Hikinen torstai

 

Ja aivan kirjaimellisesti, sillä nyt se helle on täällä meilläkin, huh-huh! Meidän pääterassilla ei kyllä näillä asteilla olla: suuri vaara sulaa terassilautoihin kiinni. Vaunuileminenkaan ei houkuttanut, sillä sisällä on viileämpää kuin ulkona. 12 tuntia vauvan kanssa kaksin ja pieni kun on sellainen, ettei seurassani olisi muualla kuin sylissä, niin takana on melkoisen hikinen kellonympärys. Vauva ei koko päivän aikana ole nukkunut kuin 35 minuuttia ja nekin kahdessa pätkässä – äskeinen viileähkön virkistävä suihku oli aika tarpeen :).

53ee6fb539c3bc70c21555baba111d73

82d41f0010ac452ec57e807220b2c4a6

Päivällä vietin vauvan kanssa pienen sitterituokion. Otin hänestä valokuvia ja samalla tuli vilkaistua hieman ympärilleni täällä kotona. On hiukan muuttuneet nämä nurkat ja värejäkin löytyy mm. leikkimaton ja neuvolasta saadun hymynaaman muodossa. Hymynaamoja on useita siellä täällä, kopioimme niitä ja laminoimme heti saatuamme. Vauva niin tykkää katsella sitä samaa iloista naamaa, päivästä toiseen; vähän meinaa välillä jutustellakin sille!
Omassa kodissa kun on tavarat nyt hiukan hujan hajan, niin on mukava katsella tällaisia siistimpiä kuvia ja muistella itsekin niitä aikoja :D. Ehkä meillekin vielä joskus jonkinmoinen järjestys palaa… Nyt on kuitenkin kätevää elää näin, kun on monenlaista tarpeellista ihan käden ulottuvilla.

3ec48ca265f8872e127cc74bc83204e2

ca7c7a3349cca948d6075f8637ab8676

Vauvan antibioottihoito tosiaan päättyi eilen ja ennen kotiinlähtöämme lääkäri vielä tarkisti hänet. Mitään huolestuttavaa ei löytynyt ja tulehdusarvotkin olivat eilen enää alle 1, joten lääkäri totesi, että he katsovat vauvan parantuneen tulehduksesta. Se, mikä tulehduksen aiheutti, ei selvinnyt (veriviljelyssä ei jäänyt mikään bakteeri kiinni) ja se on lääkärin mukaan vauvojen kohdalla aika yleistä.

4bae1107ce0c94d106abbb717bfbd6e4

Vietin tänään ensimmäistä ns. normaalia vauva-arkipäivää. Ei ollut mitään pakollisia aikatauluja, vaan saimme rauhassa viettää kotipäivää. Ennen vauvan sairastumista meillä oli jo aika hyvä rytmi, erityisesti iltojen ja öiden suhteen, mutta tuokin koki jonkinmoisen kolauksen, etenkin päivärytmi. Kovin levottomaksi nuo viime aikojen tapahtumat ja sairaalassa käynnit pienen saivat. Mutta eiköhän se taas tästä, pikkuhiljaa!

9286d81910df5c5e74b8ed04082217a3

Näistä viimeisistä kuvista herkkuineen tulee väistämättä mieleeni ristiäiset, nyt olisikin kohta aika alkaa niitä miettimään. Kummit täytyisi pyytää ja ennen kaikkea lyödä vauvan nimi lukkoon! Haaveilin tänään myöskin sellaisesta, että voi kun joku taikoisi tuon meidän terassin valmiiseen kesälookiin kesäkukkineen… Oma aikani ei meinaa riittää oikein mihinkään. Mutta nyt taas seuraavaan puuhaan: pienen miehen kylpyhetki! Hänkin on tänään sen verran hikoillut, että varmasti ihana päästä kylpemään… Äidin mielestä parasta kylpemisessä on se hetki, kun vauva osuu lämpimään veteen – se hämmästynyt ilme! :D

e1acb73ac607b909fa09f1206ebfb098

(Kuvat lainattu Ikea Livet Hemma. Photographers Kristofer Johnsson, Ragnar Ómarsson.)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.