Kun menin illalla nukkumaan…

 

… en arvannut, mikä näky olisi aamulla vastassa. Eilen illalla oli syyskuu, kaunis ruska oli jo alkanut. Kuvasinkin eilen uimahallin pihan upeita vaahteroita Instagramiin uimaan mennessäni. Eilen illalla oli tosiaan syyskuu, tänä aamuna oli talvi (joulu?). Siirtyminen talveen oli tapahtunut, ainakin näin hetkellisesti. Oli melkoinen shokkiherätys tuossa ennen kahdeksaa, kun tallustelin keittiöön: maa valkoisena ja lisää lunta satoi! Oikein sellaisia kielelle pyydystettäviä hiutaleita! Piti kurkistella ulos sekä keittiön, ruokailutilan että olohuoneen ikkunoista – kyllä, näky oli kaikissa sama. Aivan sellainen joulufiiliskin nosti hieman päätään, tunsin nenässäni lämpimän glögin ja pipareiden tuoksun ja mietin siinä huumassa hiljaa mielessäni, että kohtahan voi laittaa Michael Bublét soimaan! Voi että, vauvakin niin tykkää musiikista (ainakin jos äiti laulaa mukana), joten onpas meillä edessä mukavia joulunodotusviikkoja. Saamme fiilistellä tuota vuoden ihaninta juhlaa kotona vaikka joka aamu! Ja ne tunnelmavalot! Vauva kun niin tykkää erilaisista valoista, niin täytyyhän ne tänä vuonna laittaa esille jo hyvissä ajoin! Juu-u, kyllä tästä pikkuherrasta äitinsä kaltainen jouluihminen kuoriutuu :D.

Kylläpäs ostinkin eilen sopivasti vauvalle talvipipon KappAhlista! (Olihan niitä jokunen jo ennestäänkin, mutta niin pitääkin.) Ajattelin kyllä käyttää pipoa heti, kun ulkona on ollut jo sen verran kylmää viime päivinä, mutta nyt sille vasta käyttöä tulikin! Ajattelin jopa, että onkohan pipo liian pieni, täytyy ehkä vaihtaa isompaan kokoon, mutta e-hei; pääsee heti käyttöön sopivan kokoisena. Eilen saimme vielä toisenkin pipon, äitini kutoman. Aivan ihanan suloinen sinivalkoinen tupsupipo, taitaa sekin päästä käyttöön ihan lähiaikoina!

 

Kuvakansiot1

Lähdemme tässä aamupäivän aikana käymään mummuni luona. Ei ihan viitsi enää ballerinoilla… Kääk missä mun talvikengät on?! Hauskaa keskiviikkopäivää! Missä muualla talvi?

Kolme kuukautta jouluun on…

 

Comments

 1. HannaKoo
  24.9.2014 / 10:08

  Voi apua! Meille ei ole vielä tullut lunta lainkaan tai sitten se oli jo ehtinyt sulaa ennen kuin heräsimme :) Ja enää on tasan kolme kuukautta jouluaattoon, ihanaa (jep, jouluhullu ilmoittautuu)! :D

  • 24.9.2014 / 10:15

   Jouluhullut on kivoja! :D
   Täällä on lunta vieläkin, talojen katot ja maa valkoinen. Ainoastaan asfalttiteiltä sulanut pois.

 2. 24.9.2014 / 10:26

  Me taas tyttöjen kanssa katsottiin illalla sääennustetta ja ihan mielissään odotettiin lumisadetta. No täällä ei sitten ollutkaan valkoista maata! Mikä pettymys ;) Lunta kyllä sataa mutta ei jää maahan asti. Vaikka vielä 3 kuukautta siihen jouluun onkin, odotan kyllä taas sitä että pääsee todistamaan pienokaisen ensimmäistä jouluihmettelyä ♥

  • 25.9.2014 / 14:17

   Eiköhän sitä tässä pian saada, kuukauden päästä olisi hyvä ajankohta, on muuten niin synkkää!
   Voi että, tulee kyllä niin ainutlaatuinen joulu tästä, ihan liikuttavaa ajatellakin <3.

 3. 24.9.2014 / 12:20

  Katselen tässä toimiston ikkunasta aivan järkyttävää lumipyryä! Aamulla ei vielä ollut täällä lunta maassa, mutta nyt tulee ja kunnolla.

  Meidän tyttelistä on tullut bilehile, diskojammaaja, mossaaja ja laulaja. :)

 4. 24.9.2014 / 14:43

  Oijoi, lunta! <3 Meillä Kymenlaaksossa aurinko paistaa, mutta alle 10 astetta enää lämmintä. Toivottavasti saataisiin lunta tännekin jo ennen aikaisesti.

 5. 24.9.2014 / 15:08

  Yäääh, mä en odota talvea yhtään :D varsinkaan näitä alkuajan loskapiiip kelejä, ankeaa ja harmaata. Mä oon vielä ihan kesäfiiliksissä, en oo kerinny vielä edes syksyyn orientoitua :D täällä Oulussa satelee räntää mut ei ihan maahan asti ehdi kun jo sulaa. Käytiin lenkillä koko perhe kun mieskin vapaalla koulusta.

  • 25.9.2014 / 16:10

   No mut nuo kurjat kelithän kuuluvatkin syksyyn! Talvi on ihanaa aikaa, niin valoisaa kauniin lumen ansiosta :). Tämän synkkyyden ohi hyppäisin ilomielin, lokakuun lopussa saisi sataa pysyvä lumi.

 6. @nne
  24.9.2014 / 21:30

  Täällä naapurikaupungissa ei ole rakeita ja räntää kummosempaa näkyny. Tällä hetkellä sataa vettä :P Tai jotain märkää.
  Aamulla sai kyllä ihan tosissaan skrapata auton ikkunoita jäästä! Pitänee ruveta auto laittamaan yöksi talliin…

  Mukavaa loppuviikkoa teille koko poppoolle :)

 7. 24.9.2014 / 21:58

  Meille on tulossa hieman erilainen joulu..laskettu aika juuri muutama päivä ennen joulua. :D En kyllä sairaalassa haluaisi joulua viettää, toivottavasti on näin. Ihana blogi sinulla, olen seurannut jo pitkään. :)

  • 25.9.2014 / 16:12

   Voi, onpa tosiaan jännittävä joulunodotus teillä edessä! Ihanaa! Mun ystävän lapsi on syntynyt aatonaattona ja kehui, kuinka hiljaista synnärillä oli. Silloin siis varmasti extrahyvää ja -nopeaa palvelua saatavilla :).
   Kiitos sulle, kiva kuulla että tykkäät!

 8. Tylleröisen äiti
  26.9.2014 / 10:20

  Joulua odotellaan jo täälläkin, vaikka se tietää toisaalta tytön kasvamista vauvasta taaperoksi… viime joulu meni meillä jotenkin horroksessa, kun neiti oli reilun kuukauden ikäinen ja olin itse tosi väsynyt. Tänä jouluna otetaankin sitten kaikki takaisin ja vietetään mahdollisimman pitkä joulun aika :) Taitaa meidänkin neidistä kasvaa joulunautiskelija, pakkohan se on ;) Pitää kysyä tuosta piposta, jonka äitisi on kutonut, että mistähän malli on? Aivan ihana! voisin itse kokeilla tehdä. Terkut samasta kaupungista, lunta siis oli meilläkin :)

  • 27.9.2014 / 19:03

   Kuulostaapas ihanilta teidän joulusuunnitelmat!
   Kysyin tuosta piposta, äiti on oppinut tekniikan omalta äidiltään. Unohdin jo mikä sen tekniikan nimi oli… Jokin k:lla alkava sana, päättyi sanaan silmä :D. Oon niin hyvä näissä käsityöjutuissa!

 9. riikka
  26.10.2014 / 19:25

  Seuraillut sun blogia aika pitkään täällä taustalla kommentoimatta ja tykännyt kovasti. Nyt kuitenkin aattelin että pakko kysästä tuosta yllä näkyvästä nojatuolista. Täällä perheriidan alku, kun miehen pitäis saada nojatuoli (mielellään iso ja nahkanen, voisko olla mitään rumempaa?) Ja mä meinasin että meille sitä ei koskaan tule.. mutta joku pitäis kuulemma välttämättä saada.. mää ihan hermoraunio jo kun en löydä nättiä nojatuolia.

  • 27.10.2014 / 10:26

   Kiva kuulla riikka! Voi, ne isot nahkarumilukset :D. Täälläkin on joskus aikoinaan asiasta keskusteltu…
   Tuo nojatuoli on Ikeasta, mutta valitettavasti sitä ei enää taida valikoimissa olla. Toivottavasti löydät jonkun kivan vaihtoehdon! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.