Rondo-lampunjalka taas hopeiseksi

 

Tulipas tuosta eilisestä Pitkäaikainen valaisinhaaveeni -postauksestani mieleeni eräs toinen valaisin, jonka jalan puhdistaminen/kiillottaminen oli kerran täällä puheenaiheena. Tai onhan tuosta jo tovi vierähtänyt, sillä kirjoitin aiheesta Makuuhuonetta-postauksessani yli vuosi sitten… Harmittelin tuolloin, että Pentikin Rondo-valaisimen jalka oli melkoisen ärsyttävä puhtaanapidettävä ja lisäksi hopeinen lampunjalka oli ajan saatossa alkanut muuttumaan kellertäväksi/kullansävyiseksi. Aivan kuten messinkisillä esineillä on tapana.

Viesteistänne päätellen en ollut ainoa asiaa pähkäillyt. Muutamia putsausvinkkejä tuohon postaukseeni tulikin. Lupasin itsekin tuolloin, että jos keksin asiaan ratkaisun, jaan sen täällä. Kummempaa ratkaisua en keksinyt kuin Taikasieni: aavistuksen kosteana se pyyhkii valaisimen jalan pölyt ja rannut tiehensä ja jättää sen taas kauniin hopeiseksi! (Tärkeää on pyyhkiä jalka heti sienikäsittelyn jälkeen kuivaksi!) Oma Rondoni pääsi kuitenkin uuteen kotiin tässä vajaa kuukausi sitten. Reilussa neljässä vuodessa mitta täyttyi tuosta putsailusta ja jos jotain uutta hankkii, on joskus myös jostain luovuttava.

0123

Vietimme tänään kivan päivän kaupungilla ja mökilläkin ehdimme pyörähtää pitkästä aikaa. Niin upea päivä taas ja lämmin! Nyt maha täynnä nakkikastiketta ja perunamuusia ajattelin lakata kynnet jollain keväisellä sävyllä; tein tänään hieman kevätkosmetiikkahankintoja. Taidan kyllä jättää varpaankynsien lakkailun miehelle. Huikkasin äsken vaatehuoneesta, että haen kohta lakan jolla voit lakata mun varpaankynnet. Olohuoneesta kuului ällistynyt Ai mää vai? Ai ny vai?! Kyllä tästä hyvä tulee! :D

 

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.