Pöydän päässä

 

135

Vauva pääsee nykyään kivasti osalliseksi ruokailuhetkiimme. Häntä ei tarvitse pitää sitterissä lattiatasossa, vaan hänellä on oma vastasyntyneen tuolinsa, josta hänkin näkee kaikki pöydällä olevat mielenkiintoiset jutut. Vielä pöydällä olevat asiat eivät juurikaan kiinnosta, sillä lelukaaressa roikkuva (leikkimattoon kuuluva) kala saa kaiken huomion ja hänelle kerrotaan viimeisimmät kuulumiset iloisten kiljahdusten säestäminä. Kalaa myös maistellaan aina silloin tällöin.

129-crop

Sain blogin kautta testiin tämän Stokken uutuuden: Steps-syöttötuolin. Mietin hetken, valitsemmeko TrippTrappin vai tämän; TrippTrapphan on todellinen klassikko ollut jo pitkään. Päädyin kuitenkin tähän uutuuteen uutuudenviehätyksen vuoksi! Tykästyin tuolissa myöskin puujalkojen ja valkoisen värin yhdistelmään: ruokailutilamme kaipasikin juuri jotain tällaista pehmennystä!

cats

TrippTrapp-syöttötuoliin saa myöskin tällaisen vastasyntyneen setin, mutta tässä syöttötuolissa vastasyntyneen setti on sitteri! Eli sen saa syöttötuolista irti ihan tavanomaiseen sitterikäyttöön lattialle. Tätä babysitteriä saa neljässä eri sävyssä (sininen, punainen, oranssi, greige), me valitsimme tämän kauniin greigen sävyisen version. Näyttää aivan siltä, kuin tuo syöttötuoli valkoisen, puun ja greigen sävyissään olisi kuin tehty meidän kotiin! Ei todellakaan mikään rumilus ja se onkin nököttänyt esillä ruokailutilan kulmassa aina saapumisestaan saakka eli jo useita viikkoja. Nyt viime viikkoina olemme ottaneet sen ihan päivittäiseen käyttöön pöydän päähän.

115

114

Sitterissä on tukevat valjaat, joilla vauva pysyy jämäkästi paikoillaan. Vauva viihtyy tässä joskus tiskaustuokionkin ajan: kuljetan tuolin viereeni keittiöön, tiskaan ja vauva tarkkailee vierestä. Mukavaa, kun näkee mitä äiti puuhastelee eikä tarvitse lattialta tiirailla!

141

Plussaa myöskin siitä, että tuolilla on niin pitkä elinkaari! Muuntuu lisäosien avulla ihan vastasyntyneen tuolista syöttötuoliin ja aina lastentuoliksi asti. Jalkatuki on säädettävissä lapsen pituuden mukaan viiteen eri korkeuteen ja se on niin tilava, että mahdollistaa lapsen itse kiivetä tuoliin ja sieltä pois.

126

Meillä oli tänään poitsun ensimmäiset leikkitreffit! Olen alunperin blogini kautta tutustunut tähän ihmiseen, jonka tytär syntyi tasan neljä viikkoa poikamme jälkeen. Samanlaisia aamu-unisia vauveleita; kun toinen heräsi, toinen torkahti :D. Ehkä seuraavilla treffeillä pysytään jo hereilläkin!

 

Comments

 1. 13.8.2014 / 14:20

  Tuo näyttää kyllä tosi näppärältä! Ihanaa kun vauva pääsee samalle tasolle muiden pöydässäistujien kanssa eikä jää ”ulkopuoliseksi” lattialla nököttäessään kun muut esimerkiksi kahvittelevat tai syövät :)

  • 14.8.2014 / 10:57

   Just näin! Meidän minimies kaipaa nykyään sen verran paljon seuraa, että lattiatasosta tulisi aika poikkeuksetta vastalauseita :).

 2. Elika
  13.8.2014 / 15:30

  Mukavannäköinen tuoli ja suloinen pikkumies! :) Ihan uusi tuttavuus minulle tämä Stokken Steps-syöttötuoli. On kyllä kätevää, kun vauvan saa pöydän tasolle aikuisten ruokaillessa tai touhutessa jotakin keittiössä. Vauva viihtyy paremmin katsellessaan aikuisten touhuja samalta tasolta kuin lattialta. Me olemme ajatelleet hankkia tytöllemme Stokken TrippTrappin näillä näkymin valkoisena. Toistaiseksi neiti köllöttelee lattialla tai pöydälle nostettuna sitterissään. Leikkitreffit ovat kivoja! :) Yhdellä ystävälläni on tyttöämme kuukautta vanhempi poika ja tapaamme lasten kera muutaman kerran kuussa. Vielä kertaakaan vauvat eivät ole onnistuneet olemaan samaan aikaan hereillä, jotta olisimme päässeet kokeilemaan, mitä he toisistaan meinaavat. :D

  • 14.8.2014 / 11:01

   Onkin aika tuore tuote Suomessa: lanseerattiin tänne vasta keväällä!
   Katselin, että TrippTrappista oli tullut upea uutuussävy harmaakin nyt! Valkoiseen olisin siinä itsekin kuitenkin todennäköisesti päätynyt :).
   Kiva, että sinullakin on samassa elämäntilanteessa oleva ystävä. Sellainen on tärkeää! Meidän vauva katseli eilen silmät pyöreinä kun kuului itkua, kun se ei tullutkaan omasta suusta :D.

   • Elika
    14.8.2014 / 18:49

    Se on kyllä todella rikkaus, että ystävä/ystävät on/ovat samassa elämäntilanteessa. Kiva saada vertaistukea vauva-asioissa ja vaihtaa kokemuksia. :) On myös mukavaa, että on aina välillä aikuista seuraa päivisin, kun muut ovat töissä.

 3. 13.8.2014 / 17:17

  Oho, kaikkea sitä nykyään keksitäänki! On kyllä varmasti järkihankinta tuollainen! :)

 4. Äippä
  13.8.2014 / 21:21

  Greige – aivan uusi värinimi minulle. Piti googlettaa, ja arvasinkin, että greytä ja beigeähän tuossa on yhdistelty, heh :) Aina oppii uutta! On kätevä ja tyylikäs paikka poitsun siitä tutkailla ympäristöään. Valkoinen ja puu ovat kyllä kaunis yhdistelmä. Muodossakin on jotain samaa, kuin siinä puujalkaisessa valkoisessa pöytävalaisimessa..

  • 14.8.2014 / 20:14

   Kätevä värinimi eikö totta! :D
   Joo niin muuten on, tuo Milk-valaisin onkin myöskin ruokailutilassa tällä hetkellä.

 5. 14.8.2014 / 08:04

  Tuota meillekin olen haaveillut, ja juuri tuolla vastasyntyneen sitteriosiolla varustettuna. Heikonlaisesti vielä on käyttökokemuksia kuultu ja osunut silmään, joten kysynkin tuosta sitteristä, onko lattialla ollessa hyvä? Kun kaikki niin kehuu tuota Baby Brörnin sitteriä…. Haluaisin juurikin että lokakuussa syntyvä vauvamme saisi tulla heti alusta asti ruokailuihin mukaan ns omalta paikaltaan, ja siihen tuo Steps ja sitteri olis niin loistavia! :) Ja onhan se ihan mielettömän kaunis tuoli!!

  • 14.8.2014 / 20:23

   Meillä kyllä tykätään tuosta pelkästä sitteriosastakin. Siinä on kivat säädöt joko pystympään tai sitten enemmän makuuasentoon. Näyttää mukavan pehmeältä kyyti siinä ja sitterissä on myöskin nuo kivat pehmusteet, joiden päällä makoillaan.
   Me oltiin BabyBjörnin Balance-sitteri ostettu jo loppuvuodesta eli ennen kuin tämä tuoli saapui, joten meillä on sitten nyt kaksi sitteriä. Tuossa Stokken sitterissä on erilaista vauvan siihen asettaminen, kun on nuo ns. turvavyöt. BabyBjörnin sitteriin vauva laitetaan istumaan ja etupaneeli pitää hänet paikoillaan. Uskon, että olisimme joka tapauksessa ostaneet BabyBjörnin sitterin tähän rinnalle myös, vaikka tuolla Stokkenkin versiolla hyvin pärjäisi. Ehkä olen hieman laiska, mutta pitäisin sen mieluusti tuolissa kiinni, kuin irrottaisin lattialle useita kertoja päivässä ;). Tuo on toki makuasia, miten kukin haluaa tehdä! Irrottaminen ei ole työlästä, mutta itse koen sen kuitenkin vaivattomampana näin. Sitterinä en keksi tuosta Stokken versiosta mitään pahaa sanottavaa. Se on ehkä jopa hieman enemmän luksusmainen kuin tuo BabyBjörnin versio, joka on aika perus (kuten mieheni aina sanoo:) karvalakkimalli :).

 6. 14.8.2014 / 08:51

  Onpa kaunis tuoli ja sopii teille todella hyvin! Tuo puun ja valkoisen yhdistelmä on niin kaunis ja klassinen.

  Näitä kuvia katsellessani vähän kaiholla muistelen tuota esikoisen vauva-aikaa, kun kaikki oli vielä niin uutta ja koti oli ihan tiptop. Näin pikkukakkosen kanssa kaikki on vähän erilaista. Koti pysyy siistinä tasan sen isomman neidin yön ajan, jos siis illalla jaksaa siivota. Ja varsinkin alussa kaikki on melkoista häsäystä puoleen ja toiseen. Meillä kun esikoinen aloitti vielä melkoisen uhman samaan aikaan pienen syntymän kanssa, onneksi se alkaa pikkuhiljaa hieman tasoittua, mutta melkoista luovimista on siis ollut. Blogikin on ottanut melkoista osumaa viime kuukausina, kun panokset ei yksinkertaisesti ole riittäneet ihan kaikkeen. Täältä silti pikkuhiljaa palaillaan. :)

  Ihanaa syyskesää teille kaikille! <3

  • 14.8.2014 / 21:11

   Vaikka meillä on täällä vain yksi vauva, niin ei meillä todellakaan ole koti ihan tiptop ;). Senpä takia hieman kauhistuttaakin, että jos tässä olisi vielä joku taapero, niin kääks! Tuohon kun yhdistää vauvan, joka ei nuku päikkäreitä ja kaipaa nykyään seuraa lähes koko ajan :D. Siinä tilanteessa sanoisin vain, että voi esikoinen raukka! Ehkä silloin osaltaan helpottaisi sellainen asenne, että ei vain välittäisi sekasotkuista… Mutta minkäs sitä luonteelleen mahtaa; jos häiritsee niin häiritsee… Mutta ehkä lapset opettaisivat!
   Halaustsempit ja hatunnostot sulle <3. Ja kiitos, ihanaa loppukesää teidänkin perheellenne!

 7. 15.8.2014 / 10:15

  No vau, ihan uusi tuttavuus minulle. :) Miten tuo kasvaa lapsen mukana? Pystyykö siinä istumaan aikuiset kuten Tripptrappissa? Meillä on molemmilla pojilla Tripptrappit, toisella valkoinen ja toisella musta. Nuoremmalla on käytössään nyt vanhemmalta siirtynyt Newborn set ja me ollaan koettu se hyväksi. Babybjörnin sitteri on sitten erikseen lattialla. Mutta tuo on todellakin plussaa, että vauvan saa otettua nykyaikana inhimilliselle korkeudelle kun esimerkiksi porukka kahvittelee tai kun puuhaillaan keittiössä jotain tms. :)

  • 16.8.2014 / 10:27

   Ainakin kouluikäisen tuoliksi asti on käyttöä. En osaa sanoa tuosta, voiko aikuinen siinä istua. En oikein tiedä miksi edes pitäisi :D. Että jos siinä 1-2 luokkalainen vielä istuu, niin ehkä se riittää :).
   On kyllä kiva juttu, että vauva on samassa tasossa. Kiinteitäkin alamme sitten tuossa maistelemaan!

   • 6.10.2014 / 10:12

    Meillä istutaan ajoittain aikuisetkin tripp trappin päällä ikäänkuin ’keittiönjakkaratyylisesti’ niin sillä kysyin tuosta aikuisen istumismahdollisuudesta. ;)

 8. 21.8.2014 / 12:04

  Me hankittiin Tripp Trapp ja siihen New Born- set. Eipä voisi olla tyytyväisempi valintaan! Pienokainen on ollut mukana monissa keittiöpuuhissa vastasyntyneestä alkaen ja osallistuu tarkkaavaisena meidän ruokahetkiin myös. Siinä maisteltiin ekat soseruokailutkin viikonloppuna :) Ihania helpotuksia vauva-arkeen nämä Stokken tuolit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.