Talven varalle

 

Joissain asioissa katse on jo suunnattava tulevaan: pakkaslukemiin, tuuleen ja tuiskuun. Olenkin tässä hieman miettinyt, mitä vauva tarvitsee talvea silmälläpitäen. Talvihaalareita löytyy kolmekin kappaletta, tumppuja löytyy, pipoja voisi ehkä ostaa pari lisää. Lampaantaljoja löytyy lämmikkeeksi, pieni vauvapulkkakin varastossa jo odottaa (serkkupojilta saatu). Rasvakerrosta keräämme aktiivisesti, mutta mitäs muuta? Ensimmäisenä puutelistalla on lämpöpussi vaunuihin, vedenkestävä sellainen. Sille tulisi käyttöä varmasti jo aika piankin, jos vain pukee ylle kevyempää ulkohaalaria. Olen tykästynyt erityisesti Elodie Detailsin kahteen lämpöpussiversioon, jotka ovat White Edition sekä untuvainen lämpöpussi sävyssä Marble Grey. Aivan ihania! Jos jotain hankkii, niin täytyyhän sen ehdottomasti olla myös silmää miellyttävä vai mitä!

Kuvakansiot1

 

Lämpöpussi on noin 110 cm pitkä, joten eiköhän sillä tämä ensimmäinen talvi toukovauvan kanssa pärjättäisi? Siirryimme eilen vaunuissa ratasosaan tai testasimme sitä nyt ainakin. Täytyy katsoa, otammeko sen jo lopullisesti käyttöön vai vieläkö menemme turvakaukalo+vaunurunko -yhdistelmällä (se makuukoppa on pojan mielestä siis ihan OUT, ollut jo kuukausia…). Ratasosan sai sopivasti hieman puoli-istuvaan asentoon, jotta vauvaa ei tarvitse niissä selkä suorana istuttaa. Hyvin tuli uni uudessa vaunuversiossa iltalenkilläkin. Tällä hetkellä vaunut ovat terassikatoksen alla ja niissä kuorsaa nuorempi kissamme… Aina pakko testata ihan kaikki! :D Ratasosaan on kyllä kuin tehty tuollainen lämpöpussi! Löytyykö teiltä kokemusta lämpöpusseista, ehkä näistä kuvassa olevista?

Olimme tänään toista kertaa vauvauinnissa ja tänään vauva jo sukelsi, kolme kertaa! Voi kyllä äitiä jännitti! Ensimmäisen sukelluksen suorittivat ohjaajat, toisen mies ja kolmannen minä. Siinä kolmannessa sukelluksessa vauva oli veden alla kaikista lyhyimmän ajan, kas kummaa! ;) Hyvin hän suoriutui sukelluksista, ilme oli kyllä hieman häkeltynyt, mutta ei säikähtänyt eikä itkenyt. Jaksoi tämänpäiväisen 25 minuutin uinnin paremmin kuin viikko sitten, mutta pukuhuoneessa oli taas ruokatunnin paikka. Ruoka suussa tuli myös uni, joka jatkui autossa ja vielä kotonakin, vaikka riisuin ulkovaatteet varovasti pois. Nukkui hieman reilun tunnin yhteensä – ennätys! 

Nyt taidan lähteä pilkkomaan kasviksia, meillä herkutellaan tänään tortilloilla. Leppoisaa lauantaipäivää!

(Tuotekuvat lainattu Elodie Details.)

 

Comments

 1. Mama etelästä
  4.10.2014 / 13:50

  Olen lukenu blogiasi mut en ole kommentoinu aikaisemmin. Muistaakseni olet maininnut ennen et vauvasi nukkuu huonosti. Oletko yrittänyt nukuttaa ulkona vaunuissa? Meillä on pian 2kk vauva. Hän taistelee nukahtamista vastaan, nukkuu 5min unia ja on niin sylivauva, täysin erilainen kun meidän muut. Olen nyt alkanut nukuttamaan ulos päikkäreillä. On tuolla juuri heräilemässä 3h päikkäreiltä. Ihan taivaallista! P.S. noi lämpöpussit on niin ihania! Pakko saada talveksi tuo valkoinen!!

  • 4.10.2014 / 14:10

   Joo, päiväunet on melkoisen lyhyitä olleet aina. Enemmänkin torkahteluja :). Käydään vaunuilemassa joka päivä, useimmiten kaksi kertaa päivässä. Lyhyitä lenkkejä, joiden loppuvaiheella nukahtaa ja nukkuu sitten pihalla seisovissa vaunuissa. Aika kellontarkasti 30-35 minuuttia on unilla pituutta ulkona, hieman pitempään kuin sisällä, heh. Noiden puolen tunnin unien jälkeen hymyilee leveästi vaunuissa enkä ole saanut nukahtamaan uudelleen. Voi olla, että jossain vaiheessa pidentää päiväuniaan tai sitten ei. Nyt meillä harjoitellaan leikkimään tai vain olemaan pieniä tuokioita yksin (aiemmin kaivannut lähes koko ajan seuraa/leikittäjää/syliä). Hyvin on lähtenyt käyntiin nämä harjoitukset ja saan jotain (kotitöitä/ruokaa) jopa tehtyäkin niiden aikana! :)

 2. kippuralla
  4.10.2014 / 18:32

  110cm lapsi on varmasti noin 5v, eli eiköhän tuo pussi mene koko ratasiän.. =)

  • 4.10.2014 / 18:41

   :D Ajattelin vain, että kun tila pussin sisällä koko ajan vähenee, niin ainakaan tätä meidän veijaria ei sinne ehkä enää myöhemmin saa :P. Ehkä sitten myöhemmin sellainen jalkapeite olisi sopivampi, jos noin tosiaan käy…

   • Kippuralla
    6.10.2014 / 22:54

    meillä on vedetty makuupussi kiinni usein vasta kun on nukahtanut, mutta tosiaan 3v saakka (kaikki kolme lasta) on kaikki mielellään siellä nukkuneet.
    ja joskus leirilläkin metrin mittanen nukkui tuollaisessa ticketin untuvapussissa ja vauva mun kainalossa.. =)

 3. Sara
  4.10.2014 / 19:06

  Ei meidän samanikäinen nuku myöskään päivällä yleensä ns. pitkiä päikkäreitä, saattaa olla vaan vartinkin torkahduksia. Aika huonolla menestyksellä saan unia jatkumaan vaunuissa ulkona jos jostain tullaan, yleensä herää tosi pian kun pysähdytään.
  Meillä en oo kokenut ongelmaksi tätä sillä yöllä nukutaan tosi pitkää pätkää, max kerran herätään syömään, monesti ei sitäkään.
  Mä törmäsin just Stockalla tohon valkoiseen lämpöpussiin, miten ihana!! Mun silmään se ei näyttänyt kauheen isolta että hiukan huolettais mahtuuko poika siihen koko talven mutta voi olla että kuvittelen vaan. Meil on ihan tylsä musta Emman pussi.
  Mä oon kans kokeillu jo ratasosaa mutta ei se oikein toiminut, Emmaljungissa on ne valjaat niin korkeella et pieni mies ei oikeen istu sinne kätevästi. Jos sais aikaan hommattua sinne kunnon istuinpehmusteen niin ehkä se auttais hiukan.
  Meillä on talveksi semmosia neule- ja fleecehaalareita aika kasa ja sitten äp-toppahaalarit, jotka muuten on aika kivat jopa mielestäni, ja Popin haalari jossa on irrotettava vuori. Se on kokoa 86 mutta saattaa olla et menee jo keväällä, on aika hitsin pientä mitoitusta.
  Netissä on niin ihana selailla kaikenlaisia vauvanjuttuja mutta uutena en oo uskaltanu tilata mitään kun ne mitoitukset jännittää.

  • 5.10.2014 / 12:20

   Kuulostaa tutulta! Meidän poitsu tosin nukkuu nykyään myös seisovissa vaunuissa hyvin. Aiemmin täytyi koko ajan olla liikkeessä, mutta nyt on tottunut tähän systeemiin. Ratasosasta tykkää katsella vaihtuvia maisemia. Eilen nukkui ennätyspäikkärit ulkona: 1h45min. Olin aivan onnessani, mutta se kostautui illalla: ei millään yöunille! Nukahdin itse lopulta ennen vauvaa :D. Tosin en tiedä, johtuuko noista päikkäreistä, sillä tämän viikon yöt on muutenkin olleet aivan kamalia; haluaa nukkua aivan koko ajan rinta suussa ja itkee tosi katkerasti, kun vien sen pois… Reilun tunnin välein heräilee. En tiedä mikä ihme nyt on menossa, ei ole aiemmin ollut tällaista vaihetta, joka kestäisi näin pitkään. Mietin jo, että jos tämä ei ole tiheän imun kausi (onkokaan tämän ikäisellä enää sellaista..?) tai hampaista johtuvaa, niin onkohan merkki lisäravinnosta – soseet kehiin? Päivisin ei kuitenkaan vaikuta mitenkään normaalia nälkäisemmältä ja näyttää rintamaito riittävän vallan hyvin. Mutta nuo yöt, voi huh! Kolmen päivän päästä täyttää viisi kuukautta. Toisaalta ei haluaisi aloittaa kiinteitä turhaankaan, jos ei niitä vielä kaipaakaan, mutta mistä näistä tietää… :/
   Hyvä kun otit puheeksi nuo kevyemmät haalarit, niitä meidän täytyy jossain vaiheessa hankkia, sillä nykyiset ulkohaalarit (neule- ja fleece) eivät enää kovin kauan päälle mahdu. Minäkin tykkään siitä äitiyspakkauksen talvihaalarista tosi paljon, luonnossa niin kiva verrattuna niihin etukäteiskuviin!

 4. Nimetön
  4.10.2014 / 19:29

  Meillä on yksi Elodie Detailsin pussi ja tykkään siitä kovasti. Sen verran tilava se ainakin on, että yksivuotiaskin siinä nukkui.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.