Raskaudenaikaiset vauvahankinnat

 

Emma kirjoitti yhtenä päivänä näin:

Olisi kiva myös kuulla näin jälkeenpäin kokemuksiasi ennen vauvan syntymää tekemistäsi hankinnoista. Osuiko vaunuvalinnat ym. nappiin, hankitko jonkun imetystuolin/-tyynyn oliko hankinta tai hankkimatta jättäminen hyvä idea jne. Näistähän saisi varmasti postauksenkin. Ymmärrän, että sinulla on juuri nyt varmasti muutakin tekemistä, mutta laitahan postausidea harkintaan :)

Täytyy myöntää, että ensikertalaista hieman huimasi tuossa raskausaikana kaikkien näiden hankintojen ja ennen kaikkea lukuisten vaihtoehtojen viidakossa! Miten sieltä osaisi poimia ne itselleen ja perheelleen sopivimmat… Nyt jälkikäteen voin tuumata, että onnistuimme aika hyvin!

055

Moniin mietintöihini sain apua ja vinkkejä teiltä. Vaunuviidakosta päivää! -postauksessani pohdittiin nimensä mukaisesti vaunuhankintoja. Imetystarvikkeita laidasta laitaan -postauksessani päätä huimasivat imetysasiat. Sain joskus kommenttia, että miksi mietin kaikkea tuolla tavoin etukäteen. Tuohon voin vain todeta, että se on minun tapani ja olen kyllä tyytyväinen, että mietinnät ja hankinnat tehtiin raskausaikana. En halua menettää arvokasta vauva-aikaa näiden asioiden miettimiseen ja hankintojen perässä juoksemiseen ja omasta mielestäni raskausaika onkin aivan omiaan tuollaisten asioiden pohtimiseen ja järjestämiseen. Se myös osaltaan valmistaa vanhempia tulevaan uudenlaiseen elämään. Halusin, että kun vauva syntyy, kaikki tuollaiset olisivat valmiina ja näin sitten myös oli.

Vaunuiksi valitsimme lopulta Mutsyn Urban Riderit. Kokemusta ei ole kertynyt kuin kolme kuukautta, mutta ainakin tämän ajan olemme olleet kovin tyytyväisiä valintaamme. Vaunuja on miellyttävä työntää; työntöaisan säädöt ovat juuri oikeat sekä minun että mieheni pituudelle. Vaunut on keveät, kuitenkin renkaat kivan kookkaat ja jämäkät. Kääntyviä etupyöriä yritin jossain vaiheessa metsästää, tuloksetta, mutta en tiedä olisiko niistä hyötyä enää ollutkaan, sillä vaunujen keskiakseli on kääntyvä. Tosin sen saa myös lukittua, jos matkan varrella on paljon suoraa tietä. Kääntyvä keskiakseli on kuitenkin kaupungin keskustassa/kaupoissa erittäin kätevä!
Vaunukoppa on kova, joka on näin kesävauvan kanssa ollut hyvä asia eli ei niin kuuma. Pidän myöskin vaunukopan koosta, joka ei ole niin valtavan suuri. Kuvittelisin, että juuri sopiva niin kauan, kun vauva siellä suostuu makoilemaan :). Joskus syksyllä täytyy sitten kaivaa esiin vaunujen istuinosa; vauva näyttää jo nyt välillä merkkejä siitä, ettei vaunuissa kiinnosta makoilla, kun ei sieltä mitään näe. Juu, on tullut herraa jokusen kerran lenkiltä kotiin sylissä kannettua :D.

Vaunut saavat plussaa myöskin kauniista ulkomuodosta; mielestäni kivan siro ja moderni look! Vaunut hankittu (ja testattu)! -postauksessani näistä lisää.

0131-860x573

Adapterit hankimme vaunurunkoon etukäteen. Mietin, että jos niille ei tulekaan käyttöä, niin ei ole suuri moka parinkympin hankinnasta. Käyttöä on tullut kuitenkin kiitettävästi: auton turvakaukalo on jo lukuisia kertoja napsahtanut vaunurunkoon kiinni, sellaisia pienempiä pysähdyksiä varten! Ei tarvitse herättää lähes poikkeuksetta autoon nukahtavaa pientä, vaan hän saa jatkaa uniaan turvakaukalon uumenissa vaunujen liikkuessa.

059

Turvakaukalomme on Maxi-Cosin Pebble ja siihenkin olemme olleet tyytyväisiä (alkaako kuulostaa jo tylsältä tämä positiivinen palaute?). Turvakaukalo on kivan kokoinen, ei mikään valtavan suuri, mutta kuitenkin siinä on hyvin kasvunvaraa ennen turvaistuimeen siirtymistä. Valitsimme kaukalon mustana. Väri on tyylikäs, mutta nyt viime aikoina olen huomannut pari haalistunutta kohtaa verhoilussa. En ole vielä ehtinyt perehtymään, onko ne todella auringon haalistamia kohtia vai sitten jotain sitkeämpää pölyä, joka lähtee pesussa pois…

059

Sitten niistä imetystarvikkeista… Niihin liittyen kaikkein hyödyllisin hankinta itselleni oli imetystyyny, niin loistava keksintö. Päädyin tilaamaan Doomoon Softy-tyynyn, joka on kooltaan kivan hillitty, mutta ei mikään aivan pikkuruinen kuitenkaan. Tätä voin lämpimästi suositella!

107

Imetystuolia pohdin pitkään, mietin missä tuolissa voisin kotona hyvässä asennossa imettää. Yläselkä, hartiat ja niska saattavat tuossa työssä mennä helposti jumiin, joten oikea asento on tärkeä! Sen minkä itse voi asiaa auttaa, se kyllä kannattaa. Viimeisimpänä mietin Ikean POÄNG-keinutuolia, mutta en enää niin loppuvaiheessa uskaltanut Ikean reissulle lähteä… Näin sen nyt Kuopion reissulla Ikeassa enkä tykännytkään siitä tarpeeksi, jotta olisin sen ostanut. Imetyspaikoikseni ovat muodostuneet olohuoneen sohva sekä sänky. Muutaman kerran olen harmitellut, ettei meillä tuota keinutuolia ole, mutta ilmankin olen kyllä pärjännyt. Pelkästään imetyksen vuoksi en sen puutetta ole harmitellut, vaan uskoisin, että vauva tykkäisi siinä sylissä ihan vain keinutellakin. Eamesin RAR siis kummittelee mielessä jälleen kerran…

Raskausaikana olin ihan varma, että sängyssä en makuultani imetä, sillä pelkäsin nukahtavani. Olimme myös varmoja, että vauva nukkuisi kaikki yönsä omassa kauniissa sängyssään… Vaan kuinkas sitten kävikään, kuulemani mukaan aika klassinen ja yleinen juttu ;). Öisin en ole imettänyt kuin kylkimakuulla sängyssä (tosin alkuun se ei leikkaushaavojen vuoksi onnistunut ja silloin imetin sohvalla). Vauvan yösyönnit ovat ainakin tähän saakka olleet pikaisia 15-20 minuutin tuokioita, niiden jälkeen hän ei ala rupattelemaan, kuten usein päiväsaikaan. Äiti on tästä piirteestä kovin onnellinen ja kiitollinen :). Näin ollen en ehdi itsekään nukahtaa tuon aikana, vaan saan imetyksen hoidettua hereillä ja usein siinä kännykkää samalla selaillen. Mm. Instagramin kuvavirta kuuluu jokaöisiin selaustuokioihini! Alkuun nuo sänkysyötöt olivat myös kovin käteviä siinäkin mielessä, että vauva nukkui kolmeviikkoisesta lähtien kaikki yönsä välissämme, lähes tähän päivään saakka. Tuo lähti siitä, kun hän kolmeviikkoisena sairastui ja olimme osastolla viisi päivää. Kotiuduttuamme sydän sanoi, että vauvan paikka on meidän lähellämme ja näin toimimme.
Olemme tässsä kuitenkin parin viimeisen viikon ajan alkaneet nukuttamaan häntä omaan sänkyynsä. Viimeisen iltasyötön jälkeen siirrän hänet sänkyynsä ja yöllä sitten nostan hänet viereeni ruokailemaan. Sitten hän palaa taas omaan sänkyynsä unia jatkamaan. Yleensä sitten, kun mies on lähtenyt jo töihin, en enää siirrä vauvaa pois sängystämme, vaan hän saa jatkaa aamu-unia vieressäni. Kovin lähekkäin emme kuitenkaan voi enää nukkua, sillä tuo kolmekuukautinen hymypoika on melkoisen energinen nukkuessaankin: kädet ja jalat viuhuvat, pää pyörii ja vauva möyrii koko ajan lähemmäs ja lähemmäs minua. Hän valtaa sängystä itselleen selvästi suurimman osan eikä koskaan herää samasta asennosta, johon on nukahtanut. Koin siis hänen vieressä nukkuessani aika monta herätystä :). Mutta onhan se aivan ihanaa, kun näkee ne kauniit pienet nukkuvat kasvot aivan siinä vieressä <3. Joskus niitä alkaakin vain tuijottelemaan eikä meinaa sitten enää saada unta… Miehen yöunet eivät nukkumisjärjestelyistämme häiriinny; hän on tämän kolmen kuukauden ajan saanut nukkua seitsemän tunnin yöunia lähes joka yö, kuten ennen vauvan syntymääkin. Kun vauva nukkui välissämme, mies ei herännyt edes yösyöttöihin, sillä heräsin itse aina vauvan nälkämöyrimiseen jo ennen kuin hän ehti alkaa itkemään. Tuo jäi pois nyt kun hän siirtyi omaan sänkyynsä nukkumaan: nykyään koko talo herää siihen nälkäitkuun :).

005-860x573

Raskausaikana hankin Aventin käsikäyttöisen rintapumpun, joka osoittautui itselleni hieman turhaksi. Synnärillä totuin varmaan liian hyvään: sähkökäyttöiseen pumppuun (maitoa kun alkoi nousta enemmän kuin vauva jaksoi syödä…), joten tuo käsikäyttöinen tuntui kotona aika karulta todellisuudelta. Niinpä melko pian marssin ostamaan Aventin sähkökäyttöisen rintapumpun ja sille on kyllä tullut käyttöä. Oli kätevä viimeksikin, kun ristiäisviikolla kävin kampaajalla ja vauva oli äitini hoidossa. Pumppasin maitoa pulloon kampaajareissuni ajaksi ja sillä oli pärjätty parituntinen oikein mainiosti. Joskus vauva saattaa myöskin syödä hieman vähemmän (tai vain toisesta rinnasta), jolloin pumppu tulee tarpeeseen. Olenkin miettinyt tuon käsikäyttöisen myymistä, sille taisi tulla käyttökertoja ainoastaan kaksi.

Maidonkerääjistä oli täällä blogin kommenttiboxissa joskus puhetta… Niitä en hankkinut ja hyvä niin, ei olisi tullut tarvetta. Rintakumit kävin jokunen viikko sitten ostamassa, kun oli meneillään vahva auts, auts ja auts -vaihe. Vahva suositus myös Lansinoh-voiteelle, itse olen käyttänyt synnäriltä saakka lähes päivittäin. Se on täysin luonnonmukainen eikä sitä tarvitse mitenkään pestä/pyyhkiä pois ennen imetystä. Auttaa arkuuteen ja mahdollisiin haavaumiin. Hyviksi ystäviksi on muodostuneet myöskin liivinsuojat. Käytän sekä kertakäyttöisiä että pestäviä, omaan käyttööni soveltuvat hyvin molemmat.

Sanoisinkin, että isommat (enemmän harkintaa vaativat) hankinnat on hyvä tehdä jo raskausaikana ja sitten hankkia näitä pienempiä juttuja aina tarpeen mukaan. Ja tietenkin nämä on kovin tapauskohtaisia juttuja: toiselle välttämätön saattaa olla toiselle täysin turha.

019-crop-860x618

Babysitterin ostimme jo vuodenvaihteessa, se näkyykin hyvin Vauvan sitteri -postauksessani. Tämä BabyBjörnin Balance-sitteri on kyllä meillä ollut oiva lisäkäsipari ja vauva viihtyy siinä pieniä tuokioita silloin tällöin. Nykyään juuri sen aikaa (15-20 minuuttia), että ehdin laittautua kun johonkin lähdemme tai kun itse syön. Sitterin mukana hankkimamme värikkäät puulelut ovat olleet hitti! Hän alkoi seurailla niitä intensiivisesti kuusiviikkoisena ja on nyt jo useamman viikon ajan pyöritellyt niitä vauhdikkaasti. Naureskelemmekin usein, että näyttää aivan siltä kuin hän ajaisi jotain autoa sitterissä istuessaan ja puulelujen tangosta kiinni pitäessään :). Toinen lisäkäsipari löytyykin sitten osana blogiyhteistyötä saamastani Stokken Steps-syöttötuolista, jonka esittelin postauksessani Pöydän päässä.

Leikkimatto on toinen paikka, jossa viihdytään hetki yksinäänkin. Tosin nyt viimeiset viikot leikkimattoilu on ollut lähinnä kääntymistä selältä masulle ja voi voi miten meinaa hermostuttaa, kun ei siitä masuasennosta pääse eteenpäin!

Huh hengästyttää, tällainen maratonpostaus jälleen kerran! Hiukan joskus saattaa innostua, kun oikein pääsee jutun alkuun…

 

Comments

 1. 17.8.2014 / 16:41

  Hyvät välineet helpottaa arkea. Hyvä, että on tullut tehtyä oikeita valintoja :)
  Huvitti tuo tieto sinun yöllisistä instagram selailuista, nimittäin niitä tehdään täälläkin :D

  • 18.8.2014 / 11:06

   Niin ne todella tekevät!
   Instagram on just sopivan leppoisa tuohon yöselailuun, kun ei tarvitse lukea vaan voi vaan katsella kuvia :D.

 2. Emma
  17.8.2014 / 19:00

  Kiitos Satu tästä! Palaan tähän varmasti, kun nämä hankinnat ovat ajankohtaisia. Itsekin tykkään tällaiset hankinnat miettiä jo hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää. Ihana on ollut huomata, että vauvan tarvikkeet ovat nykyään niin kauniita, että sisustajan silmää miellyttää :)

  • 18.8.2014 / 11:08

   Eipä kestä! Kannattaa sitten lukaista läpi myös nuo vaunu- ja imetysasiapostaukseni kommentteineen, paljon asiaa niissäkin. En niitä kaikkia alkanut nimittäin tähän postaukseen kertaamaan :).
   Tarvikkeita on tosiaan todella kauniitakin vaihtoehtoja! Ei tarvitse valita sitä ruminta tai värikkäintä. Lelut ovat sitten asia erikseen, kun tulevat leikkeihin, mutta tarvikkeissa se värikkyys tuskin on kovin olennaista ;).

 3. Elika
  17.8.2014 / 20:53

  Kiva postaus! :) Mekin hankimme vaunut, turvakaukalon, sitterin,imetystyynyn ja rintapumpun jo ennen tytön syntymää ja kaikille on todellakin ollut käyttöä. Sattuvat olemaan samoja merkkejä kuin teilläkin vaunuja lukuunottamatta. :D Itselläni on tapana lueskella kännykällä blogeja tyttöä syöttäessäni. Imetystyyny ja makuulla syöttäminen mahdollistavat sen. :)

  • 18.8.2014 / 11:21

   Kiva kuulla Elika! Itsekin uskalsin rintapumpun ostaa jo odotusaikana, uskoin niin vahvasti siihen, että maitoa tulee.
   Voi olen niin monta kertaa kiittänyt tuota kännykkääni, kun se netissä surffailu on niin vaivatonta! Imetystuokioihin menee valtavasti aikaa, joten on se kivaa, että siinä samalla voi tehdä jotain koska vauvallakin usein silmät kiinni syödessään :). Blogeja luen itsekin usein tuolloin, mutta yöllä kun ei silmät ristissä jaksa lukea niin silloin Instagram on ollut kätevä!

   • Elika
    18.8.2014 / 19:00

    Sepä se, aika monta tuntia päivässä menee imetykseen ja käytän sen ajan itsekin mielelläni ”hyödyksi”. :D Vauva kun ei tarvitse syödessään sen kummemmin huomiota keskittyessään lempipuuhaansa useimmiten juurikin silmät kiinni. Yöllä syöttäessäni käytän ajan yleensä ”nukkumiseen”, mutta päivisin on kännykkä kädessä. Imetystyyny on mahdollistanut viime aikoina myös virkkaamisen ja tietokoneella ristiäiskuvien muokkaamisen samalla, kun tyttö on ruokaillut. :) Ilman pumppua olisin ollut pulassa, kun tyttö nukkuu välillä koko yön ja silloin on pakko aamuyöstä vähän tyhjennellä. Instagram on itselleni vielä korkkaamatonta aluetta, ehkä jonain päivänä löydän sinnekin.

    • 19.8.2014 / 13:08

     Mä olen joskus myös öisin torkahtanut ja meinannut herätessäni saada sydänkohtauksen! Suotta, vauva on ihan tyytyväisenä nukkunut ja yleensä nojaillut rintaan :D.
     Instagram on kyllä kiva, vähän kuin sellainen mini- ja pikablogi :).

 4. Mamise
  17.8.2014 / 23:10

  Ostimme esikoisen vauva-aikana Eamesin RAR-tuolin ja täytyy sanoa että se oli kyllä loistava valinta! Mielestäni siinä on todella mukava istua ja vauvan saa hyvään asentoon imetystä ajatellen. Nyt kuopuksen kohdalla olen jälleen onnitellut itseäni erinomaisesta valinnasta :D olin unohtanut miten hyvä tuoli se olikaan imetysaikana, toki myös muulloin :) Myös (imettävät) ystäväni ovat kehuneet sitä. Joten täältä ainakin suositus sille vaihtoehdolle! :)

  • 18.8.2014 / 11:24

   Voi voi, kuulostaa liian hyvältä :). Raaskisikohan sitä sijoittaa… Se on kyllä niin valtavan ihana ja kaunis ja hyvä istua! En nimittäin missään nimessä halua vain pikaisesti hankkia jotain pelkkää imetystä varten, joka sitten myöhemmin jäisi tarpeettomaksi. Tuossa RAR:ssa ei olisi tuota vaaraa :P. Pieni mies tykkäisi siinä varmasti taaperona itsekin istua!

 5. Vauva-ajasta jo aikaa
  18.8.2014 / 00:27

  Hyvä postaus, mutta tässämuutama ajatus jo joidenkin vuosien takaisesta vauva-arjesta:

  Vaunut, sänky, hoitotason mietintä. Nämä ovat mielestäni tärkeitä ennen vauvan syntymää.
  – Vaunuissa kannattaa huomioida mm. maasto missä liikkuu, kokoontaitettavuus mikäli tarkoitus käyttää myös autoillessa, julkisessa liikenteessä vaunujen mahtuvuus bussiin tai nostaminen sinne tms. Sinänsä väri tai korin kovuus/pehmeys harvoin on se käytettävyyden mittari, vaikka itsekin syyllistyin näiden miettimiseen ;)
  – Sänky: hmm, makuasia haluaako pinniksen päädyt pinnoilla vai umpinaisina. Oikeastaan ulkonäköseikkoja lukuunottamatta miettisin tarvetta poistettavalle laidalle ja millaisia korkeussäätöjä pohjan osalta on tarjolla.
  – Hoitotaso: edestätäytettävä pesukone tarjoaa jo oivan tason, mutta mikäli hankkii erillisen hoitotason, kannattaa se sijoittelua miettiä (nimimerkki kokemusta on: makuuhuoneeseen se mahtui ja sijoitettiin. Oli kaunis ja tilaa vauvan vaatteille. Mutta siihen mitään hoitotasoa olisi tarvittu, ihan mikä tahansa lipasto olisi ajanut asian, kun se vaippa vaihdettiin kuitenkin aina muualla)

  Mielestäni sitterit, kantovälineet (joista ei tässä postauksessa ollutkaan…), syöttötuolit sun muut ehtii kyllä hyvin vauva-aikanakin hankkia. Toki etukäteen on voinut selvitellä vaihtoehdot. Ja nuo imetykseen liittyvät asiat ovat sitten niin tapauskohtaisia, etten turhaan ainakaan tiukassa rahatilanteessa edullisempiakaan vaihtoehtoja (kuten mainittu käsikäyttöinen rintapumppu) ostaisi etukäteen varalle. Voi olla ettei imetys onnistu ollenkaan tai ettei tarvetta sille imetystyynylle tai pumpulle aianakaan ole tai tai tai… Ei se elämä vauvan kanssa vankilassa oloa ole. Kyllä sen yhden asian saa kauppakeskuksesta tai vaikka netin kautta hankittua silloinkin ;)

  Ja huomiona vielä: on vaikea sanoa oliko ne vaunut (tai joku muu juttu) just se paras vaihtoehto, kun ei niistä muista (vaikkapa alunperin harkinnassa olleista) ole kokemusta. Pääasia, että ne tuntuu omiin tarpeisiin hyviltä ja ei ole taas esim. ratasvaiheessa heti tarvetta vaihtaa johonkin muuhun.

  Ihanaa vauva-aikaa ja tosi kivan näköinen sitteri teillä!!!

  • 18.8.2014 / 11:31

   Kiitos, että näit vaivaa ja kirjasit nämä asiat tähänkin! Nimittäin linkitin tähän postaukseeni nuo aiemmat postaukset (mm. vaunu- ja imetysasioita koskevat), sieltä löytyy nuo tarkemmat pähkäilyt, myös kommenttiboxin puolelta :). Linkitin ne siksi, ettei tarvitse kaikkea taas tähän kerrata.
   ”Sinänsä väri tai korin kovuus/pehmeys harvoin on se käytettävyyden mittari, vaikka itsekin syyllistyin näiden miettimiseen ;)” – En tehnyt vaunuvalintaa tuon perusteella, tuo oli vain käytännön myötä esiin tullut seikka.
   Meillä on hoitotaso kodinhoitohuoneessa tai oikeastaan se on Brion hoitoalusta. Tosi hyvä, siellä vauva hoidetaan, pestään ja puetaan!
   Niin ja ei tässä mitään parhaita vaihtoehtoja metsästetäkään, vaan itselleen/omalle perheelleen sopivimpia vaihtoehtoja ja niiden valinnassa olemme onnistuneet ensikertalaisiksi oikein hyvin.
   Kiitos!

 6. Hanna
  18.8.2014 / 13:07

  Kiva kuulla ettei turhia hankintoja tullut teidä tehtyä. Meillä hommattiin kaikki valmiiksi ennen kaksosten syntymää ja sähkökäyttöisen pumpun mies haki juosten Prismasta kun minä ja lapset odotimme autossa, että jatkemaan matkaa kotiin :) Mulla tuo pumpun käyttö jäi todella vähälle ku kumpikaan lapsista ei osannut kunnolla imeä joten siirryttiin pulloruokintaan ja ite olin kyllä niin väsynyt sen alkuajan kahden keskosen kanssa (piti usein herätä syöttämään), että en yhtään jaksanut panostaa siihen hommaan.

  Ootko muuten huomannut, että Emmerdale alkaa tänään, mulla tää tarkottaa sitä et täytyy päästää crossari pois kesälomalta :) Poljen nimittäin aian crossarilla kun katon Emmerdalen :)

  • 19.8.2014 / 12:53

   Voin vain kuvitella sen väsymyksen, kun vauvoja on kaksi! Meilläkin perhepiirissä keskosina syntyneet kaksoset ja kyllä se vauva-aika on heidän kanssaan ollut niin erilaista…
   Voi kuule Hanna, mielessäni eilen sua halasin kun mua tuosta Emmerdalesta muistutit! Ois muuten mennyt ohi, mutta kiitos sun, nappasin nauhoituksen päälle :). Mulla on viime keväältäkin vielä 6 jaksoa rästissä, heh!

   • Hanna
    19.8.2014 / 20:30

    Muistin että tykkäät siitä joten oli pakko laittaa viestiä jos sattuu ettet ollut sitä huomannut :)

 7. 18.8.2014 / 14:04

  Onpa kiva lukea tälläinen postaus! Itselle kovin ajankohtainen, koska odottelen esikoista saapuvaksi joulukuussa ja vauvantarvikeviidakko on kyllä melkoinen, jos ei tiedä tarkkaan mitä etsiä. Mä en ole aikaisemmin törmännyt arvosteluun noista teidän käyttämistä vaunuista, mutta vaikuttavat melko hyviltä (ja ovat myös hienot!). Pitänee siis pitää mielessä kun muutaman kuukauden kuluttua vaunukaupoilla olen :)

  • 19.8.2014 / 12:55

   Viidakko on kyllä erittäin tiheä! Nuo Mutsyn Urban Riderit taisi poistua valikoimista, mutta 4rider-versiota on varmaankin vielä myynnissä. Niissä erona näihin meidän vaunuihin vain pienet ja kääntyvät etupyörät.
   Onnellista odotusaikaa sinne! :)

 8. 18.8.2014 / 18:00

  Mä olen jo vuosia katsellut vaunuja ja tunnistan monet vaunut jo kaukaa. Hassua.:) Aluksi (siis vuosia sitten) miestäni ”ahdisti” minun vaunupuheet, kunnes tajusi, että mä vaan tykkään katsella ja vertailla niitä. Vähän niinkuin joku toinen bongailee ohi ajavia fillareita.
  Veljelläni on myös Mutsyt ja tykkään niistä kovin, nuo teidänkin ovat tosi nätit.
  Yhdet vaunut ovat kuitenkin kestoinhokkini ja ne ovat Stokket. En vaan näe niissä mitään nättiä ja hintakin on ihana hirveä.
  Onneksi joka tarpeeseen ja makuun löytyy omansa.
  t. Alma, vaunubongari

  • 19.8.2014 / 13:06

   Heippa vaunubongari! Onpa sulla kiva ”harrastus” :). Itselläni tuli vasta raskausaikana bongattua kaikkia vaunuja. Voi nauratti tuo kommentti Stokken vaunuista :D. Itse nimittäin tykkään niistä, heh! Valikoimaa on kyllä tosiaan vaikka millä mitalla!

   • 19.8.2014 / 18:27

    Haha, joo, harrastuksensa kullakin.:)
    Mä en tiedä mikä mulla on niiden Stokken vaunujen kanssa, mut musta ne näyttää ihan sellaiselta tarjoilupöydältä…

 9. 19.8.2014 / 11:53

  Kiva että teillä on valinnat osuneet kohdalleen :) Me hankittiin myös kaikki mahdollinen valmiiksi ennen esikoisen syntymää, ja aikalailla kaikki hankitut tavarat, isommat ja pienemmät, ovat olleet paljon käytössä. Varmaan ainoa turha ostos mun kohdalla oli rintakumit, mutta onneksi ne ei kalliit olleet. Sen sijaan maidonkerääjät on alusta asti olleet kovassa käytössä, koska toinen rinta heruu sen verran paljon imettäessä että kiva käyttää kerääjiä. Toki ilmankin pärjäisi esim liivinsuojilla, mutta tämä toimii meillä :)

  • 19.8.2014 / 13:10

   Mukava kuulla Milla! Mulla tosiaan turha hankinta oli se käsikäyttöinen rintapumppu, mutta sitten taas toisaalta en kuitenkaan koe sitä turhaksi. Ilman sitä en olisi ehkä hoksannut, että sähkökäyttöinen on mulle parempi ja saahan tuon myytyä! :)

 10. 19.8.2014 / 20:02

  Kiitos hyvästä postauksesta :) Meille odotellaan marraskuussa nyyttiä ja kovasti pyörivät nämä jutut mielessä. Melkein kaikki muu alkaakin jo olla ainakin päätettynä ellei vielä hankittuna, mutta tuota rintapumppu/imetystyynyasiaa mietin kovasti että hankinko etukäteen. Omat hartiani ovat niin superherkät, että uskoisin ainakin tyynyn tulevan tarpeeseen -luulisin sen olevan kätevä vaikka imetys ei onnistuisikaan ja päädyttäisiin pulloruokintaan. Meillä on onneksi peritty keinutuoli: itse olen siinä vauvana vedellyt sikeitä, joten uskon siitä olevan paljon iloa myös tulokkaan kanssa :)

  • 20.8.2014 / 10:12

   Tyynystä on varmasti hyötyä myös korvikeruokinnassa! Nyt muistankin, miksi ostin rintapumpun etukäteen! Kuulin silloin juttuja, että maito saattaa nousta niin vauhdilla heti ekoina kotipäivinä, että sitä on pumpattava ulos; vauva kun ei kovin paljoa vielä niin pienenä jaksa syödä. Ajatus kipeistä rinnoista ei houkuttanut, joten pumppu oli varmuuden vuoksi olemassa!
   Ihanaa odotusaikaa sinulle! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.