Eläinlääkäriuutisia Oulusta

 

Tässäpäs jatko-osa aamuiselle Eläinlääkärireissu Ouluun -postaukselleni. Eläinlääkäri soitti iltapäivällä, kuten eilen sovittiin, ja kertoi kissan verikokeiden tulokset. Niistä ei löytynyt mitään, mikä selittäisi kissan suolistovaivat. Ei löytynyt edelleenkään minkään elimen vajaatoimintaa eikä liikatoimintaa. Trombosyytit olivat ihan hyvällä tasolla; aiemmin arvot olivat selvästi viitearvojen alapuolella (jonka vuoksi ne nyt tarkistettiin), mutta se voi johtua siitä, että silloisen verikokeen taustalla ei ollut sitä kuuluisaa 12 tunnin paastoa… Haiman pikatesti oli ollut negatiivinen eli ei häikkää myöskään haiman toiminnassa. Eläinlääkäri sanoi, että 11-vuotiaaksi kissaksi todella hyvät veriarvot aina hemoglobiinista lähtien (oli ihan viitearvojen ylärajassa, mikä on harvinaista kissalle) – saan kuulemma olla erittäin tyytyväinen niihin.

006

Nyt sitten jatkamme kissan antibioottia sekä silmävoidetta ja toivomme hartaasti, että ne auttavat. Kyseessä on siis todennäköisesti jokin suolistobakteeri, joka on toisilla kissoilla lievempi kuin toisilla. Muistattekin ehkä, että myös nuorempi kisumme on rupsutellut marras-joulukuussa? Hän on myös aivastellut, mutta täysin satunnaisesti. Näin ollen kuulostaisi loogisimmalta, että kyseessä on jokin bakteeri-/virustauti, joka voi tarttua kissasta toiseen (?) ja on ohimenevää. Toiset vain oireilevat enemmän kuin toiset, samahan se on ihmisillä. Täällä on nyt paikallisen eläinlääkärin ohjeiden mukaan hankittuna kattimukselle lääkkeitä sekä munuaisten vajaatoimintaan (Fortekor) että kilpirauhasen liikatoimintaan (Felimazole), että jos jollakin on tarvetta niin lähtisi edullisesti… :D

Kyseisen oululaisen eläinlääkärin kanssa puhuminen rauhoittaa aina mieltäni, hänellä on taito saada huoli haihtumaan. Aika pian puhelun jälkeen huoli alkaa kuitenkin nostaa päätään, mutta nyt ei auta mennä kuin päivä kerrallaan eteenpäin ja toivoa, että lääkkeet tepsivät! Eläinlääkäri sanoi, että voin soittaa eläinlääkäriasemalle milloin vain, jos on kysyttävää ja viikon päästä hän odottaakin soittoani kissan vointia koskien. Ihanan perusteellista ja välittävää hoitoa, vaikka potilaita on pilvin pimein, arvostan!

024

En kuitenkaan vielä uskalla nuolaista ennen kuin tipahtaa, joten pienin askelin kissaa hoivaten eteenpäin! Rakkautta & hellyyttä, hellimistä & lellimistä meidän kaksikolta ei ainakaan puutu. Mies on ihan yhtä lailla kissojen pauloissa kuin minäkin ;). Muistan, kuinka suhteemme alkuaikoina mua nolotti, jos satuin puhumaan kissalle miehen kuullen, hahah! Täytyi aina pikaisesti paikata tilanne jotenkin, ettei hän olisi huomannut… No voin kertoa, ihan näin meidän kesken, etten ole ainoa, joka meidän perheessä näille kissoille nykyään puhelee :).
Tuntui muuten erityisen mukavalta, kun eläinlääkäri sanoi, että oli kiva nähdä kissa ja että hän oli mun sähköpostien ja kissan oireiden perusteella odottanut huomattavasti heikompaa tapausta, mutta kissahan oli oikeinkin virkeä pakkaus! (Paniikkipakkaus, itse sanoisin :D.) Mun oma murmelssoni, josta en aio luopua vielä vuosikausiin <3 x 11. Nyt muumilimu kainaloon ja saunaan – illanjatkoja!

 

Comments

 1. 14.1.2014 / 21:05

  Tsemppiä, jaksamista ja paranemisrapsutukset kisulle! Toivottavasti lähtee nyt paranemaan. Inhottava tunne, kun ei voi tietää mikä kissalla on ja useimmiten kissa ei näytä huonoa vointiaan, kunnes olo on aivan sietämätön. Jos osaisi puhua kissaa, olisi paljon helpompi auttaa. Mutta onneksi on ihania ja osaavia eläinlääkäreitä! :)

  • 15.1.2014 / 07:51

   Kiitos Pauline! Toivotaan parasta. Mitä paremmin kissan tuntee, sitä nopeammin huomaa, että jokin on vialla :).

 2. Noora
  14.1.2014 / 21:09

  Ihanan kuuloinen eläinlääkäri! Tuntuu varmasti kivalta että kaiken kiireen keskellä hän ehtii paneutua ja keskittyä juuri teidän kissaan noin tarkasti. Täällä on peukut ja kissantassut pystyssä että antibiootti auttaa!

  • 15.1.2014 / 07:54

   Olin etukäteen eläinlääkäriasemalle yhteyksissä ja kerroin, että tulemme vain sillä ehdolla, että tehdään tarkat tutkimukset (kolme hieman erilaista käyntikertaa kun oli jo takana…). Kiitos paljon Noora ja kisu! :)

 3. Ansku
  14.1.2014 / 21:11

  Ihanaa, kun kerroit nyt vielä illallakin kuulumiset. Olen seurannut teidän tilannetta joka päivä, vaikka en ole kommenttia jättänytkään. Ja nyt illalla kävin useamman kerran tarkistamassa blogisi, jos vaikka olisit kertonut mitä kisulta löytyi. Täällä ollaan hengessä siis mukana :) Hyviä vointeja sinne kaikille!

  • 15.1.2014 / 07:55

   Joo ajattelin, että täällä on monta ihmistä, joita tieto kiinnostaa :). Lämmin kiitos ihanasta viestistäsi Ansku!

 4. 14.1.2014 / 21:25

  Voi pientä miten urheana ollut reissussa <3 on se kova paikka kisuille käydä eläinlääkärissä, voi kunpa ymmärtäisivät että niiden parasta siinä vain ajatellaan. Kuulostaapa ihanalta lääkäriltä missä kävitte. Pidän peukkuja että oireet nyt lähtee noilla lääkkeillä!

  Ps. Vein muuten ne rtg-kuvat vielä toiselle eläinlääkärille katsottavaksi. Saa nähdä mitä sanoo..

  • 15.1.2014 / 07:57

   Nimenomaan: kunpa ymmärtäisivät, että kaikki tehdään vain heidän parasta ajatellen <3. Kiitos sulle <3. Ja hieno homma, että veit toisellekin eläinlääkärille, ilmoittele mulle sitten, mitä sanoo! Sen tässä olen itsekin oppinut, että harvoin voi vain yhden eläinlääkärin sanomisiin/ohjeisiin luottaa...

 5. 14.1.2014 / 21:40

  Voi miten huojentava tieto, että ei ainakaan mitään akuuttia tai kriittistä löytynyt! Sydän syrjällään täällä tekstiäsi luin, että mitähän se lääkäri sanoi. Ihan loistavan lääkärin olette löytäneet, upeaa että kisu sai stressaavaan lääkärikäyntiin noin asianmukaisen kohtelun.

  Minä teen jonkin verran töitä kotona ja täällä meillä on kovatkin rupattelut kisun kanssa, puolisosta on tullut varsinainen kissaihminen vaikka aikanaan vastusteli kissan hankintaa. Nyt täällä puhutaan välillä ”iskän pojasta”, meillä kun ei omia pikkuisia ole. Ihania hellimishetkiä kisuille ja sinulle ihanaa iltaa!

  • 15.1.2014 / 08:01

   Oli kyllä ihana katsella sitä kisun kohtelua tuolla eläinlääkäriasemalla <3. Vieraan naisen sylissä viihtyi muumipeittoon käärittynä ja nainen silitteli samalla. Lämmitti niin sydäntä. Ehkä kisua ei seuraava eläinlääkärikäynti pelota aivan yhtä paljon kuin aikaisemmin, toivotaan näin.
   Meilläkin tosiaan vähän väliä puhutaan kissoille :D. Olisihan se outoa olla puhumatta, kun hekin selvästi keskustelevat, erityisesti tämä meidän vanhempi :). Kiitos sulle kivasta viestistä!

 6. Pilvi
  14.1.2014 / 21:55

  :)

  Suositteliko lääkäri maitohappobakteereja? Kannattaa kokeilla :).

  Rapsutukset!

  • 14.1.2014 / 22:11

   Hei joo! Jo aiempi eläinlääkäri suositteli Inupekt Fortea ja kävimme ostamassa. Jonkin aikaa niitä syötin, mutta en varmaan tarpeeksi pitkään. Vaikkakin tuntuu, etten ole viime viikkoina muuta tehnytkään, kuin tunkenut jotain pilleriä jomman kumman kissan kitaan… Nyt tänään eläinlääkäri suositteli Pect Balansea, käyn huomenna ostamassa!

 7. 14.1.2014 / 22:10

  Peukut pystyssä,että kisu alkaa parantua nyt!Herkkiä olentoja ovat nuo pienet nelijalkaiset.Meidän killi nykyään nukkuessaan hengittää raskaasti ja välillä tuhisee äänekkästi,kuin olisi astma tai nenä tukossa.Muuten on oikein virkku,että en vielä Ole lääkärille vienyt.killi on nyt jo 8v.

  http://www.madeinkoti.blogspot.fi

  • Pilvi
   14.1.2014 / 22:27

   Tuli mieleeni, että kisulla voi olla mahdollisesti jotain allergiaa, nenäpunkkeja tms. Kannattaa käydä lääkärissä, jos vielä jatkuu. Rapsutuksia myös sinne :).

 8. Marika
  14.1.2014 / 22:25

  Voi kun niin hyvä kuulla että kisun vaivat alkavat vihdoin selvitä! Toivottavasti lääkkeet auttavat nopeasti ja kisu paranisi pian. Olen hengessä mukana ystäväni <3

 9. Mari
  14.1.2014 / 23:15

  Olipas täällä mukavia uutisia. Toivottavasti menisi nyt näillä lääkkeillä ohi, mutta aika tympeä, että aiemmat ell:t olivat määränneet noinkin kovia lääkkeitä, jotka sitten osoittautuivat turhiksi. Hyvä esimerkki siitä, että kannattaa ollaa eläintenkin hoidon ja lääkityksen kanssa korva tarkkana ettei nyt ihan mitä sattuu anna. Oulun ell kuulostaa kyllä ihanalta kissatohtorilta, onni että kävitte! Uskaltaisinko saamienne lääkkeiden lisäksi antaa Tehobaktia? http://www.orion.fi/Tuotteet-ja-palvelut/Tiedotteita-tuotteista-uusi/Aptus-Tehobakt-Pet/ Koirien ja kissojen maitohappobakteeria, joka auttaa suolistohäiriöihin ihan kuten ihmisilläkin.

  • 15.1.2014 / 08:08

   Toivotaan näin! Joo ja ennen kaikkea ihmettelen sitä, miten niissä aiemmissa Kokkolassa otetuissa rtg-kuvissa ei huomattu, että suolisto on ihan täynnä kaasua, voi murrr! Sanottiin vain, että keuhkoissa on tiivistymiä, jota taas ei neljä muuta lääkäriä huomannut lainkaan. Suolisto tuskin on kaasuuntunut viikossa, koska ilmavaivoja on ollut jo marraskuusta lähtien. Tämä tosiaankin oli Kissatohtori, lukuisia kissoja itselläänkin :).
   Eläinlääkäri suositteli Pekt Balansea, jota ajattelin tänään käydä ostamassa. Eli maitohappobakteerijauhetta, jota voi sekoittaa ruokaan :).

 10. Tiina
  15.1.2014 / 05:51

  Hei!
  Ihana kuulla, että kisun kaikki labratulokset olivat kunnossa. Uskon, että kisu paranee omaksi itsekseen tuolla antibiootilla.
  Fortekor lääke on kylläkin kissojen ja koirien sydämenvajaatoimintaan. Miksihän eläinlääkäri määräsi sitä,jos kissalla ei ollut sydämessä vikaa? Meidän sydänvikainen koiramme syö tuota nimenomaista Fortekor lääkettä..

  • 15.1.2014 / 08:13

   Ihana kuulla, että uskot niin Tiina, kiitos!
   Fortekor vaikuttaa eri tavalla eri eläimeen: kongestiivisen sydämen vajaatoiminnan hoito koirilla, krooniseen munuaissairauteen liittyvän proteinurian vähentäminen kissoilla.

   • Kaisa
    15.1.2014 / 14:20

    Ja meillä koira syö Fortekoria munuaisten vajaatoimintaa tai tarkemmin sanottuna laskemaan verenpainetta, joka rasittaa munuaisia. Monikäyttöistä :)

 11. Tipi
  15.1.2014 / 07:33

  Hienoa, ettei löytynyt kokeiden perusteella mitään ikävää vaivaa! :)
  Toivottavasti annetuilla tropeilla alkaa kissa muuttumaan terveemmäksi ja normaalimmaksi.
  Voi kuule, meillä puhutaan kissalle paljon, vähintään yhtä paljon kuin toisillemme. Ei se pahasta ole. :D

  • 15.1.2014 / 08:16

   Toivotaan, että lääke tehoaa! Jännittää vain, onko tuo silmävoide hyväksi, kun kissan silmät on nyt sen käytön aikana huomattavasti pienemmät… Kuulemma voimme jatkaa, mutta täytyy seurata tilannetta.
   Kyllä meilläkin puhutaan ja niin pitääkin, kyllähän kissakin puhelee :D. Tuntui vain silloin alussa jotenkin hassulta, koska miehellä ei ollut lemmikkejä, niin ajattelin hänen pitävän mua hiukan omituisena :D.

 12. Äippä
  15.1.2014 / 08:25

  Kiitos uutisista! Toivotaan, että antibiootti auttaa. Eilen siskoni luona oli niin mukava katsella, kun toinen kisuista innostui leikkimään Ikean kassissa. Voi sitä riemua, kun kassia rapisutettiin ulkopuolelta, olisi ollut siellä vaikka kuinka kauan. Toinen arempi katseli vieressä ulkopuolella vähän niin, että eiks toi jo voisi loppua :)Pahvilaatikot ovat sielläkin pop. Kun laatikko ilmestyy lattialle, niin viuhh ja viuhh, kisut ovat jo siellä :)

  • 15.1.2014 / 18:57

   Heheh, ihania kisuja! Niitä on niin mukava seurata, kun leikkivät ja hassuttelevat :).
   Meillä mies kantaa takkapuita tuollaisella ”kauniilla” Ikean kassilla ja nuorempi kisu päätti ottaa sen nukkumapaikakseen yhtenä iltana. Ei siinä mitään, mut oli aika kiva roskavana lattialla sen jälkeen ku paikan hylkäsi :D.

 13. 15.1.2014 / 08:53

  Voi miten reipas kisu kun urheasti kuitenkin lääkäriltä toiselle jaksaa. Uskon, että olette hankkineet parasta mahdollista apua kisulle, ilo lukea noin eläinrakkaan ihmisen tekstejä <3 Kuten ihmiset niin kisutkin vanhenevat ja vanhuus tuo mukanaan kaikenlaista kremppaa, mutta vanhuuden vaivoille ei aina/usein mitään mahda. Uskon, että kisulilla on vielä monta mahtavaa vuotta edessä! Ainakin sillä on paras koti ja äiti mitä toivoa voi.

  • 15.1.2014 / 18:59

   Aivan äärimmäisen reipas kyllä! <3
   Valtavan suuri kiitos tuosta viimeisestä sydämellisestä lauseestasi, heti kyllä tuli kyyneleet kun sen luin *niisk*

 14. Alexia
  15.1.2014 / 10:10

  Hei Satu,
  hyvä, että reissu on tehty! Olisin vielä kysynyt, että onko kissaltasi tutkittu giardia? Giardiahan aiheuttaa valtavasti suolikaasua ja se näkyy röntgenissä. Kissan vatsasta kuuluu kovaa pulputusta ja kurinaa. Jos giardia on ollut kissalla jo pitkään saattaa suolisto olla jo pahasti tulehtunut. Suoliston hyvinvointia voi tukea maitohapoilla sekä recovery-ruualla. Meillä ei ollut ripulia kuin hieman mutta kun kissa kävi hiekkalaatikolla isommilla asioilla, tuntui kuin laatikko olisi rajähtänyt. Kissa oli huonovointinen koko ajan.

  • 15.1.2014 / 19:07

   Ei ole tutkittu, tosin en tiedä vielä mitä tutkivat siitä kakkanäytteestä, jonka kisu omatoimisesti tarjoili, koska sen tuloksia en ole vielä saanut. Sanoin noista sisäloistaudeista vastaanotolla, mutta ELL sanoi, että ovat Suomessa kissoilla tosi harvinaisia. Harvinaisia tai ei, aina ne ovat mahdollisia.
   Tänään ostin kissalle maitohappobakteerijauhetta (Biobak), jota syötän nyt hyvän aikaa ruuan seassa.
   Oliko teidän kissallanne siis giardia ja miten hän oli huonovointinen? Meidän kisun uloste oli ainakin ihan normaali pötkäle ja hyvän värinenkin :D. Hän sai Trikozol-antibioottia, josta kirjoitetaan Lääkeinfo-sivulla näin:
   Trikozolin vaikuttava aine on metronidatsoli. Metronidatsoli on antibiootti, jota käytetään bakteeritulehdusten sekä trikomonaksen, giardian tai amebojen aiheuttamien sairauksien hoitoon. Metronidatsolia voidaan käyttää myös Helicobacter pylorin häätöhoitoon yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

   Eli jos on giardia, tuo tehoaisi siihen?

 15. Päm
  15.1.2014 / 11:30

  Heissan pitkästä aikaa :) Jatkuvasti seurailen blogia, mutta kommentointi ja oman blogin postaukset jääny ihan kokonaan pitkäksi aikaa.
  Tuli mieleen, että jos kisuilla on joku virus, niin olisko pitänyt myös toiselle kisulle antaa antibiootit samanaikaisesti, etteivät niinsanotusti tartuta edes takas virusta toisiinsa?

  Niin ja hei toooosi paljon onnea vauvanyytin odotukseen! <3

  • 15.1.2014 / 19:11

   Helou helou! Tosi kiva, että seurailet :).
   Niin hyvä pointti, en itse hoksannut tuota ajatella ollenkaan. Jotenkin mietin sen niin, että koska toinen sairasti sen jo todennäköisesti lievänä, ei hän sitä uudestaan saisi… Mutta täytyy tuokin kysyä eläinlääkäriltä viimeistään ensi viikon alussa, kun sinne soitan!
   Kiitos onnentoivotuksistasi <3.

 16. kissatäti
  15.1.2014 / 12:06

  No niin näinhän se menee, että toinen sanoo toista ja toinen toista. Nyt löytyi tohtori millä oli aikaa ja mikä tiesi, oikein otti asiakseen. Tämä talvi on ollut erikoinen, ulkona on kaikkee bakteereita taudit leviävät. Suolistobakteerit ovat toisilla sitkeää lajia, lääkkeet kyllä auttavat tähän, samoin nuo maitohappojauheet. Mieti onko kissan ruokinnassa ollut jotain erilaista kuin ennen, se voi olla pientäkin. Urhea on teidän tiikeri, vaikka pelotti ja vieraat käpälöivät:) Toinen kissasi voi oireilla myös, mutta nyt tiedät mitä se voi olla, niin toiselle on helpompi pyytää lääkkeet, jos tarvitsee. Asiat ovat hyvällä mallilla nyt. Arvostan ihmisiä jotka hoitavat eläimensä näin hyvin, taas nostan hattua sinulle ja miehellesi. Tiikereille paljon terveisiä :)

  • 15.1.2014 / 19:15

   Näitä vaivojahan sinä epäilit jo aiemmin! On kyllä ollut todella surkea talvi, pakkasta tarvittaisiin ehdottomasti. Maitohappojauhetta ostin tänään ja annoin molemmille kisuille jo tämän päivän annokset. Mitään muuta poikkeavaa en ruuassa keksi, kuin että annoimme vähän reilummin raakaa jauhelihaa joskus marraskuussa (muistaakseni tuolloin).
   Kiitos arvostuksesta, tuli tosi hyvä mieli! Niin rakkaita ja arvokkaita nämä kattimatit on ja valtavasti iloa elämäämme tuovat, että kyllähän sitä kaikkensa niiden eteen tekee <3. Vien ilolla terkut perille!

  • 15.1.2014 / 19:18

   Voi kiitos, täytyypä tutustua tuohon paremmin! Harmi, ettei päästä luonnossa tuota katsomaan, että näkisi kunnolla millainen pinta ovissa on…

   • milia
    15.1.2014 / 20:48

    Onkohan tuota samaa anttila-tavarataloissa? Netanttilan sivuilta löytyy, mutta siellä ei tarjouksessa.

 17. Aikku
  15.1.2014 / 16:17

  Mahtavia uutisia, ettei löytynyt mitään vakavampaa! :) Joka päivä on pitänyt monta kertaa käydä tarkistamassa, onko tullut mitään tietoa… mukana ollaan eletty. Toivottavasti noilla lääkkeillä ihana kisulainen paranee!!! Täällä myös lässytetään kissoille joka päivä, äiskän omille mussukoille <3

  • 15.1.2014 / 19:19

   Kiitos mukana elämisestä! <3 Toivotaan, että lääkkeet tepsivät! Nyt olen huolissani tuosta silmävoiteesta, että onko normaalia tuollainen reaktio silmissä... Jätimme tänään jo yhden käyttökerran välistä, kunnes saan kysyttyä asiasta eläinlääkäriltä.

 18. Rags
  15.1.2014 / 18:51

  Juuri tuollainen elainlaakari on kultaakin kalliimpi! Toivottavasti laakkeet tehoaa pian ja pikkuinen paranee. <3

  Meillakin molemmat juttelee kisuille ja se on ihan normaalia, yleensa vastaavat takaisinkin… :-D

  • 15.1.2014 / 19:22

   Toivotaan!!! <3
   Toki kisuille pitää puhella, kyllä ne monia asioita ymmärtää. Jos ei ihan kaikkien sanojen merkityksiä, niin ainakin äänensävyjä :D.

 19. Kata
  15.1.2014 / 18:56

  Valtavasti voimia ja etenkin pikaista paranemista sinne!

  Ja hei mä käyn välillä pitkiä keskustelujakin kissojeni kanssa kun ne tuppaavat olemaan puheliaita, etenkin toi poika :D

  Terveisin lukija ja kaksi kippurakorvaa

 20. Rita
  15.1.2014 / 19:25

  Helpottavaa lukea, että lääkärireissu meni hyvin eikä mitään vakavaa löytynyt. Jospa on tosiaan vain joku sitkeämmänpuoleinen suolistopöpö, joka tokenee lääkkeillä. Tottakai kissoille pitää puhua, kyllä ne ymmärtää (ainakin melkein) kaiken :D

  Rapsutuksia ja haleja teidän tytöille :)

  • 15.1.2014 / 19:30

   Niin, sellainen se taitaa sitten olla. Seurailemme tilannetta ja lääkkeen vaikutusta :).
   Kiitos, välitän ihanat terkkusi perille!

 21. hk
  4.8.2014 / 23:38

  Hei!
  Onko kisutjo ok?Minulla tuli mieleen vielä Giardian ja Toksopkasman mahdollisuus,onko ne tutkittu?Meiltä löytynytnoita kaikkia ja kissojen Mykoplasma vielä kaupanpäälle…

  • 4.8.2014 / 23:40

   Kyllä, kisu voi jo paremmin, kiitos kysymästä! Vain vanhemmalla kisulla oli ongelmia vuodenvaihteessa. Noitakin tutkittiin ja tulokset negatiiviset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.