Muutama saunakuva

 

Tässä toteutukseen yksi lukijan toive: lisää kuvia saunasta. Viimeksi kuvailin kylpyhuonetta viime pääsiäisen tienoilla postaukseeni Kotikylpylä valmiina pääsiäiseen, mutta tässä nyt hieman enemmän näitä saunan puolen kuvia. 

012

016

Kylpyhuoneessa himmennettävät valot on kovasti mieleeni. Meidän kylppärin spotit taitaa olla täydellä teholla ainoastaan siivouspäivinä, muulloin aina jonkinmoinen tunnelma-asetus. Valaistuksella on suuri rooli tunnelmallisen saunaillan loihtimisessa!

cats

Nykyään saunaillat on entistä mukavampia, koska saunan jälkeen voi kietoutua joululahjakylpytakkiin – niin unelman pehmoinen ja lämmin!

032

024

Nyt kun tätä postausta kirjoittelin, huvittaisi suunnattomasti istahtaa lämpimän saunan lauteille ja yrittää työntää murheet pois mielestä edes hetkeksi. Kello on kuitenkin jo sen verran paljon ja vähän jo väsyttääkin, joten saunailta kynttilöineen ja tunnelmavalaistuksineen taitaa siirtyä huomiseen :).

031

026

Kissamme tilannetta seuraaville (kiitos muuten aivan valtavasti tuestanne ja lukuisista kannustavista viesteistänne, olen niitä pala kurkussa lukenut <3 ): tämä päivä ei tuonut mitään muutosta tilanteeseen enkä lähtenyt kissaa vielä uudelle eläinlääkärille viemään. Yritin viikonloppuna saada kiinni eläinlääkäriä, jolla kävimme hieman ennen joulua ja tänään hän sitten otti yhteyttä. Juttelimme tilanteesta ja hän oli sitä mieltä, ettei kissa aivan välittömässä hengenvaarassa ole, joten siksi ajattelin pitää tällaisen välipäivän. Hän aikoi olla yhteyksissä kissaltamme röntgenkuvat viime viikolla ottaneeseen eläinlääkäriin ja vilkaista kuvat myös itse. En tiedä onnistuiko tuo, sillä en ole vielä viestistäni huolimatta hänestä mitään kuullut. Keuhkokuvissahan näkyi ns. tiivistymiä, jotka voivat viitata vanhaan tulehdukseen tai kuulemma myös keuhkokasvaimiin. Molemmat voivat aiheuttaa läähätystä ja hengitystiheyden nopeutumista, mutta omituista eläinlääkärinkin mukaan on, että sitä läähätystä ilmenee vain öisin. Keuhkokasvaimet kun aiheuttaisivat sitä todennäköisesti ympäri vuorokauden. Oli niin tai näin, aika sydän sykkyrällä täällä eletään. Ilmoittelen asiasta lisää, kun itsekin tiedän jotain. Siihen asti yritän jatkaa täällä blogissa normaaliin tapaan myös muilla aiheilla, jotta saan vähän jotain muutakin ajateltavaa.

 Illanjatkoja ja hyvää yötä!

 

Comments

 1. 7.1.2014 / 21:26

  Ensimmäisenä blogissasi rakastuin juurikin teidän saunaan! Yksi ainoa kuva teki minusta sittemmin vakiovierailijan:
  http://2.bp.blogspot.com/_7zdBq32dqp0/TN_qWg7zT0I/AAAAAAAABpI/oVJOozXUoIY/s640/b+057.jpg

  Tuota kuvaa olen näyttänyt myös timpurillemme joka teki meidän saunan. Minulla ei ollutkaan blogissa sellaista oman saunan kuvaa, mistä voisit nähdä, että lauteidemme jalat ovat tismalleen samanlaiset kuin teillä. Myös meidän lauteet ovat kulmassa ja vaakaritilä välitilassa ja alhaalta avoin. Kiitos siis ihanasta saunasta! <3

  Täällä meidän saunasta muutama kuva: http://syhina.blogspot.fi/2013/06/sauna.html

  Rapsutuksia, suukkoja ja haleja kisulle!

  • 7.1.2014 / 21:40

   Oi ihana kuulla! Muistinkin heti, että tästä taisi olla joskus aiemminkin puhetta, joskus kauan sitten :). Tosi kiva juttu, että sait täältä idean :).
   Kiitos <3.

 2. Nimetön
  7.1.2014 / 21:35

  Hei Satu. Tuohon kissan läähätykseen liittyen haluan kertoa, että ystäväni koiralla oli myös juuri öiseen aikaan läähätystä, päivisin koira oli normaali. Heillä ensimmäinen diagnoosi oli sydämen vajaatoiminta ja koira söikin siihen lääkettä mutta läähätysongelma vaan jatkui. Lopulta toinen eläinlääkäri (Kälviältä) totesi ettei koiran sydämessä ole mitään vikaa, vaan kyse on närästyksestä! Tällä hetkellä koira syö samoja närästyslääkkeitä mitä ihmisillekin määrätään ja nukkuu yöt kuin tukki:-) Halusin kertoa tämän, kun nuo oireet vaikuttavat ainakin osittain samanlaisilta. Joka tapauksessa toivon kisullesi pikaista paranemista! T. Tuija

  • 7.1.2014 / 21:39

   Kiitos viestistäsi Tuija! Olipa jännä juttu, en ollut ennen moisesta kuullutkaan. Täytyy selvittää tuokin, että voiko kissalla olla närästystä. Osaatko sanoa, kuka tuo ensimmäinen eläinlääkäri oli, joka antoi diagnoosin sydämen vajaatoiminnasta? Entä Kälviän eläinlääkäri? Voin jättää ne vastaukset julkaisematta, kiinnostaisi vain kovasti tietää :).

  • 9.1.2014 / 10:56

   Kiitos tiedosta! Näitä kyseisiä eläinlääkäreitä vähän arvelinkin, tosin itsellämme ei jälkimmäisestä ole kovinkaan positiivisia kokemuksia :/.

 3. Sara
  7.1.2014 / 21:59

  Voi, kun pääsisitte tuosta epätietoisuudessa jo eroon! Toivon kovasti, että kisulin oireet joko loppuisivat tai lääkäri saisi syyn selville – tietenkin sellaisen, joka olisi vaivatonta parantaa. Toivotan kovasti voimia sinulle ja parantumista kissalle! *halaa*

 4. Tipi
  8.1.2014 / 07:17

  Kiitos kissapäivityksestä!
  Voi kun tuo asia selviäisi pian. Tiedän hyvin miltä tuntuu olla rakkaan ystävän vuoksi murheissaan. Ja kun itse ei voi tehdä mitäään, vaikka tahtoisi.
  Onneksi kisu syö, nukkuu ja käy laatikolla kuten normaalistikin, ei ainakaan pääse nestehukan takia kuivumaan tai nuutumaan nälässä.
  Kovasti tsemppiä, olen itsekin hengessä mukana ja heti näin aamusta tulin tännekin katsomaan mikä on tilanteenne. Kerrothan terkut minulta kisullenne rapsutuksin?
  Me kävimme eilen ultrassa (on muuten operaatio saada kissa selälleen sellaiseen putkiloon, kun vatsapuolta ultrataan, tarvittiin kolme ihmistä pitelemään 3 kg:n kissaa, hah). Ei mitään vakavaa muutosta virtsarakosta. Verivirtsaisuus voi johtua munuaisten vajaatoiminnasta, kisu muuten voi mainiosti. Kilpirauhasarvot otettiin myös, tulokset myöhemmin.

  • 8.1.2014 / 11:19

   Kiitos Tipi, terkut meni perille <3. On tämä kyllä aivan kamalaa aikaa, välillä pala kurkussa ja välillä ihan paniikki nostaa päätään. Kun en tiedä mitä tekisin! Soitan kohta sille kolmannelle eläinlääkärille, ei kai tässä muuta voi.
   Voi kamalaa, onkohan se ultra aina tuollainen putkilosysteemi? En kyllä saa tätä mun rakasta sellaiseen, on ihan paniikissa!!! Saa varmasti sydänkohtauksen, jos häntä aletaan moiseen tunkea. Ja jos taas kisu rauhoitetaan ultraa varten, näyttää ultra varsinkin sydämen kohdalta virheellistä tietoa.

   • Tipi
    8.1.2014 / 13:25

    Selitin varmaankin hieman huonosti.
    Putkilo on sellainen yläpuolelta ja päistä avoin, pehmeä, puoli metriä pitkä putki.
    Kisu laitettiin tässä tapauksessa siihen selälleen ja sitten ultraäänellä kuvattiin masua. Ihmeen vähän kisu hermoili (tietysti rimpuili), auttoi varmaankin kun tuttu ihminen silitteli ja piti etutassuista kiinni. Mutta kyllä oli vanha rouva väsynyt kotona!

    Mielestäni kannattaisi ottaa se kolmannen eläinlääkärin mielipide. Ongelmahan ei ole teillä vielä poistunut, joten uusi mielipide ei liene pahitteeksi.

    • Tipi
     8.1.2014 / 15:02

     Tulee mieleeni sellainen ajatus, että löytyisikö jotain kautta alueenne kokenein pieneläinlääkäri? Eli sellainen henkilö, jolla on työvuosia mahdollisimman paljon.
     Auttaisiko tämänkin tapauksen selvittämisessä vuosikymmenien kokemus?
     Voi olla, että sellaisella olette jo käyneetkin, mutta tämä ajatus nyt tuli mieleeni.

     • 8.1.2014 / 16:22

      No sellaisella olen jo käynyt. Hän katsoi rtg-kuvat tänään läpi ja sanoi, ettei hän löytänyt niistä juuri mitään poikkeavaa. Myös veriarvot ovat normaalit. Hän sanoi kuitenkin, että kissan oireet viittaavat kilpirauhasen liikatoimintaan ja sanoi, että niitä lääkkeitä voisi tietysti kokeilla. Mies haki lääkkeet jo apteekista, mietin vain uskallanko niitä antaa.

      • Tipi
       9.1.2014 / 07:42

       Tottakai uskallat antaa. Lääkäri on tutkinut tilanteen ja tullut tähän päätökseen. Eihän hän määräisi niitä, jos niitä jotain vaaraa olisi. Huoli pois!
       Kuinkahan nopeasti pitäisi lääkityksen aloituksen jälkeen näkyä muutoksia?
       Kokeile nyt ainakin, katso muuttuuko kisun tilan johonkin suuntaan.
       Tsemppiä!

       • 9.1.2014 / 10:59

        En nyt sanoisi, että lääkäri on tutkinut… Hän vain arvelee tuota, koska osa oireista sopii kyseiseen tautiin. Diagnoosi ei siis ole varma ja siksi epäröin. Kukaan ei ole vielä edes tunnustellut kissan kaulalta, ovat kilpirauhaset suurentuneet…

    • 8.1.2014 / 16:20

     OK. Meidän kisun paniikkiin ei auta, vaikka olen paikalla ja puhelen ja silittelen, paniikki on nykyään aivan valtava. Keuhkotkin antaa kuunnella vain siten, että pidän pientä sylissä <3.
     Tuo kolmas lääkäri oli tänään kiinni, vasta huomenna auki...

 5. Äippä
  8.1.2014 / 08:52

  On kyllä niin tyylikäs saunaosasto. Mikäs sen mukavampaa kun löhöillä rauhassa saunan lauteilla, laittaa kaikki mahdolliset hoidot hiuksiin, ja saunan jälkeen käpertyä lämpöisiin vaatteisiin ja rasvailla itseään :) Kovasti odotan aina kissapäivityksiä, kiva kun pidät meidät ajantasalla :)

 6. Nimetön
  8.1.2014 / 09:48

  Hei Satu,
  kissasi on sairas, siitä ei pääse mihinkään. Jos kissasta on otettu röntgenkuvat, niin ota yhteys Kissaklinikkaan Helsingissä. Saat sieltä varmasti puhelinajan ja voit lähettää kuvat ja verikokeiden tulokset sähköpostilla konsultaatioon heille, jotta saat selvyyden kissasi sairauteen. Heillä on varmasti huippuosaaminen ja kokemusta eri tavalla kuin tavallisella ellillä. Jos kuvissa näkyi jotain tiivistymiä keuhkoissa, luulisi että syy läähätykseen ja raskaaseen hengitykseen voi löytyä sieltä. Toivon sydämestäni, että kissasi parantuu!
  T. Alexia

  • 8.1.2014 / 11:23

   Niinhän se pieni on :'(. Tuntuu vaan välillä niin kamalalta, kun monet on täällä vähän välinpitämättömiä eivätkä usko, että kyse on mistään vakavasta. Vakavaa tai ei, täytyyhän asia kuitenkin selvittää.
   On otettu rtg-kuvat, jotka ell lähettää iltapäivällä sähköpostiini. Kuitenkaan ultraa ei ole tehty, joten en usko että Kissaklinikalla osattaisiin vielä näiden perusteella juuri mitään sanoa :(.
   Kiitos Alexia, niin toivomme mekin <3.

   • Alexia
    8.1.2014 / 14:21

    Älä luovuta, vaan soita Felinaan, kun olet saanut rtg-kuvat! He voivat jo kuvailemiesi oireiden perusteella sanoa jotakin. Saat varmasti hyvät neuvot miten edetä. Kyllä osaava kissaeläinlääkäri röntgenkuvien perusteella voi jo nähdä mikä tilanne on. Rohkeutta nyt vaan – se kissasi parhaaksi.
    T. Alexia

    • 8.1.2014 / 16:26

     Kolmas paikallinen eläinlääkäriklinikka, jolle aioin kissan viedä, oli tänään suljettu, vasta huomenna auki. Toinen lääkäri (jolla kävimme ennen joulua) vastasi tänään rtg-kuvat katsottuaan ettei löytänyt niistä juuri mitään poikkeavaa ja kissan veriarvotkin ovat normaalit. Sanoi kuitenkin, että kissan oireet sopivat kilpirauhasen liikatoimintaan ja että voisin kokeilla niitä lääkkeitä. Mies haki ne jo apteekista, mietin vain uskallanko alkaa niitä syöttämään…
     Lisäksi soitin Ouluun Lemmikki-eläinasemalle ja eläintenhoitajalle kerroin tilanteen. Huonoa tuuria taas: kissoihin perehtynyt lääkäri, jonka mielipiteen haluaisin, on keskiviikkoisin vapaalla… Sovimme, että lähetän vielä hänelle rtg-kuvat ja veriarvot nähtäväksi, mutta kuulemma ell ei uskalla juurikaan kommentoida ennen kuin on itse kissan tutkinut. En ala siksi Helsinkiin soittelemaan, koska emme aio kissaa sinne tutkimuksiin viedä. Matka on aivan liian pitkä sairaalle kisulle.

 7. Rags
  8.1.2014 / 18:54

  Mina olen myos elainlaakarin kanssa samaa mielta, ettei kisu ole valittomassa hengenvaarassa! Totta kai olet huolissasi ja panikoit, ihan normaalia, siksi toivonkin etta saat pian vastauksia jostain! <3

  Sauna on oikein tunnelmallinen ja kaunis! Toivottavasti paasit sinne rentoutumaan! :-)

  PS. Laitoin sulle sahkopostia.

  • 8.1.2014 / 21:43

   Pelkään vain, että yhtäkkiä tulee käänne vielä pahempaan. Nuo kun eivät etukäteen varoita, että huomenna tila huononee… :/ Kurja katsoa tuota hengitystä, pelkään niin näitä öitä.
   Lähetin kaikki mahdolliset tiedot, verikoetulokset ja röntgenkuvat nyt Oulun Lemmikkiin, huomenna päivällä mulla on sinne sitten puhelinaika. Katsotaan, jos jotain selviäisi. Hassua nyt sekin, että keuhkokuvista on kaksi mielipidettä: toinen sanoo että tiivistymiä, toinen ettei ole poikkeavaa :D. Katsotaan mitä Oulu tuumaa!
   Kävin saunassa, mutta ei tältä asialta kyllä mielenrauhaa saa missään. Kiitos sulle taas ties kuinka monennen kerran :).

 8. Pilvi
  9.1.2014 / 11:27

  Toivottavasti asioihin tulee pian selvyyttä ja kisu terveeksi! Tämä nyt ei auta tähän hätään, mutta tänne Seinäjoelle avataan kevään aikana uusi eläinsairaala. Eli jatkossa ei välttämättä tarvitse lähteä Ouluun asti isommissa asioissa.

  Mukavaa päivää kaikesta huolimatta, ja sinulle itsellesi myös toivon rauhallista mieltä :).

  • 9.1.2014 / 13:01

   Toivotaan! Soitin jo Oulun Lemmikkiin (lähetin kaikki tähän asti tutkitut jutut heille eilen), mutta ELL ei ollut vielä ehtinyt niitä katsoa, soitan parin tunnin päästä uudestaan. Hieno juttu tuo Seinäjoen eläinsairaala!!!
   Kiitos Pilvi <3.

 9. 9.1.2014 / 16:57

  Toivottavasti pian saisitte selvyyden siihen, että mikä ihme teidän kisua vaivaa! Epätietoisuus on ehkä kaikkein hirveintä, siihen vielä lisäksi huoli ja hätä :(. Toivon niin kovin, että kisun tilanne selviää, ja että kisu myös saa asianmukaista hoitoa ja tulee taas takaisin kuntoon <3. Paljon tsemppiä ja lämpimiä ajatuksia teille <3.

  • 9.1.2014 / 20:51

   Juurikin näin, olisi edes jonkinmoinen diagnoosi. Tosin senkin saaminen pelottaa ihan vietävästi. Jostain syystä en enää usko, että kyse on mistään kovin pienestä sairaudesta.
   Kiitos Tiia <3.

 10. Pia
  9.1.2014 / 20:00

  Heippa

  Onpas ihania saunakuvia:) Onko teillä saunassa muita valoja kuin lauteiden takana?
  Onko mustaa seinää vasten valoja? Meillä on myös vasta tilattu saunaan mustat kaakelit kiukaan taakse ja harmittaa suunnattomasti kun en laittanut seinän viereen led valoja, kun vaan kiuvasvalon.Lauteisiin tuli nojan taakse ja myös kattoon lauteiden päälle valot.

  • 9.1.2014 / 20:57

   Kiitos Pia! :)
   Lauteiden takana ja sitten kiukaan yläpuolella, lisäksi siivousvalo lauteiden alla. Muita valoja ei tarvitse, koska lasiseinien ansiosta valoa tulee myös kylpyhuoneen puolelta. Pidämme muutenkin enemmän hämärästä ja tunnelmallisesta saunasta :). Mielestäni kuulostaa ihan riittävältä nuo teidän saunanne valot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.