Takkatulen lämmössä

 

Lämpöisiä lauantaiterveisiä täältä meiltä! Täällä on päivä hurahtanut kaupungilla asioiden, kävimme mm. katsastamassa Kokkolan tarjonnan vaatekaapeista ja täytyy kyllä sanoa, että heikolta näytti. Isku ja Vepsäläinen jäivät vielä käymättä, sillä voimat alkoivat loppua: voitteko kuvitella, en voi vieläkään kävellä pitkiä matkoja tällä jalallani! Tässä taas yksi ongelma lisää: pohjeluun murtuma ei ole vieläkään parantunut tai ehkä se onkin, mutta jostain syystä joulukuussa murtumakohdan sijaan alkoi kipuilla nilkka. Voisikohan se johtua siitä, että kun en ole voinut jalkaa kunnolla käyttää, se nyt siksi oikuttelee..? Aiemmin nilkka ei nimittäin ole ollut ollenkaan kipeä, mutta nyt jokainen askel sattuu eikä sitä voi kunnolla joka suuntaan taivuttaa. Joka tapauksessa, uudet tutkimukset odottavat, sillä jalan lokakuun alussa tutkinut lääkäri sanoi, että kivun pitäisi kadota kahden kuukauden sisällä… Voisihan näitä vastoinkäymisiä olla vähän vähemmänkin :).

038

Heti kotiin tultuamme mies sytytteli takkaan tulen. Saamme kissojen kanssa nauttia oikein olan takaa! Pakkasta -15 astetta, harvinaista tälle talvelle. Nuoremmasta kattimatista on näiden takkavuosien myötä kuoriutunut esiin aikamoinen takkaekspertti: katselee aina niin kovin tarkkaavaisena miehen vieressä, että ootkos varma että tuolla tavalla syttyy ja vähän moittivana silmäilee siinä alkuvaiheessa, kun takka ei vielä kunnolla lämmitä :D. Saa hyvät naurut joka kerta!

046

Vaatekaappia metsästämme tosiaan vauvalle ja vain yksi tänään näkemämme vaihtoehto jäi mieleen positiivisena: Askon NOVA-vaatekaappi. Kaappi on 120 cm leveä ja 48 cm syvä, korkeutta 220 cm. Mattavalkoisissa liukuovissa on kivat vaakaurat ja reunoilla alumiinilistat. Ostaisin mielelläni sellaisen vaatekaapin, joka kestäisi käytössä vuosia ja tässä mietinkin nyt tuota syvyyttä; olisikohan 60 cm syvä parempi..? Toisen oven taakse ajattelin hyllytasoja ja toiselle puolelle parin hyllytason lisäksi vaatetankoa. Tosin tämänsyvyisessä kaapissa vaatetanko on kohtisuoraan edessä kun kaapin avaa (ei siis vaakasuuntaisesti).

Toinen vaihtoehto olisi hakea kaappi Ikeasta, mutta tällä jalalla ja mahalla ajatuskin jo hieman tökkii… Siellä on kaapeista niin miljoona vaihtoehtoa ja kaikki sisuksetkin niihin täytyy suunnitella alusta lähtien = huoh. Sieltä varteenotettavin vaihtoehto olisi kuitenkin PAX-vaatekaappi valkoisilla liukuovilla, sen saisi myös 66 cm syvänä (mutta leveydet 150 cm:stä ylöspäin?). Hankalaa, täytyy vielä jatkaa pohtimista!

Tuo takkatuli vaikuttaa muhun samalla tavalla kuin kissoihin: alkaa nukuttaa. Jos ottais pienet päikkärit tähän väliin? Tunnelmallista lauantai-iltaa!

 

Comments

 1. 11.1.2014 / 17:16

  Me hankittiin kesällä makuuhuoneeseen Ikean pax-kaappeja Färvik-ovilla ja voin kyllä suositella ( http://omasohva.blogspot.fi/2013/10/kurkistus-makuuhuoneeseen.html ). Monet ovat kaappeja kehuneet ja käytössä ovat olleet todella hyvät. Kokoamisprosessi on tietysti aina oma lukunsa ja niitä helpompiakin vaihtoehtoja löytyy, mutta meillä ainakin kupissa painoi sillä hetkellä raha; Domuksen, jolta tilasimme keittiön, kaappeihin verrattuna säästimme yli tonnin ja saimme lasiset ovet. Joten jos vain omaa intoa (tai reippaita apureita;)) riittää, niin Ikeaakin kannattaa miettiä:)

  • 12.1.2014 / 12:49

   Tuo Ikean kaappi, mitä itse katsoin, olisi aika lailla samanhintainen kuin Askon kaappi, joten niiden kohdalla raha ei ratkaise. Ikeassa on kyllä hyviä ja laadukkaita säilytyskalusteita, itselläkin kokemusta niistä :). Täytyy tulla kurkistamaan tuo sun postaus!

 2. 11.1.2014 / 17:59

  Myös keittiöfirmoista voi kysellä vaatekaappeja. :) Ikean sivuilta löytyy sellainen PAX-suunnitteluohjelma. Itse tulostin Ikean sivulta suunnitelman, marssin se kädessä kauppaan, jätin tavarat poimintaan ja tulivat kotiinkuljetuksella. Toki maksoi joitakin kymppejä, mutta oli minusta vaivan arvoista. Tsemppiä pohdintaan joka tapauksessa ja toivotaan että jalka tulisi jo kuntoon. :)

  • 12.1.2014 / 12:51

   Mä en tiedä miksi, mutta mä vierastan kaikkia tuollaisia suunnitteluohjelmia – ei ole intoa edes tutustua :D. Kiitos H!

 3. Jenni
  11.1.2014 / 18:11

  Ootteko käyny Huusholli -keittiöiltä kyselemässä? Me rakennetaan taloa ja koko taloon tulossa kaapit sieltä :)

 4. Henna
  11.1.2014 / 18:34

  Hei.
  Meillä on sekä ikean pax et kokkolasta kodin keittiö&kaluste vai mikä sen nimi on. Minimanin vieressä. Ja kummatkin kaapit on todella loistavia. Suosittelen.

 5. Hanna
  11.1.2014 / 20:14

  Meillä ei nyt hirveästi olekaan pidetty takassa tulta kun on ollut niin lämmintä. Sillon marraskuussa kyllä pidettiin jonku verran takassa tulta.

  Miten tuon kaapin kanssa olisi, saisko Ikeasta samaan hintaa vaikka siihen tulis kulketusmaksut päälle, samallahan siinä tulis muutakin jo son tarvetta? Varmaan olet sen haluamasi kaapin nähnyt ennenkin, joten tiedät mitä olisit tilaamassa.
  Minä en oo ikinä ajatellutkaan, että vaatekaappi voisi olla muuta kuin 60cm syvä, muu olisi liian kapea.

  • 12.1.2014 / 12:55

   Joo nyt täytyy poltella niiden plussakelienkin edestä! Ikean kaappi maksaa suunnilleen saman verran ku toi Askon, joten kalliimmaksi tulee tilata. En oikein muista millainen se oli luonnossa, kun en ole niitä hankintamielessä vielä koskaan katsellut…

 6. Mari
  11.1.2014 / 20:39

  Suosittelen Ikeaa :). Meillä oli Pax 236cm korkea, 100cm leveä ja vain 35cm syvä! Ihan loistava, mutta se oli valitettavasti liian korkea nykyiseen asuntoomme. Ehdottomasti mitä pienempi syvyys, sitä parempi. Ei tarvitse kaivaa takaa vaatteita vaan voi napata ne nopeesti reunalta. Ihan ekat vauvavaatteet oli syvemmässä Beståssa ja jotkut vaatteet vaan unohtu sinne taa. :-/ Tuo Paxin kaappi menee myös myöhemmällä iällä. Nyt ajattelin hommata korkean Malmin, koska haluan hyödyntää sen päällisen. Lipasto ei oo kyllä parhain vaihtoehto käytönkannalta.. :-/

  • 12.1.2014 / 12:57

   Kuulostaa hyvältä! Ehkä mä sitten uskaltaisin tuon Askon kaapin ostaa, vaikka ei olekaan 60 cm syvä… Lipastossa on kyllä kiva se päällinen, johon saa kivoja juttuja esille :). Jokin ei niin syvä lipasto voisi sopia meidänkin vauvan huoneeseen, hmm…

 7. 11.1.2014 / 21:23

  Oletko kuntouttanut jalkaasi fysioterapeutin kanssa? Jos et ole, niin suosittelen lämpimästi. Yksi virheasento kun johtaa herkästi toiseen, joka taas kertautuu jossain muualla. Itselläni polven ristisideleikkauksen jälkeinen kuntoutusaika johti välilevynpullistumaan, jota nyt sitten kuntoutan loppuelämäni… Ja fyssari veikkasi, että alunperin vika on saattanutkin piillä löysässä nilkassani, joka rikkoi polven, joka…

  • 12.1.2014 / 12:59

   No kun en ole! En hoksannut, että sille olisi ollut tarvetta, kun ei siitä kolme lääkäriäkään mitään maininnut. Sanoivat vain, että pitäisi parantua itsekseen ja tässä ollaan.

   • 12.1.2014 / 21:36

    Vielä ehtii, suosittelen lämpimästi ennenkuin loppuraskauden painnnousu tekee harjoittelusta / toipumisesta vielä hankalampaa. :)

 8. kaisa
  11.1.2014 / 22:27

  Ihana blogi sinulla! Vauvan vaatekaappipulmaan pohdintaa. Mahtuisiko teillä vauvan vaatteet eka vuodeksi kodinhoitohuoneen kaappeihin? Itse olen havainnut että onkätevää kun vaatteet on siellä missä niitä vaihetaankin eli vaipanvaihto ja vesipisteen läheisyydessä. Harvemmin käytettävät voi toki säilyttää lapsen huoneessa vaikka lipaston laatikossa. Lipastoa voi myöhemmin hyödyntää leluille. Saisitte miettimisaikaa käytännölliselle isomman lapsen vaatekaapille. Vaatekaapissa olisihyvä olla ulosvedettävät korit jotta vaatteita olisi helppo ottaa esille. Tämmösiä mietteitä. Onnea raskauteen ja lapsen syntymään!

  • 12.1.2014 / 13:03

   Voi kiitos kaisa! :)
   Ei millään mahdu kodarin kaappeihin, ovat ihan täynnä ja ne on muutama kuukausi sitten läpikäyty, joten mitään turhaakaan niissä ei ole. Käteväähän se kyllä olisi. Jos päädytään tuohon Askon kaappiin, niin ulosvedettäviä koreja ei välttämättä tarvitse (kun ei ole niin syvä kaappi).

 9. Marika
  12.1.2014 / 20:29

  Toivottavasti saat jalan pian kuntoon! Ihmeen kauan se on kyllä jo vaivannut.

 10. Saana
  13.1.2014 / 18:53

  Kyselisin teidän kissoista. Meillä on kaksi maatiaiskissaa sisäkissoina ja niistä lähtee aivan mahdottomasti karvaa. En ole tiennyt että kissoista voi edes lähteä niin paljon karvaa että sitä on JOKA PAIKASSA. Eikö teidän kissoista lähde?

  • 14.1.2014 / 11:45

   Hmmm, ei kissoista kyllä pitäisikään noin paljon karvaa lähteä. Meidän kissoilta lähtee pari kertaa vuodessa ja se on normaalia (keväisin ja syksyisin, kun turkki ns. vaihtuu vuodenaikaan nähden). Onko kissojesi turkki muuten hyväkuntoinen: pehmeä, kiiltävä, ei karvattomia alueita?

  • 14.1.2014 / 11:49

   Minkä ikäisiä kissasi ovat? Ja onko karvaa lähtenyt aina paljon? Madot voivat aiheuttaa karvanlähtöä, myös sisäkissat tulee madottaa säännöllisesti. Myöskin jokin ruoka voi aiheuttaa karvanlähtöä, ruuan sopimattomuus tai allergia. Kannattaa vaikka soittaa eläinlääkärille ja kysyä, usein osaavat jo puhelimessa sanoa jotain! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.