Kastejuhlien herkkupöytä

 

033

Tätä osuutta teistä jo muutamat odottelivatkin! Onneksi kaiken hässäkän keskellä ehdin ottaa tarjoilupöydästäkin kuvia, se on kuitenkin usein juhlien keskipiste – itse juhlan aiheen lisäksi tietysti. Halusin kauniin pöydän tuon rakkaan pienen ihmisen kunniaksi: kaunista, hempeää ja pehmeää. Mielestäni sellainen lopputulos olikin ja olin siihen kovin tyytyväinen.

Pöytäliinaa pähkäilin, en oikein innostunut ajatuksesta ostaa sellaista, koska niin harvoin sellaista tarvitaan. Kastepöytään liina löytyi äidiltäni; kaunis ja läpikuultava kukkakuvioinen. Tarjoilupöydän liina muodostui kaappini antimista: valkoisesta lakanasta, jonka päälle asettelimme valkoiset voilee-verhoni. Ne sopivat hyvin yhteen tilan saman materiaalin verhojen kanssa. Alimmainen voilee-kangas peitti lakanan alleen täysin ja päällimmäisen halusin pöydän keskelle tuollaiseksi kapeammaksi suikaleeksi. Hopeisesta nauhasta pienet rusetit molempiin päihin ja näin juhlapöydän pohja oli valmis:

032

Tarjoilupöydän kukka-asetelma tehtiin tuollaiseen jalalliseen maljaani (ison Mariskoolin tapainen). Kastepöydän kukka-asetelman voit kurkistaa Kastejuhlasta-postauksestani. Kuten siinä kerroinkin, jouduin hieman tätäkin asetelmaa itse muokkaamaan. Kävin ostamassa kaupasta valkoisen ruusukimpun ja korvasin asetelman nurkassa kyyhöttävät neljä neilikkaa niillä. Keltaiset neilikat pääsivät käyttöön sinne tänne sekä sisälle että ulos terassipöydille; niiden minimaljakoina käytin Kivi-kynttilälyhtyjäni.

Pienen muokkauksen jälkeen pöydän asetelmasta löytyi sekä valkoista hortensiaa että luonnonvalkoisia ruusuja; isompia ja pienempiä. Koristuksena pari satiininauharusettia. Siitä tuli mielestäni kaunis! Joissain kuvissa hieman paistaa tuo asetelman vihreä sieni lasin läpi, mutta luonnossa sitä ei oikeastaan edes huomaa. Kuvissa jotenkin korostuu.

017

019

Vaaleanpunaiset vaahtokarkkisydämet sopivat juhlan teemaan mielestäni loistavasti, vieressään vaaleansinisiä sydänkarkkeja.

020

022

cats

030

045

Tässä yksi paikka, jonne asetelmista irrotetut keltaiset neilikat päätyivät – lyhtyjä koristamaan:

038

Terassipöydän ääreen mahtui kuusi ihmistä kahvittelemaan, koko terassi olikin juhlissa ahkerassa käytössä. Halusin tänne jatkaa edes jollain tapaa samaa värimaailmaa kuin sisällä ja sainkin vaaleansinistä pöytätablettien ja vaaleankeltaista neilikoiden muodossa.

050

052

Tällaista teemavärien jatkuvuutta tuskin monikaan juhlavieras huomaa, mutta itselleni tuollaiset seikat ovat tärkeitä juhlia järjestäessä. Mukavaa pientä näpertelyä, joka osaltaan tuo sen juhlafiiliksen :).

059

060

En muistanutkaan aiemmin kertoa, että nuorempi kissamme järjesti ihan oman ohjelmanumeronsa kastetoimituksen aikana… Helteen vuoksi kaikki ulko-ovemme olivat auki ja kesken kaiken kissa juoksikin sitten ruokailutilan ovesta sisään: pieni jyrsijä suussaan ;). Ihmettelin, mihin mies juoksi kesken kaiken, kyllähän nyt kissa saa sisällä olla! Jälkeenpäin vasta kuulin, että kissa oli ajatellut kantaa oman kortensa kekoon mitä tarjoiluihin tulee, heh heh.

Kastetoimituksen jälkeen jokainen hikoili enemmän tai vähemmän, joten virkistävät maljat tekivät kauppansa. Tarjolla oli Pommacin lisäksi tämän kesän herkkuani: Pommac Roséta. Ihanan raikas juoma, ei liian makea!

303

306

Pöydän ei-niin-tunnistettavat herkut kirjoitin liidulla tuohon joskus muistaakseni Divaani-lehden kylkiäisenä tulleeseen liitutauluun. Olen muuten aivan järkyttävän huono kirjoittamaan liidulla/taululle, älkää siis kiinnittäkö huomiota noihin harakanvarpaisiin :).
Hyvänä esimerkkinä voisin mainita viime syksyn, jolloin toimin erään viikon yhden alakoulun opettajan sijaisena. Luokassa tosin käytettiin liitujen sijaan tusseja, mutta se ei asiaa auttanut. Käytin koko välitunnin huolelliseen taululle kirjoittamiseen. Välitunti päättyi ja ensimmäinen oppilas huudahtaa: Mitä tossa lukee?! Mä en saa mitään selvää! Voi olla, että mulla jonkin verran olkapäät hytkyi, kun taulua vasten hihittelin… Lapset; on ne niin rehellisiä!

316

Muistatte varmaan pitopalvelu-katastrofin, joka iski viime hetkillä… Päädyin lopulta tilaamaan juhlien suolaiset ja makeat eri paikoista. Ystäväni ja teidän vinkkien avulla löytyi lopulta lahjakas nuori nainen, joka nuo herkulliset makeat meille loihti. Hän valmisti juhliimme myöskin tuon täydellisen täytekakun suloisine tennareineen ja kukkineen, oi että <3. Meinasin itkuun pillahtaa, kun kakun juhlapäivänä hain!

310

325

Kakkuun valitsin täytteeksi vadelmat ja mustikat, kerman lisäksi. NAM. Ihanan kirpeä, mutta ei kuitenkaan liikaa! Täytekakun viereinen kakku oli aurinkoinen passion-valkosuklaajuustokakku, niin herkullinen sekin. (Aivan vesi kielellä täällä kirjoittelen…) Nämä makeat meille loihti NonparelliNurkan Janita, kiitos vielä! Niin lahjakas ja ystävällinen nuori nainen, että meistä taisi tulla heti kertaheitolla kanta-asiakkaita :).

308

Nonparellinurkassa valmistui myös nämä suussasulavat Cake Popsit. Maitosuklaa-valkosuklaapäällinen ja sisällä vaaleaa appelsiininmakuista kakkutaikinaa. Näistäkin kysyin varovasti, että onnistuuko ja kyllä vain, leikiten ja voi miten herkkuja olivatkaan!

Cake Popsien telinekin tuli Janitalta, siinä oli koristuksena toiveeni mukaisesti vaaleansininen nauha. Teline taitaa näkyä paremmin Juhlien jälkeen -postauksessani.

314

Näiden lisäksi tarjolla oli lihapasteijoita, paria pikkuleipää, vaahtokarkkeja sekä paria vaaleansinistä karkkilajiketta. Ja kaikkia jäi yli, vaikka kuinka ehdin viime hetkillä panikoida, että loppuvatkohan kesken…

315

Oi, ihanat ja herkät juhlat ne oli. Itse sankari ei niistä mitään taida muistaa, mutta onneksi on valokuvat :). Pian vieraiden lähdettyä hän nukahti kesken leikin sitteriin ja yöunillekin kävi jo kahdeksalta normiyhdentoista sijaan. Rankka ensimmäinen juhlapäivä <3.

 

Comments

 1. 18.7.2014 / 08:58

  Voi että on kaunista ja ihanan näköisiä herkkja!! Oli varmasti mahtavat juhlat. Aivan nälkä tulee. Ja tarve järjestää juhlat… =)

 2. iira
  18.7.2014 / 12:51

  Ristiäisten tarjoilut näyttävät herkullisilta ja kattaus kauniilta! Jos olisin fiksu, niin alkaisin jo nyt raskauden viime metreillä vähän suunnittelemaan meidän tulevia ristiäisiä.. Vähän kyllä luulen, että jää väliin ja sitten hiki hatussa vauvan kanssa koitan jotain saada aikaiseksi..!

  Hei minua kiinnostaisi lukea sektiosta palautumisestasi. Koitin etsiä vanhoista kirjoituksistasi josko olisit jo jotain siitä kirjoittanut, mutta ainakaan minun silmääni ei osunut. Minulla on siis reilun viikon kuluttua tiedossa suunniteltu sektio vauvan perätilan vuoksi ja tuo toipuminen mietityttää. Tietysti siitä ei voi koskaan tietää, kaikilla kun menee nämä asiat niin yksilöllisesti, mutta muiden kokemuksia on aina mukava lukea. Jos siis ehdit ja jaksat asiasta jotain kirjoitella, niin täällä olisi ainakin yksi lukija, joka postauksesta ilahtuisi! :)

  • 19.7.2014 / 11:15

   Kiitos! En minäkään raskauden aikana näitä miettinyt, olisi tosiaan voinut, mutta pelkäsin että kiiruhdan asioiden edelle :).
   Kiva, että muistutit ja sysäsit mua eteenpäin tuon postauksen suhteen – nyt tuli tuutista ulos postaus aiheesta! Voin vain sanoa, että älä turhia jännitä, kaikki menee varmasti loistavasti! Itselleni jäi todella vahvasti positiivinen kuva sektiosta.

 3. Hanna
  18.7.2014 / 13:54

  Oi, mitä ihania herkkuja :) Tuota passionjuustokakkua täytyy itsekin joskus kokeilla. Ja tuo ruusuasetelma on tosi kaunis ja yksinkertainen joka tekee siitä vielä kauniimman, tykkään yksinkertaisesta.
  Asiasta toiseen, mun tekis välillä vähän lisätä väriä meidän kotiin, mutta sitten kun näin nuo kauniit valkoiset ruusut ja muutenkin koko ihanan valkoisena hohtavan juhlapöydän niin mietin taas että kyllä se valkonen vaan on kaunista :)

  Juu ja lasten suustahan se totuus tulee :)

  • 19.7.2014 / 11:24

   Mukava kuulla Hanna! Olen samaa mieltä, että yksinkertainen on useimmiten niin kaunista :).
   Itsellenikin valkoinen on se oikea väri, sen joukkoon on helppo lisäillä väriä, aina kun siltä tuntuu.

 4. 18.7.2014 / 17:15

  Vau tuota kakkua, ihan mahtava! Ja muutenkin maukkaan näköiset tarjoilut, voi nam :)

 5. Johanna
  18.7.2014 / 17:56

  Ihania herkkuja pöytä pullollaan, arvaa kenellä herahti vesi kielelle ;0)
  Kauniit kukat olet myös saanut taiottua ja itsellä myös tärkeää, että juhlien väriteema jatkuu kaikkialla oleskelutiloissa. Hömpötystä, kuten mieheni aina toteaa ;)

  Mistä olet löytänyt nuo ihastuttavat vaahtokarkit? Nuo olisi niin hyvät babyshowereihin joita juhlimme parin viikon päästä. Myös noiden vaaleansinisten namujen ostopaikka kiinnostaa.

  Mulla alkaa tulla paniikki servettien suhteen, kaikkialla vaan sellaisia paksuja versioita, näin kesällä haluaisin sellaisia ohuempia ilmavia. No onneksi viikko vielä aikaa etsiä. Tarjottavat kuitenkin jo päätetty ja lyöty lukkoon, ne kuitenkin ehkä tärkeimmät kuin servietit ;)

  Aiotko paljastaa meille pienokaisen nimen? Meillä kova mietintä päällä, ensi sunnuntaina viimeistään pitää olla varma kun pappi sen sukulaisille paljastaa!

  Aurinkoista viikonloppua!

  • 19.7.2014 / 11:28

   Kiitos Johanna! Vaahtokarkit löytyi K-Supermarketista. Vaaleansiniset karkit ostin FilmTownista :). Ne tomusokeripallerokarkitkin on kivoja; niitä on valkoisina, vaaleansinisinä ja vaaleanpunaisina lähes kaikkien kauppojen karkkihyllyissä. (Siis niissä, joista itse karkit valikoidaan.)
   Mullakin oli tuollaiset paksummat servetit, mutta sain niistä ohuehkot ja juhlavammat, kun irrotin kaksi paperikerrosta toisistaan, asettelin limittäin ja tein viuhkan. Ehkä sinäkin voit hätätapauksessa tehdä noin?
   En ole vielä päättänyt tuota nimiasiaa, mies on kantansa ilmaissut, itse vielä mietin. Todennäköisesti kutsumanimen kerron :).

 6. 19.7.2014 / 07:39

  Onpas kaunis kauttaus, tekstiesi perusteella kuvaa hyvin sinun tilaasi ja elämäänne ensimmäisen lapsen ympärillä, hempeää ja pehmoista. Ymmärsitköhän mitä hain takaa? :D Kiva että sait kengätkin kakun päälle. Onko noilla tarkoitus tulla muistoksi hyllylle? Passionkakku näyttää herkulliselta, keltainen on niin raikas kesäkuumilla. Eikö ole ihanan helpottava tunne, kun ristiäiset ovat ohi? :) Ihana juhla kaikinpuolin, mutta nyt saa huokaista.

  Tiesitkö että sillä on ihan merkitys kun kissa tai koira tuo jotain raatoja omistajan luo? :) Hän oikeasti tahtoo kantaa kortensa kekoon ja on suuri arvostuksen merkki tai jotain omistajaansa kohtaan. Välittää oikeasti ja tällöin lemmikkiä pitäisikin kehua vaikka kuinka ällöltä tuntuisi. ;) Etenkin koiramaailmassa ei saa ikinä torua koiraa, varsinkaan noutajia, jos tuo jotain luoksesi. :)

  • 19.7.2014 / 11:34

   Ymmärsin, ihana kuulla, että välittyi tuollainen! <3 En usko, että hyllylle... Kengät on sokerimassaa, joten säilyvät varmaan vain kylmässä. Täytyy miettiä, mitä niille tekisi. Mietiskelin sellaistakin, että otan niistä valokuvan ja teetän taulun :D.
   On kyllä mukavaa, kun juhlat ovat ohi ja voi keskittyä muihin arkisiin askareisiin ja niitähän riittää, huh!
   Joo tiedän tuon raatojen kanniskelun symbolin: on tullut lähes 12 vuoden aikana harvinaisen tutuksi :D.

   • 19.7.2014 / 13:42

    Säilyy lämpimässäkin! :) Vanhemman pojan kastekakun koriste (sokerimassasta tehty) on säilynyt nyt lähes kolme vuotta hyllyllä moitteettomana. Ja näin aion säilyttää myös nuorimmaisen. :) Valokuvakin on kiva idea, että jokin muisto jää. :)

 7. 19.7.2014 / 23:35

  Aivan ihana tarjoilupöytä ja kukat – tuo asetelma on niin kaunis ja herkkä, täydellinen ristiäisiin <3 Ihanasti olet kaiken järjestänyt!

 8. 23.7.2014 / 08:32

  Aivan ihana kattaus, kaikki näyttää niin herkulliselta, nam! Aloitin juuri oman blogini: thesewhitedreams.blogspot.com

 9. Laura
  20.8.2014 / 07:11

  Heippa! kaunis ristiäiskattaus teillä (vaikka siitä hetki aikaa onkin)!! Kysyisin mistä olet ostanut tuon valkoisen jalallisen tarjoilukulhon jossa ovat sydämen muotoiset vaahtokarkit? :)

  • 20.8.2014 / 09:25

   Voi kiitos Laura! Kyseessä on By Lassenin Kubus-kulho. Omani tilasin Finnish Design Shopista ja tuo on se pienempi koko.

 10. memuli
  17.10.2014 / 17:48

  mistäs on nuo servetit ovat? 33cm vai pienemmät? siis kahviliinat vai isommat? aivan ihana kattaus. Meillä viikon päästä samalla väriteemalla ristiäiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.