Pieniä keväisiä sisustusmietteitä

 

Eilen illalla odottaessani toscakakun paistumista, selailin aikani kuluksi keväisiä sisustuskatalogeja. Sieltä se inspiraatio taas nousi, pelkästään katalogeja selailemalla! Mietin Elloksen/Jotexin valikoiman erilaisia pyyhkeitä nähdessäni, että kevääksi ja kesäksi voisi olla kiva laittaa kylpyhuoneeseen hieman väriä ja kätevimminhän se kävisi uudella pyyheparilla, niille kun on aina käyttöä. Pyrin aina ostamaan kylpypyyhkeet isompina kuin koossa 70×140 cm, sillä pidän muhkean isoista pyyhkeistä, jotka ympärille kiedottuina ulottuvat nilkkoihin asti. Näistä joistain pyyhkeistä oli myös tuollaista isompaa kokoa saatavilla. Tyypillisesti mustavalkoiset vaihtoehdot kiinnittivät huomioni, mutta aika kivalta näytti tuo värikäs raitavaihtoehtokin:

Kuvakansiot1-001

 

Eniten mieleeni taisivat kuitenkin jäädä nuo raitaiset, mustavalkokeltaiset pyyhkeet, vaikka ovatkin kokoa 70×140 cm (olivat Elloksen puolella tarjouksessakin!). Niistä voisi saada vauvalle tai pikemminkin pikkutaaperolle kivat pyyhkeet!

Kylpyhuoneen lisäksi inspiroiduin miettimään, haluaisinko keittiöön jotain värikkäämpää tekstiiliä kevääksi. Nyt kun muutenkin on tulossa se pieni muutos keittiön välitilaan. Pohdinnoissani olen muuten päätynyt miettimään kahta vaihtoehtoa: täysin kirkasta (nykyinen vihertää) tai valkoiseksi maalattua lasia, olen näiden kanssa aika umpikujassa, help!
Näistä verhovaihtoehdoista ei ehkä mikään tule päätymään keittiöömme, mutta näistä sain inspiraation:

Kuvakansiot1

Noista kuitenkin todennäköisin taitaisi olla tuo raitavaihtoehto, sillä luulen, että vierastan kovin värikästä kuosia kuitenkin liikaa. Tykkäisin siitä varmasti kuukauden ajan, mutta entäs sen jälkeen? Olisi kurjaa jemmata verhot kaapin perukoille lähes käyttämättöminä… Pyyhkeet taas on sen verran käyttötavaraa, että niiden kohdalla tilanne on eri.

Näissä verhoissa mietin vielä tuota kiristysnauhaakin – onkohan liian romanttishenkinen meidän keittiöön..? Ehkä mun kuitenkin täytyy ensi viikolla piipahtaa kangasliikkeessä katsastamassa tällaisia värikkäämpiä kuoseja, jos löytyisi jotain kivaa raitaa :P. Keittiömme verhot on järkevin teettää, sillä verhotankosysteemi on sen verran erilainen ettei tuollainen valmisverho käy. Myöskään oikeaa kokoa ei tunnu olevan valmiina.

Joko keväiset sisustukset ovat saaneet sijaa teidän mietteissänne? Onko luvassa jotain radikaalia muutosta vai menettekö mieluiten tutulla ja turvallisella linjalla?

(Tuotekuvat lainattu Jotex.)

 

Comments

 1. 4.1.2014 / 13:46

  Meillä keittiön ja kodinhoitohuoneen välitilassa on maalattu valkoinen lasi (sama lasi on kaikissa liukuovikkapeissakin). Olen ollut todella tyytyväinen tähän valintaan! Sormenjäljet tai roiskeet eivät näy siinä, eikä rätillä pyyhkiessä jää näkyviin ”rantuja” joita ikkunaan helposti voi jäädä. Täältä pisteet siis valkoiselle :)

  Keittiössä: http://syhina.blogspot.fi/2013/11/360-keittio.html
  Kodinhoitohuoneessa: http://syhina.blogspot.fi/2013/06/kodinhoitohuone.html
  Liukuovet: http://syhina.blogspot.fi/2013/08/liukuovikaappi.html

  • 4.1.2014 / 22:37

   Koin oikein ahaa-elämyksen tämän sun kommentin lukiessani: onhan meilläkin tuota valkoiseksi maalattua lasia jo täällä: sekä vaatehuoneen että aulan liukuovissa :D.
   Lasi välitilan matskuna on kyllä unelma pitää puhtaana! Kauniilta näytti teidän kotona kaikki nuo tilat :).

 2. Mari
  4.1.2014 / 16:55

  Hei tuli ihan yhtäkkiä yks idea kun luin sun lasipohdinnoista. Uskaltaisitko maalauttaa koko sen keittiön takaseinän nurkasta nurkkaan esim ihan vaalean harmaaksi, ei kuitenkaan ns maalarinvalkoisella ja vaihtaisitte lasin valkoiseksi. Näin valkoinen lasi korostuisi harmahtavaa seinää vasten. Siinä olisi ainakin muutosta! :) Vai oliko liian rohkea heitto? :D

  • 4.1.2014 / 22:39

   Tuota olen joskus itsekin pohtinut: maalata koko taustaseinä ruokailutilan ja keittiön osalta (pakko myös ruokailutila koska sitä ei voi katkaista fiksusti mistään kohtaa).
   Ihan kiva idea kieltämättä, mutta koska seinä olisi niin valtavan pitkä, niin se vähän tökkii :).

 3. Hennis
  4.1.2014 / 19:07

  Meillä oli edellisessä talossa keittiön välitilassa sellainen takapuolelta valkoiseksi maalattu lasi. Todella siisti ja kaikenpuolin toimiva (=varma) valinta. Uskallan suositella, värimaailma oli pitkälti samankaltainen kuin teillä nyt. :)
  Tänään kun siivosimme joulun pois, alkoi tuntua siltä, että vielä jotain lisäraikastusta pliis. Mutta siis se on varmaan luokkaa pari uutta ja freesiä (jotain utuista pastellinsävyä tuntuis olevan tää mun kaipaus tai sitten jotain oikein kirkasta: neonkeltaista tai oranssia ihan pikkuinen ripsaus) sohvatyynyä, muuten keväiset sisustusmietinnät on lähinnä keväisiä raksamietteitä. ;)

 4. Viivitys
  4.1.2014 / 19:27

  Mulla on Elloksen paketissa tulossa noita pyyhkeitä mustavalkokeltaraidallisena :). Keväistä sisustusintoa täälläkin ilmassa! Uudet verhot olkkariin etsinnässä ja jotain kivaa pitäisi keksiä tauluhyllyille. Haluaisin myös uusia viherkasveja, mutta entisetkin voivat niin huonosti tässä pimeydessä, että parempi odottaa valoisampia aikoja.
  Valkoinen lasi saa edelleen minun ääneni, teidän keittiön välitilaan siis.

  • 4.1.2014 / 22:42

   Ne on kyllä ihanat, mutta vielä en ainakaan laittanut tilausta menemään… Minäkin toivoisin vaihtelua olkkarin verhoihin, olen miettinyt jotain leveämpää paneeliverhoa vaaleanharmaana :).

 5. Mintsu
  4.1.2014 / 20:41

  Meillä on keittiön välitilassa saumaton 3m pitkä valkoinen OptiWhite lasi (ei viherrä). Keittiön kaapit ovat valkoiset kiiltävät, profiilivedin alumiinia ja valkoinen työtaso, valkoiset kodinkoneet – myös liesituuletin. Hyvin valkoinen keittiö siis mutta en edes miettinyt välitilaan muuta vaihtoehtoa kun valkoista väriä vaikka moni ehdotti piristystä, esim. tapettia lasin taakse. Valkoinen laatta oli toinen vaihtoehto siitä syystä kun ei ollut varmaa saako noin pitkän lasin yhtenäisenä (liesituulettimen kohdalla vieläpä uloke ylös jotta koko alue liesituulettimen alta peittyy). En halunnut näkyviä saumoja mihinkään. Lasin sai kuitenkin onneksi yhtenäisenä ja päivääkään en ole katunut puhtaan valkoista lasia. Roiskeet ei näy ja keittiö on niin raikkaan värinen, lasi tosi helppo puhdistaa ja ledit kaappien alla tuovat valkoisen lasin kauniisti esiin. Suosittelen todella lämpimästi valkoista lasia, en varmasti kyllästy tuohon ikinä! :)

  Täysin kirkasta, läpinäkyvää toki puoltaa se että taakse voi laittaa teillä piritystä maun mukaan. Meillä se ei ollut vaihtoehto koska lasi menee seinästä seinään joten taakse ei voi sujauttaa mitään ilman että lasin ottaisi irti..

  • 4.1.2014 / 22:44

   Tuo Optiwhite-lasihan on ihan kirkas lasi, läpinäkyvä, siis sellainen kuin ikkunalasi? Siitä on vihertävyys poistettu, mutta valkoinenhan se ei ole.
   Tuo siinä kirkkaassa ja läpinäkyvässä juuri onkin, että taakse voi laittaa jotain kivaa vaihtelua piristykseksi :). Tosin kyllä meilläkin lasi on aina silloin poistettava, ei onnistu mikään sivusta sujauttaminen vaikka seinää ei edessä olekaan.

   • Mintsu
    5.1.2014 / 00:42

    Kaivoin vielä meidän lasista tiedot eli kyseessä on: ”Optiwhite valkoinen lasi, lähes läpinäkymätön PUHTAAN VALKOINEN lasi. Tausta on valkoinen.
    Valmistettu rautavapaasta lasista jolloin lasissa ei ole lasille ominaista vihreyttä ja lopputuloksena PUHTAAN VALKOINEN lasi.”

    Eli lasi on ihan kirkas ja sen tausta valkoinen. Mua jäi nyt vaivaamaan että mietitkö siis tällaista lasia teillekin kuten meillä on vai jotain muuta? :) Tuosta lasista ei kuitenkaan näy mitään läpi sillä alla oleva seinä on maalattu valkoiseksi ja lasin tausta on myös valkoinen. Mutta mietin että jos seinä olisi vaikka musta niin näkyisiköhän se sitten lasin läpi? Onko olemassa sitten kokonaan, kauttaaltaan valkoista lasia ja miten se tuosta Optiwhite-lasista jonka tausta on puhtaan valkoinen eroaa ulkonäöltään. Hmm..

    • 8.1.2014 / 11:06

     Joo eli mietin siis joko valkoiseksi maalattua lasia tai sitten ihan kirkasta lasia, joka jättää taustaseinän näkyviin :). Luulen, että kaikki valkoiseksi maalatut lasit ovat tuollaisia kuin teillä.
     Jäin vain tuohon termiin siksi, koska yhdellä nettisivulla luki että Optiwhite-lasi on kuin ikkunalasi, kirkas ja vihertämätön.

 6. 5.1.2014 / 01:29

  Musta teidän keittiöön voisi sopia ihan vaan yksinkertaiset valkoiset pellavasta tehdyt laskosverhot. Siis ei laskoskappaa, vaan laskosverhot. Oikeista laskosverhoista tulee ihan eri fiilis kun laskoskapasta, sillä laskoset menevät pehmeiksi kerroksiksi kankaan kasaannuttua. Pellava taas toisi pehmeyttä vaikka olisikin valkoinen väriltään. Keittiössä kun muutenkin tulee väriä yrteistä, hedelmistä, esineistä yms.

  Ja ihan valkoinen lasi kuulostaa kivan neutraalilta välitilaan. Sitä vastenhan voi laitella pystyyn vaikka puisia/värillisiä/kuviollisia leikkuulautoja ja tarjottimia, saa vähän tunnelmaa niillä.

  Kivaa uutta vuotta!

  • 8.1.2014 / 11:10

   Kuulostaa kivoilta tuollaiset verhot, olen itsekin niitä nähnyt! Ja juuri tuota mietin minäkin, että pienesineillä (leikkuulaudoilla, keittiövälineillä yms.) saa jotain pientä jujua välitilan ilmeseen :).
   Kiitos, hyvää uutta vuotta sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.