Kynttelikkö syttyi

 

Olettekohan huomanneet, että olen hieman normaalista aikataulustani jäljessä näissä joulupuuhasteluissani? Yleensä tähän aikaan (miehen pieneksi ällistykseksi) täällä on ollut jo täysi joululook! Mistä tämä sitten johtuu? Vauvasta! Ei tässä ehdi samalla tahdilla enää mitään hössöttämään, mutta en toki valita. Ihanaa ja erilaista aikaahan tämä! Ensi vuonna mulla on oma pieni joulutonttu jouluapulaisena, joten ehkä sitten ehdimme jouluilemaan hieman aikaisemmin kuin nyt. Tosin eipä tämä ole nytkään yhtään liian myöhäistä, moni saattaa tässäkin vaiheessa pyöritellä silmiään näille ajatuksilleni. Joululauluja olemme vauvan kanssa kuunnelleet jo hyvän aikaa ja vauvan mielestä ehdoton hitti on jingle bells – äitin laulamana! Voi valtava mitä naurun kiherrystä se saa aikaan, naurattaa niin, että nyrkit täytyy työntää suun eteen! Myöskin aamumme ovat jo kuukauden verran alkaneet kynttilöiden sytyttämisillä (toki vaippa vaihdetaan ensin). Aamupuurolle on kiva mennä, kun pöydässä lepattaa kynttilänliekki.

234

Vauva meni yöunille superaikaisin! Kello on yhdeksän ja hän on nukkunut jo vartin. Istuskelen sohvalla tunnelmavalaistuksessa ja ihastelen tuota Joy-kynttelikköäni. On se kyllä (nimensä mukaisesti) ilo silmälle! Tänä vuonna sen (tai minkään muunkaan vastaavan) sijoitusta ei vielä niin tarkkaan tarvitse miettiä, se on toistaiseksi turvassa vaikka tuon rahin päällä.

cats

Onko muuten totta, että tuon kynttelikön valmistus on lopetettu? Jossain tuollaiseen juttuun törmäsin, en enää muista missä ja laitoin heti muutaman paketin varalamppuja tilaukseen! RoyalDesign näytti niitä vielä myyvän, jos joku muukin haluaa tilata. Kynttelikkö on ollut meillä nyt kolme vuotta eikä yksikään lamppu ole palanut. Tilasin niitä nyt varalle neljä pakettia, yhdessä paketissa on viisi lamppua – ehkä tuolla varastolla muutaman joulun selviää? Olisihan se nyt aivan katastrofi, jos kynttelikön varalamput loppuisivat; mitä sillä sitten enää tekisi! Herääkin kysymys, että täytyisiköhän niitä hamstrata vielä lisää… Ehkä ei kuitenkaan. Mikä on sinun lempikynttelikkösi?

237

Tunnelmallista tiistai-iltaa!

 

Comments

 1. 11.11.2014 / 21:22

  Kaunis kynttelikkö! Meillä ei tällä hetkellä ole mitään kynttelikköä vaan lempparivalot ovat olleet jo 10 vuoden ajan Ikean tähtivaloverhot! Viikon päästä aionkin ripustaa ne ikkunaan ; )

  • 11.11.2014 / 21:39

   Kuulostaapa ihanalta tuollainen valoverho; varmasti näyttävä! Kyllä tännekin viikon sisällä jotain muutakin joulusta kertovaa ilmestyy :)).

   • Auli
    6.11.2022 / 15:25

    Hei Satu, tiedätkö mistä niitä lamppuja saisi Joy- kynttelikköön? 11/2022 Olisiko sinulla ylimääräisiä?

    • 6.11.2022 / 15:30

     Hei Auli!
     Valitettavasti noita varalamppuja ei taida enää saada mistään. Kynttelikön valmistuskin lopetettiin muutama vuosi sitten.
     Silloin itse tilasin muutaman varalampun ja ne tulee meille itselle käyttöön eli ylimääräisiä ei ole minullakaan.
     Tämä on kyllä tosi harmillinen juttu :/.

 2. Sara
  11.11.2014 / 21:32

  Tuo on kyllä kaunis kynttelikkö! Ja kyllä, ollaan huomattu, että vauva taitaa hidastaa vähän jouluvalmisteluja, mutta eipä sen ihanampaa syytä ”hitauteen” olekaan.

  Minun lempikynttelikköni on tämä Valkoisesta harmasta bongattu:
  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2012/11/30/moderni-joulukynttelikko/

  Se sopii kuin nenä päähän meidän taloomme (moderni kivitalo).

 3. taikku
  12.11.2014 / 06:56

  meillä pienivalkoinen kyntelikkö tuossa ruokatilan ikkunassa pienkaarenmuotoinen jossa on kuintenkin 9 kynttilää ja joulukuusen mallineen pienet ledkynttilät siinä tuikkii, se onvalkoinen metallineen olen se stokmanilta osatunut ,muutamavuosi sitten ja se kaunis ,pieni lapsi tuo arkeen ja juhlaa lisää touhua ,,teillä siellä on kaikki niin kaunista ja ihanaa ,odotan innolla kun kerkiät laittaa joulu ,sinun blokiin hurahtanut mummo,

  • 13.11.2014 / 14:57

   Kuulostaa kivalta! Lapsi tuo kyllä niin paljon lisää touhua elämään :).
   Kiitos kovasti kauniista sanoistasi! Ihanaa, että olet löytänyt blogini ja viihdyt täällä :).

 4. Katja
  13.11.2014 / 08:53

  Omaan tahtiin tietenkin laitat joulukotianne ja kerrot siitä meille! Itse ainakin olen vain tyytyväinen, että saan katsella kauniita ja rauhallisia kuviasi ja samalla rauhoittua itsekin! Iso kiitos siis (taas vaihteeksi) blogistasi :)

  Tuo sinun Joy-kynttelikkösi tuo minullekin iloa, todella kaunis! Meille ilmestyy yleensä itsenäisyyspäivänä keittiöön tähtiverho, makuuhuoneeseen viime vuoden ostos: iso kirkas tähtivalo ja olohuoneeseen perinteisempi kynttelikkö. Itsenäisyyspäivästä olen vakiinnuttanut itselleni jouluvalojen ripustuspäivän, niiden valossa tunnelmoiden on hyvä katsoa Linnan juhlia illalla :)

  • 13.11.2014 / 15:00

   Ihana Katja! Kiitos vain itsellesi :). Nimenomaan juuri tuo, että rauhassa laitella joulua kotiin ihan omaan tahtiin – kiire ei saa olla, sillä nämä viikot on just parhaita ja näistä pitää nauttia täysillä!
   Onpa ihana itsenäisyyspäivätraditio! Meillä taisi eräänä vuonna itsenäisyyspäivänä ilmestyä jo joulukuusi olohuoneeseen :D.

 5. Nimetön
  13.11.2014 / 11:33

  Heippa! Ensinnä haluan sanoa, että tämä sinun blogisi on todella ihana ja inspiroiva, tällä hetkellä ehdoton lempparini.:) Kirjoitat tosi elävästi ja tekstiäsi on helppo lukea. Pidän siitä henkilökohtaisesta otteesta, jolla asioita blogissasi käsittelet. Jopa tuote-esittely postauksissa on aina jokin syvällisempi tarina / ajatus. Myös kuvat ovat laadukkaita ja kauniita.

  Toiseksi kysyisin, mistä olet hankkinut ne ihanat paperitähdet, jotka teillä on ikkunoissa? Olisikohan vastaavia vielä jostakin saatavilla?

  Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle! :)

  • suvi
   13.11.2014 / 12:16

   Royal Desingissa Joy-kynttelikkö maksaa 215e. Katselin muistakin paikoista, niin Scandinavian desing centerissä maksaa lähes puolet vähemmän! Tilaukseen lähti sieltä ikioma Joy.. :)

   • 13.11.2014 / 15:01

    Joo eilen vinkkasinkin eräälle lukijalle blogini Facebook-sivulla tuosta SDC:n 110 euroa maksavasta Joy:sta :).
    Ihana juttu, että sait omasi!

  • 13.11.2014 / 15:05

   Voi kiitos mielettömän ihanasta ja lämpimästä palautteestasi! Yritän tehdä jutut siitä näkökulmasta, jollaista itsekin mielelläni lukisin, oli aihe mikä hyvänsä. Tosi mukava kuulla, että olen siinä mielestäsi onnistunut.
   Olen ostanut olohuoneen tähdet eräästä torniolaisesta liikkeestä (tähtien halkaisija 110 cm) ja kolmannen, tällä hetkellä vauvan huoneessa olevan tähden (halkaisija 100 cm) Clas Ohlsonilta. Siellä niitä on tänäkin vuonna eri kokoisina, toivottavasti löydät mieluisat :).
   Kiitos kovasti! Ihanaa ja tunnelmallista joulunodotusta sinullekin!

 6. SMR
  13.11.2014 / 16:58

  Eikö tuohon kynttelikköön sovi ihan tavalliset kaupasta saatavat varalamput? Taitavat olla yleensä E10 kannalla.

  • 13.11.2014 / 19:06

   En ole ihan varma, en ole tullut edes etsineeksi. Onkohan noita lähes joka kaupassa? Mulla on muistikuva, kun eräs lukijani kerran laittoi sellaisen samantyylisen polttimon kynttelikköönsä ja koko kynttelikkö hajosi. Vaati kunnon operaatiot saada se taas toimimaan, joten en ole uskaltanut edes kokeilla.

  • 13.11.2014 / 19:22

   Selitin varmaan hiukan epäselvästi :D. Siis en ole löytänyt juuri samoilla voltti-/wattimäärillä olevia polttimoita kaupoista. Jos ne eivät täsmää alkuperäisiin polttimoihin, kynttelikkö luonnollisesti hajoaa.

   • SMR
    13.11.2014 / 20:39

    Googlella löytyi 6V lamppuja esim biltemasta. Ja jos löytäisi ledejä niin ei wattejakaan voisi olla liikaa :) Luulisin, että vaihtoehtoja löytyy kun vähän kiertelee kaupoissa. Kovasti houkuttaisi tuo kynttelikkö tilata, mutta nuo varalamput vähän huolettaa.

    • 14.11.2014 / 08:35

     Miten mä en löytänyt, sain googlettamalla ihan erinäköisiä… Mutta varmasti niitä on, jos vain jaksaa/on aikaa etsiä. Tai sitten tilaa netin kautta ja maksaa muutaman euron enemmän helppoudesta :P.
     Ei kannata ainakaan varalamppujen vuoksi jättää tilaamatta!

     • SMR
      14.11.2014 / 11:51

      Itse taas olen hyvin nihkeä makselemaan isoja postikuluja pienistä tilauksista ;) Mutta tuohon loppumiseen liittyen, yhdestä nettikaupasta vastattiin, etteivät he ole kuulleet valmistuksen lopettamisesta. Eli jos siihen on uskominen, niin varmaan varalamppujakin on sitten saatavilla toistaiseksi :) Taidanpa tehdä tilauksen, kiitos tästä(kin) ideasta ;)

      • 14.11.2014 / 12:11

       Sama täällä! Senpä vuoksi teinkin tilauksen, jonka arvo ylitti 100 euroa (=ilmaiset postarit) :D. Sattui löytymään monia keittiötarvikkeita, joita olen viime aikoina kaipaillut, joten ei mitään turhaa kuitenkaan :).
       Kiitos tuosta tiedosta! Ja mulle on ainakin tulossa sellainen varasto varalamppuja, että voin varmaan myydä niitä sitten joskus tulevaisuudessa :P.

 7. iDiS & iNTeRiÖÖRi
  14.11.2014 / 01:11

  Minusta maailman kaunein kynttelikkö :) Siihen ei kyllästy! Kohta syttyvät Joyn valot täälläkin :)

 8. Hanna
  16.11.2020 / 03:45

  Hei! Oletko löytänyt tuohon Joy-kynttelikköön varalamppuja? Epätoivoisena etsin, kun kissa tiputti kynttelikön ja lamput hajosivat.

  • 6.11.2022 / 15:42

   Tulee hieman myöhään tämä vastaukseni… Mutta näitä ei tosiaan taideta myydä enää missään, todella harmillista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.