Tulppaanit raikastavat kodin

 

SFD2D4BF3BDC085428382992743A9C2AEE5_1024x

SFD9ACC258B3B0D47D9A26392138369AA97_1024x

Näin uuden vuoden alkajaisiksi varmaan yhdessä jos toisessakin kodissa tulee tarve keventää ja raikastaa kodin sisustusta. Se on mukavaa vaihtelua joulun hieman runsaammalle sisustukselle. Itseni valtaa perinteisesti heti loppiaisen jälkeen tulppaanien kaipuu – niitä haluaa kotiin sinne sun tänne, pientä piristystä tuomaan! Samaa olen ollut aistivinani myös muiden blogeista; tulppaaneja näkyvissä vähän siellä sun täällä :).

SFD16CBF820B22A4886844C87C2A8C44519_1024x

SFD823E94C068CD4817B7F4C13DA2DEE639_1024x

Luulen, että kaipaan juuri tulppaaneja paitsi siksi, että niitä on saatavilla niin kauniissa sävyissä, mutta myös siksi, että niissä tuo vaaleanvihreän sävy on niin kaunis ja keväinen. Eniten haluan kotiin heleän vaaleanpunaisia sekä pirteän pinkkejä tulppaaneja, ehkä joukkoon muutama energinen kirkkaankeltainenkin!

SFD954E0DA0A3C34AD9A5AAEFBE64E994E9_1024x

SFD6506AC634E334C19B991FEB65E4B737C_1024x

SFDAB010417B61A4D468C6D2ADACD1009CF_1024x

Olen nyt kahtena jouluna ostanut tulppaanikimpun: vuosi sitten kirkkaanpunaisia ja tänä jouluna valkoisia. Näiden kokemusten perusteella täytyy kyllä myöntää, etteivät ne omaan jouluuni kuulu. Tulppaanit kuuluvat valoisaan aikaan; kevääseen ja kevään odotteluun.

SFD0C93A2640D7D43B281C52CCC7BD2EE1F_1024x

SFDDDCD5274A8124C9D90295FBFBD64D003_1024x

Onko teillä samankaltaisia ajatuksia? Kaipaako koti freesausta joulun jäljiltä, iskeekö kukkakimppukaipuu? Onko ne teidän kohdallanne tulppaaneja vai kenties jotain muita kukkia?

SFD0D658A9C9E0749988F9BE0B9490780AC_1024x

SFD9ACC138DA8BA4D4EB10765877D1FA304_1024x

SFDF5D6F0B6ADC742B88F88094D5642F60E_1024x

Vaikka tulppaanit sopivatkin niin hyvin kevääseen, istuvat ne ihanasti myös talvikodin sisustukseen kynttilöiden ja lampaantaljojen keskelle.

SFDF57ADDA382BE45BAAB56896B5BBBE2AA_1024x

Eikä ole enää pitkäkään aika näihin tällaisiin aurinkoisiin sunnuntaiaamuihin!

SFDF5EF2BB35E204CA2832FF5D3E2674258_1024x

Meidän koti ei ole vielä tälle vuodelle tulppaanikimppua nähnyt, mutta viimeistään huomenna näkee!
Jännittävää torstaita! Itse tartun aivan näillä näppäimillä iPhoneeni ja rimpautan Oulun Eläinlääkäriasema Lemmikkiin; toivon mukaan eläinlääkäri olisi jo ehtinyt kisuliinimme tapaukseen tutustua. (Tuli kirjoitettua sinne eilen illalla pieni romaani tästä tapauksestamme :P.)

(Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.)

 

Comments

 1. -tintti
  9.1.2014 / 12:54

  Just eilen ruokakaupassa kattelin tulppaaneja vähän sillä silmällä :D Vielä en poiminut mukaan. Tosiaan blogeissa niitä alkaa jo olla ja enköhän kohta ”joudu” omatkin kaupasta poimimaan.. Tulppaanit jotenki on musta niitä oikean kevään merkkejä ja olen nyt vähän hämmennyksessä näistä vuodenajoista, kun tänne etelään ei ole talvikaan vielä tullut :o Että voiko joulukuusen vaihtaa suoraan tulppaanikimppuun :D Vaaditaan pieni päänsisäinen keskustelu vielä!
  Ps. Rapsutuksia ja tsemppiä kisulille! Tai rapsutuksia toki molemmille :) Muista myös huolehtia omasta hyvinvoinnistasi stressin keskellä!

  • 9.1.2014 / 13:04

   Juu täälläkin oli sellainen alle viikon mittainen talvi… Kyllähän tästä nauttisi, jos olisi lunta :). Mä olen aina vaihtanut kuusen tulppaanikimppuun, tai on siinä välissä ehkä viikko-pari ollut, heh.
   Kiitos, rapsut meni perille <3. Nukkuivat petaamattomassa sängyssä, luxusta heille :D. Soitin Lemmikkiin, mutta oli tullut vähän muutoksia, joten soitan parin tunnin päästä uudestaan...

 2. Tipi
  9.1.2014 / 13:13

  Tulppaanit, heti tunnen niiden tuoksun, pelkästä ajatuksesta.
  Kiva kun kirjoitit aiheesta, täytyykin pitkästä aikaa hankkia kimpullinen. Vakiona keltainen, sen värinen kausi ollut menossa noin yleisesti jo vuosia. :)

  Olen melkein liikuttunut tuosta tarmokkuudestasi, kun yrität selvittää kisun tilannetta. Arvosta suuresti ihmisiä, jotka pitävät lemmikkejä perheenjäseninään ja tekevät niiden eteen kaikkensa. Olisipa kaikilla eläimillä asiat yhtä hyvin…
  Kerrohan taas uutisia! Kaikkea hyvää sinne ja muista, masussasi kasvaa uusi ihminen, liika stressi ei pikkuisellekaan ole hyväksi. Mutta ei sitä tässä tapauksessa oikein voi välttääkään.

  • 9.1.2014 / 13:46

   Keltaiset tulppaanit tuo energiaa!
   Mun mielestä ihminen, joka ei pidä lemmikkiä perheenjäsenenä, on kylmä ja tunteeton. Sellaisen ei pitäisi lemmikkiä edes ottaa. Onneksi kaikkein lähimmät ihmiseni ovat tässä asiassa samanlaisia kuin minä. Aivan liikutuin illalla, kun menin hampaidenpesun jälkeen nukkumaan: mies oli sillä välin jo hakenut sairaan kisulin tyynyjemme väliin nukkumaan <3.
   Yritän parhaani mukaan olla stressaamatta liikaa, mutta tosi vaikeaahan se välillä on. Välillä tulee stressiä siitäkin, kun tiedän etten saisi paljoa stressata, mutta stressaan kuitenkin. Tässä elämässä tapahtuu kaikenmoisia surullisiakin asioita, ne eivät katso aikaa tai paikkaa tai elämäntilannetta :/.

 3. viivi
  9.1.2014 / 13:19

  Kyllä on jo ensimmäiset tulppaanit hankittu, lähikaupassamme oli hyvä tarjous kun 10€/3 kimppua!
  Ylläolevista raikkaista kodeista pidin erityisesti siitä että oli tauluja seinillä.

  Toivon että saat kisulisi kuntoon, tsemppiä!

  • 9.1.2014 / 13:40

   Kiva tarjous! Itsekin haluisin tauluja seinille, mutta jotenkin keskitetysti olohuoneeseen enkä ripauksia sinne tänne. Tähän kaipaisin oikeastaan jotain ammattilaisen apua, on muodostunut niin ongelmaksi kun omalle kodille niin helposti sokeutuu :).
   Kiitos viivi!

 4. Kaisa
  9.1.2014 / 13:58

  Tulppaanit on kyllä ihania! Täälläkin niitä kevättä odotellessa ostetaan. Ja nehän usein kestävätkin pitkään ::)

  Jännä valinta tuo Oulun lemmikki.. Ilmeisesti oot saanut jostain vihjettä, että sieltä löytyisi asiantuntevaa apua. Itse oon kolunnut moneen kertaan Oulun eläinlääkärit, mutta en koskaan Lemmikissä ole käynyt. Kokemuksia kuullut vain. Mutta jännä kuulla, saitko sieltä apua. Toivon todella, että saat!

  • 9.1.2014 / 14:02

   Millä tavalla jännä valinta? Blogin lukijoilta sain vinkkiä tuosta ja siellä olevasta kissoihin perehtyneestä eläinlääkäristä. Googlettelin Lemmikkiä ja Akuuttia, ensimmäisestä löytyi enemmän positiivisia juttuja. Vaikea täältä käsin tietää :/. Huolestuin nyt tästä, valitsinko mielestäsi väärän paikan?

   • Kaisa
    9.1.2014 / 15:01

    Äh, eihän tuota nyt voi tietää, mikä on väärä ja mikä oikea :) Mullahan ei ole kokemusta kuin koiralääkäreistä, vaikka kissojakin on ollut. Ei siis tietoa kissoihin erikoistuneista, mutta jos Lemmikissä sellainen löytyy niin toivon mukaan asia selviää vihdoin. Olisi kyllä aikakin jo, niin ei tarvitsisi enää olla epätietoisuudessa. Infoahan sitten, miten kävi. Pidän peukkuja <3

    • 9.1.2014 / 20:47

     Niin tai en tarkoittanut oikeastaan väärää, vaan että valitsinko mielestäsi noista kahdesta sen huonomman? :)
     Jos olet kuullut jotain kokemuksia Lemmikistä, niin kuulisin mielelläni vaikka sähköpostitse.
     ELL soitti illalla ja ensimmäistä kertaa tunsin, että puhun ammattitaitoisen ja kissoista tietävän ammattilaisen kanssa. Huojensi jo pelkästään tuokin. Aika sinne varattuna alkuviikoksi, odotukset korkealla, mutta aika kinkkiseltä tämä meidän rakkaan kisun tapaus kyllä vaikuttaa…

     • Kaisa
      9.1.2014 / 22:15

      No sittenhän sun valinta saattaapi olla oikeinkin hyvä, jos lääkäri vaikutti lupaavalta. Hienoa :) Varmasti siis hyvä valinta ;) Tsemppiä!!

      • 9.1.2014 / 22:22

       Tuntui ainakin tietävän hyvin kissoista (hänellä itselläänkin useampia) ja osasi kysellä sellaisia asioita, mitä nämä kaksi, joilla olen käynyt, eivät ole edes maininneet. Kissan rtg-kuvat olivat OK, ne oli siellä katsonut läpi jopa kolme eläinlääkäriä. Nivelrikko niistä kyllä paljastui, jota sitäkään ei paikalliset lekurit mulle kertoneet! Se on toki ihan toinen juttu kuin tämä, mitä tässä yritetään tutkia, mutta kertoo jotain jo tuokin :).

       • Kaisa
        9.1.2014 / 23:18

        Oho, no onpa kyllä kummallista, ettei paikalliset lääkärit oo tuommoista edes kertoneet :/ Varmaan hiukan usko taitaa mennä heihin tai ainakin luulisin niin. Tervetuloa vaan tänne Oulun käynnille, toivottavasti täällä nyt osataan ;)

        • 10.1.2014 / 13:46

         Juuri niin, tuntui kyllä hieman pettyneeltä fiilikset. Monta sataa mennyt rahaa emmekä ole tulleet asiassa oikein yhtään viisaammiksi… On kyllä odotukset korkealla Oulun suhteen ja luulen, etten klinikalta poistu, ennen kuin kissa on läpikotaisin ja huolellisesti tutkittu :).

 5. Nuunu
  9.1.2014 / 14:00

  Sain syntymäpäivälahjaksi (pari päivää ennen joulua) ystävältäni kimpun valkoisia tulppaaneja ja joitain vihreitä lisukkeita niiden kanssa. Olipa se ihana yllätys ja toi tiettyä juhlavuutta sisustukseen! Joulun jälkeen tosiaankin kaipaa raikastusta. Miten ne ihanat joulukoristukset ja -sisustukset tuntuvatkin jotenkin tunkkaisilta jo loppiaisen tienoilla? Raikasta värimaailmaa kaipaan minäkin :)

  • 9.1.2014 / 14:04

   Eikö olekin hassu juttu! Ennen loppiaista alkaa jo miettimään, että tuon haluaa kaappiin ja tuon ja tuon… :D. Jouluna ne tuntuvat niiiiin ihanilta, mutta kun joulu on ohi, on myös niiden aika ohi :).

 6. Sara
  9.1.2014 / 14:10

  Vietimme joulua paikassa, jossa oli monta kimppua punaisia tulppaaneja. Toisen kodissa ne menivät, mutta itse ostan ensimmäiset vasta tammikuun lopussa. Se ensimmäinen kimppu tuntuu niin upealta! Jos vielä on saanut siivottua talon, on tunne vieläkin parempi. Eli ei kiitos tulppaaneille joulun aikaan.

  Pidän peukkuja, toivottavasti saatte avun tältä lääkäriltä.

  • 9.1.2014 / 20:44

   Tuo siivottuun kotiin kukkakimpun hankkiminen on kyllä aina kiva juttu :). Mä ostin kimpun jo tänään, vaikka koti ei ihan vielä siivottu olekaan… Kiitos peukuista!

 7. 9.1.2014 / 14:33

  Meillä kodin kaikki nurkat, tasot, hyllyt ja ikkunalaudat minimalistisoidaan heti joulun jälkeen, nyt tuo viivästyi piiitkän loman vuoksi, mutta nyt on jo kerätty kaikki ylimääräinen katseilta piiloon kaappeihin. En oo yhtään kukkaihminen, mutta tulppaaneita en voi vastustaa, ne o. ihanan simppeleitä ja silti suurena kimppuna näyttäviä. Onneksi mieskin tän tietää ja tuo mulle kukkia oikeastaan vain keväisin tulppaaniaikana. :)

 8. Hanna
  9.1.2014 / 15:12

  Minäkin olen odottanut, että tulppaaneja alkaisi kauppoihin tulla niin saisin niitä taas ostaa :) Varsinkin kun meillä on tuo uusi valkoinen keittiönpöytä ja tuolit, olen niin odottanut, että saan vaaleanpunaisia tulppaaneja ostaa ja laittaa tuohon ihanalle keittiönpöydälle valkoiseen aaltomaljakkon :) Vaaleanpunaisia yleensä ostan tai sitte jotain lilansävyisiä, valkoisia en juurikaan osta, sillä mielestäni kukissa pitää olla väriä, keltaisesta taas juurikaan en välitä.

  Tuo meidän pöytä on muuten aivan ihana, mutt lasikansi ei vaan taho pysyä paikalla, lasin alle tulee sellasen ”kuminappulat” jotka kuitenkin pääsee liikkumaan ja niistä tulee sitten sinne lasin alle sellaiset liimajäljet pöydän pintaa ku se nappula liikkuu ja levittää sitä liimaansa pöytää. Ne onneksi saa pois ja kerran jo vaihdettiin ne nappulat, mutta ei ihan sama ongelma. Ei siis tarvitse kuin nojata pöytään niin lasi jo liikkuu, minulla ja miehellä molemilla tapana pitää kyynärpäät pöydällä jolloin sen lasin saa työnnettyä pois paikalta. Onkohan kellään muuta samaa ongelmaa vai mikä mahtais olla vikana? Pitääkö vain opetella pitämään ne kädet pois pöydältä :)

  • 9.1.2014 / 20:50

   Ihanalta kuulostaa sun tulppaanisuunnitelmat! Mun mukaan lähti tänään sellainen kivan vaaleankeltainen kimppu, pääsiäisenkeltaiset jätän myöhemmäksi :).
   Toivottavasti saisit vinkkejä tuohon pöydän lasikanteen liittyen!

 9. Rags
  9.1.2014 / 19:25

  Tulppaanit tekee kevaan! :-) Ostin maanantaina ihanan hennon vaaleanpunaisen kimpun, eka talle vuodelle ja voi kun se on kaunis!

  Toivottavasti olet saanut jotain selvyytta kisu-asiaan, hyvia uutisia toivotaan! <3

  • 9.1.2014 / 20:54

   Niin tekee! Mä ostin tänään sellaisen hennonkeltaisen kimpun :).
   ELL soitti illalla ja ensimmäistä kertaa tuli luottavainen olo siitä, että puhun ammatti-ihmisen kanssa. Oli pätevän oloinen ja osasi kysyä sellaisia asioita, mitä nämä paikalliset eivät ole edes maininneet! Keuhkokuvat oli OK eikä kissassa muutenkaan rtg-kuvissa löytynyt muuta kuin alkava nivelrikko polvessa. Koska se ei vielä kissan käytöksessä näy, on hänellä kuulemma tosi vahvat ja hyvät lihakset eikä tauti välttämättä koskaan oireile :). Toki tuo oli vain ylimääräinen juttu eikä selitä ollenkaan näitä kissan oireita. Ouluun matkaamme alkuviikosta! Laitan sulle vielä sähköpostia :).

   • Rags
    10.1.2014 / 01:09

    Kiitos! Ihanaa, kun asia etenee ja loytyi asialle omistautunut ell. Tsemppia elainlaakari-visiittiin!

 10. Niina ja 4kisua
  9.1.2014 / 19:38

  Voi kuinka ihanaa olisi pitää tulppaanejakin esillä muuallakin kuin katonrajassa olevalla hyllyllä…mutta neljä hortonoomia ei jättäisi niitä muualla hetkeksikään rauhaan.
  Eksoottista oli kisuille sekin kun ostin huovasta tehdyn isoooooooon tontun ja se oli ihan matalalla ;D Pysyi ehjänä ;)
  Täältä Eden, Fanny, Luka ja Lucy kisut lähettää ihan hirmuisesti parantavia kehräyksiä ja voimia teidän potilaalle, ajattelen itse potilaan kuulumisia joka päivä. Diagnoosin löytyminen on yleensä rasittavan pitkä prosessi… :/ Voimia teille!

 11. Jenna
  9.1.2014 / 23:22

  Täällä pidetään kaikki peukut (ja kisu tassut) pystyssä että Oulusta apu löytyy! Todella kurjaa, että tämä tilanne sattui juuri raskausaikana, siitä tilasta on varmasti vaikea nauttia juuri nyt. Mutta älä ota siitä stressiä, olet todella hyväsydäminen ihminen kun välität kissastasi niin kovasti, maailma olisi parempi paikka jos kaikilla olisi samat tunteet eläimiä kohtaan :)

  • 10.1.2014 / 13:49

   Kiitos kultainen Jenna <3. Kaikkeni teen, jotta tuo pieni rakas saa parasta mahdollista hoitoa, sen hän on vähintäänkin ansainnut <3. On kyllä ollut erityisen stressaavaa tämä raskausaika, ihan alkuraskaudesta lähtien. Siinä oli monenlaista huolta, sitten murtui jalka, joka ei ole vieläkään parantunut, vaan kipu on tullut takaisin. Olin jo hakeutumassa lisätutkimuksiin, mutta sitten tuli tämä karmaiseva huoli kisusta. Jalka saa nyt odottaa.

 12. Mg
  10.1.2014 / 12:04

  Hei sinne. Täällä ollaan myös luettu jokainen postaus ja mietitty kisun vointia, oon vaan niin huono jättämään mitään kommenttia; en oikein osaa sanoiksi pukea ajatuksiani tällaisissa asioissa. Kuitenkin, kovasti tsemppiä viikonlopun yli ja tassut ristiin, että alkuviikon eläinlääkäri kertoo huojentavia uutisia. Tai uutisia ylipäätään, epätietoisuushan se pahinta on tässä vaiheessa.

  Lämpöistä viikonloppua, iloisia ajatuksia ja rapsutuksia molemmille kissoille! <3

  • 10.1.2014 / 13:53

   Lämmin kiitos mukana elämisestä <3. Tällä viestilläsi oli jo suuri merkitys :). Epätietoisuus on juurikin pahinta.
   Istun sohvalla läppäri sylissä, nuorempi kisu torkkuu oikealla puolellani ja vanhempi istuu vasemmalla puolella käsinojalla ja vähän väliä kurkottaa tassulla rintakehääni, että pääsiskö tohon kohtaan kerälle ja mieluiten vaikka nyt :) <3 <3 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.