Herkulliset pöydät

 

Sitä nämä todellakin ovat vai mitä sanotte?

Kuvakansiot1

En muista milloin ensimmäisen kerran kiinnitin huomioni näihin Departmentin pöytiin, taisi olla joskus vuosi sitten. Ensimmäisenä ihastuin tuohon tammijalkojen ja valkoisen pöytälevyn yhdistelmään. Se olisi kaikista varmin valinta: ajaton, sopisi monenlaiseen sisustukseen eikä siihen varmastikaan kyllästyisi. Viime aikoina olen kuitenkin ihastunut Ray-pöydistä noihin värikkäämpiin vaihtoehtoihin! Miten herkullinen tuollainen pöytä olisikaan keltaisena, mintunvihreänä, vaaleansinisenä (jota ei ollut tällä hetkellä saatavilla) tai ihan vain klassisen harmaana.

Kuvakansiot1-002

Vauvan ensimmäisinä viikkoina olisi ollut tarpeen jokin tällainen helposti siirreltävä pikkupöytä. Sellaisesta haaveilin usein, kun istuin olohuoneen sohvalla imettämässä (ja tätähän puuhaa riitti!): ei ollut oikein mitään laskutasoa lähettyvillä, sohvapöytä oli liian kaukana. Juomalasikin oli vaikea laskea kädestään… Tämä sama ongelma on toki edelleen tänäkin päivänä, mutta tuosta se ajatus alunperin lähti. Mietin, että olisihan tuollaiselle muutakin käyttöä. Olohuoneessa siellä täällä seilaavana pöytänä/laskutasona, aulassa tuolin vieressä ja varsinkin makuuhuoneessa yöpöytänä! Tällä hetkellä yöpöytänäni toimii eräs tuoli, joka on paikkaansa liian iso, sillä vauvan sänkykin on samassa kulmauksessa. Vaatii muutoksia! Sängynpääty toimii tällä hetkellä myöskin yöpöydän korvaajana, mutta siihen on hieman hankalaa saada valaisinta ja sellainen näinä pimenevinä iltoina on kyllä tarpeen.

Niinpä olenkin pyöritellyt mielessäni tätä pöytää ja ehkä jopa kahta! Mietin, voisiko kaksikko olla keltainen & mintunvihreä, keltainen & harmaa vai keltainen & valkoinen (vai sittenkin tylsemmästi, mutta ehkä varmemmasti valkoinen & harmaa)…

Kuvakansiot1-001

Onko jollain teistä tuo keltainen versio? Onko keltainen minkä sävyinen: ihan kirkas keltainen vai hieman vaaleamman keltainen?

Voi miten odotan, että olisi aikaa paneutua tuon makuuhuoneen järjestelyyn. Se on helleviikkojen jäljiltä sellaisessa kaaoksessa että! Siellä on peittoja ja pussilakanoita ja tyynyjä suloisessa sekamelskassa, tyynyjä lattiallakin siellä täällä. Ehkä tässä syksymmällä vielä tulee päivä, jolloin saan uudet lakanat käyttöön ja makuuhuoneen samalla sisustuskuvakuntoon :) – sitä odotellessa!

(Tuotekuvat lainattu ROOM21.)

 

Comments

 1. Emma
  15.8.2014 / 11:20

  Hei Satu,
  näihin söpöihin pikkupöytiin ei minulta kokemusta löydy, mutta kysyisin sinulta Eamesin DSW tuolin valkoisen sävystä. Miten se istuu teidän ruokapöydän kanssa? Onko istuinkorkeus ruokatuoliksi pöytänne kanssa liian matala? Pidän jalkojen puun sävystä, mutta tuleekohan sitä kahdeksalla tuolilla vähän liikaa.. Mietin siis myös DSR tuoleja ruokatuoleiksi. Oletko löytänyt muita kivoja ruoatuolivaihtoehtoja? Sinulla ne olivat muistaakseni kanssa etsinnässä?

  • 16.8.2014 / 11:22

   Olipa kiva juttu, että otit tämän puheeksi! En ollut tuota kyseistä tuolia vielä ruokapöytämme äärellä testannutkaan. Nyt testasin! Se ei ole mitenkään häiritsevästi matalampi, onnistuu kyllä ruokailla yms. Ehkä silmä kaipaa kuitenkin tottumista tuollaiseen matalampaan tuoliin pöydän äärellä ;). Voisin kuvata tuon tässä viikonlopun aikana!
   Riippuu mielestäni paljonkin ruokapöydän ympäristöstä, sopivatko tuolit pöydän ympärille. Mielestäni tarvitsevat jonkin verran tilaa ja selkeyttä ympärilleen. En kuitenkaan usko, että tuolinjaloilla tulisi liikaa puunsävyä. Ne on niin kauniit! DSR-tuolit on omasta mielestäni selvästi kalseammat, että niistä tulee tilaan sitten ihan eri fiilis.
   Juu olen itsekin uusia tuoleja aina silloin tällöin silmäillyt, mikään kiire hankinnalla ei ole, mutta joskus tulevaisuudessa sitten… Oletko miettinyt HAY:n About a Chair:a vaihtoehdoksi? Itselläni vahvoilla ovat HAY:n Hee-tuolit :).
   Niin ja se sinun toivepostauksesi vauvahankinnoista yms. on ollut jo hyvän aikaa työn alla ja ihan pian onkin valmis, vähän vielä puuttuu, mutta tulee tuutista ulos viikon sisällä! :)

 2. 18.8.2014 / 17:37

  Olen alkanut pyöritellä sisustussuunnitelmissani samantyyppisiä pikkupöytiä, niitä löytyy myös KodinYkkösestä ja Elloksen kuvastossa ainakin on vilahdellut ihana marmori-puu -yhdistelmä… Ihania!

 3. Suvi
  21.8.2014 / 15:26

  Mintunvihreä ja harmaa yhdessä?! Ihanat!:)

  • 23.8.2014 / 11:36

   Olen miettinyt ja voi olla, että mintunvihreän ainakin hylkään. Nyt täytyy sitten miettiä valkoisen, harmaan ja keltaisen väliltä ja että yksi vai kaksi… :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.