Työn alla: turvakaukalon hankinta

 

Tänään oltiin miehen kanssa tehokkaita, hyvä me! Ostettiin kauppareissulla monenlaista pientä vauvanhoitotarviketta; ihana saada niitä jo hankittua. Ovatpahan sitten valmiina! Neljässä eri liikkeessä käytiin ja se oli kyllä ihan maksimi, olin melkoisen uuvuksissa kun pääsimme kotiin.

Turvakaukaloitakin kävimme kurkkimassa, nyt toista kertaa. Olemme päättäneet hankkia Maxi-Cosin Pebble-turvakaukalon, sillä Maxi-Cosi on yksi kolmesta turvakaukalomerkistä, joka sopii adaptereilla kiinnitettäväksi Mutsyn vaunuihimme. Vertailimme sekä netissä että liikkeessä keskenään Pebbleä ja CabrioFixiä, mutta ensimmäinen vei voiton hieman paremmilla ominaisuuksillaan.

Jäimme enää miettimään turvakaukalon sävyä… Olin jo ihan varma mustasta, mutta aloin sitten liikkeessä epäröimään. Mikähän sävy olisi kaikkein käytännöllisin, sanokaa te joilla on jo kokemusta! Liikkeessä oli esillä ihana lilan sävyinen Pebble, mutta se olisi ehkä kuitenkin liian villi ja voi olla, että siihen kyllästyisikin helposti. Mietimmekin nyt sitten lähinnä tuon mustan ja ruskeansävyisen väliltä:

Kuvakansiot1

Meidän kummankaan autossa ei ole valmiina Isofix-kiinnikkeitä, joten täytyy autoliikkeestä selvittää, saako ne jälkiasennettua minun autooni. Onkohan muuten iso urakka asentaa kiinnikkeet itse vai kannattaako antaa suoraan liikkeen tehtäväksi? (Miehenihän vastaa tällaisiin aina painokkaasti no ite ne laitetaan!, mutta ajattelin täällä salaa kysellä :D.) Vai onko tässä tapauksessa paras turvautua suoraan telakan turvavyökiinnitykseen? Miehen autossa vauva matkustaisi ilman telakkakiinnitystä, sillä emme ala hankkimaan kahta telakkaa… Jos telakka on mahdollista autooni asentaa, tulemme todennäköisesti päätymään FamilyFix-telakkaan – löytyykö kokemusta? 

P.S. Istun tässä sohvankulmassa ja näppäilen, läppäri sohvan käsinojalla. Mun ja läppärin välissä (mahan lisäksi) 11-vuotias kissa kyljellään sillä käsinojalla, pää mun kainalossa :D. Työergonomiaa parhaimmillaan!

(Kuvat lainattu Maxi-Cosi.) 

 

Comments

 1. emiliamaria
  4.3.2014 / 21:12

  Meillä on tuo walnut brown, se oli aika kiva väri, eikä varmaan lämpenekään niin auringossa kuin ehkä musta kangas lämpenee.
  Me ostettiin autoon toi isofixi kiinnikkeet, ei todellakaan ollut iso homma asentaa. Oli kestänyt noin vartti, josta suurin osa penkin irroitukseen, sitten ruuvata vain kiinni. Kiinnike tais maksaa volkkariin n. 70 euroa, en tiedä miten muihin merkkeihin.
  Ehdottomasti kannattaa hankkia isofixi, ja vaikka molempiin autoihin, sen telakan napsauttaminen kiinnikkeisiin on todella nopeaa ja näppärää, joten jos olette menossa vaikka pitemmälle reissulle toisella autolla, niin telakan siirtää näppärästi autosta toiseen. ”vieraissa autoissa” jos ollaan matkustettu, niin tuon kaukalonhan saa suoraan turvavöihinkin, ilman telakkaa, mutta tietenkään se ei ole niin turvallinen vaihtoehto, mutta kuitenkin.

  Meilä on juurikin tuo familyfix ja aluksi oli vaikea saada kaukalo juuri oikeaan asentoon että se napsahti paikoilleen, mutta pikkuhiljaa siihen on tullut sellainen rutiini että suunnilleen tietää missä asennossa se kaukalo pitää laittaa siihen että osuu kohdilleen. Ajattelin kyllä laittaa pienet merkit telakkaan ja kaukaloon vielä, että osuu helpommin kohdakkain. Plussaa myös siitä, että tuossa telakassa on sellainen merkkiääni, kun isofixi ja jalka ja itse kaukalo on oikein asennettu. Eli kun napsauttaa kaukalon kiinni, kuuluu pieni ääni, jolloin tietää että nyt se on varmasti oikein. Ja tuohonhan saa sitten sen seuraavan kokoisenkin istuimen, eli kun kaukalo käy pieneksi. Siitä ei vielä ole kokemusta.

  • 4.3.2014 / 21:32

   Hei kiitos hyvästä kommentista, tuli paljon mietittävää!
   Miehen autoon ei taida tuota Isofix-kiinnikettä edes saada, hän oli sitä jo selvitellyt; täytyisi vaihtaa kuulemma penkki autoon. Täytyy vielä autoliikkeestä tarkistaa sekin. Olin ihan siinä käsityksessä, että telakan kiinnittäminen paikoilleen olisi iso projekti, mutta hyvä tietää että onnistuisi noin vaivatta vaihtaa autosta toiseen!
   Testailtiinkin liikkeessä FamilyFixiä ja huomattiin ne kätevät merkkiäänet :).
   Turvaistuimen saa tuohon telakkaan tosiaan myös, mutta vain kasvot menosuuntaan päin… Siksi mietittiin vielä sen uusimman ja tuon FamilyFixin väliltä, mutta varmaan kuitenkin tuohon jälkimmäiseen päädytään.

   • emiliamaria
    4.3.2014 / 22:30

    Aa, nyt onkin tullut joku uusi telakka, tuo olisi varmasti kyllä hyvä kun saa selkä menosuuntaan seuraavankin istuimen. Pitääpä alkaa katselemaan sitten kun asia on ajankohtainen, että mitä tekee, päivittääkö tuohon vai ottaako vaan riskin ja kuljettaa sitten isompaa lasta naama eteenpäin.

    • 5.3.2014 / 13:55

     Joo sen uuden nimi on 2way (2wayFix base/2wayPearl).
     Monet lapsethan ei enää siinä iässä edes suostu matkustamaan selkä menosuuntaan, joten aika näyttää :).

 2. anna
  4.3.2014 / 22:02

  Meillä oli kanssa maxi cosy aivn loistava tykättiin tosi paljon!! Suosittelen!! Meidänkään autossa ei ole fixejä ja pidettiin vyöllä kiinni oli tosi tukeva (ei varmasti yhtä tukeva kun fixillä) mutta me uskalsimme siinä lapsi kuljettaa!! Tosin auton penkien malli vaikuttaa aika paljon!! Mutta suosittelen!!

 3. 4.3.2014 / 22:17

  Ottaisin vaalean värisen just kesää ajatellen, on myös fiksua hankkia kuomu kaukaloon.

 4. Sarppa
  5.3.2014 / 08:08

  Kannattaa käydä kurkkimassa myös Autoliiton turvakaukalotestien tulokset, itse olin häkeltyä kun niin moni oli ”reputtanut” testit vaikka myyjät niitä iloisesti kehuivat.

 5. aniss
  5.3.2014 / 08:31

  Itse mietin myöskin käytännöllisyyttä värin suhteen,mutta päädyin lopulta viininpunaiseen Kiddyn kaukaloon,eikä kaduta yhtään! :) oikein on hyvä ja pirtsakka,jos niin voi sanoa :D

 6. Annie.
  5.3.2014 / 13:15

  Kyllähän tuossa Maxi Cosin kaukalossa on kuomu, siis aurinkosuoja. Se vain on piilossa siellä istuimen ”sisällä” nuissa myyntikuvissa, joita nettikauppojen ja valmistajan sivuilta löytyy.

  Meillä on Cabriofix, mustana. Ja easyfix-telakka. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Vaunuina Teutonia Spirit S3, ja niihin saa adapterilla kiinni tuon kaukalon.

  • 5.3.2014 / 14:14

   Aivan totta!
   Kiva, että olette olleet tyytyväisiä hankintoihinne! Me hankittiin eka vaunut, koska niistä oli niin vahva mielipide ja turvakaukalo sitten niihin sopivaksi :).

  • Kape
   5.3.2014 / 23:04

   Meillä myös ollut juurikin Pebble (mustana) ja Familyfix. Ne muutamat kerrat, kun joutui kiinnittämään kaukalon vöillä, saivat kyllä arvostamaan isofixejä todella paljon. Ei noista voi puhua edes samana päivänä, joten suosittelen lämpimästi isofixejä!
   Pebble Familyfixillä oli muistaakseni yksi parhaiten pärjänneitä yhdistelmiä Autoliiton testeissä.

   Jälkiviisaana voisin todeta tuosta väristä, että se on oikeastaan ihan sama, että minkä värinen tuo kaukalo on. Se tulee joka tapauksessa olemaan käytössä maksimissaan vuoden, joten tuskin siinä ajassa ehtii kovin pahasti kyllästyä väriin.

   Tyttäremme istuu nyt kaksivuotiaana toisessa autossamme selkä menosuuntaan ja toisessa autossa kasvot menosuuntaan, eikä selkä menosuuntaan matkustettaessa ole mitään ongelmia. Näen tuon asian vähän niin, että lapsi tyytyy siihen, mitä on tarjolla, mikäli vanhemmat vaan pysyvät määrätietoisina. Pahoinvoivat lapset ovat sitten tietysti asia aivan erikseen…

   Siitä peilistä… Olehan sitten tarkkana, että seuraat liikennettä, etkä peiliä; sinulla tulee olemaan kallis lasti kuljetettavanasi. :) Meille peiliä ei hankittu, sillä eihän siinä ajaessa joka tapauksessa pysty takapenkkiläistä auttamaan ja jokaisen tutin putoamisen takia ei kyllä viitsi pysähtyäkään.

   Joskus kirjoituksiasi lukiessani huvittaa, että kuulostat kovin samanlaiselta kuin minä ennen lapsen tuloa maailmaan. Meillä ehdittiin odottaa lasta niin monta vuotta, että netin ja muiden ihmisten kokemusten perusteella olin ehtinyt muodostaa lähes kaikesta omat vankat mielipiteeni ja torppasin helposti kommentit, jotka kehottivat olemaan ”avarakatseisempia”. Nyt jälkikäteen olen huomannut, että moni etukäteen päättelemäni asia meni aivan metsään, sillä se mikä toimii toisilla, ei välttämättä toimi itsellä, vaikka niin olisi päättänytkin… ;)

   • 6.3.2014 / 07:39

    Minä kyllä ehdin kyllästyä vuodessakin :D. Onhan se pitkä aika ja vielä päivittäin katseltuna!
    ”Olehan sitten tarkkana, että seuraat liikennettä, etkä peiliä; ” – Pidän tuota kyllä niin itsestäänselvyytenä, että turhaan huolehdit. Usein täällä kuitenkin seisotaan jossain neljän ruuhkassa tai liikennevaloissa, jolloin peiliin voi kurkkia. Lisäksi kaukalossa voi tapahtua jotain, joka vaatii pysähtymään ja josta ei ilman peiliä olisi tietoinen.
    Missä asiassa minun tulisi mielestäsi olla avarakatseisempi?
    En ehkä lähtisi blogipostausten perusteella tekemään noin pitkällevietyjä päätelmiä. Jyrkkiä mielipiteitä mulla on lähinnä lapsen kasvatukseen liittyen ja niissäkin lähinnä niihin pointteihin, joita emme tule tekemään. Mutta toisaalta, mulla on aina ollut aika vahva oma tahto asiassa kuin asiassa, muiden mielipiteet ei saa mua kovin usein epäröimään, mutta en koe sitä negatiivisena asiana lainkaan.

 7. Mimmi
  5.3.2014 / 21:49

  Huomasitko Babycityn mainoksen Kokkola-lehdessä? Tuo ruskea kaukalo oli tarjouksessa.

  Minun mielestä kankaan materiaali vaikuttaa väriä enemmän siihen, miten kuuma kaukalo on kesällä. Ensimmäiselle ostimme Gracon mustan kaukalon v.2010. Se kangas oli semmonen liukaspintanen ja jotenki vähän ”muovinen”. Vauva hikoili siinä paljon. Seuraavalle vaihdoin sitte Maxi Cosin mustan kaukalon. Siinä kangas aivan erilainen, pehmeä ja vähän samettinen. Ei ole nämä seuraavat lapset hikoilleet juurikaan kesäkuumallakaan.

  Mutta Maxi Cosin kaukaloissa niiden kankaiden pesu on yhtä tuskaa! Niitä ei meinaa saada irti millään eikä varsinkaan takaisin paikoilleen. En kyllä tiiä onko näissä uusimmissa kaukaloissa tuota kehitetty…

  • 6.3.2014 / 07:28

   Meillä on lehti vielä laatikossa :P. Mutta myyjä kyllä puhui tarjouksesta, se koski CabrioFix-kaukaloa ja eri telakkaa. Olikohan lehtitarjouksessa kyse siitä?
   Tärkeä pointti tuosta kaukalon kankaan materiaalista, hyvä kun mainitsit! :)

 8. Mimmi
  5.3.2014 / 21:51

  …niin ja se vielä, että jos on yhtä turhamainen äiti kuin minä, ostaa mustan kaukalon. Siinä ne ihanat vauvan vaatteet pääsee tummaa taustaa vasten paremmin oikeuksiinsa. :D :D

  • 6.3.2014 / 07:30

   Ymmärrän! :D
   Itsekin pohdin liikkeessä sitä lilaa kaukaloa tuolta näkökantilta: miten sopii vaatteiden ja torkkupeittojen kanssa, pohdin myyjän kuullen muka puolitosissani, vaikka olin kyllä ihan tosissani :D.

 9. Tylleröisen äiti
  7.3.2014 / 15:55

  Meillä on myös kokemusta tuosta pebblestä ja familyfixistä. Ollaan oltu todella tyytyväisiä, varsinkin kun molemmissa autoissa on isofix ja vaihto toimii näppärästi. Jos lapsen tarvitsee matkustaa esim. isovanhempien kyydissä, niin sitten pitää käyttää vöitä. Turvakaukalon väriksi valittiin musta, kun se turhamaisesti ajateltuna sopi paremmin auton sisustukseen, kodin sisustusta unohtamatta :) kaukalo kun koristaa eteistä aina käyttämättömänä ollessaan.

  • 8.3.2014 / 08:20

   Voi miten kiva kuulla, että olette olleet tyytyväisiä! Tuohon komboon mekin päädymme, vielä mietin mustan ja tuon ruskean väliltä :P (hyvän pointin kyllä annoit tähän :)).

 10. 7.3.2014 / 18:51

  Me kuultiin niin paljon hyvää Pebblestä että päätettiin tilata se. Muuta ei edes mietitty, päästiin helpolla :) Familyfix tilattiin samassa setissä.
  Kokemuksen kertymistä odotellaan jo kovasti :D

 11. Jokohan te ehditte ostaa kaukalon? Jätän tähän kuitenkin vielä käyttökokemuksen, meillä on tuo Pebblen walnut brown -malli. Vaikka musta olisi ehkä tyylikkäämpi, saattaa kohdalle osua runsaasti puklaileva vauva ja silloin ruskea on kätevä. Valkoisen maitopuklun saa pyyhkäistyä vaan pois, eikä siitä jää mitään jälkeä.
  Hyvä kaukalo on, minusta parempi kuin edellinen Cabriofiximme.

  • 8.3.2014 / 08:34

   Kiva että kerroit omakohtaista kokemusta Karla, ei olla nimittäin vielä kaukaloa ostettu! Tuossa tulikin hyvä pointti tuosta väristä, täytyykin vielä miettiä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.