Ruskaa ja valokuvia

 

Kännykkäkamera on kätevä, koska se on aina mukana. Iso järkkäri on useimmiten kotona, ainakin sellaisissa tilanteissa, kun huomaa yllättäen jotain ihanaa kuvattavaa. Nämä seuraavat ruskakuvat olen ottanut juurikin tuollaisina hetkinä kännykkäkameralla. Ihanat väriläiskät olisivat muuten jääneet ikuistamatta.

cats

Oikeastaan ajattelin kysäistä teiltä vinkkejä valokuvien teettämiseen! Teetättekö ylipäätään usein valokuvia ihan oikeiksi kuviksi asti? Tuntuu, että se on hieman taaksejäänyttä aikaa… Nyt kuitenkin haluan teettää vauvasta ottamiani kuvia – niitä olisikin vino pino ja ainakin yhden illan saa varata kuvien valikoimiseen. En ole vuosikausiin teettänyt kuvia, joten kysymys kuuluukin, mitä firmaa/palvelua suosittelette tähän? Jotain yksinkertaista palvelua, mahdollisimman nopeaa ja takkuilematonta, kiitos :).

Täällä vauva nukkuu aamupäiväuniaan, kissat kieppiasennoissa sohvalla (harvinaisen lähellä toisiaan muuten!) ja minä kuuntelen tässä samalla Michael Bublén joululevyä, tänään oli pakko! Kun hänen äänensä täytti aamulla kodin, vauva katsoi mua silmät ihan pyöreinä hämmästyksestä ja suu auki, sitten hymyili – pieni jouluihminen! <3

 

Comments

 1. Leena
  23.10.2014 / 12:36

  Hei,
  Itse en ole viime aikoina paljon teettänyt kuvia, mutta olen teettänyt kirjoja. Saa kivasti vaikkapa vauvelin ensimmäisen vuoden, lomamatkan tai vaikka vuoden keskeiset tapahtumat yksiin kansiin. Lapset tykkää tästä :-)

  Kirjan tekeminen on helppoa.

  Syysterkut, Leena

  • 24.10.2014 / 20:25

   Kirjoja ajattelin itsekin vauvasta teettää, mm. kastejuhlasta. Yhden kirjan olen joskus vuosia sitten teettänyt, en vain yhtään muista millä firmalla… Kirjat on kyllä tosi käteviä! :)

 2. 23.10.2014 / 12:48

  Ifoloria en ainakaan suosittele, todella kökkölaatuisia kuvia ja esim ihana kuvakirja poitsusta minkä teetin niin oli tosi surkea, kuvat oli sumeita ja niissä oli mustia viivoja yms. :/ Harmittaa kun en jaksanut reklamoida vaikka olenkin kaveripiirissä kuuluisa reklamaattori =p

 3. Nelli
  23.10.2014 / 14:00

  Smartphotoa olen viime aikoina käyttänyt jos kuvia olen tilannut. Olen kyllä ollut tyytyväinen!

  • 24.10.2014 / 20:27

   Kiitti vinkistä, tähän tutustuin tänään. Se taitaakin olla entinen ExtraFilm, jota tuli joskus vuosia sitten käytettyä.

 4. Nimetön
  23.10.2014 / 15:37

  Aikoinaan tilasin varmaan kerralla kaikki kuvat tytöstä 0kk-6kk Ifolorilta, saat uskoa että oli aikamoinen kuvakönttä :D Ja harmittavan huonolaatuisia kuvia tuli, joten en minäkään suosittele kyseistä firmaa :/
  Mielelläni kuulen minäkin suosituksia muista paikoista kun olis taas kertynyt teetätettävää!

  Voi ihana pieni joulupoika teillä siellä <3 Täälläkin on soinu joululaulut jo tovin, tälläkin hetkellä kun on menossa päivän oma hetki :)

  • 24.10.2014 / 20:28

   Hyvä että kerroitte tästä, niin taidan välttää. Samanlainen kuvakönttä taitaa tulla meillekin :D.
   Itse taidan päätyä smartphotoon (entinen ExtraFilm).

 5. 23.10.2014 / 17:35

  Mä suosittelisin myös Smartphotoa, Ifoloria taas en. :)
  Joululevyä täälläkin (salaa) vähän jo aloitettu kuuntelemaan, ei tosin Michael Bublén vaan Samuli Edelmannin. Pikkuhiljaa alkaa joulufiilis jo hiipimään, enkä millään malttaisi odottaa joulukuuta kun pääsee koristaamaan kotia joulun tunnelmaan!

 6. SanMa
  23.10.2014 / 21:14

  Auts, mulla on teettämättä esikoisen kolmen vuoden kuvat ja kuopuksen ensimmäisen vuoden kuvat.. Aion siis valkata parhaat ja laittaa kansioon ja vauvakirjaan, muuten en kuvia koskaan teetäkään. Suosituksia kuulen minäkin mielelläni :)

 7. Kaisa
  23.10.2014 / 23:17

  Olen teettänyt ifolorilla paljon valokuvia, yhden kuvakirjan, isoja kuvatulosteita sekä yhden suuren canvas taulun. ”Kymppikuvien” laatu on ollut ihan ok. Paljon parempia kuin esim. Kärkkäisellä teetetyt. Pitää vaan muistaa teettää ilman automaattista kuvankäsittelyä jos on itse säätänyt kuvat valmiiksi. Ifolorin kuvakirja oli hieman pettymys laadultaan. Isot tulosteet on ollut hyviä sekä canvas onnistui tosi hyvin. Etuina on halpa hinta, kun on ainatarjouksia, sekä kotiintoimitus. Joskus olisi kiva saada kuviin reunuksia ja sitä eivissiin ifolorilta saa.

  Minäkin kaipaan muilta vinkkejä hyvistä firmoista, koska tulee niin paljon teetettyä paperikuviksi. Vaikka kuvat ovatkin verkolevyllä niin mikään tekniikka ei niin luotettavaa että jättäisin teettämättä myös paperikuvia. Ja lapset rakastavat katsella omia vauvakuvia ja muitakin albumeista.

  • 24.10.2014 / 20:32

   Smartphotolta taitaa saada noita reunuksia. Totta; juuri eilen tuli taas joku Ifolorin tarjous, mutta taidan itse päätyä smartphotoon. Kerron sitten kokemuksia, kunhan saan tämän valtaisan projektini päätökseen :D.

   • nellyliini
    19.12.2014 / 13:35

    Pakko oli kommentoida tähän vanhaan kommenttiin, mutta oletko jo tilannut kuvia smartphotolta? Itse tilasin juuri ison kasan kuvia tuolta, ja olin todella pettynyt kuvien laatuun! Aiemmin olen tilannut ifolorilta, ja kuvat ovat olleet paljon parempilaatuisia, teräviä ja kirkkaita. Samoin tilasin seinäkalenterin smartphotolta, jossa kuvien laatu oli vielä huonompi kuin valokuvien. Kerrohan kokemuksia, jos olet jo kuvia tilannut!

    • 19.12.2014 / 13:39

     En ole vielä tilannut, olen saanut vasta kuvat usean kuukauden ajalta valikoitua… Smartphotolta tilasin kuitenkin joulukortit omista kuvista ja niihin olin kyllä tyytyväinen. Toki ei ollut mihin verrata, mutta en huomannut mitään moitittavaa laadussa. Saapa nähdä, mistä ne kuvat sitten uskaltaa tilata…

 8. 24.10.2014 / 10:16

  Kauniita syksyisiä kuvia :) Ihanaa kun on aurinko paistanut tällä viikolla joka päivä ja saanut nauttia syksyn väreistä tuolla ulkona auringon paisteessa. Ihanaa. :)

 9. Hensku
  3.2.2015 / 13:53

  Pohdiskelen tässä Ifolorin ja Smartphoton välillä. Tilasitko jo kuvia Smartphotolta, olitko niihin tyytyväinen? Sen verran iso määrä kuvia olisi lähdössä tilaukseen, että toivoisi niiden olevan hyvälaatuisia… Ihana pikkupojan huone tämän päiväisessä postauksessasi! :)

  • 4.2.2015 / 12:47

   Siis voitko kuvitella, että en ole vieläkään muistanut/saanut aikaiseksi teettää kuvia! Lähes kaikki kuvat on kyllä valittuna, mutta pitäisi vielä loppuvuoden kuvat käydä läpi ja sitten laittaa tilausta. Smartphotolta tilasin kuvalliset joulukortit ja ainakin niihin olin tyytyväinen. Nyt itsekin jännitän, kummasta nuo valokuvat tilaisin, kun mielipiteitä tuntuu olevan molempiin suuntiin…
   Kiitos lastenhuonekehuista, ihana kuulla! :)

 10. 11.2.2015 / 16:35

  Mä oon kanssa tilannut kuvakirjat smartphotosta, ja tosiaan aikanani kun vielä tilailin paperikuvia niin kyseinen firm oli extrafilm.. Enpä ole muuta kokeillutkaan, mutta itse olen ollut tyytyväinen smartphoton kirjoihin, laadultaan ja hinnaltaan. Ihana ilma ollut tänään niin innostuin taas maisemien kuvailemisesta :) Kesää odotellessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.