Mykistävää

 

Tiedän, tiedän – teihin iskee hirvittävä kateus, kun näette tämän meidän lumimäärän! Silläkin uhalla esittelen näitä kinoksia, oi voi, ei varmastikaan tarvita sanoja:

080

Mikä valo ja kauneus! Ei tällaisiin maisemiin ja huokauksiin päästä kuin talvella, nyt se on varma. Kuin taulua tai tv-ruutua tuijottelisi, mutta silti jotain sata kertaa parempaa. Pitkän ajan jälkeen ei meinaa uskoa todeksi. Mykistävää.

074

Mykistävää on myöskin olohuoneen lamelliverhoista saamamme tarjous. Olin varautunut kovaan hintaan, mutta en ihan tällaiseen kuitenkaan. Kankaasta riippuen 1500-2000 euroa asennettuna on mun mielestä vain liikaa, harmittaa. Innostuin niistä jo, mutta en kyllä millään henno tuota summaa niihin upottaa. Joissain asioissa on vain jokin raja, mihin ne arvottaa ja kun se roimasti ylittyy niin haaveeksi jää. Täytyy miettiä jotain muuta ratkaisua, mikä se on niin ei mitään hajua. Tähän tarvitaan nyt glögiä ja jingle bellsiä, tällaisia hetkiä varten olen tainnut jemmata sitä minttukrokanttisuklaalevyäkin jo lähes viikon tuolla kaapissa? Lisäksi tähdet, valotähdet noihin ikkunoihin pientä harmistusta peittämään! Voi onpa ihana nähdä vauvan ilme, kun tähdet loistaa! Lumivalkeaa päivää just sulle!

 

Comments

 1. Pilvi
  6.11.2014 / 14:11

  Voi! Meillä on vain vähän kuuraa… Tahdon lunta ja heti!

  Lueskellut olen vaikka kommentointi jääkin nykyisin vähemmälle… Valoisaa alkutalvea :)!

  • 6.11.2014 / 22:31

   Toivotaan sitä teillekin! Kiva että ehdit nyt jättää viestiä. Hassu sattumakin, sillä ihan pari päivää sitten mietin, että mitähän sulle kuuluu kun ei ole hetkeen mitään kuulunut :). Ei tokikaan mitään kommentointipakkoa, kunhan vain kävi mielessä!

 2. 6.11.2014 / 14:15

  No, kieltämättä pieni kateus nostaa päätään. Helsingissä on ja pysyy mustat kadut, vaikka kyllä se yritti parin tunnin ajan sataa rännän ja lumen sekoitusta. Pöh! :(

  Pakko vielä noista verhoista mainita, kun kirjoittelin niistä silloin omia kokemuksia… Aika uskomattomalta hinnalta kuulostaa tuo! Meillä maksoi olohuoneen yhteen ikkunaan, joka on pari metriä leveä ja melkein katosta lattiaan korkea, 150 euroa kiskoineen, painoineen, kuulanauhoineen päivineen. Itse se tosin asennettiin. Teillä on toki isommat ikkunat joka suhteessa, mutta silti hinta kuulostaa tähtitieteelliseltä! Kävittekö ihan paikan päällä jossain jälleenmyyjällä valitsemassa kansiosta kankaat tms. ja sitten laskivat hinnan ilmoittamillanne mitoilla?

  Asennus on superhelppoa, jos vaan vähäänkään pora pysyy kädessä kiskon asennusta varten ja lopusta selvisin itse naisenakin :) Tulisko hinta yhtään siedettävämmäksi ilman asennusta?

  Ihanaa lumivalkoista päivää teille! :)

  • 6.11.2014 / 22:37

   Voi voi, se pimeys ja synkkyys on juurikin niin kurjaa!
   Mulla kyllä varmaan silmät pikkasen suureni kun tuon hinnan kuulin :D. Yrityksestä tultiin ihan meille kotiin ottamaan mittoja, oli myös kangasmallipalat mukana, joista valitsin ja kyselin hintoja. Meillä on kahdella seinällä ikkunoita lähes kolme metriä korkeasti, leveyttä 2,6 metriä kaikkineen/seinä. En käsitä mistä se hinta muodostuu… Kankaissa kaiken maailman erikoiskäsittelyt, mutta silti ihan järjetön hinta! Se kangas, minkä haluaisin, maksaisi asennettuna ja tingittynä 1400 euroa :D. Vain pari sataa tippuu, jos itse asentaa, joten ei juurikaan lohduta. Olipa aika pommi kyllä tuo!

 3. Leena
  6.11.2014 / 14:16

  Ihania, talvisia kuvia! Kiitos piristyksestä, se tuli tarpeeseen juuri tänään.
  Meillä päin ei ole vielä lunta.

 4. 6.11.2014 / 14:47

  Todellakin iski kateus :) sekä noista ikkunoista että varsinkin lumesta! No, ehkä sitä lunta saataisiin tännekin :) talvessa ja lumessa on kyllä jotain taianomaista. Ihania kuvia postauksessasi, niistä tuo taianomaisuus juuri välittyy.

  • 6.11.2014 / 22:39

   Toivotaan! Itse en yhtään odota ensi viikkoa, kun on taas plussakeliä lupailtu…
   Taianomaista juurikin! Vihreät kesämaisemat ei kyllä yllä samaan. Kiitti henna!

 5. SatuKoo
  6.11.2014 / 14:52

  Tuo maisema teidän ikkunasta on kyllä upea talviasussaan. Toivottavasti saan joskus tulevaisuudessa ihailla jotain samankaltaista oman kotini ikkunasta.
  Ja huh, johan olisi lamelliverhoilla hintaa. Kyllä nyt on suklaalevyn paikka :)

 6. Madde
  6.11.2014 / 15:24

  Täällä oikein kihisen kateudesta.

  Kesällä, keväällä ja talvella rakastan katsella ulos kun täällä on niin kaunista.
  Toisin on syksyllä. Pellot on kynnetty talomme ympäriltä ja kaikkialla on vaan mustaa.

  Ihan masentaa.

  Vähän mieltä piristi joululaulut ja glögihetki lasten kanssa.

  Toivottavasti tänne eteläänkin saadaan pian lunta.

  • 6.11.2014 / 22:42

   :D Toivotaan oikein kovasti valkeaa joulua! Ja pysyvää lunta maahan mahdollisimman pian. Ihana hetki teillä ollut lasten kanssa! Odotan kovasti tuollaista tuon oman äätä-äätä-ääti -tyyppini kanssa <3.

 7. Eeva
  6.11.2014 / 15:25

  Voi miten paljon kauniimpaa on, kun on lunta!!! Meillä Porissa voidaan vaan unelmoida tuollaisesta näkymästä. Meri on vielä niin lämmin, että tänne ei pysyvää lunta tule vielä piiiiiitkääään aikaan ellei ilma sitten pysy kylmänä pidemmän ajan putkeen. Viime talvena oli musta joulu. Toivottavasti tänä vuonna saisimme valkean joulun. Poika odottaa jo innolla lumiukon tekoa. Täytyy vaan muistaa tehdä niin iso ukko, että koira ei tällä kertaa saa syötyä porkkananenää :-)

  • 6.11.2014 / 23:04

   Ei taida tämäkään lumi maahan jäädä; jo ensi viikolla luvassa plussakelejä. Täytyy nauttia nyt niin kauan kuin tätä kestää! Mustat joulut on kyllä niin kurjia, niistä puuttuu jotain tosi olennaista.
   Koira :).

 8. 6.11.2014 / 15:55

  Ihana luminen näkymä ikkunastanne! Täällä tuli hetken aikaa räntää ja nyt sekin on muuttunut vedeksi. Eli valoisuudesta ei mitään tietoa.
  Rupesin kuvittelemaan tuota vauvan ilmettä; ajattele miten paljon uutta tuollaisella pienellä ihmisellä on koko ajan!

  • 6.11.2014 / 23:05

   Voi voi, on niin synkkää ilman lunta!
   Eilen aamulla ihastelimme valkoista maata ensimmäistä kertaa vauvan kanssa. Näytti kyllä aivan siltä kuin hänkin olisi huomannut ulkona jotain erilaista :).

 9. Viivi
  6.11.2014 / 16:15

  Kannattaa kysyä vielä muualtakin tarjouksia! Esim. Lakeuden kaihdin Kauhavalla.

  Meilllä raksaprojekti Sodankylässä lähes valmis ja kyllä on saanut tehdä paljon tarjouspyyntöjä ympäri Suomea! Saunan lasit tulivat Seinäjoelta rahtina, kun lähempänä olevissa liikkeissä hinta oli miltei tuplasti kalliimpi ilman toimituskuluja.

  Älä luovuta vielä! :)

  Teillä on enemmän lunta kun täällä.. :)

  -viivi

  • 6.11.2014 / 23:06

   Kiitti vinkistä! En vain tiennyt, mistä muualta kysyisin…
   Voi muistan tuon raksaprojektin tarjouspyyntöviidakon, huh!

 10. Lennu
  6.11.2014 / 19:10

  On kyllä sielläkin upea talvimaisema. Täälläkin saatu muutama päivä nauttia lumesta ja aurinkoisista pakkaspäivistä. Työssä päiväkodilla ollaan lasten kanssa kaivettu pulkat ym. esiin ja nautittu talven riemuista :). Toivottavasti tämä ihana valoisuus jatkuisi pitkään.

 11. 6.11.2014 / 19:31

  Kysele ihmeessä vielä muualtakin tarjouksia! Kuulostaa kyllä melko kovalta hinnalta tuo…

  Ja kyllä tuli heti valoisampaa, kun on lunta! :) Kun vain ei olisi näin kylmä… ;)

 12. Onpa kauniin valkoista! Meillä ei vielä Kuopiossa ole kuin ohut kerros maan pinnalla. Aloitin juuri kirjoittamaan omaa sisustus/design-blogia, joten vinkkejä ja neuvoja aloittelijalle otan mielelläni vastaan :). Ensimmäisessä varsinaisessa postauksessani esittelen pikkusiskoni suunnittelemia upeita asusteita, joten käyhän tsekkaamassa ja kerro mitä tykkäät! http://villakoiriajakissankarvaa.blogspot.fi/

 13. 6.11.2014 / 20:07

  Vaikka itse en olekaan mikään talven ylin ystävä, niin silti minunkin on myönnettävä, että on kyllä mykistävän kaunis näky tuosta teidän ikkunasta <3. Kivaa torstai-iltaa!

 14. HannaKoo
  7.11.2014 / 09:16

  Työkaveri oli ostanut Jyskistä lamelliverhot kotiin isoihin makuuhuoneen ikkunoihin ja oli oli ainakin vielä kesällä 1,5 vuoden asumisen jälkeen niihin tosi tyytyväinen. Ja kuten arvata saattaa, ne eivät maksa kovin paljoa ja saattaisivat toimia väliaikaisena ratkaisuna, jos ei nyt viitsi paria tonnia lamelliverhoihin tuhlata :)

 15. Katja
  7.11.2014 / 15:02

  Voihan <3 tuota teidän maisemaa! Meillä tuli täällä etelässä eilen lunta (räntää) ja voi pojat olin onnessani :D Varsinkin kun toivun kotona varpaani operaatiosta, eikä siis tarvinnut lähteä ulos ;) Illalla tulikin sitten taas vettä ja nyt maisema on yhtä harmaa kuin muinakin päivinä. Valkeaa joulua toivoessa ja sopivaa päivää jouluvalojen ripustukseen miettiessä lähden itse tiskaamaan ja toivotan teille sinne mukavia hankinäkymiä :)

   • Katja
    8.11.2014 / 23:39

    Kiitoksia sinnekin :) Toipuminen on sujunut hyvin, toivokaamme sitä myös jatkoon :) …Tosin haavan kutinavaihe voisi jäädä väliin, tänään tuntui jo hitusen verran! :O :D Ihanaa huomista isänpäivää ja sunnuntaita teille!

 16. 7.11.2014 / 18:22

  Oijoivoi miten ihanan näköistä! Lähetähän meillekin vähän lunta tänne Kymenlaaksoon :)

 17. 9.11.2014 / 14:54

  Ihanan talvinen näkymä teillä! Kannattaa kysyä tarjousta Revon kaihdinpalvelusta. Toimittavat varmaan Kokkolaankin asennettuna myös. Me otettiin heiltä olohuoneen 10m leveään ikkunaan lamellit ja maksoi asennettuna noin 1000euroa. Olivat useamman satasen halvempia kuin muut Oulun alueen kauppiaat. Mutta kangasvalinnalla on varmaan aika iso merkitys hintaan ja leveämpi lameli oli halvempaa suhteessa kuin kapeampi. Meille löytyi sopiva valkoinen konepestävä, puoli pimentävä muistaakseni halvimmasta hintaryhmästä. Jotain kuvia löytyy mun instasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.