Sisustuksessa OUT

 

Satuitteko elokuun loppupuolella törmäämään artikkeliin, jossa Hanna Sumari luetteli asioita, jotka ovat sisustuksessa jo auttamattomasti OUT?

Tekstit ja tähdet sisustuksessa ovat auttamattomasti out! Ne ovat vuoden sisustusmoka ja nolous.
Jos harkitset ostavasi sisustustekstejä, elä hetkessä ja siirrä ne rahat hyväntekeväisyyteen ja heitä jo omistamasi tekstikyltit takkaan.

Yllämainitut lauseet lainasin kyseisestä artikkelista, jonka voit lukea kokonaisuudessaan täältä. Itseäni tuo artikkeli huvitti, vaikka olinkin osasta samaa mieltä hänen kanssaan. Nimenomaan mieltä, sillä mielipideasioitahan nämä ovat. Vielä enemmän huvitti lukiessani artikkelin kommentteja – osa ihmisistä otti tuon artikkelin melko vakavasti… Suhtaudutaanko kodin sisustamiseen tosiaan noin kiihkeästi?

006

Tuo artikkeli muistui mieleen, kun katselin parin viikon takaisia ostoksiani (kuva yllä). En ole sisustanut kotiani tähtikuvioin (pari kissoilla käytössä olevaa harmaavalkoista tähtitorkkupeittoa kyllä löytyy), mutta sisustustekstejä on tullut jonkin verran viime vuosina käytettyä. Enää niitä ei kotoamme löydy, mutta en voinut vastustaa tuota tarran tekstiä, joten satsasin siihen 4,90 €. Ajattelin, että ei ole paha, jos vaikka viikossa tai parissa kyllästyy. Mihin se päätyi, sen näette kunhan saan kuvat otettua.

Nyt kotoamme löytyy sitten yksi tähtikuvioinen tyynykin, vauvan huoneesta. Oli niin kivan hempeän sävyinen, että se tarttui mukaan Askon alesta:

126

Servettejä en olisi oikeastaan tarvinnut, sen verran kiva varasto niitä on, mutta tykästyin näihin niin kovasti. Ja käyttötavaraa kun ovat, niin… Valkohopeiset tähtiservetit pääsevät käyttöön joulun aikaan!

cats

Mitä mieltä olet tuosta artikkelista – ärsyttääkö vai huvittaako? Mikä sinun mielestäsi on tällä hetkellä täysin out sisustuksessa? Kuka sen määrittelee, mikä on IN ja mikä OUT?

 

Comments

 1. J
  5.10.2014 / 13:09

  Mikään muu sisustuksessa ei ole IN, kuin se mistä asuntoaan sisustava itse pitää!
  Olkoot se sitten vaikka pahkahuonekaluja ja pitsiliinoja, itse en niistä pidä, joten kotoani niitä ei löydy eikä tule koskaan löytymäänkään (ja siksi ne tähän otinkin esimerkiksi), mutta joku toinen taas pitää ja haluaa niillä kotiaan sisustaa, niin antaa mennä vaan, eikä kuunnella muiden höpötyksiä!

  En sisusta taloani muotivirtausten ja trendien mukaan, sisustan sen mukaan mistä itse pidän ja mikä tuo iloa ja kyllä kotoani löytyy kolme sisustustarraa; vessan seinästä ”wash your hands, mom said so”, keittiön seinästä ”kitchen open 24h, self service” ja makuuhuoneen seinästä ”Happy Wife, Happy Life”. Tällä hetkellä pidän niistä, paikoillaan ne ovat olleet kohta pari vuotta, en voi silti tietää mikä on tilanne kahden vuoden kuluttua tai puolen vuoden kuluttua tai edes viikon päästä, kyllästynkö vai en vai haluanko peräti vaihtaa tekstejä…

  OUT on ihan missä tahansa sisustuksessa likaisuus ja roskat.

  • 5.10.2014 / 17:06

   Olen pitkälti samoilla linjoilla kanssasi. Oman kodin ja oman kodin sisustuksen tulee olla sellainen, mistä sen asukkaat pitävät! Sama sitten, onko ne pidetyt jutut jollain mittapuulla out vai ei :).

 2. Nimetön
  5.10.2014 / 13:14

  No en oikein ymmärrä tuota sisustuksen trendejä. Siis minusta tuo artikkeli ja tuo sanonta oli aika typerä siinä määrin että kuka määrittää mikä on in ja out? eikai kukaan sisusta kotiinsa trendien mukaan, olisi aika hullua että koti ei muovaudu koskaan kodiksi kun trendit vaihtuvat. :) Jokseenkin hauskaa, kuka sanoo esimerkiksi että värjääppäs nyt hiuksesi pinkeiksi koska se on nyt IN, toi ruskea on jo aika OUT. Samoiten voisit kyllä leikata kaljuksi ja lahjoittaa hiuksesi hyväntekeväisyyteen, koska kalju on varmasti ensi vuonna in. Naurettavaa mielestäni. :D

  • 5.10.2014 / 17:07

   Niin, sitä itsekin tuossa pohdin, että kuka sen määrittää (kuten tekstiin kirjoitinkin). Parastahan tässä(kin) on mennä sen oman maun mukaan! Hauska tuo hiusesimerkki – tuolla tavoinhan sen voi tosiaan ulottaa vaikka ja mihin!

 3. Aikaisempi lukija
  5.10.2014 / 13:15

  Hei, kysyin joskus voisitko tehdä kissapostauksen jossa selviäisi kisujen nimet? <3 olen odottanut ja pähkäillyt mitkä teidän kattimaakarien nimet on <3

  • 5.10.2014 / 17:08

   Voi pahoitteluni! Ei ole kuule ainoa asia, joka tässä viime kuukausina on unohtunut… Yritän toteuttaa tämän lähitulevaisuudessa, kunhan löydän tai ehdin ottaa kivat kuvat! :)

   • Aikaisempi lukija
    5.10.2014 / 17:54

    kiitos <3 Ymmärrän kyllä jos postaustoiveet unohtuvat kun saat niitä varmaan useita! Kiitoskiitos odotan innolla kisumirrien postausta. :)

 4. Nanna
  5.10.2014 / 13:24

  Jokainen tietty sisustaa kodin itselleen…mutta tässä yhdyn sumariin.tähdet,tekstit,kyltit,enkelinsiivet ym.on niin nähty!itse olen niihin lopen kyllästynyt.kodit toistensa kopioita,plääh.persoonallisuutta kehiin!

  • 5.10.2014 / 17:10

   Niin, nuo on aika tavanomaisia juttuja maalaisromanttisen tyylin kodeissa. Ehkä niiden tilalle voisi jo tulla uusia maalaisromanttisia sisustustuotteita..? :)

 5. 5.10.2014 / 13:39

  Kiitos artikkeli vinkistä. Itseänikin huvitti eniten juuri kommentit. Ihmiset unohtavat kokonaan mikä TRENDI-käsite oikeasti on. Trendi on ilmiö jonka joku (ihminen, yhteikunta, julkkis, tapahtuma etc.) luo ja jonka kanssaihmiset napaavat tai eivät nappaa itselleen. Trendejä tule ja trendejä menee. Jotkin trendit taas jäävät. Tässäkin artikkelissa käsiteltiin sisustustrendeistä. Tottakai jokainen sisustaa kuin myös pukee ylleen loppujen lopuksi sen mikä tuntuu itselleen parhaimmalta.
  Itse olen samaa mieltä Sumarisen kanssa, mutta loppupelissä jokainen tekee omat päätöksensä siitä mitä itse hankkii kotiinsa, on se sitten trendiä tai ei.

  • 5.10.2014 / 17:12

   Nimenomaan: avainsana on trendi! Tuntuu olevan aika kuuma peruna nämä muiden mielipiteet/arvostelut kodin sisustamista kohtaan… Ehkä muiden mielipiteistä ei tarvitsisi niin kovasti välittää, kunhan itse tykkää omasta kodistaan? Sehän se tärkeintä on! :)

 6. Iukku
  5.10.2014 / 13:41

  Nannan kommentiin sen verran, että tuolla perusteella myös kaikki modernit kodit ovat toistensa kopioita ja niin nähtyjä ;)

  Tottakai on sisustustrendejä ja ainakin itse laitan kotiamme meidän perheelle, enkä kenellekkään muulle. Mun mielestä tähdet ja tekstit kuuluvat maamalisromanttiseen sisustukseen.

  • 5.10.2014 / 17:14

   Juuri näin pitää tehdäkin! Olen samaa mieltä myös viimeisestä lauseestasi. Niin ja komppaan myöskin tuota, että aika usein myös modernin tyylin kodeissa ne samat tuotteet näkyvät :).

 7. 5.10.2014 / 13:59

  Hehee, just tilasin HobbyHallista tähtikuvioisen käytävämaton meidän eteiseen xD Voi däämn, varmaan joutuu palauttaan kun se onkin niin out, hihi… Tekstejä meillä ei oo ollut eikä olis mun mielestä edes tullut mutta mies löysi Kärkkäiseltä mielestään kivan ja halusi sen olkkarin seinään… noh,se on nyt seinässä, ihan kiva se olis jos ei seinässä olis ollut joku ihme mutka niin se teksti ei oo oikein suorassa siitä johtuen vaikka mies vatupassin avulla sitä laitteli. Ei sitä hirveesti tule mulla tuijoteltua kun se jää selän taakse kun telkkaia kattoo =D niin antaapa olla kunnes alkaa ärsyttään. Mut hieman on mun mielestä ne tekstit ylipäätään ”kulunut” idea sisustuksessa kun niitä joka tuutissa näkee, tähti taas on mielestäni aika ajaton kuvio.

  • 5.10.2014 / 17:17

   Joo, palautukseen ja heti! :)
   Jännä tuo, että miehesi löysi jotain – täällä kun ei miestä juuri sisustusjutut kiinnosta saati että hän huomaisi niitä kaupoilla :D. Minkälaisen tekstin hän valitsi?
   Tähdistä itselläni pistää ehkä silmään se, jos niitä on käytetty liikaa. Silloin kyllä tulee sellainen överi-olo.

   • 6.10.2014 / 13:03

    Meillä mies on kyllä hyvin osallistuva, mitään ei oikeastan voi ostaa ilman hänen suostumustaan (paitsi lakanoita ja pyyhkeitä)ja onhan se hyvä että koti on hänenkin makuunsa =) Seinätarran teksti menee näin : Dream big. Live your life to the fullest. Always stay strong. Never loose hope. Believe in the impossible. Always wish for the best. Laugh and smile as much as possible. Love with all your heart. Life is a beautiful thing so always follow your heart and make it the best. Olihan siinä tosiaan tekeminen että sen sai suoraan kun noin monta riviä =D

    • 6.10.2014 / 16:35

     Kyllä meidänkin koti on myös mieheni makuun, vaikka hän ei sisustamisesta kiinnostunut olekaan. Sanoi jo raksa-aikana, että luottaa mun makuun. Silti sitä aina tulee isommissa hankinnoissa kysyttyä hänenkin mielipidettään, ettei tule ostettua jotain, josta toinen ei pitäisikään :).
     Kiva sanoma teidän seinällä nyt!

 8. Mia
  5.10.2014 / 14:00

  Out on ainoastaan arvostelu ja out- listat. Koti on jokaiselle henkilökohtainen, ja oma maku ratkaisee. Teen sisustussuunnittelua, ja omia mieltymyksiä on toki paljon, mutta out-ajattelu osoittaa kyllä vain rajoittuneisuutta.

 9. HannaKoo
  5.10.2014 / 14:45

  Voi apua, mistä nuo ihanat tähtiservetit ovat? Vastaavia etsiskelen juuri ristiäisiin :)

  • 6.10.2014 / 09:53

   Tuolla tuli vinkkiä, että Kodin Terrassa olisi niitä myös. Vastaan sulle tähän, niin saat tämän sähköpostiisi, jos et täällä kommenttiboxin puolella enää käy kurkkaamassa :).

 10. Lisa
  5.10.2014 / 15:51

  Todella huvittavaa, itse sisustan kotia oman makuni mukaan, vai voisiko sitä sisustaa jotenkin muuten?

  • 5.10.2014 / 17:20

   Sehän se onkin ainoa oikea lähtökohta oman kodin sisustamiselle. Jos sisustaisi jotenkin muuten, sisustaisi kotia jollekin toiselle :).

 11. Elisa
  5.10.2014 / 21:01

  Ei kai kyse Sumarin kommentissa ollutkaan, etteikö kotiaan jokainen saa sisustaa kuten haluaa. Omasta mielestäni voi puhua trendeistä ja lisäisin tähtiin ja teksteihin sisustustikkaat ja seinille ripustettavat ikkunat. Ehkä Sumari peräänkuuluutti myös persoonallisuutta. Itse myös näitä blogeja lukiessa kaipaisi lisää persoonallisuutta. Liian paljon samoja sisustuksellisia yhteneväisyyksiä. Toki jokainen sisustaa kuten haluaa.

  • 6.10.2014 / 09:50

   Näinpä. Ymmärrän tuon pointtisi persoonattomuudesta. Usein saman tyylin (blogi)kodit usein muistuttavat toisiaan joidenkin tavaroiden osalta. Kerrohan hieman tarkemmin, millaista persoonallisuutta kaipaisit?

   • Nimetön
    6.10.2014 / 16:05

    Tämä ei ollut mitenkään kohdistettu juuri sinun blogiisi vaan yleisesti. Esim. Casa-blogeja lukeneena on vaan kiinnittänyt huomiota, että kun Oma koti valkoinen -blogissa joku sisustuksellinen asia laitetaan, on sitä pian muillakin. Samoja sisustuksellisia asioita löytyy liian monesta esim. blogista. On pallovaloja,printtikehyksiä,kirjainmukeja, valkoinen, viherkasvit pussukoissa, valkokiilto. Tuoleissa kova suosio ollut Kartellin Ghost-muovituoleissa, HayHee ja Hay Aac 22. Eli olisi kiva nähdä hieman ”laajempia” sisustusratkaisuja.

    • 7.10.2014 / 09:47

     Joo ymmärsinkin näin, halusin kuitenkin mielenkiinnosta kysyä tarkemmin :). Juuri noin se taitaa aika pitkälti mennä. Toivottavasti kuitenkin ihmiset oikeasti pitävät niistä tuotteista, joita kotiinsa hankkivat ja hankkivat niitä sen vuoksi. Toisaalta sekin, jota muut sitten ehkä seuraavat/josta ideoita saavat, on ottanut omat ideansa jostain lehdestä/blogista. Esim. norjalaiset, tanskalaiset ja ruotsalaiset blogit ovat meitä edellä; niissä näkyy monet tuotteet ennen kuin ne päätyvät suomalaiskoteihin/-blogeihin.

     • Nimetön
      8.10.2014 / 08:44

      Ymmärrän että jotain asioita poimitaan, mutta blogit ovat hyvin samanlaisia,joten se on hieman turhauttavaa silloin. Tuota tuoli asiaakin olen joskus miettinyt,että eikö muita tuoleja löydy. Kun samoja sisutudtavaroita löytyy joka blogista jne. tuntuu se siloin persoonattomalta.Tuntuu että monen blogin esikuva on Oma koti valkoinen-blogi, joten lukijan näkökannasta se ei paljon anna.

      • 8.10.2014 / 09:03

       Meiltä löytyy Eamesin DSW. Samoin HAY:n About a Chair ja tulen hankkimaan myös Hee:t, kunhan vain saan päätettyä kummassa koossa… Mutta esim. Kartellin Ghostia meillä ei tulla näkemään, en tykkää yhtään, vaikka ne näkyisivät missä tahansa blogikodissa :D. En siis todellakaan katsele mistään blogista mallia, mitä meille hankkisin. Huvitti tuo esikuva-ajatus :). Tosin en osaa siihen juurikaan kommentoida, koska en kyseistä blogia seuraa.

 12. Naurattaa
  5.10.2014 / 23:13

  Sisustustrendeistä on toki hauska lukea ja olla perilläkin, mutta hulluahan tuo nyt olisi jos antaisimme sisustusgurujen päättää miltä kotiemme tulee näyttää. Nyt on ihan pakko pistää kiertoon tähtityynyt, kun ne nyt vaan on niin ”out” ja mä en halua olla nolo. Höpön pöpön sanon minä : )

 13. Hanna
  6.10.2014 / 10:31

  Minä ainakin tykkään tähdistä, vaikka ei niitä meidän kodista juurikaan löydy, mutta tulevaisuudessa tulee kyllä löytymään. Ja juuri tuollainen tähtityyny olisi mielessä, mutta ei vaan sovi meidän nykyiseen sohvaa ehkä sitten siihen uuteen jota ei kyllä todellakaan ole vielä tiedossa. Mies tuumasi, että saan uuden sohvan vasta kun lapset eivät enää hypi sohvalla, eivätkän sitä muutenkaan sotke. Edellisen kerran kun pesin sohvan joka muuten on aika iso urakka, ei mennyt kuin viikon niin olkkariin vietiin salaa jotain juomaa joka sitten oli jo siellä juuri pestyllä sohvalla joka näyttikin ihan hyvältä pesun jälkeen. Selkätyynyjen päälliset pesin koneessa ennen en ole tohtinut, mutta ei niille onneksi mitenkään käynyt. Seuraavaa sohva kuitenkin tulee olemaan sellainen josta saa päälliset pois ja kestää konepesun.
  Aihe taas vähän karkas kuten mulla aina käy, mutta asiat kun aina johtaa toiseen :)

 14. Aani
  6.10.2014 / 13:52

  En kans ymmärrä miksi pitää niin orjallisesti sisustaa IN ja OUT:n mukaan. Itse olen nytten lukennut näitä sisustus blokeja jonkin aikaa ja huomannut että samat tavarat ja ideat kopioituvat kaikilla ei oikein mitään omaan ole havaittavissa. Enemmän toivoisin innovatiisia tapoja käyttää sisustua tavaroita kuin että on sama tavara uutena ostettuna, ehkä myös emmmän kierrätystä tavaroille, uusia käyttätarkoituksia.
  En tiedä sanoinko tarpeeksi ymmärrettävästi mitä tarkoitan mutta jotensakin näin kuitenkin.
  Kaunista on tietenkin aina kaunis katella.

  • Elisa
   6.10.2014 / 16:08

   Täysin samaa mieltä

  • 7.10.2014 / 09:50

   Mutta eihän niin tarvitsekaan tehdä! Joku haluaa seurata trendejä, mutta joku toinen ei. Molemmat yhtä hyväksyttäviä, eikö totta.
   Ymmärsin mitä tarkoitit. Kyllähän tuollaisia kuvailemiasikin blogeja on, ehkä vähemmistössä, mutta on kuitenkin. Että ei muuta kuin uusia blogeja lukulistalle sitten! :)

 15. Laura
  7.10.2014 / 15:57

  No jopas ja höpö höpö! Mä rakastan tähtiä ja tekstejä, niitä löytyy omasta kodista tyynyn ja maton muodossa ja testejä tuulikaapin ovesta. Samoin tekstitauluja. Sumari jos itse on kyllästynyt, niin ei se tarkoita että ne olisivat moka! Samoin moka voisi olla tuo tunkkainen kuparikylläisyys! En pidä siitä itse, millään muotoa…

  • 8.10.2014 / 08:53

   Niin, hän ehkä enemmänkin tarkoitti, että nuo ovat trendejä ja sellaisina auttamattomasti out. Ainakin itse käsitin sillä tavalla :). Toisaalta taas mietin, että ovatko sittenkään trendejä – ehkä ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa maalaisromanttisen tyylin sisustuksissa.

 16. 7.10.2014 / 22:43

  Sumarin Hannalla on tunnetusti aika kärkkäät mielipiteet (mikä ei tietenkään ole pelkästään huono asia). Muistan hänen joskus mm. haukkuneen laminaattilattiat alimpaan helvettiin, mikä tietenkin loukkasi syvästi tällaista laminaattilattian valinnutta amatöörisisustajaa. ;) Mutta hei, asiasta näkkileipään. Blogissani odottaisi sinua haaste. http://casavolmari.blogspot.fi/2014/10/haaste-punaisen-pyorean-maton-paikka.html

  • 8.10.2014 / 08:57

   Minunkaan mielestäni ei ollenkaan huono asia, mukava että herättää keskustelua! Tuo mua juurikin huvittaa, että kun joku julkisuudesta tuttu moittii jotain ratkaisua (tässä tapauksessa sisustukseen liittyvää), niin ihmiset loukkaantuvat aivan kuin heitä haukuttaisiin :D. Aika henkilökohtaisesti otetaan moiset siis.
   Kiitos haasteesta Jen! Olipa mielenkiintoinen haaste :). Kauniita kuvia postauksessasi, kaunis koti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.