Pilvilinnoissa

 

Kieltämättä otsikko kuvaa aika hyvin viimeaikaista elämäämme; täällä on eletty hieman pehmeähköissä pilvilinnoissa, mutta mikäs sen mukavampaa! Tämän postauksen aihe ei kuitenkaan liity vauva-ajan pilvilinnoihin, vaan erääseen toiseen asiaan! Paljon ihania valokuvia, mutta missä ne turvallisesti säilöisi – kuulostaako tutulta? No minun korvaan kuulostaa ja niinpä lähdinkin mukaan tähän Indiedaysin ja Saunalahden Pilvilinna-kampanjaan.

Saunalahden Pilvilinna-palvelussa säilyy hyvässä tallessa valokuvien lisäksi myös monet muunlaiset tiedostot: musiikki, videot, dokumentit jne. Itse en ole mikään tekniikan ylin ystävä ja usein hieman vierastan erilaisten palveluiden käyttöä, mutta tämä vaikutti heti alkuun oikein selkeältä. Oma valokuvieni säilytys on hieman retuperällä ja tietokoneen kovalevy täyttyy hyvää vauhtia… Olen myöskin aika laiska kuvien karsija ja se onkin ikuisuuskohta to do -listallani: poistaa koneelta ylimääräiset valokuvat. Toinen laiska piirteeni ilmenee siinä, miten turhan harvoin saan siirrettyä valokuviani ulkoiselle kovalevylle talteen… Tuntuu muka turhan työläältä kaivaa se tuolta kotitoimistostani, laittaa piuhat kiinni ja alkaa siirtämään kuvia paikasta a paikkaan b. Entäs sitten se, kun joskus tarvitsen kuvia ulkoiselta kovalevyltä – taas pienen projektin takana ;). Pilvilinna-palvelussa tuo on tehty yksinkertaiseksi: kaikki kuvat ovat heti käden ulottuvilla, olit sitten missä tahansa ja käytit sitten sillä hetkellä tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta! Tiedostoihin pääsee siis käsiksi useilla laitteilla ja halutessaan kuvat saa tallentumaan Pilvilinnan pilveen myös automaattisesti. Vaikka läppäri sattuisi katoamaan, en kuitenkaan menettäisi noita niin tärkeitä kuvamuistojani!

1

1

Tallensin palveluun muutamia kuvia ja tein niille omat albuminsa: jaottelu helpottaa kuvien löytymistä. Yksi albumi tulee varmasti räjähtämään liitoksistaan ja sen albumin nimi on vauva. Odotan innolla alkukesän juhliamme: poikamme ristiäisiä ja niille ehdinkin jo innostuksissani tehdä oman albuminsa valmiiksi täytettä odottelemaan. Yllä olevissa kuvakaappauksissa testailin Pilvilinna-palvelua iPhonellani – kätevästi siirtyivät kuvat sieltäkin pilveen. Kuvissa mm. vanhempieni pihan kukkaloistoa viime kesältä. Myöskin Facebook-profiilistani kuvat siirtyivät hetkessä pilveen talteen. Näiden kuvien joukossa mm. vanhoja kisukuvia sekä raksa-ajan kuvia, oi niitä aikoja!

1

1

1

Sattui hassu juttu tuossa kun testailin palvelua ensimmäistä kertaa. Olin nimittäin luonut tunnukset palveluun ennen vauvan syntymää ja senhän arvaa, etten muistanut niitä enää synnytyksen jälkeen. Totta puhuen en muistanut enää edes sitä oikeaa kirjautumissivua, köh köh… Hieman jo hengitys tiheentyi, kunnes huomasin Saunalahden sivuilla mukavan lisäpalvelun: asiakaspalvelu-chat, jonka kautta sain apua minuutissa! Tuli sitten testattua tuollainenkin ja toimi. Kiitokset Esa-Pekalle! :)

Postauksen lopusta löytyy vielä tällainen lomake, jonka avulla pääset yksityisesti kertomaan, mikä juuri sinua eniten tässä Pilvilinna-palvelussa kiinnostaa. Palkitsen parhaan perustelun antaneen lukijan 6 kuukauden ilmaisella Pilvilinna M-paketilla (100Gt). Jos et malta odottaa kilpailun ratkeamista, vaan haluat palvelun heti käyttöösi, niin ei hätää; se onnistuu näppärästi täältä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.