Helteen kynnyksellä

 

Jokos teilläpäin on hellettä? Täällä ei ihan vielä, mutta lähellä alkaa jo olla. Välillä on tuntunut hieman haasteelliselta pukea vauvaa: onko tarpeeksi päällä ettei vain joudu palelemaan, eihän ole kuitenkaan liikaa vaatetta jne. Alkuaikoina tein yhtenä päivänä virheen ja puin vauvalle liikaa vaatetta; aivan selkä ja vaippapeppu märkinä kotona… Vauva ei valittanut, mutta itse vähän säikähdin ja otin opikseni. Vauvamme on selvästi perinyt isänsä verenkierron: iho aivan lämmin koko ajan ja joskus tuntuu, että pelkkä bodykin on sisätiloissa liikaa! Hyvä esimerkki eiliseltä: vauva söi sängyllämme – minä peiton alla legginssit jalassa, vauva vieressä pelkässä bodyssa, ei peittoa ja polvitaipeet siitä huolimatta nihkeähköt :D. Hoitotasolla nakupellenäkin iho on tosi lämmin ja voi miten hän siinä nauttiikaan potkiskella. Sellaista ilmakuntopyörää poljetaan, että haastavaa on vaipanvaihto kuulkaas! Erityisesti iltaisin on virtaa vaikka muille jakaa: hän on selvästi illanvirkku ja aamuntorkku, kuten masussakin :).

035

Ostin odotusaikana vauvan koko tämänhetkisen vaatevaraston, esittelin vaatteita täälläkin mm. Vauvan vaatekaapin sisältöä ja Kirppiskierroksella -postauksissani. Taisi tulla jotain ihmetystäkin, miksi ostan etukäteen niin paljon vaatteita. Nyt voin todeta, että hyvin tehty ja tekisin saman valinnan uudestaankin! Vauvan syntymästä tulee huomenna kuluneeksi neljä viikkoa enkä voisi kuvitellakaan, että olisin tänä aikana hypännyt vaateostoksilla. Hyvä kun ruokakauppaan ehtii; en halua olla vauvasta erossa kuin pakolliset eikä vaatekaupat mielestäni niihin lukeudu. On ollut helppoa, kun vaatteet ovat olleet valmiina. Odotusaikana oli sitä paitsi jotenkin erityisen ihanaa hankkia noita minivaatteita ja fiilistellä, nyt se fiilistely tulee ihan vain vauvan kanssa aikaa viettämällä.

039

Sopiva määrä tuli hankittua kokojen 50-56 cm vaatteita; sen verran niitä kuitenkin on viimeisen parin viikon aikana alkanut päivän mittaan pyykkikoriin lentämään. Mieskin tuumasi yhtenä päivänä, että nyt hän ei enää ihmettele, miksi lapsiperheissä pyörii pyykinpesukone koko ajan… Aika tasapuolisesti on myös tullut kaikkia vaatteita käytettyä. On muuten huimia eroja vaatteiden koossa eri merkkien välillä! Huomasin myös, että äitiyspakkauksen vaatteet ovat tosi reiluja: 50-senttiset bodyt roikkuvat päällä.
Mutta nyt mun täytyy herätellä tuo pieni herraseni ja matkata hänen kanssaan viimeiselle antibiootille (toivottavasti viimeiselle, ettei vain tulisi mitään takapakkia…). Vihdoin pääsemme myös kanyylista eroon! Lämmintä keskiviikon jatkoa!

 

Comments

 1. 4.6.2014 / 15:19

  Iiiih, mikä ihana pikku farkkupylly siellä <3

 2. 4.6.2014 / 15:46

  Mun on vieläkin haastavaa pukea näitä lapsia ilman että joku hikoilisi :D! Mä väitän, että se johtuu vahvasti siitä että mä puen ne kuten itseni pukisin ja oon ihan uskomaton vilukissa. Lapset kuitenkin on tainneet tulla enemmän isäänsä ja pärjäisivät paukkupakkasillakin t-paidassa ja shortseissa!

  Ja musta on kyllä hassua, että joku ihmettelee miksi vaatteet ostetaan etukäteen? Tottakai ne ostetaan! Ei mustakaan olisi mihinkään vaatekaupoille ollut vauvan syntymän jälkeen, miten siellä muka osaisi mihinkään keskittyä?!

  Toivottavasti siellä antibiootit ja muut ylimääräiset nyt riittävät ja pääsette viimein keskittymään ihan tavalliseen arkeen täysipäiväisesti :)

  • 5.6.2014 / 20:05

   Täällä toinen vilukissa! Ehkä mä vielä opin :P.
   Juu heh, en viitsi edes ajatella, mitä vaatteita olisi tullut hankittua, jos olisin kaupoille tämän ensimmäisen kuukauden aikana lähtenyt…

 3. emiliamaria
  4.6.2014 / 16:28

  Mun mielestä toi pukeminen on kaikista vaikeinta ollu ttähän mennessä koko äitiydessä. Aina pelottaa että paleltuuko muksu :D Täällä haaveillaan kuivausrummusta, pieni asunto ja niskakakkoja harrastava lapsi… Kokoajan saa olla pesukone päällä ja pyykkiteline haitolla.
  Käytiin eilen halpa-hallissa, siellä oli tosi kivoja vauvojen vaatteita, lovely bear merkkisiä. Alan tästä lähtien käymään ensin siellä jos jotain tiettyä tarttee, sit vasta muualla.

  • 5.6.2014 / 20:07

   Mulle vaikeinta on ollut imetys (niiiiiiin kivuliasta parin päivän välein!) ja nyt sen rinnalla vauvan päiväunet (tai niiden puute…). Kiitti tuosta HH-vinkistä, täytyypä itsekin katsastaa!

   • emiliamaria
    5.6.2014 / 20:11

    Imetys oli alkuun kyllä melkoista, sitovaa, kävi kipeää ja kokoajan mielessä epävarmuus että saakohan lapsi tarpeeksi ruokaa. Laskin alussa kuukausia siihen että milloin saa lopettaa :D Mutta onneksi sitten noin 3kk:n iässä homma alkoi luistamaan ja nyt ei oo mitään muita ongelmia kuin että neiti alkaa olla niin kiinnostunut ympäristöstä ja kissoista jne. että ei malttaisi syödä kunnolla :D

    • 5.6.2014 / 20:18

     Tuttua, tuttua… Meidän vauva syö melkoisia määriä, lisämaitoakin annettu. Rinnalla tahtoisi olla tunnin välein eikä ainakaan nämä mun maitomaatit moista kulutusta kestä :/. Että ei onnistu täysimetys hänen kohdallaan, josta olen tuntenut kamalaa syyllisyyttä ja muita kurjia tunteita, mutta eipä sitä lasta voi nälässäkään pitää.

     • Kape
      5.6.2014 / 22:46

      Älä vaan tunne huonoa omaatuntoa siitä, ettet täysimetä lastasi!
      Itse tuhlasin ihan turhaan energiaani tuohon ja kun vihdoin sen tajusin, niin olipa vapauttavaa!

      Mun tyttö olisi myös ollut koko ajan rinnalla, mutta koska ruokaa ei sitä kautta tullut tarpeeksi, oli jo sairaalasta lähtien annettava lisämaitoa.

      Imetyksen lopetin sitten kokonaan 1,5 kk jälkeen ja näin jälkikäteen olen todennut sen täysin oikeaksi ratkaisuksi. Ei tarvinnut enää pohtia, että saako lapsi ruokaa tarpeeksi ja isäkin pääsi ihan eri tavalla osallistumaan vauvan hoitoon. Ja tietysti itsekin pääsi välillä vähän tuulettumaan vaikka koirien kanssa lenkille, mikäli tuli sellainen olo. Ja loppuipahan se kipeiden rintojen kanssa taistelukin samalla…

      Mutta nämä on tosi yksilöllisiä asioita, jokainen tietysti tavallaan…

      • 8.6.2014 / 09:15

       Kiitos kannustuksesta ja paikkaansapitävistä sanoistasi! Aivan ihme juttu, miten ajatukset muuttuu tällaisiksi kun vauva on syntynyt. Ennen hänen syntymäänsä olin eri mieltä.
       Terveydenhoitaja kävi kotona toissapäivänä; vauvalle oli kertynyt painoa melkoisen hyvin, joten rintamaito tuntuukin riittävän. Lisämaitoa annan enää vain tosi hädässä. Mutta nyt en enää kyllä pode syyllisyyttä siitä, on se vähän tyhmääkin :).

 4. Hanna
  4.6.2014 / 18:26

  Toivottavasti siellä olisi antibiootit tehonneet hyvin.

  Muistan hyvin tuon pukemisongelman ja välillä joutuu miettiä 5-vuotiaidenkin kanssa, että mitä oikein pukee päälle. Sillon kun oli se edellinen lämmin keli niin hoidossakin menivät jo legginsseillä ja shortseilla, mutta sitten kun tuli kylmä niin sai jo laittamaan välikausihaalarin reppuun mukaan aamun ulkoilua varten.
  Tänään lähdettiin aamusta ähtärin eläinpuistoon ja pitkillä housuilla mentiin, oli vain 17 lämmintä aamulla, eikä yhtään liikaa pitkät vaatteet. Lämpö nyt noussut melkosesti aamusta joten shortitsit saa vaihtaa päälle kun nyt kotia päästiin ja ulos lähdetään.
  Tuntuukin että lasten kanssa ne on aina samat mietteet vauvasta teiniin :)

  • 5.6.2014 / 20:08

   Kyllä ne hyvin tehosivat, onneksi! Toivon yli kaiken, ettei tulisi mitään jälkitautia…
   Voi Ähtärin eläinpuisto! Jonain kesänä mekin suunnistamme sinne :).

 5. Äippä
  5.6.2014 / 08:19

  Ihanat kuvat – ja mikä farkkubeba <3

 6. Laura
  5.6.2014 / 13:08

  Ihanaa että teillä pyörii ajatukset jo arkisissa asioissa. Paras keino testailla vauvan lämpötasapainoa on kokeilla niskaa, sieltä tuntee varmimmin vauvan olotilan. Kädet ja jalat on monesti kylmät vaikka muuten olisi hyvä olla tai jopa kuuma. Mutta tosiaan niskaa kannattaa tarkkailla :)

  • 5.6.2014 / 20:14

   Ilman muuta, tiedän tuon niskamittarin :). Ääreisverenkierto vauvoilla on tosiaan hieman huono, mutta kyllä tänään oli sormet ja varpaatkin hiessä :D.

 7. 5.6.2014 / 22:56

  Oli tosiaankin hyvä että olin hankkinut kunnon vaatearsenaalin! Meitsin liitokset kun huuteli hoosiannaa synnytyksen jälkeen ( ei ne oo vieläkään kunnossa mut parempana) eipä siinä paljon shoppailla. (mä kyl shoppailin kirppiksellä muutenkin) Toisekseen tää ipana on mahoton raparuuta, vaipat falskaa vähintään kerran päivässä =p (tottakai just niille ihanimmille bodyille ja sit niitä ei saa millään puhtaaksi….) Ja kolmanneksi, neiti on kasvanut nopeammin kuin isoveljensä aikoinaan, ollaan jo siirrytty koon 56 vaatteisiin, neiti täyttää sunnuntaina kuukauden. Onnittelut myös sinne pari päivää vanhemmalle pojulle ;)

  • 8.6.2014 / 09:17

   Mä kävin eilen ostamassa vauvalle muutaman kesävaatteen, kun on sellainen hikoilija tuo pieni <3.
   Onnittelut teidän tylleröiselle! Meillä tuli torstaina täyteen neljä viikkoa, mutta päivämäärän vuoksi vietämme 1kk-synttäreitä tänään :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.