Kun Pikku-M puoli vuotta täytti

 

Muutama räpsy vauvan puolivuotissynttäreiltä, joita juhlistimme kuun alussa ihan pienesti perheen kesken:

111

122

Juhlien teemaksi muotoutui kuin vahingossa tähdet Halpa-Hallista löytämäni ihanan AmandaB-Collectionin vaaleansinivalkoisen tähtikynttilän myötä. Sitten muistin, että multahan löytyy myös tähtiservettejä ja voisihan täytekakussakin tuo teema jotenkin näkyä. Täytekakun teetin, siitä on ehkä paras kuva tämä isänpäivänä (joka oli samana viikonloppuna) otettu kuva:

007

Täytekakku oli herkullinen. Sen täytteeksi halusin mansikka- ja vaniljamoussea, päällä maitosuklaakuorrute valkosuklaatähtösin. Ajattelin, että noilla herkuilla ei voi mennä pieleen eikä mennytkään, n-a-m! Itse leivoin mustikkapiirakkaa ja suklaapiirakkaa sekä nonparelli- että suolapähkinäkoristeilla. Suolaiset pähkinät sopivat kivasti suklaisen piirakan kaveriksi. Suolaisena tarjottavana oli cocktailpiirakoita munavoilla. Kaikkea jäi reilusti yli, mutta ei haitannut, sillä isänpäivä oli tosiaan samana viikonloppuna.

187

Tuona marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna maisemat oli aivan upeat! Synttäreitä valmistellessa saikin tämän tästä kurkkia ulos ja huokailla tälle näylle:

132-crop

Alle kaksi viikkoa ja täyteen tulee jo seitsemän kuukautta! Vauva syö soseita jo aika monipuolisesti; eniten tuntuu pitävän niistä, jotka olen itse tehnyt ja ne maiskutellaankin äänekkäästi. Joskus lusikointitahti on hieman hidas ja siitä kyllä heti infotaan… Lihasoseet olen ostanut kaikki valmiina ja niiden maistuminen onkin nyt hieman haasteellista. Ollaan testailtu jo vaikka ja mitä aina naudanlihasta possuun ja kanaan, yökki meinaa tulla ja huuto on aika kova :P. Nyt näyttäisi, että spagetti ja jauhelihakastike uppoaisi parhaiten, sitä oli eilen ja tänään päivällisellä. Onko muilla liharuuat aiheuttaneet samoja reaktioita? Mikä on teidän vauvan lihasoseherkku?

Ateriat ovat tällä hetkellä seuraavat: aamupuuro, lounas (kasvissose), päivällinen (lihasose) ja iltapuuro. Päivällisen jälkeen yleensä myös hedelmäsosejälkkäri, sillä viidettä ateriaa (välipalaa) meidän aamu-unisiin päiviimme ei tällä hetkellä mahdu. Palasin pienen tauon jälkeen Valion Onniin, neljän viljan puuroon, sillä siitä vauva niin kovasti tykkää eikä hänelle viljoista mitään vaivaa onneksi aiheutunut. Puuro nautitaan vaihtelevalla hedelmäsosesilmällä. Juuri tällä viikolla ajattelin, että ihmeen siistiä tuo syöminen vielä tässä vaiheessa; olin odottanut sottaisempaa touhua! Nooh, mies ajatteli räjäyttää potin ja eilen iltapuurotohinoissa pudotti luumusosepurkin pöydältä siten, että se todellakin räjähti ruokailutilaan! Luumusosetta oli tuolien ja baarijakkaroiden lisäksi jopa pöydänkannen alapuolella sekä päätyseinässä saakka! Onneksi on maalatut seinät ja onneksi on niin paljon valkoista – näki heti, mihin sitä sosetta vielä jäi! Nyt mietin vain, että voi miksi en hoksannut ottaa kuvaa…

 

Comments

 1. Eva
  26.11.2014 / 19:54

  Meidän neitokainen, 6kk 11pvää syö suht samaan rytmiin ku teillä. Tosin, meidän päivä alkaa 6-7 niin välipala mahtuu myös kuvioihin :).
  Lempisose on tällä hetkellä itse tehty lohi-kesäkurpitsa-porkkana. Käytännössä, kaikki jossa on porkkanaa tai luumua niin uppoaa :D.
  Minua kiinnostaisi kuulla teidän päivä- ja yöunista. Lähinnä, että miten sujuvat tällä hetkellä. Joten postausta toivoisin niistä. Joulupostauksesi inspiroi itseänikin joulun laittoon! Kiva kun päivittelet blogiasi niin useasti.
  -Eva

  • 27.11.2014 / 19:22

   Kiitos sosevinkistä, missä suhteessa laitat ainekset siihen? Voisin tehdä itsekin!
   Kiitos myös postaustoiveesta, toteutin sen ennätysajassa (itselleni) :D. Miten teillä nukutaan?
   Voi miten kiva kuulla, että sait jouluinspiraatiota täältä!

   • Nimetön
    27.11.2014 / 19:46

    Laitoin kokonaisen kesäkurpitsan kuorineen, about 5 porkkanaa ja about 3 cm paksun palan lohifileestä. En ostanut vakuumipakattua, halusin tuorekalaa tiskiltä :). Niitä keittelin ja soseutin blenderissä. Tuli 6 pilttipurkkia. Aluksi mietin, että uskallanko laittaa niin paljon lohta, sillä lihan määrän tulisi olla 1tl annosta kohti. Lopulta vaan laitoin rohkeasti ja hyvin upposi! :D
    Unijutut kiinnostaa aina, kiitos postauksestasi!
    Meillä mennään yöunille 19-20 ja herätään aamulla noin 6. Olemme yrittäneet myöhäistää yöunille menoa, mutta ylös tyttö nousee klo 6 joka tapauksessa.. Päiväunet ovat jo 8-9:30. Ne pitenivät juuri parin viikon sisään. Olivat ensin noin 30-40 min liikkuvissa vaunuissa. Toiset päikkärit iltapäivällä, jotka ovat sen alle tunnin mittaiset. Kolmannet jäivät tovi sitten pois itsestään. Yöllä herätään 4-5 kertaa, mutta syödään max 2 kertaa.. Useammin varmaan toivoisi, mutta maitobaari pysyy kiinni! :)

    • 28.11.2014 / 10:16

     Kiva, kiitti ohjeesta!
     Tosi mielenkiintoista lukea teidän vauvan unista :). Miten saat pidettyä maitobaarin kiinni? Eikö tyttö itke? Miten sitten rauhoittuu ja lopulta nukahtaa? Itse olen öisin niin väsynyt, että koen helpoimmaksi ottaa vain rinnalle kuin kuunnella sitä huutoa, se kestäisi varmaan aamuun saakka… Viime yönäkin oli herätyksiä muistaakseni kuusi ja maitoa tarjoilin, jotta sain itse edes jonkin verran levättyä.

 2. 26.11.2014 / 20:06

  Meillä on jääty syömisessä jälkeen! =D Neiti syö 2-3 ateriaa päivässä, loput rintaa. Välissä vähän pakkokin rindeillä kun meinaa tulehdusta pukata helposti jos on pitemmän ajan imettämättä. Kumma sinänsä kun esikoisen kanssa ei ollut kertaakaan. Vaaleat lihasoseet maistuu neidille parhaiten, joskus huijataan ja lisään omatekemää porkkanasosetta niin maistuu paremmin =) Suurinta herkkua on kuitenkin jauheesta tehty kaurapuuro (semper), nyt paketti loppui ja tein oikeista hiutaleista, ei ollut niin suuri suosio sillä xD

  • 27.11.2014 / 19:24

   Täällä noiden neljän aterian väleissä on aina tissimaito, muu ei tulisi kuule kuuloonkaan :D. Taitaa aamun ja illan väliin mahtua viisi tankkausta… Oi on se niin helppoa ja vaivatonta, kannatti todellakin ne ensimmäiset pari kuukautta sinnitellä!

 3. 26.11.2014 / 20:10

  A very cute coffee table! I really love the little black and white bowl which is shown at the first two pictures.
  Cheers, PillePalle

 4. Sara
  26.11.2014 / 21:04

  Oi miten ihanat tarjoilut puolivuotisilla!
  Tää ruoka-asia onkin hauska, meillähän on syöty kiinteitä jo 3kk ikäisestä kun kerran ei täysimetyksellä poika ollut ja isokokoiselle vauvalle kuulemma usein jo ajoissa kiinteitä suositellaan. Me aloitettiin tosi varovasti ja pikkuhiljaa mutta pojalle tuntuu maistuvan melkein kaikki. Ihan suurimpia lemppareita on parsa- tai kukkakaali- perunasose. Lihoista ehdottomasti kerran vahingossa ostamani poronkäristys. Sen lisäksi kanaa ja riisiä sekä joku toinen kasvis-broileri on menneet menestyksellä. Kalaa en saanut syömään oikein yhtään. Avokado on suurta herkkua!
  Meilä sen sijaan ei maistu hedelmäsoseet, mutta niihin ollaan kuitenkin totuteltu puuron kera ja ne sellaiset jugurtti- ja rahkaversiot menee paremmin.
  Sormiruuista kurkku on ehkä suosikki ja maissinaksut nyt pienen totuttelun jälkeen.

  • 27.11.2014 / 19:30

   Itse en ole vielä parsakaalta antanut, ainekset jääkaapissa kyllä jo odottamassa soseentekijää. Jotain masuvaivoja tällä hetkellä, niin ei uskalla mitään uusia juttuja hetkeen tarjota. Meidänkin poitsu tykkää aivan hulluna kukkakaalesta, myöskin porkkana- ja bataattisose suurta herkkua. Perunakin menee, mutta bataatti (=makeampi) vie voiton :). Meillä onkin tuo poronkäristys kaapissa odottamassa, saapa nähdä mitä siitä tuumaa! Nauratti tuo hedelmäsosejuttu, täällä kun syötäisiin vaikka pelkästään niitä :D. On ne hassun erilaisia <3.

 5. 26.11.2014 / 21:53

  Hieman myöhästyneet onnittelut puolivuotiaalle! <3 Meillä puoli vuotta tulee täyteen sunnuntaina. :)

  Meillä taas lihasoseet on otettu vastaan melkoisen hyvällä menestyksellä. Meillä on tähän asti maisteltu kalkkunaa, lohta ja eilen kokeilimme ekaa kertaa broileria. Kaupan soseilla on nämä lihajutut menty, en saa mitenkään niin pientä mutua lihasta itse kun neiti vaatisi. Varsinkin tuo lohi tuntui olevan neidin suosikki, tosin itse mieluummin syöttäisin jotain muuta, sillä siinä on yllättäen hieman kalaisa tuoksu joka tarttuu kaikkialle mihin sose on kosketuksissa. :P Meillä taas ruokailu on ollut alusta asti melko sotkuista puuhaa. Välillä tuntuu, että pienen vauvan sijaan meillä onkin tuulimylly, kun kädet huitoo ees taas sellaista vauhtia. Soseet ja lusikat on olleet niin monta kertaa mm. äidin rinnuksilla, että olen pudonnut laskuista. :D

 6. Jenninoo
  26.11.2014 / 22:31

  Meillä lihat saatiin menemään hyvin siten, että lihat valmistettiin itse jääpalamuotteihin ja sekoitettiin aterian lämmityksen yhteydessä aina sitten tuttuihin kasvissoseisiin. Blenderillä sai kyllä lihat sileäksi, vettä ja mahd. öljyä kyytipojaksi. Taisi enemmän äitiä yököttää ne valmissoseet, jotkut naudanlihaisat haisee lähinnä koiran ruualle. Mutta tällä konstin meillä myös lihat alkoivat upota hyvin pieneen masuun. Myös kala! Tällä menetelmällä näkee myös mukavasti minkä verran lihaa tulee syötyä.

  • 27.11.2014 / 19:36

   Kiitti vinkistä! Joo hyh, se eräs naudanlihainen sose haisee mun nenässä vieläkin… Haisi aivan hieltä! Vauva yökki vedet silmissä, voi apua…

 7. Magritte
  26.11.2014 / 23:12

  Onnea 1/2-vuotistaipaleesta!

  Meillä tuntuu maistuvan kaikki paitsi kaupan valmissoseet. Niille vaan yökitään vaikka muuten tuo lapsi on syötettäessä suu ammollaan kuin linnunpoikasella. :D Olen siis tehnyt kaikki soseet itse. Kasviksia saatan sekoittaa useampaa ja pakastaa annoksina muffinssivuoissa. Lihat pakastaa aina erikseen. Olen ostanut esim. maustamattomia kokonaisia kanafileitä ja paloitellut ne pienemmäksi ennen vähässä vedessä keittämistä. Kana kypsyy tosi nopeasti! Sitten vaan vedet pois (säästän osan lihasoseeseen sekoittamista varten) ja sit vaan sauvasekoittimella hienoksi. Hienontuu tolleen kuivana paremmin kuin nesteen kanssa. Sitten keitinlientä sopivasti sekaan ja pakastus jääpalamuoteissa.

 8. White
  27.11.2014 / 00:23

  Vinkki tuohon puuroiluun :)
  Musta nuo vauvapuurot on kohtuu kalliita varsinkin kun annokset rupeaa kasvamaan ja kun puuroa on aamuin illoin.
  Niitä mekin alkuun syöteltiin, koska ne on paljon hienojakosempaa, mutta sitten keksin sauvasekottimella ”jauhaa” hiutaleet hienoksi. Jauhan siis lasipurkkiin valmiiksi kuivahiutaleita ja siitä on mukava ottaa aina kerta annokseen, lisäks puuro kypsyy paljon nopeammin kun hiutaleet on rikottuja ja vauva ei köhi vaan suu tuntuma on pehmeä.

  • 27.11.2014 / 19:40

   Hyvä vinkki, kiitos! Olen itsekin katsonut, että hieman on puurolla hintaa… Annokset kun tästä vielä kasvavat kasvamistaan, niin taidan minäkin tehdä niitä itse! Kokeilen ainakin :).

 9. Mia
  27.11.2014 / 10:40

  Hei,
  Uusi lukija ilmoittautuu!
  Löysin blogiisi sattumalta lastenhuoneita googletettuani noin viikko sitten. Huomasin, että lastenhuone postauksesi oli melko tuore ja mukavasti kirjoitettu ja inspiroivin kuvin varustettu. Lisäksi huomasin kirjotuksia myös kissoista ja sisustuksesta ja olin myyty! Ajattelin, että näin lähekkäin kun on oman esikoiseni syntymän kanssa teidän pikku-M:n syntymä, ja kun on muitakin yhteisiä kiinnostuksen aiheita, niin olisipa mielenkiintoista lukea sinun tarinoitasi. Ja huh! Aloitin blogisi lukemisen siitä postauksesta, missä paljastat salaisuuden ja nyt n. viikon myöhemmin olen ajantasalla blogissasi (ja niissä kaikissa muissa, jotka jäivät lukematta tässä välissä).

  Monta kertaa teki mieli kommentoida, tuntuu, että monessa asiassa ollaan kipuiltu samoja asioita, kuten imetyksen aloittamista, kissojen sairastumista ja vauvan unien kanssa. Meidän esikoispoikamme on pian 4kk ja kohta taitaa meilläkin alkaa nuo kiinteiden kokeilut :) Meillä on lisäksi vanha kissa rouva täällä ja uusi koti, jota sisustaa, etenkin sitä lastenhuonetta :)

  Aivan ihanan inspiroiva blogi monessa mielessä ja sinulla on todella kiva tapa kirjoittaa, kiitos päivisin piristyksestä :) Niinkuin monesti olet kirjoittanutkin, tämä on vertaistukea monessa mielessä, myös meille lukijoille.

  Ihanaa joulunodotusta!

  • 27.11.2014 / 19:48

   Ihanaa, kiitos viestistäsi ja lämpimästi tervetuloa blogini pariin! Aina hirmuisen mukava kuulla, miten olette tänne päätyneet :).
   Kiitos vain itsellesi niin ihanasta palautteesta, tämä vasta piristikin! Todella mukava ”tavata” täällä muita samassa elämäntilanteessa olevia.
   Tunnelmallista joulunodotusta sinullekin, Mia!

 10. Johanna
  27.11.2014 / 19:25

  Meillä menee lihat itse tehtyjen kasvis soseiden joukossa. Olen siis soseuttanut kaikki kasvikset, lihat ja kalat erillisinä kuutioina, joista sitten teen sopivan miksauksen. Lihoista broisku ja possu maistuu parhaiten. Lihat ole soseuttanut erittäin hienoksi tahnaksi blenderissä tilkan keitinliemen kanssa(siis keittäen ensin lihat kypsensin). Sitten pakastin ne nokareina leivinpaperin päällä ja siirsin niiden jäädyttyä pakastepusseihin. Tietysti eri lihalajit omiin pusseihin. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.