Joulun kaunein kimppu

 

006

Amaryllis-hamstraaja täällä hei! Tänä jouluna hamstraus onnistui kuten pitikin: amarylliksiä oli siellä täällä jouluna ja vielä joulun ylikin, kun taas viime vuonna kaikki kauniit amaryllikset ehtivät kuihtua jo ennen aattoa. Ajoitus osui tänä vuonna siis täysin nappiin!

018

cats

Kuvia tuli aatonaattona napsittua niin paljon, etten oikein tämän parempaa kuvakarsintaa saanut aikaiseksi. Kaikissa kuitenkin joitain pieniä eroavaisuuksia ;). Nämä kuvat on otettu siis aatonaattona; vain silloin ja jouluaattona maisema oli noin kaunis kuin kuvissa näkyy. Nyt näky on erilainen, suorastaan surkea. Ei ihme, että meteorologikin sekoitti eilen säätiedotuksessa uudenvuodenaaton ja juhannusaaton keskenään!

021

016

013

Amarylliksistä muihin aiheisiin: mulle on viimeisen kuukauden aikana muodostunut aivan valtava ongelma närästyksestä, voi pojat! Koko raskauden ajan tuo on ollut uskollinen ystäväni, mutta nyt tosiaan pahentunut ja voimistunut. Tavallisimmin se iskee kun olen käymässä nukkumaan, edes puoli-istuva nukkuma-asento ei tunnu auttavan… Viime yönä luovutin kolmen maissa ja kävin nappaamassa Rennien, mutta kuinka useana päivänä niitä voi oikein syödä :/. Vajaa kymmenen vuotta sitten en edes tiennyt, miltä närästys tuntuu! Ennen raskautta se oli kohdallani todella harvinaista ja lievää, nyt täysin erilaista ja vaikuttaa jo todella häiritsevästi yöuniinkin. En tiedä mikä tähän auttaisi, sillä söinpä mitä tahansa niin sitä esiintyy… Kohtalotovereita?

022

041

Joulun jälkeen mielessä on alkaneet pyörimään monenlaiset sisustusmietteet. Pienen keittiömuutoksen lisäksi vauvan tuleva huone mietityttää… Ihan alkuun täytyisi päättää, kummasta makuuhuoneesta tulee vauvan valtakunta. Sukupuolen selviäminen sai nimittäin pasmat huoneen sisustamisen osalta sekaisin :D ja huomasin, että ei se alunperin ajattelemani makuuhuone välttämättä se oikea huone vauvalle olekaan… Huoneen päättämisen lisäksi täytyisi löytää iso mattavalkoinen vaatekaappi (sellainen kaksiovinen), olisiko ideoita tähän? Vauvalle on kertynyt jo jonkin verran tavaraa ja ne täytyisi kyllä saada hänen huoneeseensa säilytykseen (ovat tällä hetkellä koreissa ja laatikoissa kodinhoitohuoneen tasoilla, ei hyvä…), joten vaatekaapista olisi hyvä aloittaa! Jos lähempää ei mieluisaa löydy, teemme reissun Ikeaan, mutta selvää on, että kaappi on saatava paikoilleen tammikuun aikana. Mitä pikemmin, sen parempi. Mutta näistä kaikista kirjoittelen enemmän vuodenvaihteen jälkeen, lisäksi esittelen ensimmäisen ns. tarvikkeen, jonka bebelle rakenneultran jälkeen ostimme!

cats

031

Näistä sekalaisista ajatuksista huolimatta suloista sunnuntaita!

 

Comments

 1. Nimetön
  29.12.2013 / 13:05

  mullakin oli raskausaikana närästystä. pureskeltavat kalsiumtabletit oli oivallisia närästykseen rennien lisäksi.

 2. 29.12.2013 / 13:39

  Onpa kyllä ihastuttava kukkanen! Todella kaunis♥ Ja voihan närästys:/ Itselläni ei ole raskauksien aikana ollut närästystä, joten neuvoa en osaa. Tsemppiä kovasti vaan toivottelen!

  • 29.12.2013 / 13:42

   Kiitti Viivi! Tämä närästys on kyllä ihan kamalaa, täytyisi nousta yöllä kävelemään, jotta se loppuisi. Mutta sitten kun käy uudestaan maate, se alkaa samantien. Se on jo niin pahaa, että välillä meinaa tulla oksennus :/ :D. Niin hehkeää!

 3. 29.12.2013 / 13:50

  Täällä on vielä amarylliskausi parhaimmillaan! Valkoinen amaryllis on kukkinut kerran ja toinen vana alkaa juurikin kohta avautua. Punainen amaryllis on avannut jo neljästä kukastaan kaksi ja sittenkin on vielä sen jälkeen toinen vana kukkimatta. Kukintaa siis vielä riittää pitkäksi aikaa. :)

  • 30.12.2013 / 11:01

   Juuri äsken hieman hoidin noita amarylliksiä ja heitin huonoksi menneet pois. Silti niitä riitti vielä kahteen maljakkoon, ihania!

 4. Kipa
  29.12.2013 / 14:52

  Heippa!

  Rennieta voi kyllä ottaa melko suuria määriä päivässä (jopa 11 tbl päivässä pakkausselosteen mukaan) ja kannattaakin ottaa lääkettä vaivaan. Pitkään jatkunut närästys voi nimittäin aiheuttaa ruokatorven ärtymistä, joten kannattaa olla varovainen. Jos Rennie ei auta, niin neuvolalääkärit kirjoittaa usein Omeprazolia närästykseen, joka tässä tapauksessa ihan sallittu lääke ja TOIMIVA. Tsemppiä raskauteen :)

  • 30.12.2013 / 11:04

   Joo mietinkin lähinnä, että kuinka pitkäkestoisesti niitä voi syödä. Pakkausselosteessa kun lukee, ettei suositella pitkäaikaiseen käyttöön, niin mietin vain että millaista pätkää se pitkäaikainen tässä tapauksessa käytännössä tarkoittaa :). Tähän mennessä olen selvinnyt 1-2 Renniellä/vrk.
   Onko tuo mainitsemasi lääke jokin nestemäinen? En saa mitään litkuja alas. Samarinia olen kerran elämässäni kokeillut ja se tuli heti ylös :D.

   • Kipa
    7.1.2014 / 00:00

    Omeprazol on kapseli. Monet raskaana olevat ovat saaneet avun siitä pahaan närästykseen :)

 5. 29.12.2013 / 14:57

  Täällä toinen, joka on hullaantunut valkoisiin amarylliksiin. Monesti kukinnosta nauttiminen on jäänyt kesken, kun painava kukinto on kaatanut kukan ja varsi on katkennut. Tänä vuonna tajusin, että se on myös hyvä leikkokukka ja nyt lähes jokainen varsi on viettänyt loppuaikansa vaasissa. Niin kaunista :) Omat lapseni omat jo isoja, siihen aikaan neuvottiin juomaan maitoa, jos närästys herättää yöllä.

  • 30.12.2013 / 11:05

   Jep, itse leikkaan varren aina heti maljakkoon kun on alkanut avautua :).
   Olen tuota maitoakin yrittänyt, mutta jotenkin ei toimi eikä sitä meinaa saada alas, kun närästys on päällä :/.

 6. SMR
  29.12.2013 / 15:13

  Muistelisin, että mulla auttoi närästykseen rennien lisäksi luonnonjogurtti. Sitä tulikin syötyä ihan kiitettävät määrät :)

 7. 29.12.2013 / 15:30

  todella kauniita kuvia! ihana blogi! :)

  liinukallinen.blogspot.co.uk

 8. Mari
  29.12.2013 / 15:35

  Hei!
  Olen ollut 3 kertaa raskaana. Kotona ovat 10 v esikoispoika ja 3v kuopustytär.
  Raskauksien aikana olem kärsinyt närästyksestä, varsinkin yöllä.
  Neuvolassa neuvottiin ostamaan apteekista Balancid Novum- nimistä närästyslääkettä. Sitä otin joka ilta ennen nukkumaan menoa niin sain nukkus rauhassa.

  Oikein ihanaa odotusaikaa Teille!

  • 30.12.2013 / 11:07

   Jep, mullakin alkaa kun käyn nukkumaan tai sitten iskee keskellä yötä. Päivällä ei ongelmia. Kiitos vinkistä, täytyypä testata tuota!

 9. Susanna
  29.12.2013 / 17:05

  Moikka!
  Maito auttoi ainakin miuta raskausajan närästykseen, kahvihan se oli ainakin miulla, mikä alkoi närästää.
  Voimia loppuraskauteen :)

  • 30.12.2013 / 11:09

   Join eilen illalla ennen nukkumaanmenoa ison maitolasillisen ja sainkin hyvin unen, ilman närästystä. Se iski kuitenkin kahden aikaan yöllä :/. Mä en juo kahvia, satunnaisesti cappuccinoa kupillinen/päivä, joten sekään ei vaikuta. Kiitos Susanna! :)

 10. Minna
  29.12.2013 / 17:09

  Mä kärsin kuopusta odottaessa myös närästyksestä, ruokasooda auttoi ja siihen kehittyikin hirveä himo! Eli siis t-lusikallinen ruokasoodaa ja vettä päälle. Synnytyksen jälkeen oli pakko kokeilla vieläkö maistuu ja hyi hitto kun se oli kamalan makuista :D

  • 30.12.2013 / 11:11

   Hyi kamala! Oksettaa pelkkä ajatuskin :D. Tuota kokeilen sitten viimeisenä, kun kaikki muut vaihtoehdot on testattu :D.

 11. Isabella
  29.12.2013 / 17:42

  Mulla ei rennie auta yhtään raskausajan närästykseen, mutta avun toi Gaviscon -niminen närästyslääke. Suosittelen!! :)

 12. Isabella
  29.12.2013 / 17:43

  Ja siis gaviscon nimenomaan nestemäisenä :).

  • 30.12.2013 / 11:12

   Voi ei, nuo nestemäiset on mun kauhu. Olen kerran elämässäni testannut Samarinia ja sehän tuli heti ylös, en vaan saa mitään litkuja alas :/.

 13. 29.12.2013 / 18:02

  Amaryllikset on parhaita joulukukkia! Mulla on niitä ollut yhteensä 4 kpl, joista yksi lähti tänään roskiin. Yksi kukkii täyttä häkää, toinen juuri avautumassa. Tuosta juuri aukeavasta, jossa oli siis yhteensä 3 vanaa(!) oli pakko taittaa kaksi vanaa maljakkoon, sillä ne alkoi kaatua niin pahasti.
  Niistä riittää iloa vielä pitkään!

 14. 29.12.2013 / 19:31

  Voi ihana amaryllis! Se on minunkin suosikkijoulukukkani ja juuri valkoisena. Omani kukki ja kuihtui jo hyvän aikaa ennen joulua ja en saanut sitten aikaiseksi ostaa uutta.

  Olen onneksi selvinnyt koko ikäni ilman närästystä, mutta tuolla puolisolla se on ollut todella kamala vaiva. Ja sivusta asiaa seuranneena olen todellakin tyytyväinen etten ole siitä itse joutunut kärsimään. Toivottavasti siis löydät avun ja helpotuksen.

  • 30.12.2013 / 11:15

   Se on kyllä niin kaunis ja herkkä kukkanen!
   Toivotaan, että apu löytyy… En ennen raskautta edes tiennyt, kuinka kamalaa tämä voi olla :/.

 15. 29.12.2013 / 20:46

  Ei varmaan lohduta, mutta mulla oli järkyttävä närästys raskausaikana ja loppua kohden se paheni niin että vikoilla viikoilla heräsin yöllä nopeasti pinkaisten sängystä kun tuntuu että kaikki tulee ulos. Mikään ei juuri auttanut, kun poju syntyi niin helpotti sitten ;) :D

  Mutta aivan upeita kuvia ja tuo ruukku on tosi kaunis :)

  • 30.12.2013 / 11:16

   Voi kamala, siis sulla ei auttanut mikään lääke? Tosi usein poikaraskauksissa on tuota närästystä, ainakin mitä olen kuullut…
   Kiitos Jenna! :)

   • 30.12.2013 / 15:35

    Joo ei mikään.. ihan alussa auttoi maito mutta ei sekään kauaa… :D

 16. Emppu
  29.12.2013 / 21:12

  Mulla kanssa ekassa ja nyt tässä toisessakin raskaudessa ihan jäätävä närästys.. Mulla auttaa kun juon iiiiiison lasillisen maitoa :) sullahan ainakin joku aika sitten maito mastui, joten ei kun litkimään just ennen nukkumaanmenoa! :)

  • 30.12.2013 / 11:17

   Joo pari maitohimokautta on ollut, mutta jos ei tee niin kovasti mieli maitoa niin on aika tympeää sitä juoda :D. Eilen join ison maitolasillisen ennen nukkumaanmenoa ja sain sillä vältettyä nukahtamisnärästyksen. Se tuli kuitenkin sitten yöllä kahden maissa, mutta Rennie auttoi.

 17. Äippä
  29.12.2013 / 21:31

  Amaryllis on kyllä mielettömän kaunis, samoin jaksan aina vaan ihmetellä pionia, se on ja aivan uskomattoman kaunis luonnon luoma :) Mä taidan poikkasta meidän hyasintit maljakkoon, kun meinaavat kaikki kaatua, en tiedä miten kestävät mutta kokeillaan :)

  • 30.12.2013 / 11:19

   Pioni miellyttää muakin valtavasti, molemmat ihanan herkkiä kukkasia! Mulla on kerran ollut hyasintteja maljakossa, ihan hyvin kestivät muutaman päivän :).

 18. Hanna
  29.12.2013 / 22:14

  Moikka!
  Närästys vaivannut täälläkin lähes läpi raskauden. Renniestä ei ainakaan mulle ollut mitään apua ja nauvolasta suosittelivat Galieve nimistä lääkettä ja se on todella auttanut! Suosittelen kokeilemaan.

  Tsemppiä ja voimia odotukseen :) Täällä mennään loppusuoralla (37+1) :)
  Ja niin; sulla on huippuhyvä blogi ja kaunis koti.

  Terkuin Hanna

  • 30.12.2013 / 11:21

   Kokeilen ehdottomasti tuota! Kiitos Hanna ihanasta viestistäsi ja blogipalautteestasi :).
   Voimia sinnekin loppusuoralle, olisinpa jo itsekin :D.

 19. Roosa
  29.12.2013 / 22:44

  Raskausajan refluksi tauti oli jäätävä!!Rennietä popsin ja sitten kaurahiutaleita kuivana. Pitäisi muodostaa suojaavaa kerrosta. Se kyllä auttoi,joskin viiveellä eli aloin syömään vähän ennakoivasti kourallisen hiutaleita. Oikeen luomu hoitoa :) Toivottavasti polte helpottaa ja tsemppiä loppuraskauteen!

  • 30.12.2013 / 11:23

   Siis niin karsee tauti! Oon monta kertaa miettiny et ottaisin kyllä sen parin kuukauden kuvotuksenkin takaisin jos tästä pääsisin… Sen kanssa pystyi ainakin nukkumaan :D. Kiitos Roosa!

 20. 29.12.2013 / 22:58

  Minä vannoin nestemäisen gavisconin nimeen -toimii! Sitä aina iltaisin, jotta sai nukuttua. Ja lohdutuksena, että se närästys (kin) jää synnärille :)

  • 30.12.2013 / 11:24

   Mulle nuo kaikki nestemäiset litkut on suuri ongelma (tulevat heti ylös), mutta täytyy varmaan tuotakin kokeilla jos ei muu auta…

 21. 29.12.2013 / 23:06

  Ihania nuo valkoiset amaryllikset. Niitä ei voi olla liikaa:)
  Minun amaryllis meinasi kukkia liian aikaisin, mutta vein sen joka ilta ulos ja toin aamusti sisälle. Ei pannut pahakseen.
  Kiva idea tuo pärekori ja valosarja:)

  Minulla ei ollut närästystä, mutta yhtä inhoittava pahoinvointi. se alkoi klo.17 ja loppui puolen yön jälkeen.
  Toivottavasti saat avun närästykseen ja voit nauttia raskaudestasi!

  • 30.12.2013 / 11:26

   Niitä ei tosiaan voi olla liikaa! Mulla tais olla yhteensä 4 amaryllistä, kukkivat aina hieman eri aikaan. Kaikissa kaksi vanaa, joten aika kivan monta kukkaa sain ihastella :).
   Mulla ei ollut pahoinvointia, vain vahvaa kuvotuksen tunnetta ja muistan pari kuukautta, kun keskityin pidättelemään pahoinvointia sisälläni…

 22. P
  30.12.2013 / 09:01

  Mä söin närästykseen litroittain viiliä ja piimää…

  • 30.12.2013 / 11:27

   Voi kunpa nuo maistuisivat mullekin niin voisin kokeilla… Luonnonjogurttia alan ainakin tästä päivästä alkaen testaamaan, toivottavasti auttaa edes jonkin verran :).

 23. 30.12.2013 / 16:57

  Amaryllikset on ihania! Minulla oli raskausajan refluksia ja se oli aiks kauheaa, yöllä pari kertaa heräsin kun meinasin tukehtua oks…aamuisin minulla oli refluksiyskä jonka takia aina oksensin kun yön ruokatorvi oli ärsyyntynyt. Luulin tavalliseksi aamupahoinvoinniksi ja pelkäsin että minulla on hinkuyskä tai vastaava kun aamuisin yskitti ilman että oli flunssa ;D vähän helpotti jos ei syönyt illalla paljoa ja nukkui melkein istualtaan :D

  • 31.12.2013 / 11:02

   Voi kamala… Mä söin eilen illalla viimeiseksi kulhollisen luonnonjogurttia ja närästys pysyi poissa koko yön, ihan mahtavaa, toivottavasti myös jatkuisi näin :D.

 24. Aia
  30.12.2013 / 20:40

  Toivottavasti joku konsti löytyy närästykseen. Itse käytin Rennietä ja usein se suussa sitten myös nukahdin. Otin sen myös kaiken varalta nukkumaan mennessäni, mikä oli todella tyhmästi tehty: Olin jo unohtanut asian kunnes menin hammaslääkäriin ja lekuri oli ihmeissään, miten lyhyessä ajassa hampaani olivat reikiintyneet. Kimpassa mietittiin ja syynä oli tod.näk. juuri tuo Rennie ja sen sisältämä makeutusaine.
  Amaryllis valkeana on myös minun joulun suosikki kukka. Yksi vielä pukkaa uutta vartta, jossa nuppu. Odotan sitä innolla.

  • 31.12.2013 / 11:08

   Auts miten sulle kävi! Mä oon ottanu lääkettä vain ihan pakon edessä, viimeinen vuorokausi kokonaan ilman, kiitos luonnonjogurtin! Toivottavasti jatkuisi tätä rataa :).

 25. Aikku
  30.12.2013 / 22:51

  Viikolla 27 mennään ja rennietä kuluu..raskaus on lyhyt aika, joten ei huolta. Närästys helpottaa kun vauva syntyy (kahden vuoden takainen kokemus taustalla) ja molemmat tyttöjä :)
  Tietenkin tärkeä nyt pois sulkea nuo närästystä aiheuttavat tekijät; rasvaiset ruoat/syömiset: suklaa, ranskalaiset, hampurilaiset, pizza, yms. Myös kahvi, paprika, ruisleipä yms voivat närästää.. Itse olen joutunut kahvin lopettamaan kaikissa muodoissaan molemmissa raskauksista.. Rennietä kuluu 1-2 päivässä, joskus on ollut pakko ottaa ranixalia (150mg tabl) jos ei ole mennyt ohi, mutta kannattaa neuvolasta kysyä apua, kirjoittavat yleensä reseptillä, mitä suosittelevat. Tsemppiä loppuun, vissiin aika lähekkäin mennään :)

  • 31.12.2013 / 11:14

   Kiitos Aikku! Tsemppiä sinnekin, mennään kyllä melko lähekkäin, varmaan alle parin viikon erolla :).
   Toivon, että sain nyt ainakin väliaikaisen helpotuksen luonnonjogurtin avulla, sillä söin sitä eilen illalla kulhollisen ja närästys pysyi poissa koko yön, loistavaa!

 26. Jenna
  30.12.2013 / 23:29

  Täällä on juuri alkamassa viimeinen kolmannes ja närästys alkoi kuin taikaiskusta! Olen itse juonut ruokasooda+vesi yhdistelmää, auttaa mutta eihän se mitään herkkua ole… Luonnonjogurtti on myös hyvä apu! Innolla odotan postausta vauvan tarvikkeista, täälläkin niitä aletaan tammikuussa ostelemaan kunnolla :)

  • 31.12.2013 / 11:15

   Mulla oli närästystä myös alkuraskaudessa, mutta melkoisen lievää jos tähän vertaa! Harvoin täytyi ottaa edes Rennietä silloin, loppui aina itsestään. Illalla söin kulhollisen luonnonjogurttia ja ensimmäistä kertaa vähään aikaan ei närästänyt koko yönä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.