Kotikuvia viime vuosilta

 

033

016-860x5731

Kokosin yhteen muutaman kuvan, joita olen viime vuosina kotonamme napsinut. Osa uudempia, osa vanhempia. Eri vuodenaikojen otoksia.

009

0021

018

0022

027

Kun kuvat ovat näin yhdessä, näyttää kotonamme kovin valkoiselta. Täällä paikan päällä ollessa vaikutelma ei kuitenkaan ole noin valkoinen, mistäköhän moinen johtuu… Olen tosin huomannut myös sen, että tähän valkoiseen maailmaan silmä tottuu aika pian eikä sitä näe niin valkoisena kuin tänne ensimmäistä kertaa vierailulle tuleva näkee. Erityisesti miespuoliset vieraat ;).

040

Tuosta kuvasta muistinkin pellavalakanani! Niitä ei ole tullutkaan nyt helteellä testattua, kuulemma ne ovat silloin mukavan viileät. Pitääkö paikkansa?

0082

0041

017

cats16

Kesän ajan koti on aika oman onnensa nojassa. Just ja just tulee tehtyä ne pakolliset siivoukset ja nekin ehkä hieman viiveellä… Erityisesti tämän hellekauden ajan kotihommat ovat saaneet jäädä taka-alalle. Monet kaapit ja laatikot odottavat siivousta ja järjestelyä, ne hieman vaivaavat mieltä, mutta yritän ajatella siten, että nyt ulkoillaan ja syksymmällä sitten taas kotoillaan ja puuhastellaan. Jonkin verran kieltämättä ärsyttää avata laatikoita, sisältö kun näyttää siltä että siellä olisi pieni pommi räjähtänyt. Niinpä olenkin kätevänä ratkaissut asian jättämällä laatikoihin kuuluvia juttuja tasoille sinne tänne tai aivan vääriin laatikoihin! Tuossa myöskin syy, miksi katsomme näitä siistejä, vanhoja kotikuvia! ;)

055

0114

Tuollainen epäjärjestys kyllä ahdistaa mieltä, jos on tottunut pitämään järjestystä yllä. Eikä tavaroita haluaisi sulloa mihin tahansa, vaan kaikelle haluaisi löytää omat paikkansa! Jospas näistä kuvista saisi itsekin hieman järjestelyinspistä… Tai sitten otan mallia tästä Kesä, eikä mitään tekemistä -tyylistä:

028

cats24

Verhojuttujakin on tullut mietittyä. Meidän makuuhuoneestamme ajattelin poistaa ne kokonaan – tilalle vain pimentävä rullaverho! Olohuoneeseen puolestaan makustelen eräänlaisia kaihtimia, en nyt saa päähäni millä nimellä niitä kutsutaan… Sellaiset valkoiset leveähköt, jotka voisi aina tarpeen mukaan (esim. aurinkoisena hellepäivänä!) vetää ikkunoiden eteen. Tärkeää olisi kuitenkin, etteivät olisi jatkuvasti kaunista maisemaa peittämässä.

0111

01022

0261

0151

021

Täytyy nyt vielä nauttia tästä valosta ja vehreästä luonnosta, sillä aivan tuota pikaa kehiin astuvat taas takkatuli ja lampaantalja! Edessä on vielä koko elokuu; elokuu on täysin kesäkuukausi pimeine, tunnelmallisine iltoineen. Elokuun illoissa on jotain välimerellistä taikaa, oletteko samaa mieltä? Aivan kuin jopa kuulisi sen heinäsirkkojen sirkutuksen!

0141

121 kopie

Kivaa viikonloppua ja alkanutta elokuuta! 

 

Comments

 1. Hanna
  1.8.2014 / 11:40

  Kyllä vihreä kesämaisema vaan on kaunis, mutta niin on myös tuo teidän olkkarin ikkunasta näkyvä luminen talvimaisemakin :)

  Kerkeäisköhän sitä tänä kesänä vielä sinne iltatorille, kun ei vieläkään olla sinne päästy :)

  Kivaa alkanutta elokuuta teillekin!

  • 2.8.2014 / 22:46

   Molemmissa on kyllä puolensa! Mutta jotain niin satumaista on valkoisessa talvimaisemassa… :)
   Kiitos Hanna! Ja toivottavasti ehditte piipahtamaan iltatorilla!

 2. 1.8.2014 / 12:34

  Ihania kuvia, teillä on kyllä niin kaunista! Söpöliini raitapaita meditoi rahin päällä <3 Varmaan aika monessa kodissa järjestely ja siivoaminen ei ole kesäpuuhalistan kärkisijoilla, siivotaan sitten syssymmällä :)

  • 2.8.2014 / 22:47

   Kiitos! <3
   Hieman tänään pääsin jo järkkäilyn makuun, mutta ihan totta; suuremmat jutut sitten syyssateiden aikaan!

 3. 1.8.2014 / 14:07

  Voi ihania kuvia! Ja etenkin nuo kisukuvat. Melkoinen kodin valtias siellä istuskelee rahin päällä. :) Täytyy oikein kiittää sinua erikseen inspiraatiosta, olet varmasti ollut suurimpia tekijöitä siinä, että oma bloggaamiseni vaihtui raskausblogin jälkeen nimenomaan sisustuspainotteiseksi lifestyleblogiksi ja monia hyviä vinkkejänkin olen sinulta vuosien varrella saanut. :)

  • 2.8.2014 / 22:48

   On se kyllä sellainen pomo että!
   Voi miten ilahduin tuosta, tuhannet kiitokset Sandy! Ja et usko miten tuolla viestilläsi puolestaan inspiroit mua :).

 4. ping
  1.8.2014 / 17:19

  Onko lamelliverhot ne, jotka sinulla mielessä olohuoneeseen?

 5. Eeva
  1.8.2014 / 18:50

  Teillä on kyllä kaunis koti. Tiedän tarkalleen, mitä tarkoitat tuolla, että sekaisin olevat kaapit ja laatikot kalvavat mieltä. Vaikka harmiton ja vähäpätöinen asia se on mutta ei sitä luonnolleen mitään voi. Olen ihan samalainen. Ihailen sinussa kärsivällisyyttä ja harkitsevaisuutta. Olet rauhassa jaksanut kasata ympärillesi kauniita asioita. Itse olen sellainen heti kaikki tänne nyt ja virheostoksia on tullut tehtyä monia. Jatka samaan malliin :-)

  • 2.8.2014 / 22:52

   Oi, kiitos Eeva! Ja mahtavaa, että tiedät mitä tarkoitan: joillekin tuon selittäminen on vaikeaa, kun eivät ymmärrä :D. Tänään pääsin jo hieman järkkäilyn makuun, täytyy jatkaa taas sopivan tilaisuuden tullen.
   Olen kyllä ollut tuollainen heti kaikki tänne nyt -tyyppi ja olen vieläkin joissain asioissa… Hutiostosten myötä olen kuitenkin oppinut ja jätän ostamatta, jos ei ole just se mielessä ollut mahtavin juttu. Kiitos kivoista sanoistasi, tuli hyvä mieli :).

 6. linda
  2.8.2014 / 20:06

  Tosi random kysymys, mutta myytkö tuota ensimmäisessä kuvassa olevaa valkoista kukkamaljakkoa? :D Mä yritän niin kuumeisesti metsästää tuollaista kun en ehtinyt ajoissa ostaa aikanaan Prismasta :/

  • 2.8.2014 / 22:53

   Voi, en valitettavasti myy sitä. Ostin sen vasta maalis-huhtikuussa ja tykkään kovasti :). Voisin huhuilla blogin FB-sivulla, jos jollain olisi tuollainen ylimääräisenä..?

   • linda
    3.8.2014 / 12:28

    Tuo on kyllä niin ihana, että arvelinkin, että ei siitä halua luopua, pakko koittaa silti ;D Mutta olisi kyllä aivan ihanaa jos voisit joskus huhuilla :)

 7. Miia
  3.8.2014 / 12:23

  Kauniita kuvia :) Lamelliverhot on ollut meillekkin harkinnassa jo pitempään. Ensin mies ehdotti ja pidin ideaa täysin pöhkönä, kunnes aloin makustelemaan verhojen helppoutta. Harkinassa siis toistaiseksi :) Olohuoneen seinä kun on täynnä ikkunaa. Välillä haluan ne aivan auki ja näinä kuumima kesäpäivinä saisivat olla auringon edessä. Kaihtimista en vaan tykkää, joten jokin kiva ratkaisu olisi tarpeen.

  • 3.8.2014 / 22:46

   Kiitos Miia!
   Näen lamelliverhot kodikkaina, kodikkaampina ainakin kuin sälekaihtimet, joita meillä on muissa huoneissa (normiverhojen lisäksi). Olkkarin ikkunat on kuitenkin liian isot, että niihin kaihtimia kannattaisi laittaa… Olohuoneen ikkunoissa niitä ei myöskään voisi laittaa ikkunoiden väliin, vaan olisivat pinnassa pölyyntymässä… Joten noup, jotain muuta :).

 8. Elina
  3.8.2014 / 21:21

  Hei! Mistä olet ostanut tuon esimerkiksi alimmaisessa kuvassa olevan valkoisen nojatuolin?

   • Elina
    4.8.2014 / 07:18

    Näin arvelinkin, mutta kun en löytänyt sitä valikoimasta, niin piti tarkastaa. Kiitos sinulle!:) Kotinne on todella kaunis ja myös vauvajuttuja on mukava lukea!

 9. Katja
  7.9.2014 / 19:46

  Ehdottomasti samaa mieltä elokuun välimerelliseltä tuntuvista illoista! Muutamanakin iltana töistä kotiin palatessa kuvittelin itseni helposti menneiden vuosien juurikin etelään ja (väli)meren ympäristöön suuntautuneisiin lomiimme. Ai että oli ihan eri fiilis pyöräillä kuin syksyllä / talvella :)

  • 8.9.2014 / 17:11

   Voi, ihana tuollainen mielikuvamatka! Vaikka kesä oli vasta, niin jotenkin sitä nyt jo kaipaa lomalle Välimeren rannoille… Se heinäsirkkojen sirkutus <3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.