Syysillasta

 

Ihanat te! Niin ihania viestejä jätitte eiliseen, kiitos kovasti. Kuten joku teistäkin kirjoitti, jo se auttaa hieman, kun ongelmasta puhuu ääneen (tai kirjoittaa tänne :D). Viime yö oli vähän parempi, herätyksiä 3-4. Koska en muista tarkkaan, jo se kertoo, että onnistuin käymään syvässä unessa jossain kohtaa. Ihan erilainen olo tänään, jo kahden tunnin yhtäjaksoisen ja sikeän unen jälkeen olo on pirteämpi.

023

Arvatkaas mikä toinen kiva juttu tapahtui tänään? Lähdimme vauvan kanssa päivällä vaunulenkille, tämän pienen Instagramiin tallentamani silitystuokion jälkeen. Puin vauvan kuin pienen Michelin-ukon: vielä reiluhkoon talvihaalariin, jalkaan lämpimät töppöset ja käteen tumput. Kypärälakki ja paksu pipo. En ole varma, oliko talvivarusteilla vaikutusta, mutta nukkui vaunuissa yhteensä 1h 15min (tuosta tunnin seisovissa vaunuissa)! Kävin muutamaan otteeseen kurkistamassa ikkunasta, että ihanko oikeasti… Hyörin täällä aivan ihmeissäni, oli hassua olla keskellä päivää ihan vain yksin, tehdä mitä huvittaa! Vaikka tuo ei toistuisikaan, muistan tämän päivän ja tuon hetken kyllä pitkään :).
Ja miten hyvältä tuntui, kun vauvakin näytti päiväuniensa jälkeen niin onnelliselta ja levänneeltä! Vaikka hän nukkuukin päivisin yleensä vain pieniä tuokioita, on hän niidenkin jälkeen hyväntuulinen. Nyt kuitenkin olemuksessa oli erilaista levollisuutta, joka toi kyllä itsellenikin niin hyvän mielen.

cats

Jännityksellä tässä odottelin, käykö iltavaunuilun kanssa samoin, mutta ei: tavoilleen uskollisena heräsi 35 minuutin unien jälkeen, vaikka päällä oli samat talvivarusteet, heh.

Kurkkukipuni on lähes kokonaan poissa ja perjantai-ilta käsillä. Takkapuut odottavat sytyttämistä, kynttilät jo palavat. Popcornit ja Pommac-pullo kaapissa, illan Vain elämää -jaksossa Elastisen päivä. Voisi olla huonomminkin, paljon paljon huonomminkin! Ihanaa viikonloppua blogimaailman ystävät! Olen todella onnellinen, että juuri te olette löytäneet tienne mun blogiin!

cats

EDIT: Voi apua minkä jättiyllärin bongasin juuri täältä! Blogini on päässyt jo top vitoseen, W-A-U! Jos koet blogini inspiroivana, voit antaa sille äänesi täällä kategoriassa inspiroivin sisustusblogi. Äänestysaikaa on sunnuntaihin saakka!

 

Comments

 1. Minna
  17.10.2014 / 18:28

  Kiva että sait nukuttua hieman paremmin! En tuohon edelliseen postaukseen ehtinyt kommentoimaan kun pikaisesti sen lukaisin, taisi nuo omat pikku murut kaivata juuri silloin ;)
  Noista pidemmistä päiväunista tuli mieleen että meillä kun molemmat lapset nukkuivat vauvana päiväunet vaunuissa ulkona niin mitä kylmempi ilma oli niin sitä paremmin nukkuivat. Esikoinen syntyi lokakuussa ja kovemmilla pakkasilla kun yritin nukuttaa päivällä sisällä niin ei siitä mitään tullut kun nukkui 20 min ja heräsi ja sitten huudettiin väsyneenä. Niinpä laitoin ulos vaunuihin, suuaukon eteen vain sopivan paksuista lämmikettä, lämpömittari mukaan varmistukseksi ettei ole liian kylmä/kuuma ja niin herra posotti tyytyväisenä unta palloon.
  Yönukkumisten kanssa meidän piti siirtää molemmat lapset melko aikaisin omiin huoneisiin nukkumaan koska itse olen todella herkkäuninen ja heräsin jokaiseen äännähdykseen tai sitten jos vauva olikin hiljaa niin heräsin tarkistamaan että hengittääkö se.. Eri huoneissa nukkuminen auttoi niin että koko perhe nukkui paremmin ja vaikka itsestä tuntui kamalalta siirtää vauva kauemmaksi nukkumaan niin annoin itselleni synninpäästön

  • 17.10.2014 / 22:50

   Kiva että ehdit nyt jättää kommenttia! Voi kun kuulostaa tutulta tuo herkkäunisuus! Itselläni se on kuitenkin viime viikkoina hieman hellittänyt… Joskus kyllä on tullut herättyä yöllä senkin vuoksi, että miksi vauva ei herätä :). On tää ihme touhua välillä! Mä en ole vielä valmis siirtämään vauvaa toiseen huoneeseen eikä se mitään omalla kohdallani edes auttaisi: hyppäisin siellä sitten öisin tarkistelemassa ties mitä milloinkin :D.

 2. Tiina
  17.10.2014 / 18:31

  Hei. Pitempään olen blogiasi jo seuraillut, mutta nyt ”uskaltaudun” kommentoimaankin ;) Minulla kohta poika 6kk.tta ja nukkuu yleensä päivällä 3 päiväunet. Aamulla ja illalla noin puolen tunnin tirsat vaunuissa sisällä ja päivällä sitten ulkona useamman tunnin. Aluksi meilläkin oli kaikki unet noita pätkiä, mutta ulkona alkoi paremmin uni maistumaan. Yöllä heräilläänkin sitten vähintään 2 tunnin välein :)

  • 17.10.2014 / 22:52

   Voi miten kivaa, saa uskaltaa useamminkin, jos vain siltä tuntuu! :)
   Onpa jännä nähdä, piteneekö meidän poitsun päikkärit ikinä vai onko ne tällaisia pätkiä sitten… Nämä vauvelit on niin yksilöitä ja erilaisia alusta asti. Onpa samanikäiset pojat meillä! :)

 3. Anniina
  17.10.2014 / 19:45

  Heippa:) ekaa kertaa kommentoin vaikka pitkään oon jo seurannut. Tämä sun blogi on ihan paras! Ja myös ainut jota äänestin koko kilpailussa:) Toivotaan, että haet voiton kotiin♡:)

  • 17.10.2014 / 22:54

   Oi oi, olipa aivan ihanasti sanottu, lämmin kiitos Anniina! Niin valtavasti on blogeja nykyään, että on kyllä huikea saavutus päästä ihan lemppariksi :). Kiitos kunniasta ja äänestäsi!

 4. Suvi
  17.10.2014 / 21:02

  Tsemppiä taas! Teidän yöt kuulostaa niin tutuilta. Parhaiten auttoi vertaistuki ja tieto siitä, että kyseessä on vaan vaihe. Meillä noita kausia oli muutamia, mutta onneksi välillä tuli myös vaiheita, että sai nukkua jopa 2-3h putkeen. Enpä olisi aiemmin osannut arvata, että joskus olisin niin onnellinen parin tunnin yhtäjaksoisesta unesta! Toivottavasti teillä alkaa pian parempi vaihe! Ja olen ihan varma, että alkaa :)

  • 17.10.2014 / 22:57

   Kiitos, taas :).
   Kyllä vauva opettaa erilaisia asioita tästä elämästä, sen on saanut usein todeta. Hassuja ja ennenkokemattomia juttuja lähes päivittäin… Lähdin tänään vaunulenkille sellaisella hiuspehkolla että en voinut kuin nauraa :D. Hoksasin koko asian tietysti vasta kotiin palattuani…

 5. Elina
  17.10.2014 / 21:06

  Kiitos vastauksesta eiliseen kommenttiini, olet kyllä ihana kun jaksat aina vastata <3 Ja ihanaa että teillä nukuttiin paremmin ja pääsit itsekin syvään uneen. Tiedän tunteen kun aamulla on yöstä sekavat muistikuvat, mies kertoo että siinä kun se heräsi sillon niin sä sanoit että…ja itse ei todellakaan muista koko tapahtumasta mitään :D Tietää nukkuneensa hyvin. Meillä nukutaan kanssa paremmin mitä kylmempi ilma (=mitä enemmän vaatetta päällä). Meillä A nukkuu siskonsa äitiyspakkaustalvihaalarissa jossa on sellainen reunus hupussa, en tiedä onko uudessa äp-talvihaalarissa sellaista? Rakastaa kääntää vaunuissa pään sivulle niin että hupun reunus on kasvojen edessä. Ja kyllä nukuttaa. Meillä ne aamupäivän unet on pisimmät, 1-3h riippuen edellisen yön unista, lisäksi kahdet puolen tunnin torkut päivässä, vaikka on samat kamppeet päällä. Toivottavasti siis teilläkin nyt alkais nukuttaa talven tullen aamupäivisin vähän paremmin!

  Elina

  • 17.10.2014 / 23:03

   Voi ole hyvä vain! Te niin ihanasti jaksatte jättää kommentteja, että vähintä mitä voin tehdä, on vastata niihin!
   Olin aamulla miehen töihin lähtiessäkin nukkunut kuulemma aika naisellisen sikeästi ;D.
   En muista tuosta haalarista millainen huppu on… Se on kyllä reilua kokoa, hyvä niin! Ehkä joskus vuodenvaihteen jälkeen käytettävä. Sitä ennen käytämme tuota hieman pienempää, jotta vauveli ei aivan haalarin uumeniin uppoa.

 6. Niina ja 4kisua
  18.10.2014 / 07:56

  Ulkoiluhullu Luka antoi mamin nukkua koko yön ilman yhtään herätystä♥♥♥ Taisi tietää että mamma on todella väsynyt. Tämä pimeys ei sovi mammalle ollenkaan ja joulu hösis alkanut jo töissä :/ Kävin antamassa ääneni blogillesi ♡

 7. Sara
  18.10.2014 / 11:39

  Onneksi sen hankalan, vähän huonomman fiiliksen päivän jälkeen tulee aina uusi ja parempi päivä! On tosi rankkaa kun yöunet kärsii, varsinkin kun on tottunut nukkumaan aika pitkiä unia. Silloin on erityisen vaikea pysyä positiivisena. Ja saman olen huomannut itsekin ettei se uni käskemällä tule, sitten kun tulee se hetki että saisi vähän torkahtaa, ei uni tulekaan millään.
  Tsemppiä teille hankalaan vaiheeseen, eiköhän se pian taas normalisoidu :).
  Meillä kiinteiden aloittaminen on tuonut hiukan enemmän rytmiä päivään mielestäni, toki alku voi olla vaikeaa. Meillä myös nää neuvolakäynnit ja niiden mukana kulkevat rokotukset tekee hallaa yöunille, poika on ollut aika kipeä nyt 5kk neuvolan jälkeen. Kuumetta, vatsakipua ja öistä huutoa… nyt tuntuu jo olevan parempaan päin mutta yöherätyksiä on lisännyt.

  En muista oletko postannut että löysittekö teille sopivan kantorepun? Me hommattiin nyt uusi kun poika ei pitänyt Manducasta yhtään ja oli oikea päätös! Ostettiin siis Stokken kantoreppu jossa saa kannettua kasvot menosuuntaan päin ja poika tuntuu viihtyvä tosi hyvin. Iloisena kommentoi jokaista oksaa ja lintua matkan varrelta… mies valittelee ettei se hänelle sovi mutta omat hartiani on olleet paremmassa kunnossa kun ei tarvitse kädessä tuota 8,5-kiloista jötkkäää kannella… :)

  • 19.10.2014 / 21:04

   Kiitos Sara, kunnon yöunia odotellessa :).
   Voi apua, 5kk-rokotuksia (luvassa vasta tulevana tiistaina) odotan kauhulla! Toivon hartaasti, että menisi yhtä kivuttomasti kuin kolmen kuukauden kohdalla…
   Meillä on Manduca, vauva tykkäsi siitä ensimmäiset kuukaudet, mutta nyt vastahakoisempaa. Viihtyisi varmasti myöskin tuollaisessa, jossa kasvot on menosuuntaan päin! Kyllä tuntuu täälläkin, kun käsissä poitsua kantaa… Täällä painoa vasta 7,8 kg :).

 8. E
  19.10.2014 / 16:44

  Olen ennenkin kirjoittanut kuinka teidän poika on monessa asiassa niin samanlainen kuin meillä. Me muutettiin omakotitaloon pojan ollessa puolivuotias viime talvena. Aloin sitten laittamaan sitä pihalle vaunuihin nukkumaan niin jo alkas meidän torkkuja nukkumaan ensin tunnin ja sitten parintunnin unia ulkona. Mitä enemmän pakkasta sen paremmin nukkui. laitoin vaan peittoo vaunujen eteen ettei hengitä suoraan pakkasilmaan. Kävin ensin lenkillä mutta kun vaunut pysähty, poika heräs. Sitten aloin vaan vähän keinuttaa vaunuja ja laulamaan ja pikkuhiljaa vähentämään liikettä, poika nukku niin tyytyväisenä

  • 19.10.2014 / 21:09

   Kuulostaapas hyvältä, samaa tilaisin tänne, kiitos! :D
   Täällä kyllä uni maistuu, vaikka vaunut ei liikukaan. Tai maistuu sen mitä maistuu, yleensä sen puolisen tuntia, heh. Saapa nähdä, miten tulevalla viikolla on päikkäreiden laita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.