Vauvan vaatekaapin sisältöä

 

Tämä Tästä alkaa viikonloppu -postauksessa suunnittelemani rento viikonloppu pitää sisällään myöskin tällaista puuhaa:

044-crop

036

Eli vauvalle hankittujen vaatteiden läpikäymistä! Ajattelin tänään kirjata vähän ylös, mitä on missäkin koossa ja mitä vielä uupuu, jotta ei tulisi ostettua liikaa ja vieläpä väärää kokoa… Ja jep, täytyy myöntää; kyllä noille poikavauvoillekin aika kivoja vaatteita löytyy, jos vain jaksaa etsiä! Ja jos ei ole suunnitelmaa, mitä täytyy ostaa, voi erittäin helposti lähteä homma lapasesta :P.
Kovin monia 50-senttisiä vaatekappaleita en viitsi ostaa, mutta täytyy niitä kuitenkin jokunen olla, jotta vauva ei alussa ylisuuriin vaatteisiinsa aivan hukkuisi. Näitä pienimpiä olen silmäillyt erityisesti kirppiksiltä; tähän asti olen löytänyt vasta kaksi kietaisubodya, joissa kätevät käännettävät tumppuhihat. Ostin kaksi samanlaista, ulkonäön perusteella en olisi näitä ostanut, mutta nuo kaksi ominaisuutta menivät edelle – nämä kaksi hyväkuntoista autobodya yhteensä euron, ei paha!

001

Yksi 50-senttinen, harmaavalkoraitainen kietaisubody tarttui mukaan Lindexiltä, voi valtava miten ihanan pehmoinen – juuri sellainen, johon vauva pitäisi vain ja ainoastaan pukea :). Pinta on aivan kuin jotenkin nukkainen, ihana iholla!
Muutama vetoketjullinen yöppärikin löytyy: kahden setti KappAhlista (50-56-senttinen) ja 62-senttinen Name It:n Stockmannilta. Kuvituksena raitaa, pupua ja aasihahmoa:

010

Jouluostoksilla ollessani löysin Anttilan -50 % alesta nämä kivat vaatekappaleet, joista varsinkin tuota unelmanpehmoista ja raitaista velourpukua olin jo aiemminkin sillä silmällä tiiraillut:

024-crop

Samalla kun tilasin vauvalle sitterin, sujautin ostoskoriin myös tuon mustan kesämiehen asun sekä vaaleansinisen etanasöpöyden (joka ehkä hieman osastoa lälly, mutta pitää sitä jotain sellaistakin vauvallla olla ;)). Valkoinen body on Seppälän outlet-osastolta:

027

Kirppiskierroksella-postauksestani löytyy paitsi juttua kyseisestä aiheesta, myös muutama kirppislöytöni, joiden myötä saadaan vauvan garderoobbiin vielä enemmän väriä. Värikkäiden vaatteiden vastapainoksi täytyy olla tietysti myös neutraalin värimaailman vaatteita ja kivoja mustavalkoisia löysinkin Seppälän Baby-kokoelmasta.
Valkoinen asu Benetton, mustavalkoiset lakki, body ja paita sekä sinivalkoinen haalari Seppälä:

cats

018

Vihreässä Benettonin haalarissa on ihana tarina taustalla: haalarin vauvallemme joululahjaksi antoi blogini lukija; se oli hänen lapsenlapseltaan jäänyt pieneksi ja on todella aivan käyttämättömän näköinen, kuin uusi! Kiitos vielä Pirjo!

Tässä sitten pari kivaa kesämiehen asua:

021

Merihenkinen neule KappAhl, farkut Zara (kirppislöytö). Neule sopii aivan ihanasti myös noiden niinikään kirppikseltä löytämieni Benettonin punaisten sammareiden kanssa.

cats

Nyt nuo vaatteet on kodinhoitohuoneen tasoilla ihan hujan hajan… Täytyy viikata ne takaisin koreihinsa siihen asti, kunnes vauvan huoneesta löytyy se vaatekaappi! Sitten voinkin alkaa vaatteita pesemään ja paikoilleen viikkaamaan – huhtikuuhan on aivan pian ja on hyvä valmistautua hyvissä ajoin! Hommaa kun riittää… Vauvan huoneestakin on luvassa juttua lähiaikoina! Kivaa sunnuntaita teille!

 

Comments

  • 12.1.2014 / 13:59

   :) Oli kyllä edullisia vaatteita Seppälän outlet-osastolla, hyvä hyvä! Tuunpas kurkkimaan, mitä sinä olet löytänyt.

 1. Kaisa
  12.1.2014 / 12:49

  Ihania kaikki vaatteet! Värilliset on ihanan piristäviä, mut sit just mustavalkoisetkin on ihania :) Pitää olla vähän vaihtelua. Milloinkas sulla la olikaan?

  • 12.1.2014 / 14:02

   Aivan, mustavalkoisia täytyy ehdottomasti olla joukossa, varsinkin pojalle sopivat mielestäni kivasti :).
   Huhtikuun loppupuoliskolla, saapa nähdä pysyykö vauva masussa niin pitkään…

 2. 12.1.2014 / 13:00

  Voi mitä pieniä ihanuuksia! Noille pienille on niin kiva ostaa :) Mulla lähti vähän eilen mopo käsistä taas kun löysin mukavaan hintaan vaatteita tätin mussukalle :) Saas nähä miten pysyn housuissani reilun viikon päästä Dubaissa :D
  Ihanan leppoista sunnuntaita <3

  • 12.1.2014 / 14:03

   Niin on, niitä on niin ihana hypistellä. Oon pariin kertaan sanonut miehellekin, että katsotaanko vauvan vaatteet läpi. Hän tuumasi kerran että miksi, kunnes näki ilmeeni :D. Kiitos! :)

 3. Hanna
  12.1.2014 / 13:29

  Ihania vaatteita, tuo vaatteiden hankkiminen on sitten niin ihanaa puuhaa :) Tykkään siitä edelleenkin, varsinki kohta 5v täyttävälle tytölle on niin ihana ostaa uusia vaatteita ja välillä tulee kyllä ostettua liikaakiin, meinaa olla vähän yli tarpeen niitä vaatteita ei kerkeä kaikkea käyttää :) Poika taas ei niin välitä, vaikka hän ei vaatteita saisi vaikka sisko saakin. Yritän kuitenkin aina ostaa molemmille ettei toinen jää ilman mut ei ne pojat niin vaatteista välitä. Joskus toki tulee joku esim. angry birds paita tai pyjama josta innostuu :)

  Siskoni muuten oli ostanu Kappahalista tuon samaisen haalarin sinisenä.

  Huhtikuussako teillä on laskettuaika? Meidän kaverukset on syntynyt 18.4 ja siskoni kaksosilla on muuten sama la mitä meidän lapsilla, hauska sattuma, joka tuskin tulee tapahtumaan kuitenkaan :)

  • 12.1.2014 / 14:06

   Voi, mä nautin nyt kun saan vielä itse päättää vauvan vaatteet: en yhtään odota tuota vaihetta, kun hän haluaa itse valita niitä kamalia printtipaitoja :D.
   Joo huhtikuussa, aika lähelle menee teidän lasten syntymäpäivää arvio :). Tosin musta tuntuu, että tämä napero kiirehtii maailmaan hieman etuajassa, mutta ehkä olen tässä yhtä väärässä kuin sukupuoliveikkauksessanikin :D.

 4. 12.1.2014 / 13:52

  Voi eii, miten suloisia pieniä vaatekappaleita! :)

 5. kuunkeiju
  12.1.2014 / 13:54

  Ihania vaatekappaleita! :) Aikalailla samanlaisia vaatteita ostaisin omallekki lapselle :) Mitä luulet kuinka paljon rahaa menee vaatteisiin ennen vauvan syntymää? Järkevästi olet kirppiksiltäkin ostanut :) Ja kuinka paljon erikokoja tulisi ostaa? :)

  • 12.1.2014 / 14:16

   Kiva kuulla kuunkeiju! Hui miten vaikean pistit, en osaa kyllä sanoa! Riippuu niin paljon siitäkin, miten hyödyntää alet/kirppikset… Saako kaverilta heille tarpeettomia yms. En ole oikeastaan laskenut, mutta näihin meidän vaatteisiin on kyllä jokunen satanen uponnut. Äitiyspakkauksen otamme, joten en ennen sitä osta enää uusia vaatteita. Sielläkään ei tosin alle 60-senttisiä ole, joten sen kokoisia tarvitsee vielä jokunen hankkia.
   Itse olen nyt ostanut aika paljon eri kokoisia: aina 80-senttisiin asti löytyy jokunen. Olen pyrkinyt jokaisesta koosta hankkimaan muutamia erilaisia vaatekappaleita. Rentoja arkipäivän kotivaatteita kuluu enemmän, kun taas ns. siistimpiä kyläilyvaatteita tarvitsee vähemmän. Vauvan ensimmäiset viikot tulevat meillä ainakin toivon mukaan olemaan kovin kotipainotteisia. Olen itsekin hieman huuli pyöreänä tuossa viimeisessä kysymyksessäsi, ehkä joku kokeneempi osaisi siihen vastata..?

   • 13.1.2014 / 21:35

    Hehee, itse tuossa laskeskelin että 62 kokoisia bodyja löytyy jo yli 10 kpl =D =D Mut muistaakseni esikoisen aikaan just tuo koko meni pisimpään nuista pienistä. http://www.perhekerho.net/vauva/mittataulukko.htm Tää taulukko antaa hyvin vinkkiä et mitä kokoja suurinpiirtein minkäkin ikäisenä. Itse pidin paljon body ja puolipotkarit yhdistelmästä, potkuhousut ja haalarit sit vasta kun alkaa ryömimään. Kyllä niitä ihan pieniäkin vaatteita saa olla useampi, saattaa vaippa falskata jos ei ole sopivan mallinen yms. muuta sotkua. Nuo vetoketjulliset yöpuvut jäi oikeestaan käyttämättä kun se tuntuu eka pesun jälkeen menevän jo mutkalle ja on kovan tuntuinen :/ Samoin sukat oli aika turhia kun ei ne pysyneet jalassa, sen vuoksi nuo puolipotkarit oli hyviä.

    • 14.1.2014 / 11:40

     No hyvä, koska tuota kokoa meilläkin jo jonkun verran löytyy :P
     Kiitos, että kerroit kokemuksiasi, näistä on aina hyötyä!

   • Pinja
    15.1.2014 / 21:52

    Ihania vaatteita <3! Vauvalle ostaminen on niin kivaa, paljon kivempaa kuin itselle (meillä 3,5 kk tyttönen).

    Vinkkinä muuten äitiyspakkauksen vaatteista, ainakin tässä nyt jaossa olevassa vaatteiden koot olivat osittain ihan kummallisia, meillä on esim. edelleen käytössä (muka) 50 cm puolipotkarit 64 cm pituisella tytöllä… Kannattaa siis lajitella vaatteet silmämääräisesti koon mukaan eikä kokomerkintöjen perusteella. Toivottavasti ovat korjanneet tuon seuraavaan pakkaukseen!

    • 16.1.2014 / 12:29

     Vauvalle ostaminen on todella kivaa! Eilen täyttyi syli H&M:lla ennätysnopeasti :P, mutta nyt on pienimmät vaatteet aika lailla kasassa.
     Hyvä vinkki tuon pakkauksen suhteen, kiitti!

 6. Nimetön
  12.1.2014 / 14:04

  Tosi kauniita ja kivoja vaatteita olet löytänyt! Muistan meidän pienen ajoilta, että noita ”tumpullisia” bodyja oli tosi vaikea löytää -mun mielestä kaikki 56 kokoa ja sitä pienemmät bodyt voisi hyvin olla tumpullisia, eihän niitä tumppuja tarvi käyttää, jos ei koe tarvetta, mutta hyvä ne olisi olla olemassa. Kietaisumalli oli meillä ihan ehdoton, neiti ei tykännyt ollenkaan pään yli vedettävistä.

  Itse ostin aluksi Hm:n netti kaupasta vaatteita, mutta jo aika nopeast siirryin kirppiksiin. Eihän ihan pienen vaatteet edes kulu, kun he eivät liiku. Toki tahroja voi tulla, etenkin sitten, kun otetaan vellit ja kiinteät ruokiin mukaan. Mutta itse olen tehnyt kivoja löytöjä, kuten sinäkin.

  Ihanaa loppuodotusta ja toivotaan, että kisunkin tila kohenee, jotta voit hengähtää ja keskittyä myös itseesi ja vauvaan!

  • 12.1.2014 / 14:21

   Kiva kuulla! :) Sama kokemus mullakin noista tumpullisista bodeista, tosi kiven alla! Täytyy vielä kierrellä niitä pienimpiä kokoja etsimässä, ensimmäisinä viikkoina haluan juurikin ne tumput ja kietaisumallin bodyt käyttöön, sillä en usko tämänkään vauvan riemastuvan, jos joudun kiskomaan bodya pään yli…
   Minäkin mielelläni ostan kirppiksiltä, jos vaatteet vain ovat ehjiä, puhtaita ja hyväkuntoisia. Silti annan itseni ostella myös uusia, tämä on elämässä niin ainutlaatuista aikaa :).
   Kiitos kovasti, toivotaan että kisu-muru pian paranee <3.

 7. Sara
  12.1.2014 / 18:01

  Jee, just pohdinkin että saataisko vauvanhuoneaiheista postausta lähitulevaisuudessa :). Täällä mietityttää erityisesti tapetti; löysin jo yhden mieleisen vaihtoehdon, jossa sävy oli beige ja kuvio puunrunkoja mutta se osoittautuikin aikas kalliiksi… ehkä metsästän seuraavaksi raitaa.
  Minäpä löysin tumppubodyja jokusen name it- myymälän alesta sekä kirpparilta, mm. Tutta- merkillä niitä välillä on (nykyisestä mallistosta en tosin bongannut). Name it myy myös trikoisia tumppuja pelkästään 3 paria noin 5e, ostin sitten sellaisia niin voi käyttää kaikkia bodyja, kunhan vaan ne tumput pysyisi pikku kätösissä. Paitsi sisustuksessa, meidän maut kohtaa selvästi myös vauvanvaatteissa :D. Jotkut vaatteet on ihan samoja kuin ostamani, osa sellaisia joita olen haaveillut.
  Meillä on ihan hirveesti vauvanvaatteita jo; olen jo alkanut ostaa 68- senttisiä kun pieniä on niin paljon! Mä sain yhdellä foorumilla käsiini listan, minkä verran ja mitä olisi hyvä hankkia, ja siihen verrattuna meillä oli asiat hyvällä tolalla, eikä ihme kyllä ollut ihan överiksikään vedetty :). Vielä…
  Toki nää alennusmyynnit hieman turhan paljon houkuttaa.
  Mutta nyt mulla on tosiaan projekti nimeltä vauvanhuone koko ajan mielessä ja suunnitelmakin suunnilleen selvillä. Meille tulee niitä valkoisen, harmaan ja pikkuisen beigenkin sävyjä ja piristeeksi hiukan keltaista ja/tai vaaleaa turkoosia. Ehkä se vielä muuttuu jahka suunnitelmat siirtyy käytäntöön.
  Meidän pikkuinen on löytänyt mukavan pystyn asennon, josta on hyvä potkia äitiä suoraan rakkoon. Saisikohan sen jotenkin houkuteltua kääntymään…

  Mukavaa ja talvista alkavaa viikkoa!

  • 12.1.2014 / 18:38

   Ihana kommentti, kiitos Sara! Joo jonkinmoista omaa pohdintaani on tosiaan vauvanhuoneesta tulossa, heti kun saadaan tuo kisun tilanne kuntoon, niin voin keskittyä :).
   Raitatapetti kuulostaa todella hyvältä, sellaiseen päätyisin varmasti itsekin, jos olisin tapetoimassa. Ja aivan ihana sävymaailma tulossa teidän vauvanhuoneeseen, oi että! Meille taitaa väripiristeeksi päätyä vaaleansininen, muuten sitten mustavalkoista ja vähän harmaata sekä beigeä.
   Voi kuule, oisko mun mahdollista vilkaista sitä listaa? Jos sujauttaisit sen sähköpostiini vaikka..? Mä tein invistä noista meidän hankkimista vaatteista ja huomasin, että 60-62-senttisissä on tilanne hyvä, myöskin 68-senttisiä on jo aika kivasti. Pienimpiä tarvitaan selvästi vielä lisää!

 8. Nanna
  12.1.2014 / 18:27

  Voi miten paljon oot jo hankkinut! Meillä vasta ihan muutamia vaatteita odottelemassa. Oon yrittänyt hillitä itseäni ja kiertänyt vauvanvaateosastot vielä useimmiten kaukaa :D Mulla muuten LA myös huhtikuun loppupuolella, joko aletaan jännitellä kumpi eka ;)

  • 12.1.2014 / 18:41

   Mäkin luulin et apua, onkohan jo liikaa, mutta invis osoitti että noup, lisää tarvitaan! Kyseessä kuitenkin useamman kuukauden vaatevarasto, joten täytyyhän niitä olla :). Kunhan ensimmäisten viikkojen vaatteet olisivat valmiina, sillä tuntuu, että silloin ei innosta kaupoille lähteä.
   Voi mua jännittää kans kumpi eka :D. Meitä huhtikuussa poksahtavia on täällä blogissani aika kiva määrä, mahtavaa! :)

   • Nanna
    12.1.2014 / 19:35

    Moikka! Ilmeisesti tuo mun sähköposti ei ole taaskaan yhteistyökykyinen. Vastailin sulle jo perjantaina, mutta eipä tuo näytä lähteneen, eikä lähde nytkään :( Tiivistettynä kuitenkin: en millään muista onko Lemmikissä oma laboratorio. Luulisin kyllä että on, mutta varmaksi en uskalla sanoa. Tsemppiä kovasti eläinlääkärireissulle! Toivotaan, että kisu saa tepsivän hoidon :)

 9. Jenna
  12.1.2014 / 18:31

  Ihania vaatteita olet ostellut! Tosin tämä postaus aiheutti itselleni pienen paniikin, huhtikuuhun on niin lyhyt aika ja meillä vielä laskettu aika kuun alussa, enkä ole ostanut kuin 50- ja 56-kokoisia vaatteita… :D No saa ainakin shoppailla nämä kolme kuukautta sydämensä kyllyydestä!

  • 12.1.2014 / 18:43

   Voi, ei syytä paniikkiin Jenna! Hyvin ehtii vielä :). Mä olen ainakin vauvanvaatekaupoilla sellainen, ettei mene montaakaan minuuttia kun on syli täynnä vaatteita :D.

 10. Marika
  12.1.2014 / 20:25

  Todella kauniita, raikkaita ja käytännöllisiä vaatteita! Kyllä pojillekin kivoja vaatteita löytyy. Siinä varmasti lähtee helposti mopo käsistä kun alkaa ostamaan vauvalle vaatteita :)

  • 12.1.2014 / 22:04

   Joo niin näköjään löytyy, kun vaan viitsii etsiä! Ja onneksi on muitakin kuin sinisiä ja vihreitä vaihtoehtoja. Kovasti mieleeni ovat valkoiset, mustat, mustavalkoiset, harmaat, beiget ja eri sinisävyisetkin, erityisesti turkoosit ja vaaleansiniset :).

   • Nimetön
    12.1.2014 / 23:23

    Ehdit :)
    Laita blogin spostiin casablanco.blog@gmail.com sun osoitetiedot ja puhnro tulemaan, puh tarvitaan jos haluut paketin Smartpostin kautta (edullisin tapa.) Laita myös mihin smartpostin automaattiin paketin tahdot! Tai sitten postilla :)

 11. 12.1.2014 / 22:56

  Mulla on kolme tytärtä ja lastenvaatteiden ostelu on lähtenyt ihan lapasesta, hurahdin mini rodini merkkiin, onneks on noi facebook kirppikset :D

  • 13.1.2014 / 09:33

   Heh! En uskalla edes ajatella, miten mulle kävis jos tyttöä odottaisimme; niille kun on vielä enemmän kauniita vaatteita kuin pojille :).

 12. anna
  12.1.2014 / 22:59

  Juurikin nuo kietaisu bodyt tumppu hihoilla oli ainakin meidän ihan ehdoton ykkönen kun vauva oli pieni!! Tumput sai käänettyä helposti pois ja olivat aina tallella kun niitä tarvitsi. Me ostettiin aikamoinen kasa name it:n kietaisu tumppu bodeja!! Suosittelen!

 13. Satu T
  12.1.2014 / 23:16

  Onpa kivoja vaatteita! Ja oletpa jämpti ja järjestelmällinen. Meillä oli valmiina oikeastaan vain pikkuisia vaatteita ja äitiyspakkauksen vaatteet ja olen tässä täydennellyt kaappeja sitä mukaan, kun poika on kasvanut jostain koosta ulos.

  Täältä sellainen vinkki, että 62(-68) -kokoisia vaatteita tuli meille ainakin lahjaksi paljon, kun moni oli tuuminut, että ostaa vähän reiluja, jotta eivät jää heti pieneksi. Eli niitä ei mielestäni kannata valtavasti hankkia ennakkoon.

  • 13.1.2014 / 09:35

   Joo oli kyllä hyvä tehdä tuollainen invis, niin tiedän nyt, mistä on eniten pulaa ja mitä emme välttämättä enää tarvitse (tai ainakaan itse osta). Meillä on nimenomaan noissa 62-68-senttisissä vähän parempi tilanne :D.

 14. Niina ja 4kisua
  13.1.2014 / 08:47

  Kivoja vaatteita olette vauvalle löytäneet :) Vauva painotteinen vko:nloppu täällä takana. Kävimme kyläilemässä serkullani jolla laskettu aika 6.3. Ihailimme vauvan (pojan) vaatteita ja tulevan mummon kutomia vaatteita ja virkkaamia leluja ;)
  Sunnuntaina toisen ystävän pojan 7kk kanssa touhuamista :)

  Miten teidän kisuliini jakselee????

  Pakkaset tuli ja ulkoiluhullu päätti että liian kylmä ;D Ulkoilu tapahtuu verkkokellarissa hehehehh

  Leppoisaa viikkoa teille :)

  • 13.1.2014 / 09:45

   Niin repesin tuolle verkkokellariulkoilijalle! :D
   Kisu voi muuten normaalisti, mutta on tosiaan noita oireita… Muuten käytös on ollut normaalia. Aloin miettimään, että onkohan kyseessä sittenkin jokin tosi sitkeä sisäloinen, johon ei matolääkkeet auta, vaan joihin on ihan oma lääkekuurinsa. Niihinkin kun voi liittyä tuota tiheää hengitystä. Löysin nimittäin tämän artikkelin:
   http://www.eahma.fi/images/pdf/Kissan%20loiset.pdf
   Tuo (tai siis jokin noista loisista) olisi jotenkin loogisin selitys näille kaikille oireille… Jos ei nyt sitten ultrassa selviä mitään. Kissan trombosyytit täytyy myöskin tarkistaa uudelleen verinäytteestä, olivat pienen verenkuvan mukaan niin alhaiset (87, kun viitearvo 150-600). Tosin tuo oli se verikoe, jossa paastoa ei ollut taustalla, joten ei voi tietää ennen kuin tarkistaa asian :/.

   • Nimetön
    14.1.2014 / 09:14

    Kyllä on ikävän hankalaa saada oikea diagnoosi kisulle :(
    Itse tossa mumisin kun maksoin kisujen vakuutuksen (yli 500e neljästä kisusta) mutta sitten mietin että JOS jotain isoa kisuille tulee (niin kuin on tullutkin aikoinaan) niin taas kiitän vakuutusta…
    Tsemppiä teille >3

 15. mymmeli
  13.1.2014 / 11:51

  Moikka! Meillä la:t aivan lähekkäin ja me on nyt alettu miettiä vaunuhankintoja, mutta vallinnanvaraa on aivan liikaa ja päätös on vaikea. Voisitko tehdä postauksen vaunuista, joita te mietitte?:) Sekä turvakaukalosta, onkohan isofix autoon ja adapteri vaunuihin kätevät.. Niin paljon laitettavaa ja meillä hyvin vähän kokemusta :D

  • 14.1.2014 / 11:37

   Voi, kuulostaa tutulta! Tuossa viidakossa olen itsekin aivan pää pyörällä, kokemusta kun ei täältäkään löydy… Olen aikonutkin postailla aiheesta jossain vaiheessa, joten toiveesi tulee toteutumaan! :)

   • Pinja
    15.1.2014 / 22:08

    Kommentoin nyt tähänkin :D, meillä on turvakaukalo Isofixillä ja rattaat (matkikset), joihin kaukalon saa suoraan kiinni ja ovat meidän mielestä olleet todella kätevät. Käydään ruokakaupassa yleensä koko porukalla ja vauva on helppo nostaa kaukaloineen autosta rattaisiin ja rullailla niillä kaupassa. Jotkut kantavat tuota kaukaloa, mutta ainakin tuo painaa sen verran + vauva ja on vähän hankalan mallinen kantaakin, ettei sitä pitkää matkaa jaksa.

    Autossa Isofix on paitsi käsittääkseni turvallisempi kuin pelkkä turvavyökiinnitys myös tosi kätevä, kaukalo vaan kliksahtaa kiinni telakkaan ja on aina varmasti oikein kiinni.

    Nämäkin valinnat ovat toki riippuvaisia siitä, miten vauvan kanssa tullaan kulkemaan, mitta me ollaan oltu tosi tyytyväisiä.

    • 16.1.2014 / 12:32

     Tosi kiva että kommentoit, kiitos Pinja! Mukavaa ja hyödyllistä kuulla muiden kokemuksia, niin osaa sitten miettiä omaltakin kannalta näitä juttuja :).

 16. nanna
  13.1.2014 / 21:49

  Oletpa tehnyt ihania löytöjä! Itsekin olen pikkuhiljaa ostanut vaatteita jemmaan. Mies tosin asuu vielä eri puolella suomea, yhteenmuuton aikataulusta ei ole vielä tietoa eikä lapsen tulosta hajuakaan. Mutta ainahan varautua voi.. ;)

 17. Aaa
  18.1.2014 / 19:11

  Jestas, en ole tälläistä vaatemäärää koskaan kenelläkään odottajalla nähnyt! Itse olen yrittänyt hankkia aina vain pakolliset, lapsen persoonan mukaan määräytyy paljon minkälaisista vaatteista tykkää ja mitkä hänelle sopii. Monesti sitä itsekin mieltyy tietynlaisiin ja ennalta hankitut menee usein iskemättöminä kirppikselle…… Ostaa epäkäteviä vaatteita ja huonosti istuvia housuja kun etukäteen varaa. Isommat vaatteet on teillä käytössä vasta yli 6kk päästä, ehdit niitä katsella ajan kanssa myös myöhemmin.
  terv. Kolmen mamma

  • 19.1.2014 / 12:03

   No ohhoh, sittenhän oli jo aikakin nähdä :). Eikä tuossa ollut vielä edes kaikki!
   Mulla on oikeastaan niinpäin, etten ole kuullut odottajasta, jolla ei olisi seitsemännen raskauskuukauden alkaessa vaatekaapin sisältö jo lähes valmiina, ainakin ensimmäisiksi kuukausiksi. Mielelläni käytän tämän odotusajan vaatteiden hankkimiseen; sitten kun vauva on täällä, haluan käyttää aikani muuhun. Enkä muutenkaan innostu ajatuksesta, että kiertelisin kesän vaatekauppoja… Makuni ei vaatteiden suhteen muutu, ollut tällainen jo vuosikausia.
   Suurin osa hankkimistamme vaatteista on osastoa body ja housut, tuskin menee kovin pieleen niillä. Isommista kokoluokista (68 cm ylöspäin) olen hankkinut vain pari hassua vaatekappaletta, niitä helmiä, jotka on pakko ostaa kun kohdalle osuvat. Ajattelen myös niin, että elän ainutlaatuista aikaa, joten saan kyllä nauttia tästä täysin rinnoin!

 18. 21.7.2014 / 21:08

  Jos hankkiudut eroon syksymmällä/talvella pienistä pojan vaatteista, niin minulle saa tarjota! Meille tulee marraskuussa pieni herranen, ja näyttäisi meillä vaatemaku olevan ihan samanlainen :)

  • 22.7.2014 / 13:52

   Hyvä tietää tämä krista! Pidän mielessä :). En ole vielä ehtinyt asiaa ajatella enkä tiedä, myynkö vaatteita vai säästänkö tulevaisuutta varten ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.