Vuoden vaihtumisen kynnyksellä

 

On tämä erikoinen talvi! Lunta (tai räntää) sataa vain juhlapäivinä kuten jouluna ja nyt uudeksi vuodeksi… Eipä siinä mitään, ihan kiva näinkin!

Meidän vuosi tulee vaihtumaan rauhallisissa merkeissä. Ensimmäistä kertaa ikinä mietin, olenkohan edes hereillä kun vuosi vaihtuu ;). Jossain vaiheessa suuntaamme mökille, jossa sekä miehen vanhemmat että miehen veljen perhe ottavat uutta vuotta vastaan. Haluan kuitenkin olla myös kotona kissojen seurana, raukat pelkäävät pommeja eniten yksin ollessaan <3. Yksi ilotulitus on nähtävä; onneksi kaupunki järjestää perinteiseen tapaan lasten ilotulituksen alkuillasta, jotta ei tarvitse väkisin puolille öin sinnitellä… Itse emme mitään pommeja osta, isot tähtisadetikut ovat riittäviä.

081

Isot kiitokset teille jälleen neuvoistanne, tällä kertaa raskausajan närästysongelmaan, josta mainitsin postauksessani Joulun kaunein kimppu. Nyt täytyy vähän hurrata: hurraa! Nimittäin nukuin koko viime yön ilman mitään ikäviä tuntemuksia; en hetkeen muista samanmoista yötä. Yöllä kolmen aikaan piti kuitenkin herätä ja tutkiskella, että onko nyt ihan totta ettei mua tosiaan närästä :D.
Erona aiempiin öihin oli se, että olin syönyt illalla kulhollisen luonnonjogurttia. Maidosta ei ole juurikaan apua ollut, piimää en saata juoda enkä viiliäkään kovin mielelläni söisi. Mutta onneksi on herkullinen luonnonjogurtti! Ennen raskautta söin lähes päivittäin turkkilaista jogurttia (tunnetaan ehkä paremmin Partaäijänä…), mutta alkuraskaudessa jouduin hylkäämään sen: se alkoi maistua jotenkin kummalliselta. Jätin sen siis suosiolla pois miettien, että toivottavasti se maistuu taas viimeistään ensi kesänä. Todennäköisesti närästys vielä palaa, jolloin täytyy varmaan turvautua neuvolalääkärin suosittelemiin reseptilääkkeisiin, mutta sitä ennen iloitsen tästä luonnonmukaisemmasta menetelmästä! Luonnonjogurtti on nyt pysyvästi muuttanut jääkaappiimme.

091

Joulua en ole vielä riisunut kodista lainkaan, mutta huomenna tuntuu olevan sen aika. Uusi vuosi on aina mukava aloittaa ns. puhtaalta pöydältä; joulu, niin ihana kuin se olikin, kuuluu sitten jo menneeseen vuoteen. Muutaman tunnelmavalon jätän, valoa tämän pimeyden keskelle kuitenkin tarvitaan.

Mutta pitemmittä puheitta:

Mukavaa & turvallista vuodenvaihdetta sekä iloa & onnea vuoteen 2014 toivottaen,
Satu

064

 

Comments

 1. 31.12.2013 / 12:34

  Tapahtumarikas on siellä vuosi ollut, ja ensi vuodesta tulee varmasti tätäkin ikimuistoisempi <3 Rennonletkeää vuodenvaihdetta ja ihanaista uutta vuotta <3

 2. -tintti
  31.12.2013 / 13:21

  Rauhallista vuoden vaihdetta ja hurjasti onnea tulevaan vuoteen!
  Kiva vuosi vierähti taas blogisi parissa, innolla odotan ko seuraavaa (vauva)vuotta :) Kisuille paljon rapsutuksia ja paijauksia, toivottavasti kaikki muistavat räjäytellä vain sallittuna aikana.

 3. EmiliaMaria
  31.12.2013 / 13:34

  Lidlistä saa sellaista turkkilaista jugurttia, joka on ainakin mun mielestä pehmeämmän makuista kuin partaäijjä, sopii siis paremmin ”paljaaltaan” syötäväksi. Samankokoisessa ämpärissä, muistaakseni tekstit ovat punaisella.

 4. Hanna
  31.12.2013 / 13:39

  Onnea uudelle vuodelle!

  Minä jo eilen illalla pyyhin olkkarista pölyjä kun lapset nukkui ja samalla keräsin koristeita pois, kuusen heitin jo päivällä pihalle. Ne koristeet on niin ihana laittaa jo aikasin esille, mutta jotenkin aina tuntuu et niistä pitää sitten heti päästä eroon, minulle joulu loppuu jo joulupäivään. Jouluna ei haittaa vaikka on tonttua siellä täällä, mutta muuten tykkään kun on mahdollisimman vähän tavaraa esillä. Valoja jätän vielä pidemmäksi aikaa ja ulos myös. Tätä kun kirjoitan niin mietin, että kirjoitinkin tämän jo aikasemmin johonkin postaukseen :)

 5. 31.12.2013 / 14:13

  Mä hurraan sun kanssa: ihanaa että oot löytänyt helpotusta närästykseen! Onnellista uutta vuotta teille!

 6. 31.12.2013 / 16:02

  Happy New Year <3 Ensi vuonna eletäänkin teidän perheessä jännittäviä hetkiä, kaikkea hyvää odotukseen :)

 7. Äippä
  31.12.2013 / 17:15

  Onnellista uutta vuotta! Meidän huntti haukkuu vielä tähän aikaan ihan innoissaan rakettien pauketta, mutta ootahan kun kuuden jälkeen alkaa suurempi räiske, niin sitten olo muuttuu. Meinaamme popittaa taas sen verran lujaa, että pysyy paukkeet vaimeampina, toimi viime vuonnakin tosi hyvin, ei tarvinnutkaan antaa rauhoittavaa :)

 8. Sara
  31.12.2013 / 18:33

  Hyvää uutta vuotta teille!!!
  Mulla kävi alkuraskaudessa niin, etten pystynyt syömään mitään jugurttia, viiliä tai juomaan maitoa ja sitten pikkuhiljaa lisäsin niitä takaisin, ensin maitoa juotavaksi, sitten viiliä ja lopuksi jugurtti, joka näistä on selvästi vaikein minulle sietää. Edelleen syön enemmän viiliä.
  Mun äidillä oli tapana juoda kokista närästykseen raskausaikana, pieninä määrinä se ei kovin haitallista liene, ja itsellänikin on paha tapa sitä hörppiä hiukan iltaisin. Olisin kuvitellut sen nimenomaan aiheuttavan närästystä mutta toisin kävi. Tosin nämä lienevät hyvinkin yksilöllisiä.

  Meillä muuten tunsi mieskin ensimmäisen potkun eilen illalla! Uskomatonta että nyt jo. Potkut on kyllä vahvistuneet viime päivinä todella paljon.
  Kaappiasiaan: Meillä on vauvalle vaan lipastoja, kun tuntuu että vaatekaapissa pitäisi olla aika tavallisuudesta poikkeavat säilytysjärjestelmät että toimisivat vauvanvaatteille. Tosin ainakin muutamia sievimpiä vatteita tekisi mieli nostaa oikein esillekin… Saa nähdä osoittaako käytäntö nämä hyviksi vai huonoiksi systeemeiksi…

  • 1.1.2014 / 14:33

   Kiitos Sara! :)
   Meilläkin mies tunsi ensimmäisen kerran kädellään potkuja tuossa joulun jälkeen, kiva kokemus varmasti isukeille! Mä ajattelin Ikean vaatekaappia, johon voi tarpeen mukaan vaihdella niitä sisuksia. Mutta alkuun tulisi enemmän hyllyjä, joille vaatteet viikataan. Myöskin tarvikkeet, lelut ym. mahtuisivat sitten kaappiin. On kyllä vähän vaikea miettiä etukäteen näitä asioita, kun ei näistä aiempaa kokemusta ole :).

 9. 31.12.2013 / 19:08

  Ihanaa uutta vuotta sinullekin ♡

 10. Rags
  31.12.2013 / 23:51

  Hyvaa ja Onnellista Vuotta 2014 teidan perheelle. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.