Matkalla vauvan kanssa

 

Joku teistä odotteli kattavaa matkapostausta Kuopiosta. Valitettavasti sellaista minulla ei ole tarjota – valitettavasti teidän vuoksenne, mutta ei meidän, sillä meillä oli kuitenkin oikein mukava loma! Jännitin matkaa etukäteen, mutta se oli sellaista kivaa ja kutkuttavaa jännitystä; miten vauva jakselisi matkalla, onnistuisiko suunnittelemamme jutut jne. Meiltä on Kuopioon noin kolmen tunnin ajomatka ja matkat onnistuivatkin todella hyvin. Sekä meno- että paluumatkalla vauva heräsi noin 50 km ennen määränpäätä. Odotimme jotain kivaa levähdyspaikkaa, jonne pysähtyä ja siellä vauva pääsi syliin ojentelemaan jäseniään. Seurustelua ulkosalla ja syömistä auton takapenkillä (niin kätevää, kun on eväät koko ajan mukana sopivan lämpöisinä ja steriileissä pakkauksissa!), sitten taas seurustelua ja syömistä ja noin tunnin päästä hän oli jälleen suostuvainen turvakaukaloistuskeluun. Näissä kohdin siirryin itsekin takapenkin matkustajaksi ja loppukilometrit tuijottelimme paria mukana olevaa lelua. Voi olla, että kuulostaa hieman leppoisammalta mitä se oli… Enemmänkin se oli sellaista päästäänkö perille asti ilman toista pysähdystä, paljonko matkaa jäljellä -tyyppistä touhua :).

Oma rento asenne oli kuitenkin se kaiken A ja O! Kun ottaa sellaisen asenteen, että mihinkään ei ole kiire ja pyrkii kaikin tavoin tekemään matkasta mukavan vauvan kannalta, ei ongelmia tule. Kotiinlähtöpäivänä kävimme Ikeassa; oli monenlaisia puutteita aina kivoista taulunkehyksistä vaateripustimiin. Loppuraskaudessa en uskaltanut enää Ikeaan lähteä, joten kävimme siellä nyt. Vaatehuoneprojekti odottaa loppusilausta ja kymmenet uudet vaateripustimet käyttöönottoa – hävitän kaikki huonot ja vähänkään risaiset! Ikeassa oli todella kivat lastenhoitotilat keinutuoleineen; vauvaa oli mutkaton siellä syöttää. Kaksi kertaa hän halusikin siellä syödä ja kolmannen kerran sukelsin lastenhoitotilaan unta etsivä vauva sylissäni laulamaan hänelle Tuiki tuiki tähtöstä. Kun yliväsymys saa vallan, tuo laulu tepsii lähes poikkeuksetta ja niin tälläkin kertaa – uni tuli parissa minuutissa.

082

Yövyimme Kuopiossa ihan torin laidalla sijaitsevassa Hotel Atlaksessa, kiva hotelli! Olimme varanneet hieman reilumman kokoisen superior-luokan huoneen, huoneesta löytyi leveän parisängyn lisäksi kylpyamme sekä iso parveke. Viereisessä huoneessa oli tuttuja: ystäväpariskunta Oulusta reilun vuoden ikäisen poikansa kanssa! Pojista on varmasti tulevaisuudessa seuraa toisilleen, mutta ei ihan vielä tällä reissulla :).

076

cats

056

060

Selailin yhtenä päivänä aiempien vuosien lomamatkojamme matkailu-tunnisteen alta. Oli se niin erilaista ja huoletonta kahden aikuisen elämää! Siinä missä aiemmin kävimme pikaisesti hotellilla laittautumassa iltaa varten, nyt nautiskelin kaikessa rauhassa porekylvystäni ennen nukkumaanmenoa. Ennen en olisi juurikaan huoneessa tee-/kahvikuppeja saati kylpytakkeja tai tohveleita noteerannut, nyt hörpiskelin teetäni antaumuksella ja kylvyn jälkeen kietouduin onnellisena jättimäiseen kylpytakkiin. Aikansa kutakin, nyt nautitaan täysin rinnoin tällaisista lomista ja elämästä!

040

046

Suunnittelimme kaiken mahdollisimman pitkälti vauvan mukaan, jotta hänelle reissu ei koituisi turhan raskaaksi eikä se sotkisi vauvan rytmiä pahasti. Nyt ollaan oltu viikon verran kotona ja rytmi on pysynyt täysin ennallaan, hyvä niin. Rytmi helpottaa elämää vauvan kanssa kyllä valtavasti ja vauvakin on sen ansiosta kovin tyytyväinen pakkaus <3.

073

066

Niin mukava irtiotto näistä arjen ympyröistä! Pieni maisemanvaihdos tekee aina ihmeitä. Reissu onnistui niin hyvin, että helposti uskaltaa lähteä toistekin ;). Kävimme hotellin vieressä sijaitsevassa Rossossa syömässä ystäväperheen kera. Vauvalla on tapana herätä heti kun saavumme johonkin perille eivätkä ravintolat tee poikkeusta. Hän ei myöskään hereillä vaunuissa viihdy, joten miehen kanssa sylittelimme häntä tuollakin aina vuorotellen. Aamiaisella kävimme kahdessa vuorossa, sillä vauva on sen verran aamu-uninen, ettei olisi mukaan klo 9.30 päättyvälle aamiaiselle ehtinyt, heh.

089

 Kaiken kaikkiaan oikein kiva ensimmäinen lomareissu vauvaperheenä!

 

Comments

 1. Elika
  28.7.2014 / 18:22

  Olen huomannut saman, että mitä rennommin itse ottaa, sitä paremmin asiat sujuvat vauvan kanssa. Kun ei aikatauluta menojaan liian tiukkaan, vaan touhuilee vauvantahtisesti, vauva on hyvällä tuulella ja vanhemmat myös. :) Meillä automatkat ovat myös välillä haasteellisia, kun pikkuneitimme ei aina hereillä ollessaan oikein meinaa viihtyä turvakaukalossaan. Silloin sitä toivoo vaan, että oltaisiin mahdollisimman pian perillä. :D

  • 29.7.2014 / 12:06

   Aivan juuri näin! Kun itse pysyy rauhallisena, niin hommat hoituu huomattavasti helpommin :).
   Sama juttu: täälläkään ei hereillä oikein turvakaukalossa viihdytä… Sen vuoksi yritämme aina ajoittaa automatkat aikaan, jolloin vauvalle uni maistuu :D.

 2. Suvi
  28.7.2014 / 19:55

  Kivalta kesäreissulta kuulosti ainakin ja varmasti olikin kivaa! Kesäinen Kuopio on aina niin kaunis kaupunki!:)

 3. Rouva Yrjänä
  28.7.2014 / 22:51

  Sattuipa sopivasti, kun täältä lähtee ylihuomenna kahden aikuisen karavaani ensin Jyväskylän asuntomessuille ja sieltä sitten (ensimmäistä kertaa ikinä) Kuopioon! Ja listalla on luonnollisesti myös Kuopion Ikea. :) Mukava kuulla, että teidän reissu meni hyvin. Välillä kuulee ”lapsellisilta” ystäväpariskunnilta juttua, että pienen vauvan kanssa ei voi lähteä kotikaupungin supermarkettia kauemmas, mitä ehkä olen vähän joskus kummastellut..

  • 29.7.2014 / 12:11

   Mukavaa matkaa teille! :)
   Itse ajattelin jo ennen vauvan syntymää, että me emme jämähdä kotiin, vaan liikumme siten miten ennenkin. Ja näin olemme tehneetkin eikä vauva siitä mitenkään kärsi, päinvastoin! Oppii nukkumaan eri paikoissa ja hälinässäkin, mikä on mielestäni vain hyvä asia. Näkee ihmisiä ja tutkailee todella mielenkiintoisena ympäristöä. Niin mielenkiintoisia juttuja näkee, ettei hereillä juurikaan vaunuissa viihdy, vaan sylissä on kannettava ;). Olen siis sitä mieltä, että rohkeasti vain vauvan kanssa matkaan sinne tänne. Imetettävän vauvan kanssa toki helpompaa kuin korviketta syövän, mutta ei sekään mikään mahdottomuus olisi.

 4. 11.8.2014 / 22:02

  Kiva kuulla, että teilläkin reissaaminen sujui :) Me ollaan pojan kanssa melkoisia ”kyläluutia”, ja ollaan käyty nyt neljä kuukautta vanhan poikasen kanssa Raumalla, Tampereella ja Tukholmassa. Ja toden totta, rennolla asenteella ja varsin löyhillä aikatauluilla kaikki kyllä menee tosi hienosti :)

  • 12.8.2014 / 11:05

   Juuri näin! Me ollaan käyty vasta yksi yöpymisen sisältävä reissu, mutta päivämatkoja sitäkin enemmän. Ehkä tässä syksymmällä voisi taas lähteä jollekin kotimaan kaupunkilomalle :).
   Kivoja loppukesän päiviä teille!

 5. 9.10.2014 / 13:45

  Jännää miten eri tavalla ihmiset kokevat vauvan/lapsen kanssa matkustamisen.

  Me emme koskaan ole kokeneet pienen ihmisen kanssa matkustamista erityisen rajoittavaksi. Nyt neljävuotiaan pakkasimme ensimmäisen kerran 5-kuisena kantoliinaan ja suuntasimme kuukaudeksi reput selässä kohti Thaimaata ja Indonesiaa. Sitä ennen oltiin luonnollisesti Suomessa käyty isovanhempien luona toisaalla, mökkeilty ja veneiltykin.

  Tähän mennessä tuo neljävuotias on saanut jotakuinkin 13 eri maan leiman passiinsa. Ja kohta niitä tulee toivon mukaan rutkasti lisää. :)

  Tärkeintä kolmen matkatessa on oikea asenne ja valmistautuminen. Tosin meidän kasvatusfilosofialla lapsi on saanut kulkea mukana matkassa aina kaikkialle muuallekin niin kotona kun ulkomaillakin. Oikeastaan ainoa asia joka on jäänyt väliin edelliseen elämään verrattuna on ex-tempore baari-illat. Eikä nekään kuin toiselta aina kerralla. Joskaan niitä ei kyllä tullut ennenkään vietettyä kovinkaan paljoa.

  Toivottavasti teilläkin matkailua asettuu alkutotuttelun jälkeen uomaansa – jos se tärkeää teidän perheessä ylipäänsä onkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.