat ja lisäksi niiden ainoa mahdollisuus on vetää vetoketju kiinni ja painaa nappi läpi napinläven. On kuitenkin myös legginsityylisiä tai collegehousutyylisiä farkkuja, jotka ovat pehmeitä ja joissa on ns. huijausnappi ja taustalla resorivyötärö. Ne on söpöt ja hyvät vauvan päällä, ei lainkaan ahdistavat. :)

    • 17.12.2013 / 13:40

     Jaa, sellaisiin en ole törmännytkään, ihan pienten lasten kohdalla siis :). Näissä farkkupöksyissä on kuminauhavyötärö, ei valenappia edes.

 14. Terhi
  16.12.2013 / 21:40

  Ajattelin tätä lukiessa myöskin vinkata Seppälän baby-mallistosta, vaan joku olikin sen jo maininnut! :) mutta, aivan syötävän suloisia vaatteita! :)

 15. 16.12.2013 / 22:34

  Aika tarkkaavaisen oloinen tapaus arvioimassa löytöjäsi :)

 16. Jenni
  17.12.2013 / 08:05

  Minäkin ajattelin alkuun että ostan suurimman osan varsinkin ihan pikkukokoisista vaatteista käytettynä, kun niitä ei kuitenkaan ehdi käyttää kuin hetken. Nojoo, kun olin pari kirppisreissua tehnyt niin lakkasi käytetyt vaatteet kiinnostamasta; ihan jäätävän huonoa laatua! En minä halua pukea vauvalle jo valmiiksi nyppyyntyneitä ja kovia vaatteita jotka eivät omassa pesukoneessa parane lainkaan. Pahinta on ollut kuitenkin välttää tuttavien tarjoukset heidän lastensa käytetyistä vaatteista. Pari kertaa olen taipunut katsomaan ja penkomaan joidenkin ylimääräisiä vaatekasoja, ja sitten vaikerrellen joutunut vastaanottamaan epämieluisiakin kuteita kun en ole enää kehdannut jokaisen kohdalla todeta EI, YÖK, LIKANEN, NYPPYNEN, EN TYKKÄÄ ym. Ole siis varovainen kavereiden, tuttujen yms kanssa kun tarjoavat käytettyjä, epäilisin että olet ihan yhtä tarkka kuin minäkin ja se potuttaa ihan hulluna kun syli tungetaan täyteen kaikkea ei-niin-kivaa ja sitten todetaan päälle että maksat sitten omantunnon mukaan. Joo kiitos ei, mielummin sitten kaikki uutena minun pershetelmälleni…

  • 17.12.2013 / 13:44

   Jep; vain pehmoiset, ehjät ja täysin puhtaat vaatteet kelpaavat tännekin.
   Apua kun sait mut nauramaan tuolla kommentillasi :D. Täytyypä varoa, voin sanoa että on jo kaikki tarpeellinen vaatepuolelta :). Yhdeltä ystävältä aion ostaa läjän erilaisia merkkivaatteita, hän on tarkka, joten on varmasti hyväkuntoisia pienen miehen vaatteita! :)

 17. SatuK
  17.12.2013 / 10:44

  Minäkin olen huomannut, ettei pojille ole läheskään niin paljon kivoja vaatteita kuin tytöille. Veljenpojille olen joulupaketteihin koittanut löytää pitkähihaisia trikoopaitoja, joissa olisi kiva kuva tai kuosi. Yleisin tuntuu pojalle olevan Disney Cars tai Lentsikat ja just ne ei satu omia veljenpoikia kiinnostamaan. Onneksi on löytynyt muutama paita sitten, jossa on toivottuja eläimiä :) Mutta tosiaan tytöille on valinnan varaa enemmän, miksiköhän?

  • 17.12.2013 / 13:46

   Niin en tiedä, onko taustalla ajatus, että pojat eivät välitä vaatteista yhtä paljon kuin tytöt..? Mutta vanhemmathan ne vaatteet hankkivat, pienemmille lapsille ainakin, joten voisihan sitä valikoimaa kohentaa ainakin vanhempia ajatellen ;).

 18. 17.12.2013 / 20:19

  kappahlin newbie-vaatteet on ihania, pojillekin :) tytöille taas on niin paljon kaikkea, että minusta poikaa oli helpointa pukea :) meillä on siis yksi poika ja kaksi tyttöä

 19. Elsa
  19.12.2013 / 21:30

  Niin, olishan se hauska ostaa laadukkaita ja hyviä vaatteita mahdollisimman halvalla ellei ilmaiseksi, mutta pitää sen hyväntekijämyyjän aika paljon niitä vaatteita myydä, jos kymmenellä sentillä per vaatekappale paukuttaa menemään. Ainakin täälläpäin Suomea kirpparin vuokra viikolta on noin 30 euroa, joten 10 sentin hintaisia vaatteita pitäisi myydä 300 kappaletta viikossa, jotta pääsisi edes omilleen! Tai jos olisi kukin vaate 50 senttiä, niin silti pitää myydä 60 kpl, eikä saisi niistä senttiäkään vaivanpalkkaa. Eli ajattelitko itse myydä vaatteet tällä yhtälöllä eteenpäin? Sori, mutta nyt oli pakko esittää myyjän mielipide.

  • 19.12.2013 / 21:38

   Ei tuossa noin mustavalkoisesti ajateltuna järkeä olekaan. Tuota en kuitenkaan tarkoittanut edes, missasit pointin: oli lähinnä puhe niistä nukkavieruista rievuista ja niiden hinnoittelusta. Jos tuote on OK eli vähintään ehjä ja puhdas, tottakai olen valmis maksamaan kunnon hinnan.
   Jos mulla olisi myytävänä pelkästään 10 sentin hintaisia vaatteita, en edes ottaisi kirppispöytää. Kyllähän sinne myyntiin kannattaa jotain muutakin viedä :D tai sitten myydä vaatepussillisia esim. facebookin myyntiryhmien kautta.
   SPR-kirppisten hinnat on alhaisia siksi, koska ne on hyväntekeväisyyskirppiksiä: ihmiset lahjoittavat sinne tuotteita myyntiin, joten sen vuoksi hinnat voidaan pitää alhaisina.

 20. mmmmmm
  21.12.2013 / 03:19

  Kivoja löytöjä :) Minäkin toivon, että pääsisin ostelemaan pienenpieniä vaatteita.. :) Meidän pojalle aikanaan ei sopinut ollenkaan nuo tutan housut äitiyspakkauksesta (ja monet muut housut), olivat niin löysiä sirolle pojalle :)

  • 21.12.2013 / 19:27

   Joo saapa nähdä miten meille käy, mitkä sopii ja mitkä ei! No aina voi viedä kaikki sopimattomat takaisin SPR-kirppikselle :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.