Moderni joulu – mun joulu!

 

010

Nyt alkaa kuulkaas melkoinen jouluskaba! Ja mikä parasta; tähän osallistutte myös te! Mistäs sitten oikein on kyse? Minäpäs kerron! Olen mukana Indiedaysin ja Dronningholmin hauskassa kampanjassa, jossa ideana on luoda leikkimielinen kilpailu modernin ja perinteisen joulun ystävien välille! Ja mikäs onkaan luonnollisin tapa erottaa tiimiläiset näin joulun hengessä kuin luoda omat tiimit joulutorttumarmeladien mukaan! Näin syntyivät siis omena-kanelimarmeladin ja luumumarmeladin mukaisesti Omenatiimi ja Luumutiimi. Modernin joulun edustajana kuulun itse omenatiimiläisiin.

013

027

Mitä sitten tarkoittaa moderni joulu? Onko se valkoista ja mustaa, graafisuutta, linjakkuutta, vähäeleistä ja minimalismia, koristeettomuutta, uusia perinteitä, erilaisia makuja, yllättäviä yksityiskohtia..?
Uskoisin, että se voi olla ja varmasti ainakin osaltaan onkin kaikkea yllämainittua, mutta myöskin paljon, paljon muuta ja enemmänkin! Moderni joulu ei tarkoita perinteiden unohtamista, moderni joulu suuntautuu enemmänkin siihen, miltä kotona näyttää; kodin sisustuspuoleen. Toki siihen kuuluvat myös vaihtelevat jouluherkut; rohkea ja ennakkoluuloton uusien ja erilaisten makujen testaaminen, kuten joulutortut omena-kanelimarmeladilla. Oletteko joskus maistaneet näitä joulutorttuversioita? Maku on mielestäni kivan raikas!

034

Moderniin jouluun kuuluvat mm. joulusauna, joulukirkko ja jouluruoka aivan kuten perinteiseenkin jouluun. Moderni joulu ei karta perinteitä, se luo ehkä jopa uusia sellaisia! Moderni joulu voi olla erilainen lahjapaperi, erilainen lahjan paketoimistyyli, linjakkaat astiat ja yksinkertainen esillepano, joulun huumaavia tuoksuja, hillityn kaunis kodin jouluasu, erilainen joulukuusi erilaisine koristeineen, jazzaavat joulusoundit, valkoisen seassa ripaus mustaa, raikas väriyhdistelmä kuten valkoinen ja kirkkaanpunainen sekä kynttilämeri! Välkettä, tuiketta ja tunnelmaa!

037

Moderni joulu voi olla modernin tyylin talo ja koti isoine ikkunoineen ja isoine ikkunassa roikkuvine valotähtineen. Moderni joulu voi olla iltapäivän sininen hetki valotähtien toisella puolen.

cats

092

126

Mielestäni näissä hämäräkuvissa kiteytyy juurikin se joulun tunnelma, joka on niin kovin puoleensavetävä ja ihastuttava vuosi toisensa jälkeen. Niin ihana, että sitä odottaa ja siitä nautiskelee jo nyt!

cats

Tämä mainitsemani kilpailu käydään tällä kertaa Instagramin puolella. Sieltä löydät molempien tiimiläisten kuvia tägeillä #moderniomena sekä #perinteinenluumu. Jos sinulla ei vielä ole Instagram-tiliä, nytpä olisi erittäin hyvä syy luoda sellainen! Olen muutenkin viime aikoina tykästynyt tuohon Instan kuvapalveluun; se on vähän kuin miniblogi, mutta ei niin aikaavievä. Sellainenkin, jolle blogi ei ole omin juttu, voi jakaa kauniita kuviaan sen kautta nopeasti, yksi kerrallaan ja mahtuuhan joukkoon jonkin verran tekstiäkin.

Tähän Joulun tähdet -kisaan osallistut ottamalla kuvan, jossa mielestäsi tiivistyy joko moderni tai perinteinen joulu – kumpi sitten onkaan omaan makuusi enemmän! Lataa kuva sen jälkeen Instagramiin ja merkitse se tyyliisi sopivalla hashtagilla: #moderniomena tai vaihtoehtoisesti #perinteinenluumu. Kisan voittaa se joukkue, jonka hashtagia on käytetty eniten kampanja-aikana. Voittajajoukkueen kesken arvotaan matkalahjakortti ja matkapalkinnot ovatkin todella hulppeat! Voittaja saa valita kahdesta matkakohteesta: ensimmäinen niistä on varsinkin perinteiseen makuun sopiva viikon matka Lappiin ja toinen etenkin moderniin makuun sopiva kahden viikon matka Thaimaahan. Palkintojen arvo on noin 3000 euroa! Lisätietoa löydät Dronningholmin Instagramista.

081

Toivon, että näillä kuvillani onnistuin välittämään sen, ettei moderni joulu tarkoita kolkkoa tai kylmää, vaan lämpöä ja tunnelmaa siinä missä muunkinlaiset joulut. Uskon, että siellä blogiani seuraa tuhannet modernin joulun ystävät, joten eiköhän yhdessä nosteta sen arvoa Instagramissa sen ansaitsemalle tasolle? Moderni joulu jää aivan syyttä suotta silloin tällöin perinteisen joulun jalkoihin, aivan kuten omena-kanelimarmeladi luumuversion. Nytpä siis Instagramiin kuva omasta modernista joulusta (kuvahan voi siis olla vaikka mistä; kattauksesta, joulupaketeista, pikkujouluista, jouluvaloista yms. – kivoja ideoita odotan täällä kieli pitkällä!) tägillä #moderniomena ja räjäytetään potti! Go, Omenatiimi, go!

127

 

Comments

 1. T.
  20.11.2014 / 17:03

  Omenakanelimarmeladitäytteiset tortut ovat tämän joulufiilistelijän yksi suurista jouluherkuista! Ennen en välittänyt tortuista yhtään, kun niissä oli aina sitä luumuhilloa. No, mieheni teki noita omenakaneliversioita ensimmäisen kerran pari joulua sitten, ja voi pojat kuinka muuttui mieleni torttujen suhteen! :) Niitähän tulee syötyä sitten samalla aikas monta! ;)
  Muuten olen joulun suhteen ehkä modernin ja perinteisen joulun sekoittaja :)

  • 21.11.2014 / 14:21

   Heh, itse olin lapsena ja vielä parikymppisenäkin sellainen, että vain aivan pieni nokare luumuhilloa torttuihin, kiitos :D. En ole ollenkaan runsashilloisten torttujen ystävä! Ihanaa, että torttuhilloissakin on vaihtoehtoja. Olen joskus tehnyt joulutorttuja appelsiinimarmeladinkin kanssa, nekin oli aika kivoja :).

 2. Johanna
  21.11.2014 / 00:38

  Ihanan tunnelmallisia kuvia <3
  Mä olen ihan hurahtanut tuohon omenakaneliin, ennen ei oikein tortut maistuneet, kun ei tuo luumu oikein uppoa, nyt uppoaa liiankin hyvin… Melkein vakioksi nyt muutaman päivän ajan ollut se, kun kaikki kolme nukkuu päikkäreitä, pyöräyttää äitee tortun ja kaakaot. Avot, että piristää moinen arjen luksus hetki, samalla tietty lempiblogien lukua, joista tämä sinun ihan ykkönen <3

  Pitääkin kaivaa Egot hyllyjen perukoilta, näyttävät niin upeilta, huomenna kaakao sitten Egosta :) Mikä tuo kiva neliö lautanen on, Nero-sarjaa kenties?

  Apua, nyt pikapikaa untenmaille ;)

  • 21.11.2014 / 14:24

   Kiitos Johanna! Onpa ihanaa, että pojat nukkuvat päikkärit samaan aikaan – hemmottelevat äitiä :).
   Joo Nero-sarjaa tosiaan nuo lautaset! Kiitos sulle lämpimistä sanoistasi, ilahdutit kovasti <3.
   Toivottavasti sulla oli ihana arjen luksushetki tänäänkin! Täälläkin vauveli näkee parhaillaan unia, itse kuuntelen joulumusiikkia ja rentoudun.
   Olitpa muuten myöhään hereillä, itse nukuin tuohon aikaan kuin pieni (joulu)porsas :D.

   • Johanna
    26.11.2014 / 14:21

    Juu, äidin hemmottelua parhaimmillaan ja arjen luksushetket jatkuvat ;) Tosin kohta alkaa jo vyötäröllä näkyä, että kohta on syytä lopettaa tai ainakin siirtää lähemmäksi joulua :0)

    Mulla on noita Ego kuppeja tuo isoin 0,4 ja mietin, että pitäisikö hommata vielä nuo pienemmän kupit 0,2 itselle, sarja kun lopetetaan ;( Onko sinun kupit tuota pienempää kokoa? Olemme käyttäneet tuota kuppia enemmänkin murokulhona kuin itse kuppina ja mietinkin, että tuo on aika iso kaffekuppina…

    Juu vähän vähälle on meikäläisen yöunet jääneet, meidän talo on juuri valmistumassa ja olemme tehneet niin, että kun mies tulee kotiin lapsien kanssa nukkumaan, lähden itse siivoamaan. Viime yönä menin nukkumaan 3.40… Kyllä tätä nyt muutaman viikon jaksaa, kun tietää, että jouluna ollaan uudessa ihanassa kodissa <3.

    • 26.11.2014 / 18:30

     Voi lopetetaanko, kääks! Täytyy äkkiä tilata kuppeja lisää, mulla kun on vain kolme (mies rikkoi yhden). Ne on niin ihanat ja cappuccino maistuu niistä tosi herkulta! Nuo mun kupit on isompaa kokoa. Kahvikoneen yksi kupillinen on aika reilu, joten 2dl olisi liian pieni siihen tarkoitukseen.
     Onpa rankkaa teillä, hurjasti voimia, lopussa kiitos seisoo! :)

 3. Elika
  21.11.2014 / 15:26

  Ihanan tunnelmallisia jouluisia kuvia! <3 Omenakanelimarmeladi joulutortun keskellä on ollut ehdoton suosikkini siitä asti, kun kyseinen tuote ilmestyi kauppojen hyllyille. Sen jälkeen en ole enää luumutorttuja leiponut. :) Michael Bublen joululevy on jo täälläkin korkattu viime viikonloppuna, kun askartelin joulukortit postituskuntoon. :) Jotenkin erilaista tänä vuonna tämä joulunodotus ja fiilistely, kun on pieni perheenjäsen mukana touhuissa, vaikka hän ei vielä tästä joulusta paljoa ymmärräkään. Ihanaa silti. <3

  • 23.11.2014 / 10:35

   Kiitos Elika! :)
   On kyllä ihanan erilaista ja ainutlaatuista nyt joulunodotus, kun on pieni mukana touhuissa <3.

 4. Lennu
  23.11.2014 / 16:00

  Todellakin näistä kuvista välittyy lämmin tunnelma ja niin seesteisen rauhallinen niin kuin joulun tunnelman kuuluukin olla. Nuo hämäräkuvat ovat kyllä niin kauniita, tuota tunnelmaa voisi vaan ihastella vaikka kuinka pitkään. Tunnelmallista iltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.