Kaksi kuukautta jouluun on…

 

Olisiko tämä sellainen virstanpylväs, josta pienet joulufiilistelyt voisi aloittaa… Pienet ja varovaiset vain! Tasan kaksi kuukautta jouluaattoon ja sen kunniaksi täällä sataa (tai no ehkä hieman ikävästi pyryttää) lunta. Omaan autooni on vielä talvirenkaat vaihtamatta ja tänään kun oli aikomus lähteä vauvan kanssa kaupungille… Taitaa jäädäkin aikomukseksi!

Selailin tuossa aikaisempien joulujen kuviani ja niistä se pieni joulufiilis syttyi. Aloin jo hieman mietiskelemään, millaiselta koti tulevana jouluna näyttääkään. Tulin sitten tulokseen, että varmasti aika samalta kuin viime jouluna, mitään sen kummempia vaihteluja ei taida olla luvassa. Tylsää? Ehkä, mutta myös perinteikästä; nyt on löytynyt meidän kodin joululook. Monet joulujutut kuten erilaiset valot ja äitini tekemä kranssi pääsevät niille perinteisille, hyväksi todetuille paikoilleen ja ovat siten olennainen osa jouluamme. Kun muistelee omia lapsuuden joulujaan, voi muistaa tiettyjen joulukoristeiden paikat; miltä lapsuudenkodissa näyttikään niiden joulun tuoksujen keskellä ja joulumusiikin soidessa taustalla. Ehkä pojallemmekin muodostuu sitten pikkuhiljaa lapsuuden joulumuistoja tyyliin olohuoneen ikkunoissa oli aina ne isot tähdet, ruokailutilan ovenkahvassa roikkui aina se mummun tekemä kranssiÄiti nautti joulupöydän kattauksen suunnittelusta –  se on käynyt mielessäni jo nyt, todella ennätysajoissa! Se tuli mieleeni näistä viime vuoden kuvista:

130-860x573

Mietiskelin, että mitäs jos tänä jouluna pöydässä olisi jotain muuta väriä kuin valkoista, hopeaa, mustaa tai punaista..? Miten olisi turkoosi väri joulupöydässä? Tai oranssi/terrakotta? Mitä värejä näkyy teidän joulukattauksessanne? Taidan kuitenkin pitäytyä niissä perinteisemmissä sävyissä ja tätä kirjoittaessani sainkin erään sävyidean. Täytyypä makustella asiaa ja miettiä, miten sen saisi toteutettua! Tuollainen suunnittelu on niin kivan rentouttavaa.

131-860x573

Joulukuvissa pidän kyllä kaikista eniten tuosta taustan tuikkeesta! Se kertoo itselleni heti, mikä juhla-aika on käsillä ja sen avulla voi aivan kuin kuulla joulumusiikin soivan. Tosin se soi täällä tälläkin hetkellä…

133-860x573

Tunnelmallista viikonloppua kaikille! Ja mukavaa joulunodotusta meille, jotka haluamme aloittaa sen jo nyt :).

 

Comments

 1. 24.10.2014 / 10:49

  Kyllä nyt voi jo ihan hyvin aloittaa joulufiilistelyt! :) Mulla on Pinterestissä Christmas -kansio täyttynyt inspiraatiokuvista ja joulukattausta on jo mietitty myös. Mä taidan siinä kohtaa pitäytyä valkoisessa ja harmaassa, joskin varman jotain hopean välkettä myös. Mielessä on tosin käynyt yhdistää siihen jotain kuusenvihreää… täytyy makustella asiaa :)

  Mä muistan myös lapsuudestani äitini esille laittamat koristeet. Yksi koriste mistelinoksineen roikkui aina olkkarin ja keittiön oviaukossa, suuri iki-vanha joulupukki oli aina leveällä ikkunalaudalla ja yksi tonttu istui aina samassa paikassa joka joulu. Niistä tuli kieltämättä niin tuttu jouluinen fiilis. Meillä on tänä jouluna koti ihan erinäköinen kuin ennen. Teimme kesällä ison rempan, jossa vaihtui kaikki pinnat ja kaikki kalusteet. Koti on täysin erinäköinen kuin ennen ja joulukoristeetkin tulee näin ollen sijoitettu ihan uusiin paikkoihin.

  Meikäläinen se alkaa aina jaarittelemaan, kun on joulusta kyse! Hah :)

  Tuosta lumisateesta olen vähän kateellinen – hauskaa viikonloppua teille! <3

  • 25.10.2014 / 14:17

   Niin voi! Kuusenvihreäkin sopii ihanasti!
   Tehän saatte sitten laittaa joulua ikään kuin uuteen kotiin :).
   Älä ole kateellinen: nyt ne sulaa vauhdilla ja loskaa on vaikka muille jakaa, ei kiva!

 2. Hanna
  24.10.2014 / 11:28

  Just eilen sanoin lapsille, että huomenna on tasan kaksi kuukautta jouluun

 3. Marru
  24.10.2014 / 12:35

  Meillä on joka toinen vuosi kulta-punainen fiilistely, ja joka toinen joulu valko-hopea fiilistely, niihin on jo niin tottunut ettei muita värejä osaa enää kaivatakaan :)

 4. Lottta
  24.10.2014 / 15:16

  Oi ihana joulufiilistely postaus. Näitä sun jouluisia postauksia on aina kiva lukea, yleensä tähän aikaan vuodesta tulee selattua nuo vanhat joulupostaukset läpi:) Täällä on jo joulun suunnittelu aloitettu ja joulukorttejakin tehty. Glögiäkin oon jo pariin otteeseen juonut. Mun mielestä tämä odotus ja fiilistely on melkein parasta joulussa!

  Joululauluja en vaan vielä ole kuunnellut – ehkä tänään illalla, kun on enää 2 kuukauttaa aattoon! Jonain vuonna ehdin kyllästyä joululauluihin niin nyt oon pitkittänyt kuuntelun aloittamista tänne lokakuun loppuun :)

  • 25.10.2014 / 14:15

   Tosi mukava kuulla, että tykkäsit! Voi, täälläkin pari glögipurkkia kaapissa – pitäisköhän tänään maistella! Pipareita ja aurajuustoakin tuli eilen ostettua :P. Olen täysin samaa mieltä: tämä joulunodotus ja fiilistely on niitä joulun parhaita puolia! Tästä joulua edeltävästä ajasta tulee nauttia täysillä :).

 5. 24.10.2014 / 18:49

  Voi ihanaa! Minäki niin ootan joulua ja joululaulut soi meilläkin. Ihania kuvia!

 6. lennu
  25.10.2014 / 23:27

  Ihanaa taas seurata sinun jouluvalmisteluja.

 7. Hanna
  26.10.2014 / 18:19

  Minä olen niin huono tekemään minkäänlaisia kattauksia, mutta jos tälle vuodelle yrittäisin kunnostautua siinäkin. Itse tykkäät, että jouluun sopii parhaiten punainen, hopea ja kulta vaikka kullasta en niin välitäkään. Ehkä meidän pöydästä löytyy valkoista, punaista ja hopeaa.
  Minä en osaa turkoosia yhdistää jouluun lainkaan, vaan tykkään noista ehkä kuitenkin perinteisemmistä väreistä, vaikka turkoosi on kyllä ehdottomasti yksi mun lempivärini, jota nytkin kotoa löytyy, mutta en osaisi ostaa turkoosia tai pinkkiä joulupalloa kuuseen. Enkä myöskään sinistä osaa yhdistää jouluun, ennen kyllä mutta en enää :)

  Ihanaa aikaa lapsen eka joulu ja seuraava on vielä ihanampi kun ikää on enemmän ja osaa jo vähän iloita siitä kaikesta joulun ihanuudesta :)

  • 27.10.2014 / 10:21

   Valkoinen, punainen ja hopea on tosi kaunis yhdistelmä! Mulla sama tuon turkoosin ja pinkin suhteen, eivät tunnu jouluisilta eikä sellainen trendikäs joulu taida olla mun makuun :).
   Tämä joulu tulee kyllä olemaan ikimuistoinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.