Yksi joulutarina meiltä

 

Luvassa jouluisia hetkiä heti viikon alkajaisiksi! Ihan ensimmäisenä voisin kuitenkin paljastaa, kuka voitti taannoisen lukijakilpailuni; kiitokset osallistumisestanne! Voittajaksi random.org arpoi seuraavan kommentin jättäneen lukijan:

Tylleröisen äiti

Tuoltahan löytyi vaikka mitä ihanuuksia joulun ajalle, mutta suosikiksi nousi Aarikan pöytäkoristeet (tontut). Ihanan vaalean sävyisiä ja sopii koko talven ajalle :)
https://www.hobbyhall.fi/web/store/koti-ja-sisustus/Joulun-sisustusuutuudet-paavarina-punainen/aarikka-poytakoriste-settilumi-helistaja-helmi?#

 

Tuossa postauksessahan oli kyse Indiedaysin ja Hobby Hallin yhteistyökampanjasta, johon sain kutsun lähteä mukaan. Nytpäs onkin sitten aika näyttää, mitä tuotteita itse valitsin kotiimme tuosta Päävärinä punainen -teemasta (linkitetyt tuotteet saatu osana yhteistyökampanjaa). Jos jouluttaa ja jos haluatte, voisi siihen käden ulottuville ottaa kulhollisen herkullisen tuoksuisia pipareita sekä höyryävän glögikupposen, laittaa joululaulut soimaan, ottaa hyvä lököasento ja suunnata katseet päivä päivältä lähestyvään juhlaan: jouluun!

Meidän perheen jouluaatto alkaa ilman herätyskelloja. Tosin tänä vuonna meillä on eräänlainen herätyskellokin täällä, mutta tietäen tuon herätyskellon aamu-unisuuden, mitään kovin aikaista starttia jouluaatolle ei taida olla luvassa. Yleensä kuitenkin tulee herättyä kertaalleen joskus seitsemän aikoihin ja tuolloin käynkin laittamassa saunan lämpenemään. Sen jälkeen kaivaudutaan pian takaisin lämpimien peittojen sekaan jatkamaan unia tai ainakin torkkumaan.

167

Sängystä nousemista varten sängyn vieressä odottavat pehmoiset ja lämpöiset tossut. Saunan lämpenemistä odotellessa, jos tuntuu, että uni ei enää maistukaan, voi jouluaattofiilistelyt aloittaa makuuhuoneesta. Sytyttää kynttilät yhteen Kajo-ulkolyhtyyn ja ihastella joulunpunaisia palloja toisessa.

193

Ennen aamiaista tulee mieleen, että jouluaaton voisikin aloittaa kupposella kuumaa glögiä! Sitten ehkä paremmin tarkenee nousta ihanista joululakanoista, jotka tänä jouluna ovat aivan unelman pehmoista ja rennonoloista Marimekon Tasaraitaa: puuvillatrikoiset harmaavalkoiset pussilakanasetit parilla ylimääräisellä tyynyliinalla. Lisäksi joukosta löytyy pirteää herkkuväriä samasta sarjasta: punavalkoiset Tasaraita-tyynyliinat. Tuli mieleen, että näyttävät varmasti aivan ihanilta myös valkoisen petauksen väripilkkuina eikä ainoastaan jouluna, vaan vaikka kesällä mansikka-aikaan, kuten joku teistä kilpailupostaukseen kivasti kirjoitti!

151

cats

Kotona kun ollaan, saa petaus olla rento ja ryppyinenkin. Ennen saunan lämpöön sujahtamista täytyy käydä toivottamassa kissoille hyvät joulut halausten ja suukkojen kera (joulun herkkuaamiaista ei toki sovi unohtaa!). Olohuoneessa kissat nautiskelevat uusista tyynynpäällisistä vaiko sittenkin oman pihan valkean lumisista maisemista?

066

Tämän kodin sisustajana ainakin itse nautin niistä; Koodi Heinä-tyynynpäällisistä molemmissa sävyissä: valkotummanharmaina sekä valkopunaisina. Eivät ole liikaa jouluun sidottuja, mutta sopivat kuitenkin jouluunkin oikein kivasti.

010

040

Olohuoneen sohvalla voi nautiskella samalla vaikka pienesti aamiaista, sillä sieltä on hieman kivemmat näkymät ulos kuin ruokailutilasta. Jouluaattoaamuna ei ole niin tarkkaa, silloin voidaan tehdä asiat hieman eri tavalla kuin muina päivinä ja siten, miten parhaimmalta tuntuu!

038

Rauhallista lumimaisemaa katsellessa ja aamiaista Koodi Heinä-kaitaliinoilta nauttiessa meinaa sauna melkein unohtua!

026

Maha täynnä jouluaamiaista koittaa lopulta se aattoaamun odotetuin asia: joulusauna. Siinä on aivan oma taikansa ja se on tuttu tapa jo lapsuudenkodista. Jouluaatto on juhlapäivä ja siihen kuuluu valmistautua puhtaana ja saunanraikkaana. Joulusauna tapahtuu kynttilänvalossa, joka Kajo-lyhtyjen uumenista loistaa. Kynttilänvalon ohella myöskin joulumusiikki on olennainen osa joulusaunanautintoa.

098

Joulusaunan jälkeen houkuttelevinta on suuret ja pehmoiset pyyhkeet! Koko on näissä olennaista; pyyhe saa mielellään olla kokoa 100 x 150 cm, jotta se ylettyy nilkkoihin asti. Ja tätähän Koodi Bamboo-kylpypyyhkeet ovat! Eikä materiaalikaan: ylellisen pehmeä bambufrotee hassummalta kuulosta. Nämä on vasta käyttöönottopesty, sillä jätin ne kaappiin odottamaan joulusaunaa. Ihana kietoutua silloin aivan uuteen pyyhkeeseen!

093

Joulusaunan jälkeen vilvoitellaan olohuoneen puolella joululauluja kuunnellen ja joulurauhan julistusta seuraten. Sohvapöydän rennon kattauksen alustana toimivat joulun sävyiset Koodi Malla-kaitaliinat.

060

Päivällä käydään joulukirkossa koko perheen voimin ja sen jälkeen palataan takaisin oman kodin lämpöön. Sytytellään kynttilöitä ulos ja sisälle, aletaan valmistella joulupäivällistä, herkutellaan ja nautitaan. Jouluateria maistuu jouluaattona aina kaikkein herkullisimmalta! Pöydästä ei pidetä kiirettä pois. Mahat täynnä joulun herkkuja siirrytään olohuoneen puolelle pienelle jouluruokalevolle eikä haittaa, vaikka hieman torkahtaisikin. Jouluna kuuluu levätä eikä hössöttää.

090

075

Sohvapöydällä Koodi Heinä-kaitaliinalla nököttää herttainen tonttukolmikko. Nämä Aarikan pöytäkoristeet ovat kuin meidän pikkuperhe ilman kissoja ja ovatkin kiva muisto tästä ensimmäisestä yhteisestä joulustamme. Helmi Pakkanen pitkine vaaleine hiuksineen kuin minä, Helistäjä Pakkanen kuin mies ja Lumi Pakkanen kuin pieni hymyilevä poikamme.

073

Jouluaatto sujuu yleisestä tunnelmasta ja toistemme seurasta nauttien. Herkutellaan, availlaan lahjapaketteja, ehkä lauleskellaan taustalla soivan joulumusiikin tahtiin ja sanoinko jo, että herkutellaan? Joku viisas on joskus sanonut, että jouluna pitää syödä yölläkin. Senkin vuoksi tarjotin sängyn vieressä on varsin kätevä juttu!

174

Jouluaaton kääntyessä iltaan alkaa yhdellä jos toisellakin luomet lupsumaan. Pikkutonttumme käy ehkä vanhempiaan reilusti aikaisemmin nukkumaan (joulun ihme?), mutta lopulta käperrymme kaikki ihanien joululakanoiden uumeniin näkemään joulunpunaisia unia. Viimeinen katse luodaan ehkä ikkunaan, jossa harmaiden Koodi paneeli– ja valkoisten pellavapaneeliverhojen vieressä loistaa joulunpunainen sydän.

156

 

Comments

 1. Hanna
  17.11.2014 / 15:17

  Ja seuraavaan jouluun taitaakin sitten jo mahtua joulupukkikin johonkin väliin :)

  Mun isällä on tapana jouluna syödä öisin muistan kun oltiin pieniä ja isä heräsin yöllä syömään. Taitaa tehdä sitä vieläkin :)

  • 17.11.2014 / 17:45

   Kyllä vain, vuoden päästä joulupukkikin kuuluu jouluaattoomme!
   Voi kun nauratti tuo sun isän tapa :D. Hyvä hyvä!

 2. Nimetön
  17.11.2014 / 15:41

  Voi ei, en kerenny haalia piparia ja glögiä lukuseuraksi kun piti yhdeltä istumalta tunnelmoida koko kirjoitus, ihanaa joulun tunnelmaa!
  ja nuo raitalakanat on kyllä saatava täksi jouluksi, niin pitkään oon niiden kanssa jahkaillut! :)

  Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle, kyllä noin kauniissa kodissa kelpaakin joulua odotella! <3

  • 17.11.2014 / 17:51

   Voi, olipa ihanasti sanottu, kiitokset valtavasti! Ja nyt ihmeessä raitalakanat tilaukseen, olet ne ansainnut! Voin luvata, että niissä uni maistuu; ovat niin pehmoiset että! Mun ensimmäiset trikoolakanat, mutta eivät taatusti viimeiset.
   Tunnelmallista joulunodotusta sinullekin! :)

   • Nimetön
    18.11.2014 / 14:23

    Kerrankin jahkailu palkittiin, just laitoin tilauksen menemään Hobbarille ja sain petivaatteeni -30% alennuksella!! Tiedoksi muillekin raitafaneille ;)

 3. Muuttuvakotini
  17.11.2014 / 16:55

  Ihana lämmin tunnelma teillä. Pitää kyllä itelläkin saada pikku hiljaa aikaiseksi joulun tunnelmaa…jos ne valot ekana sais laitettua :-D

  • 17.11.2014 / 17:52

   Kiitokset! Mukava kuulla. Mä haaveilen, että mies ehtisi tänään mun kanssa olohuoneen tähdet ripustella :).

 4. taikku
  17.11.2014 / 21:16

  kaunista ,kaunista ja kisukin on niin söpö…tuolla kodissa on niin lempeä tunnelma ,,ja rauhallinen ,,minäkin ompelin jouluverhon tuohon keittiön pieneen ikkunaa, joka päivä pistän jotakin jouluista esille ja nautin joulun odotuksesta,ja odotan sitä pitkää joululomaa,,

  • 18.11.2014 / 18:50

   Kiitos, olipa mukava kuulla! Tuo on juurikin parasta: laittaa joka päivä tai ainakin joka toinen päivä jotain jouluista juttua kotiin :).

 5. Sanna
  19.12.2014 / 22:55

  Olet ihanasti kertonut ja hyviä kuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.