Joulukuvauksia ja lahjamietintöjä

 

Joulukuvaukset – sellaiset pidettiin vauvan kanssa tässä aamupäivällä. Hän jahtasi joulupalloja silmät suurina ja suu auki, olipa mukava leikkituokio ja kamera lauloi! On vaan niin kovin liikkuvainen poitsu, että useimmat kuvat ovat tärähtäneitä, mutta harjoitukset jatkukoon!

En paljasta millaisia kuvia saimme aikaiseksi, sillä ne päätyvät joulukortteihin ja jokunen meiltä joulukortin saava taitaa siellä ruudun takanakin kurkkia… Vauva väsähti joulupallojen jahtaamiseen niin, että sai mennä suoraan aamupäiväunille!

099

Muistatteko postaukseni Tiheää imua(ko?) reilun kuukauden takaa? Meillä oli sellainen kuuden-seitsemän viikon putki, jolloin yöherätyksiä oli joka yö 4-7. Uskon, että herätysten takana oli useampikin syy: viiden kuukauden iässä tuleva tiheän imun kausi, uudet opitut taidot ja ehkä se ratkaisevin: ensimmäinen hammas. Noiden viikkojen jälkeen se alaleukaan ilmestyi, hieman ennen puolen vuoden ikää. Hampaan yläreuna on vasta tullut esiin ja nyt vieressä nököttää jo toinen! Ensimmäisen hampaan ilmaannuttua yöunet paranivat huomattavasti, mutta nyt tuon toisen hampaan vuoksi on taas ollut reilun viikon verran melkoisen levotonta. Nyt kun hammas ei sitä enää aiheuta, tuo univaikeuksia hampaiden puhkeamisen myötä ilmestynyt nuha. Kuulemani mukaan melko yleistäkin? Itselläni oli vauvana sama juttu: uudet hampaat ja nuha kulkivat käsi kädessä. Yläetuhampaiden puhkeamista odotellessa… Toivottavasti tulevat hieman vähemmillä univeloilla kuin tuo ensimmäinen :).

102

Aamulla väsytti tosi paljon, mutta piristyin kyllä heti olohuoneen puolelle siirtyessäni: lunta satoi hiljalleen! Ei muuta kuin joululaulut soimaan, joulutähdet loistamaan ja aamiaiselle – niin lähti väsymyksen rippeet! Olen miettinyt kovasti, mitä hankkisimme vauvalle tänä ensimmäisenä jouluna lahjaksi… Olisi kiva, että siitä jäisi jokin erityinen muisto, vaikka vauva itse ei vielä asiaa juuri noteeraakaan. Hän on jouluna 7,5 kuukauden ikäinen; mitä te olette suunnilleen tuon ikäiselle hankkineet? Keinuhevosta olen miettinyt, mutta onko se vähän turhan aikaista… Oikeastaan olen miettinyt keinulammasta, Teddykompanietin valkoista versiota; sehän on kuin tehty takkamme läheisyyteen! Eräs nimeltä mainitsematon tuumasi, että hieman tyttömäinen. Onko teidän mielestänne? Ostetaanko noita muka vain tytöille, jää tänne äimistelemään pienen suloisen hymyilevän mussukkahurmuripojan äiti.

 

Comments

 1. Ping
  21.11.2014 / 12:31

  Meillä oli joulukorttikuvaukset keskiviikkona :D Sain onneksi poitsun kummitädin avuksi viemään huomion haluttuun suuntaan. Rakensimme oikein joulumaan lampaantaljasta, jouluisesta torkkupeitosta ja tyynyistä. Kyllä pieni herra katseli ihmeissään että mikä kumma on olohuoneeseen ilmestynyt :D Tärähtäneitä kuvia oli meilläkin joukossa paaaaljon, en muistanut siinä tohinassa säätää valotusaikaa lyhyemmäksi edellisistä asetuksista, niin sekin olisi meillä auttanut. Mutta onnistuneita kuviakin saatiin ja nyt on kortit jo tilattu (smartphoto:sta).

  Meille on joulupukki tuomassa keinunallen, valkoisen pehmoisen ihanan. Eli ei muuta kun keinulammas sinnekin pikkumiehelle tilaukseen! :)

  • 21.11.2014 / 14:47

   Mullakin oli aikomuksena toteuttaa ne viikonloppuna, jolloin mies olisi ollut auttavana kätenä, mutta en malttanutkaan odottaa. Innostuin niin tuosta lumisateesta, että alkoi heti jouluttaa! :)
   Tuolta samaisesta paikasta ajattelin itsekin kortit tilata. Googlettelin keinunalleja, olipa suloisia! Kyllä taidan tuon lampaan vähin äänin kotiuttaa :).

 2. Kirppu
  21.11.2014 / 13:03

  Hei!
  Lohdullista lukea, että muillakin on 4-7 herätystä öisin..(vaikka eihän sitä kenellekään toivo:) Ja toivoa siis paremmasta on!! Meidän vauva 4,5 kk on jo muutaman viikon heräillyt tiheästi ja luulen, että siihen liittyy myös nuo luettelemsi syyt. Parempia aikoja vaan odotellessa :
  Aivan ihanat nuo kuvat ja siitäpä sainkin ajatuksen ottaa taas kamera esille.. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  • 21.11.2014 / 14:50

   Joo ei sitä kenellekään toivo, mutta kyllä tuo tieto, ettei ole yksin, kummasti helpottaa :).
   Tsemppiä paljon sinne! Me mentiin silloin sellaisella poissulkumenetelmällä, kun yritimme selvittää, mistä kaikki johtuu… Mietimme nälkää, kipua (särkylääkettä annoimme parina iltana ja se kyllä helpotti ja vauvakin sai nukuttua levollisesti). Kahtena yönä minä nukuin sohvalla ja ”miehet” makkarissa, silloin mentiin kahdella herätyksellä, kun maito ei ollut tuoksumassa vieressä… Kaikkea kannattaa kokeilla, mutta kyllä varmasti helpottaa ennen pitkää! Rankkaa se on, mutta lepäile aina kun voit ja välillä kyllä mieskin voi valvoa. Äitin on yhtä tärkeä saada unta kuin ”töissä” käyvän vai mitä! Joillakin hampaat vain tulevat rankemman kautta… Kiitos samoin sinulle Kirppu!

 3. Iitu
  21.11.2014 / 13:10

  Meillä on 10kk ikäisellä pojalla juurikin tuo Teddykompanietin keinulammas eikä ole missään vaiheessa tullut mieleen, että olisi jotenkin tyttöjen juttu. Eli hankintalistalle vaan teilläkin! On aivan ihana!
  Meillä pikkumies muuten nauttii jo kovasti lampaalla keinumisesta. Ja lampaan karvatkin tuntuvat maistuvan erityisen hyvälle. :D

 4. Suvi
  21.11.2014 / 13:28

  Aivan ihana tuo lammas, tilaukseen vaan! Voi tosin olla, että joutuu pienen hetken odottamaan, että poika siitä innostuu. Mutta sen ajan se tietenkin ilahduttaa äidin sisustussilmää :)

  Ja voih, pitäisi saada itsekin nyt asap otettua joulukorttikuvat. Viime vuonna kuvatessa oli helppoa, kun noin 5kk poika makoili vaan tyytyväisenä keskellä kaikkea rekvisiittaa. Nyt onkin vähän isompi miettiminen, että millaisen kuvan ottaisi 1,5v pojasta, joka ei varmasti ole sekuntiakaan siinä paikassa ja asennossa, missä äiti haluaisi..

  • 21.11.2014 / 14:56

   Näin voi olla, mutta olisi se kyllä ilo silmälle ennen käyttöäkin :). Ajattelen, että tuollainen keinuhevonen (tai -lammas) saa kyllä olla nätti, koska olohuoneessa se kuitenkin majailisi ja lapsi kuitenkin lähinnä arvostaa sitä keinumisominaisuutta eikä väriä :).
   Voi, mä taas ajattelin, että vuoden päästä varmasti tosi helppoa kuvata kun lapsi on paikoillaan, hymyilee käskystä ja katsoo suoraan kameraan… Eikö se muka menekään niin :D :D.

 5. SatuKoo
  21.11.2014 / 14:50

  Voi, meidän joulukorttiasiat on vielä ihan ajattelematta. Pitäisiköhän itse koittaa saada karvaturrista joku kiva kuva ja laittaa se sukulaisten korttiin. Tai sitten turvaudun kaupan valmiskortteihin, kun en uskalla jäädä askarteluinspiraatiota odottamaan :)
  Minä niin näkisin keinulampaan teidän takan vieressä. Sopisi siihen kuin nenä päähän ;)

  • 21.11.2014 / 14:58

   Kokeile ihmeessä! Mukava ajanviete siinä samalla ja varmasti saa nauraa :D.
   Jep, tuo takka ihan huutaa tuota keinulammasta vierelleen!

 6. 21.11.2014 / 17:25

  Äh, ostatte sellaisen keinulampaan, jos haluatte, muista välittämättä! :) Ja mikäs sitä estää hankkimasta jo nyt? Monesta vielä pienemmille suunnatusta lelusta on vielä vähemmäksi aikaa iloa, kun lapsi kuitenkin kasvaa niin äkkiä. :) Minä haaveilen, että sitten, kun meille tulee lapsia, haluan hakea kotoa iskän tekemän keinuhevosen. Täysin soiva peli edelleen. ;)

  Ja voi että, Teddykompanietilla on niiiiiiin ihania leluja, että tässähän haluaisi vielä itsekin olla lapsi! :D

  • 23.11.2014 / 10:36

   Joo toki, mutta mies oli tuota mieltä että onko liian tyttömäinen :D. Nämä mun tekstit on vähän tällaisia pilke silmäkulmassa -juttuja, ei niin tosissaan aina kannata ottaa :).
   Itse mielellään hankkisinkin ensimmäiseksi joululahjaksi jonkin tuollaisen aikaa kestävän jutun eikä mitään pientä leluhärpäkettä.

 7. Kirsi
  21.11.2014 / 18:17

  Meilläkin on esikoisella tuo keinulammas, harmaana. Sinun vauvasi kanssa samanikäinen tyttömmekin on jo lammasta testannut ja kiva on. Minullakin on vähän lahjapulmia vauvan kanssa, sillä esikoisen vauva-ajalta löytyy jo kaikki mahdollinen. Sophie the giraffen vauvalle ostin, siitä on varmasti iloa kun lisää hampaita tulee.

  Pahus, rikoin just kameran ja joulukuvia pitäisi ottaa. Ei kun uuden hankintaan.

 8. piia
  21.11.2014 / 19:31

  Minä ostin meidän pikku ukolle mustan brion kävelykärryn vaikka ei vielä sitä tarvitsekaan,onpas sitten valmiina.minäpä pistin sinne pehmoleluja,toimii lastenhuoneen sisustuksessa :)

 9. Keinulampaat on niin ihania! Itsekin haaveilen sellaisesta joko valkoisena tai harmaana, vaikka minulla ei ole vielä edes lapsia…

  Voisikin ottaa tänä vuonna puudeleista kivoja joulukorttikuvia :)

 10. 23.11.2014 / 16:08

  Teilläkin on siis hampaat aiheuttaneet unettomia öitä. Meillä myös tehtiin kahta ensimmäistä hammasta kovasti ja pitkään. Yöt oli pelkkää tissillä roikkumista ja päivisin kiukkua, sekä soseet meillä eivät uponneet ei sitten millään. Mutta, onneksi viikko sitten ne hampaat sieltä sitten puskivat läpi. Ensin toinen ja päivän päästä toinen. Tällä hetkellä kaksi pientä valkoista helmeä koristaa maailman suloisinta hymyä. Soseetkin maistuu taas ja yöt on rauhallisempia, ainakin hetkeksi.

  Meillä on vielä vähän auki mitä pienelle kannattaisi jouluksi ostaa. Periaatteessa mitään ei juuri tarvita, kun isosiskoa varten on tullut jo tavaraa tullut hankittua ja nyt se kiertää pienemmälle. Mutta, pientä varten olisi kiva hankkia jotain sitä ihan ”omaakin”. Sellaista mitä pieni voisi kasvaessaan kuljettaa mukanaan ja lahjoittaa vaikka sitten omille lapsilleen.

  Niin ja ehdottomasti lammas sopii pojalle ja teidän kotiin! <3

  • 25.11.2014 / 12:58

   Voi, kuulostaapa tutulta tuo tissillä roikkuminen. Sitä kesti tosiaan viikkokausia! Päivisin oli ihan hyväntuulinen oma itsensä ja ruokakin maistui. Ainoastaan kuolan määrästä ja siitä, että koko ajan piti saada jotain suuhun, huomasi hampaidentulon.
   Tuo onkin juuri tuo kuopuslapsen ”ongelma”, varsinkin jos sukupuoli on sama. Kun niin monia juttuja löytyy jo valmiina… Ihana ajatus tuosta pitkäikäisyydestä!

 11. Hansu
  24.11.2014 / 13:33

  Meillä on myös hankinnassa pojalle joululahjaksi keinueläin, eikä ole kyllä käynyt mielessäkään että ne olisivat jotenkin tyttöjen juttu :) Vähän tuo suunnitelma iän puolesta alkoi arveluttaa kun monessa keinulelussa on ikäsuosituksena kahdesta vuodesta eteenpäin, mutta viikko sitten ikeassa käydessä nassikka (8kk) testasi perhehuoneen keinuhirven ja hyvin pysyi kyydissä, omatoimisesti jopa otti kahvoista kiinni. Voi tulla teilläkin siis aktiiviseen käyttöön hyvinkin nopeasti :)

  Voih, tuo kuvausepisodi pitäisi täälläkin saada hoidettua! Saitko onnistuneita otoksia ihan luonnonvalossa vai virittelitkö lisävalaistusta?

  • 25.11.2014 / 13:00

   Ei ollutkaan kyse keinueläimistä yleisesti ottaen, vaan että keinuLAMMAS on mieheni mielestä hieman tyttömäinen :). On kuitenkin hyväksynyt jo lampaan, ensimmäinen ajatus oli vain tuo.
   Juuri noin; riippuu täysin lapsesta, minkä ikäisenä alkaa keinumaan ja vanhemman läsnäollessahan sitä näin pienet kuitenkin harrastaa, joten ei vaaraa sen puolesta.
   Juu ihan luonnonvalossa sain otettua, olkkarin ikkunoiden äärellä puolen päivän kieppeillä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.