Joulustressiä vastaan

 

Mulla alkoi tänään pieni stressipeikko nostaa päätään enkä ollut havainnosta yhtään iloinen! Jouluun ei kuulu stressi. Pohdiskelin siinä sitten, mistä moinen stressinpoikanen… Ensinnäkin siitä, että mun piti tämä päivä omistaa viimeisille lahjaostoksille, mutta olo on aivan valtavan väsynyt enkä ole päässyt lähtemään kaupungille vieläkään. Eilinen oli aika touhukas päivä (mummulla vierailua ja paljon liikkeelläoloa), joka alkoi tuntua kipuna sekä jalassa että kasvavassa vatsassa. Ajattelin, että korvaan touhut kunnon yöunilla, mutta sehän jäi vain haaveeksi… Olin jotenkin niin väsynyt, että olin hereillä vielä kahden aikaan yöllä ja vauva liikuskeli tarmokkaasti! Katselin Emmerdalen jaksoja maratonilla, sillä on turha mennä nukkumaan, jos tuntuu että uni ei vain tule. Herätys aamulla seitsemältä ei yhtään parantanut tilannetta… Nyt on ihan veto pois, vaikka en ole tänään mitään kummoisempaa tehnytkään. Joku muu selvästi vie mun energiani :). Hassu olo tällainen, muuten melko virkeän ja hyvävointisen kuukauden jälkeen!

002

Lahjojen hankinnat voin siirtää huomiseen ja osan viikonlopun ruokaostosten lomaan, mutta mitenhän on joulusiivousten laita… Ensimmäistä kertaa ikinä kadun syvästi, etten tilannut kotiimme joulusiivouspalvelua, nyt se olisi todellakin tullut tarpeeseen! Meillä ei joulusiivouksiin kuulu mitään kaappien ja laatikoiden puunausta ja kuurausta; pyrin pitämään ne siistinä vuoden ympäri, jolloin moiselle ei tähän aikaan vuodesta ole tarvetta. Tärkeimmät siivouskohteet taitavat olla uuni, jääkaappi ja sauna :). (Mattojen tamppauksen ja lattiapesun lisäksi siis.) Jos haluaisi tuostakin hieman joustaa, voisi noudattaa vain näitä siivousvinkkejä, mutta kyllä sellainen aika perusteellinen siivous on kuitenkin kiva tehdä, jotta voi sitten joulunpyhinä nauttia puhtaasta kodista (ja jotta silloin ei missään nimessä tarvitse ryhtyä siivoamaan!).

035

Ehkä jos jakaisi nuo siivoukset parille päivälle..? Tällöin joka illalle jäisi myös sellaista tunnelmointiaikaa, joka on niin tärkeää tässä joulun alla!: istua kynttilänvalossa, kuunnella joululevyjä, kietoa sormet kuuman glögikupposen ympärille… Mutta katsotaan minkälaiseen ns. siivousratkaisuun päädytään, onhan täällä ihan perussiistiä jo nytkin. Ja jouluhan tulee, oli siivottu tai ei :).

Eniten ärsyttää huono omatunto: kun tietää, että on paljon tekemistä, mutta ei vain löydy energiaa! Olen tässä yrittänyt lepäillä, mutta cashew-pähkinöitä varasteleva ja joulukuusta maiskutteleva kissa pitää liikkeessä… Lisäksi tätä ihanaa ”rauhaani” rikkoo miehen työpuhelin, joka on aamusta asti soinut noin vartin välein – juuri oikea päivä unohtaa puhelin kotiin! En osaa käyttää puhelinta, jotta saisin sen äänettömälle enkä uskalla sitä sulkeakaan enkä voi miehelle soittaakaan näihin neuvoja kysyäkseni, joten kätevänä piilotin sen tietokonehuoneen sohvatyynyjen uumeniin :D.

036

Ajattelin hetki sitten, että paketoin ainakin muutaman lahjan valmiiksi, mutta kappas, kirkas teippi oli loppunut! Joten taidanpas raapustaa joulun ruokakauppalistan valmiiksi, hakea apteekista kissoille sen uuden matolääkkeen ja ehkä samalla piipahtaa ainakin yhdessä liikkeessä lahjaostoksilla..? Sen jälkeen voinkin sitten rojahtaa sohvalle asentoon X :). Millä mallilla jouluvalmistelut ruudun sillä puolen? Mitä teidän jouluvalmisteluihin perinteisesti kuuluu?

Voi kyllä mä odotan joulua ja sen mukanaan tuomia pyhiä! Kun ei ole juurikaan velvollisuuksia, ei aikatauluja ja saa tehdä mitä haluaa. Kunhan muistaa syödä ja levätä ja sanoinko jo syödä niin siinä se :).

 

Comments

 1. Tipi
  19.12.2013 / 13:17

  Tsemppiä! Vähän kerrassaan, äläkä nyt uuvuta itseäsi ihan piippuun!
  Kohta on joulupyhät ja sitten nautit läheisistä ja oleskelusta. :)
  Joulukuusi-kuvan kohdalla hymyilin; vihdoin eilen mies toi meille kuusen ja koristelin sen. Ihana tuoksu!
  Ja sitten joku kehtaa minulle sanoa, että nyt jo! Kröhöm, joillakin on ollut kuusi paikoillaan jo pitkään. ;)

  • 19.12.2013 / 13:47

   En uuvuta, ku en mä jaksa :D. Oi, lähetäs sitä tuoksua tännekin, se on niiiiiin huumaava!!!
   Sano sille nyt jo -kommentoijalle, että toisilla on kuusi koristeltu jo itsenäisyyspäiväviikonloppuna :D.

 2. Marru
  19.12.2013 / 13:22

  Stressi iski tänne tänään :( Liian monta asiaa kesken, mutta ei auta kuin tehdä lista ja tehdä pois yksi kerrallaan!
  Oletko vaihtanut Joy kynttelikköön valkoisen valon hehkut? Näyttää niin kirkkailta valot…

  • 19.12.2013 / 13:51

   Niinpä, rauhallisesti vain yksi askare kerrallaan! Ajattelin, että tänään voisimme puunata kylppärin (mies saunan ja minä kylpyhuoneen puolen), niin se olisi jo kiva askel :). Uuni ja jääkaappi näyttivät edellisen pesun jäljiltä jo niin puhtailta, että pikaputsi riittää mainiosti. Eiköhän se tästä!
   En ole vaihtanut kynttelikköön kertaakaan polttimoita, edelleen alkuperäiset paikoillaan nyt jo kolmatta tai neljättä joulua. Nämä kuvat on otettu sen verran päivänvalossa, että varmaan sen vuoksi näyttävät valkoisemmilta kuin hämärässä otetuissa kuvissa..? Joyn lamput on muutenkin aika valkoiset väriltään, eivät kovinkaan pahasti kellertävät.

   • Nimetön
    20.12.2013 / 00:11

    No hyvä sillä minun Joy on tänään saapunut postiin ja hieman mietin, että mistä löytäisin valkoiset samanlaiset hehkut jos oikein keltaiselta näyttää… Monen vuoden haaveilu Joysta on nyt sitten päättymässä :) Oikein Hyvää Joulua <3

    • 20.12.2013 / 09:54

     Voi ihanaa, on niin mukava tunne, kun on pitkään jostain haaveillut ja kun sen vihdoin hankkii! Onnea kauniista hankinnasta ja hyvää joulua sinullekin! :)

  • Saisa
   22.12.2013 / 21:45

   Heiiii, mistä olet tilannut Joysi?? En löydä mistään enää, kaikkialla ei-oota :(

 3. 19.12.2013 / 13:23

  Täälläkin meinaa stressipeikko pyrkiä esiin, ei edes varsinaisesti joulusta, koska en ole edes kotona jouluna, mutta lähinnä kouluhommista. Olin ajatellut tekeväni rästihommat hyvälle mallille ettei niitä tarvitsisi sitten jouluna miettiä, mutta haaveeksi taitaa jäädä :/ Pyhät kirjoittelen sitten esseetä vuoristojen synnystä ja ihmisen aisteista :D

 4. Hanna
  19.12.2013 / 13:49

  Täytyy myöntää, että alkaa täälläkin pikkasen pukata stressiä päälle. Me ollaan vielö miehen kanssa lähdössä kahdestaa helsinkiin, nyt yöllä lähdetään ja lauantaina tullaan takaisin. Kovasti odotan reissua, mutta silti hieman huonoon aikaan ku sitten jää enää se sunnuntaina ja maanantai ennen joulua. Kuitenkin täytyy vielä vähän siivota, vaikka nyt oon jo siivonnut, mutta lapset sotkiin varmasti ku ei olla ite kotona vahtimassa, mummu tuskin on yhtä ”tiukka” kun äiti, joten on odotettavissa leluja ympäri taloa kun tullaan kotiin. Ja vielä kaupassa käynnit sun muuy siihen siivousten päälle. Saunan jätän pesemättä sillä se on niin uusi että tarvetta sille ei ole, mutta sen uunin kyllä joutuu jynssätä. Ellen sitten nakita sitä äitilleni sillä aikaa ku ollaan reissussa :)

  • 19.12.2013 / 13:53

   Meilläkin oli aikomus pienelle viikonloppulomalle Ouluun, mutta tämä joulukuu imaisi mukanaan eikä aikaa moiselle jäänytkään! Nauttikaa te ihanasta minilomasta, kyllä ne joulupuuhat ehtii sitten reissun jälkeenkin suorittaa :). Kivaa matkaa!

   • Hanna
    19.12.2013 / 14:07

    Kiitos :)

    No onhan siinä sentää kaksi päivää sitten vielä aikaa ja otetaan joulu sitten vastaan sellaisessa siivossa kuin sattuu olemaan :)

 5. 19.12.2013 / 15:34

  Minä jo tuossa kehuskelin, kun joulu on niin paketissa jo… kunnes postailin listan tekemättömistä asioista ja totesin sen olevan melko pitkä. Joitain siitä on jo voinut yliviivata, mutta suurin osa jää lauantaille ja sunnuntaille. Stressiä yritän olla ottamatta, vaikka ihan vähän se lista kyllä ahdistaa :)

  Maanantaille yritän enää jättää siivouksen (ihan normisiivous, ei erikoisempaa) ja aaton kattauksen. Onneksi olen huomisesta lomalla, niin on maanantainakin koko päivä aikaa!

  • 19.12.2013 / 21:08

   Mulla painu kaikki pienikin joulustressi taka-alalle, kun huomasin tänään taas, miten kipeä tuo jalka vieläkin on! Kipu on siirtynyt nyt nilkkaan, en ymmärrä… Paraneekohan tuo koskaan :/.
   Kivaa joululomaa sulle! :)

 6. 19.12.2013 / 16:15

  Osa lahjoista ostamatta, kaikki pakkamatta, koti siivoamatta. Mutta en ota ressiä! Joulu kyllä juostaan paikasta toiseen joten sinänsä ei ole tarvettakaan kotona ressata. Perussiivousta tässä lähipäivinä ja täsmäisku kauppaan. Eiköhän se joulu tule sieltä muutenkin :)

  • 19.12.2013 / 21:10

   Kuulostaa tutulta! :)
   Täällä saatiin tänään kylppäri ja sauna puunattua, hyvä alku sekin. Jos huomenna puunais keittiön…

 7. 19.12.2013 / 17:03

  Stressiä lykkää täälläkin. Sain päähäni hankkia miehelle lahjaksi Polar Loop-aktiivisuusrannekkeen, ja niin oli ilmeisesti saanut koko muukin Suomi, kun tuote oli joka paikasta loppuunmyyty. Kuudessa liikkeessä kierrettyäni ja ympäri ämpäri Oulua ajeltuani löysin vihdoin todennäköisesti koko kaupungin viimeisen kappaleen sieltä, mistä ensimmäisellä etsintäkierroksella vaan ajelin ohi. Huokaus. Sitten sain päähäni, ettei pelkkä valkoinen joulu tällä kertaa piisaakaan, ja lähdin metsästämään mustia koristeita, ja nyt ne sitten pitäisi alkaa laittelemaan esille ja ottaa jotain jo esillä olevia taas pois ja… Huh huh. Mutta sinulle on kyllä väsymys aivan sallittua, maha-asukas kun kyllä verottaa voimia. :)

  • 19.12.2013 / 21:13

   Loppu hyvin kaikki hyvin, lahjametsästyksen suhteen ainakin :).
   Vauva on kyllä tosiaan alkanut verottaa voimia, mutta kai se asiaan kuuluu, kun kohta kuudes raskauskuukausi käyntiin pyörähtää. Paranisi tuo jalka nyt täysin, alkaa tosissaan turhauttaa! Kipu on siirtynyt nilkkaan eikä mitään pientä kipua olekaan :(.

 8. 19.12.2013 / 21:04

  Älä turhaan stressaa, vaikka se onkin helpommin sanottu kuin tehty :). Joulu tulee joka tapauksessa, ja etenkin illan hämärtyessä kotiin on niin helppo luoda jouluista tunnelmaa, oli joka paikkaa siivottu putipuhtaaksi tai ei :). Tosin siivousfriikkinä ymmärrän kyllä tuon stressisi koskien siivousta, mutta olen itse ottanut tänä vuonna sen kannan, että se mitä ei jaksa/huvita tehdä, se jääköön suosiolla tekemättä. Ei kukaan tule tekemään tupatarkastusta ja anna moitteita, vaikka jossain kohtaa kotia siivous olisikin tehty hieman ”huonommin” kuin oli tarkoitus :). Loppujen lopuksi joulu kuitenkin hujahtaa ohitse niin nopeasti, että ei kannata niitä arvokkaita päiviä käyttää itsensä ”ruoskimiseen” :).

  Siispä yritä nauttia tästä joulunalusajasta mahdollisimman rennolla ja stressistä vapaalla mielellä :) !!

  • 19.12.2013 / 21:15

   Tuleehan se, ei se odottele siivousten valmistumista :). En mä muiden vuoksi siivoakaan, vaan sen oman fiiliksen. Tuntuu, että joulunpyhien nautiskelu, herkuttelu ja lorvailu pitää ansaita siten, että vähän huhkii niitä pyhiä ennen :D.
   Nyt painui kyllä siivousstressit sun muut taka-alalle kun jalka tänään taas kipeytyi niin paljon, voi itku sentään olenkohan saanut tästä koivesta ikuisen riesan!

 9. Emmi
  21.12.2013 / 15:47

  Aivan ihana tuo teidän kuusi! :) Tulin lähinnä vain kyselemään että kuinkakohan monen ledin sarja teillä mahtaa olla tuossa kuusessa? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.