Pari kalustehaavetta

 

Olen joskus kauan sitten maininnut, miten tykkään silloin tällöin tehdä mielestäni kauniista tuotteista kollaaseja. Tuotteista, jotka miellyttävät silmää ja sitten sellaisista tuotteista, joita ihan oikeasti jopa omaan kotiin haaveilee. Näiden lisäksi joukossa on myös sellaisia haaveita, jotka myös joskus on aikeissa toteuttaa! Tällä kertaa kurkin valikoimaa Stockmannin verkkokaupasta, sillä lahjakortti polttelee taskussa… Kyseessä on lahjakortti, jonka sain palkinnoksi äänestäessänne blogini vuoden inspiroivimmaksi sisustusblogiksi – kiitokseni vielä! (Kurkkasin muuten tämän kuukauden tauon jälkeen tuota Pää pyörällä -postaustani ja kohottelin kulmiani postauksen kuvavalinnoilleni :D. Olin todellakin pää pyörällä!) Pikainen verkkokauppakierros, jolta muistiin päällimmäisinä jäivät nämä:

Kuvakansiot1

 

Artekin kaunis Siena-tyynynpäällinen sekä haave vuosien takaa: Woodnotesin K-tuoli (joka on vastaavissa kollaaseissani nähty aiemminkin). Tuolista olen vasta saanut päätettyä värin: valkoinen. Mutta olisiko se tuolla kieltämättä käyttömukavammalla keinuvalla jalalla (arvokkaampi vaihtoehto) vai sitten sillä toisella jalalla, joka miellyttäisi enemmän silmääni (sekä säästötiliäni), siinäpä miettimistä seuraaviksi haavevuosiksi… :)

Toinen ei ihan niin pitkäaikainen kalustehaaveeni on kollaasissa näkyvä Artekin E60-jakkara. Muistatteko Herkulliset pöydät -postaukseni kuukausien takaa? Ihastelin siinä pieniä sivupöytiä, mutta sitten keksin, että tuossa jakkarassahan olisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla: jakkara ja pikkupöytä! Jakkara voisi lisäistuimen lisäksi toimia sekä sivupöytänä että vaikka yöpöytänä; suurempaa kun ei tällä hetkellä vauvan sängyn vuoksi sänkymme viereen mahdu. Haaveissani tuo jakkara olisi sävyltään koivu-valkoinen, mutta sitten tullaan toiseen pähkäilypähkinään, nimittäin istuimen materiaaliin: maalattu vai laminaatti? Maalattu miellyttää silmää enemmän, sillä siinä myös istuinosan reunat ovat valkoiset, mutta olisikohan laminaatti kestävämpi – kokemuksia kenelläkään? Tuo mustakin on tosi kiva versio, siinä istuinosa on linoleumia. Onko sinulla jokin pitempiaikainen kodin kalustehaave ja aiotko ehkä jonain päivänä sen myös toteuttaa?

Flunssa on edelleen päällä, joten seuraavaksi oikaisen humisevan pääni kanssa vauvan viereen päivänokosille. Haaveilemisiin!

(Tuotekuvat lainattu Stockmann.)

 

Comments

 1. piitzi
  25.11.2014 / 12:41

  Mä ottasin ton jakkaran ja jättäisin säästötilin kasvattamaan sisältöään ;) Tuo musta olis komia mutta kallistuisin silti maalattuun versioon, se on varmaan helpompi uudistaa joskus aikanaan jos sellaista tarvetta ilmenee :)

 2. 25.11.2014 / 12:47

  Kyllä on iso haave, nimittäin Egg-tuoli! Säästäminen jo aloitettu…
  Itselläni on K-tuoli sillä toisella jalalla ja kiva on sekin, vaikka haaveilen myös tuosta pyörivästä… Aina niitä haaveita täytyy olla :) Sisustajalla taitaa olla useitakin yhdellä kertaa, hih :D

  Tein muuten itse 2 tuollaista mustavalkoista tyynynpäällistä Artekin kankaasta, kun sattui kerran olemaan kampanjahinnalla vielä kangaskin. Keltainen kangas odottaa kevättä ja lastenhuone saa varmaan sekin oman piristyksensä. Ihana kangas, ajaton ennen kaikkea!

  • 25.11.2014 / 13:12

   Todellakin: aina täytyy olla haaveita! Ja mulla ainakin aina jotain, mihin säästää rahaa, koska se vain on niin mukavaa puuhaa :D. Ja juups, tuttu on myöskin tuo ”useita haaveita yhdellä kertaa” -tunne.
   Oi se keltavalkoinen on kyllä tosi herkku!

 3. 25.11.2014 / 13:24

  Hyvät haaveet !
  Meillä on itseasiassa nuo kaikki ja suosittelen ehdottomasti K tuolia tuolla keinujalalla. Ensinnäkin se on äärimäisen mukava käytössä ja minun mielestäni se taittojalka tuo vähän ”halpis” ulkonäkövivahteen tuoliin. Omasta mielestäni tuo keinujalkaominaisuuden sisältämä jalka on huomattavasti tyylikkäämpi ja viimestelymmän näköinen. Itse istun aina tuolissa jalat rahilla joten suositteeln myös sen hankkimista jos tuolin hankkii.
  Meidän kaikki Artekin jakkarat on kokonaan maalattuja (3 valkoista ja yksi musta) mutta jos ostaisin sellaisen missä jalat olisivat koivua, ostaisin laminoidulla istuimella, eli ääni sille :)

  Minullakin on muutama haave mutta isoin ongelma taitaa olla ettei haaveille ole paikkaa tai niiden hankinta ei ole perusteltua… Eli haluaisin Vitra Uten.Silo lokerikon mutta ei ole sille paikkaa ja Karuselli-tuolin mutta hinta on järkyttävä ja meillä on jo sohva ja kaksi nojatuolia joista pidän todella paljon… varmasti muitakin haaveita löytyy mutta nuo nyt ehkä sopivat parhaiten tähän yhteyteen :)

  • 25.11.2014 / 19:13

   Sun kuvissa olen sitä aina kuolannutkin! Onko teillä muuten tuosta tuolista kapea vai se leveämpi versio? Siinäkin yksi pähkinä sitten mietittäväksi :D. Heh, mun mielestä sen edullisemman version jalka on kauniimpi. Jotenkin tuo pyörivä tuo mieleen hieman jonkin konttorituolin, mutta huomattavasti mukavampi siinä on kyllä istua!
   Saanko kysyä, miksi ostaisit koivujalkaisen laminoituna? :)
   Voi apua, tuo onkin paha! Että mitäs sitten kun tila/tarve yksinkertaisesti loppuu :/… Uusi talo? :P

   • 26.11.2014 / 13:27

    Ahaa, sinäkö se oletkin ;) Meillä on se kapeampi, mä en näe tarvetta sille leveämmälle kun se on mulle yksin liian leveä ja ei siihen kahta mahdu, eli en oo vielä hiffannu mitä ylimääräsellä sivutilalla sitten tehdään :D Mä joskus oon sillai poikittain tuolissa jalat koukussa ja siinä kapeammassa mahtuu sittenkin olemaan. Mutta se rahi on musta ehdoton hankinta tuolin kanssa.
    Jalka… olis konttorimainen mutta se iso levy tekee mun silmään sen ettei ole. Mutta kaikilla silmä sanoo vähän erilailla näitä jutuja, onneksi sillä muuten kaikki huonekalut olisivat samanlaisia!

    Mä en osaa ehkä selittää miksi ottaisin sen laminoidun version… Laminoitu näyttää mun mielestä harkitummalta ja tyylikäämmältä. Maalattu yläosa on vain maalattu, siinä laminoidussa tuolin muotokieli tulee paremmin esille sekä se että istuinlevy on todellakin paksu eikä sellainen litusta kuin halpiskopioissa. Jotenkin musta se maalattu sopii jos tuoli on kokonaan maalattu mutta tuossa 50/50 versiossa näyttää paremmalle kun jalkojen lisäksi reuna sekä ihan ohut kaistale istuintasoa ei ole ”maalattu” Ehkä maalattu istunlevyosa antaa vähän sellasen DIY vaikutelman… (Jossa ei siis ole mitään mikään kun se on oikea DIY!)

    On jotenkin todella levollista olla tilanteessa, että kauniita asioita voi katsella muualla kun tietää ettei ole omassa kodissa tarvetta tai paikkaa, koska niillä paikoilla on jo ensisijaisesti hankitut kauniit ja käytännölliset esineet ja huonekalut. Ja jää muuten matkakassaan paljon enemmän rahaa ;)

    Ps. Meillä on muuten se Artekin ruokapöytäkin, minkä Jii hakkasi pilalle pienenä lusikalla :D

    • 26.11.2014 / 18:27

     Hyvä tietää, kapeampaa olen itsekin suunnitellut.
     Olen samoilla linjoilla tuon jakkaran suhteen. Se laminoitu näyttää sen istuinosan reunan vuoksi jotenkin viimeistellymmältä ja perinteisemmältä Aallon jakkaralta :).
     Auts tuolle ruokapöydälle!

  • 25.11.2014 / 19:16

   Heh, ei ihan meidän kodin tyyliä, vaikka olisihan tuo melkoinen katseenvangitsija missä tahansa :). Kätevä ja kekseliäs, monta kärpästä yhdellä iskulla! Mun mieleen on se puinen runko :).

 4. Mari
  25.11.2014 / 17:41

  No juurikin tämä samainen K-tuoli ja ihan samat pähkäilyt!! :D Oletko istunut tuossa pyöreäjalkaisessa? Kun ensimmäisen kerran sellaiseen istahdin, oli se rakkautta ensi-istumalta ja näin mukavuus otti pienen etuaskeleen toiseen jalkaa nähden. <3 Ja sitten edelleen se Artekin ruokailuryhmä, mutta sen toteuttaminen on täysin pois laskuista. :( K-tuolin voisi saada lähempänä, onhan se jo yli pari tonnia halvempi! :D

  • 25.11.2014 / 19:18

   Olen istunut ja eihän siitä halunnut nousta ollenkaan! Istumismukavuudessa päihittää kyllä sen edullisemman mennen tullen ja sehän kai se tärkein ominaisuus nojatuolissa loppujen lopuksi on.
   Jatkamme haaveilua… :)

 5. HannaKoo
  25.11.2014 / 18:18

  Mulla on haaveissa ollut Artekin ruokapöytä ja tuolit. Mallia en ole vielä osannut päättää, eikä niitä ole tarkoitus vielä lähitulevaisuudessa hankkiakaan. Vasta sitten kun niihin ei enää pikkukädet lusikalla hakkaa ;) Toisena haaveena on ollut kaksi Sectoa keittiönpöydän päälle, mutta siihen taitaakin pian yksi Octo eksyä :D

  • 25.11.2014 / 19:19

   Oi, Sectot on niin kauniita! Toki Octokin! Jaa mistäs se Octo teille eksyy, et kai sitä kisaa voittanut?? Voi onnekas jos niin kävi!

   • HannaKoo
    25.11.2014 / 19:49

    No siitä Vepsäläisen kisastahan se voitto napsahti :)

 6. johanna
  26.11.2014 / 17:37

  Hankin k-tuolin vuosi sitten hulluilta päiviltä kun sen sai huomattavasti edullisemmin. Ja siis nimenomaan tuon pyörivän ja kapeamman. Voin suositella lämpimästi. Harmittaa kun en silloin ottanut rahia myös, sen aion vielä joskus hankkia. Toivotaan, että haaveesi toteutuu.

 7. pia
  26.11.2014 / 20:25

  Meillä on tuo jakkara mustalla linoleumimla. Erittäin hyvänä on säilynyt ja on mielestäni upein kaikista Aallon e60 jakkaroista. Ja ehdottomasti 4-jalkaisena :) on tukeva ja laadukas. Meillä käytössä sohvan vierellä. Tulee istuttua ja käytettyä laskutilana.

  • 26.11.2014 / 23:06

   Onpa kiva kuulla kokemuksia, kiitos että kerroit! Itsekin ajattelin heti, että 3-jalkainen ei ole se paras vaihtoehto :).

 8. Sara
  27.11.2014 / 09:36

  Minä haaveilen tammisesta ruokapöydästä ja seiskatuoleista. Väri on vain päättämättä: mustat vai valkoiset tuolit. Mutta ne ovat olleet haaveena jo vuosia ja olen odotellut sitä, muuttuuko mieli ja toisaalta sitä, että lapset kasvavat. Haave alkaa olla siinä vaiheessa, että kohta sen voisi toteuttaakin. Sopivan ruokapöydän löytäminen tuottaa kyllä tuskaa. Haluan kevyen ja modernin jatkettavan pöydän, jossa lisäkappale on päässä eikä siinä keskellä. Mutta eiköhän sellainenkin joskus löydy!

  • 27.11.2014 / 19:42

   Ihana haave! Mulle tuolien värivalinta olisi helppo :). Oletko miettinyt ruokapöydän teettämistä? Saisi ainakin kerralla juuri haluamansa kaltaisen.

 9. hheidi
  27.11.2014 / 18:41

  Suosittelen K-tuolia laippajalalla! Kuten olitkin kommentoinut, tuoli on paljon parempi istua kuin edullisempi versio. Toisin kuin aiempi kommentoija, mä en koe rahia tarpeelliseksi. Tai ainakaan hintansa arvoiseksi. :D

  Me ostettiin K-tuoli vuosi sitten hulluilta päiviltä ja näköjään se oli tänäkin syksynä myynnissä, mutta satasen kalliimmalla. Jospa se tulis taas ens syksynä, niin saisit säki maailman mukavimman tuolin. ;D

  • 27.11.2014 / 19:43

   Täytyypä itse testailla sitä rahiakin seuraavalla kerralla! Voi kyllä olla, että mulle se olisi turha, koska mulla on paha tapa vetää jalat aina kippuralle ja istua osittain niiden päällä :/.
   Toivotaan jatkossakin tuollaisia tarjouksia! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.