Viittä vaille joulukuu

 

Marraskuun viimeinen päivä. Ensimmäinen adventti. Tänään syttyy siis odotuksen kynttilä. Kurkkasin viime vuoden ensimmäiseen adventtiimme; tuolloin tämä odotuksen kynttilä oli oikein osuva monellakin tapaa :).

032

Tuon betonisen kynttilänjalan ostin heinäkuun helteillä Clas Ohlsonilta. Sitä näkeekin nyt paljon blogeissa. Se on kätevä, sillä siinä voi polttaa sekä kruunukynttilää, lämpökynttilää että pöytäkynttilää! Jälkimmäisen kanssa on tällä hetkellä mun lemppari.

044

070

Betoninen kynttilänjalka ja puualusta näyttävät silmiini kivalta yhdistelmältä. Näissä kuvissa vilahtava tonttu on uusin asukkaamme, tykästyin valtavasti sen yksinkertaiseen ja aavistuksen kujeilevaan lookiin! Ostin sen viikolla, kun olin vauvan kanssa S-marketissa ruokaostoksilla.

Alkuviikosta kotiimme päätyi jo muutama joulukukkanen, kuten Instagram-kuvistani näkyikin. Amarylliksen sain äidiltäni, kaksivanainen kaunotar. Leikkasin toisen varren maljakkoon, toinen vielä ruukussaan nupulla. Yhden valkoisen hyasintinkin ostin, laitoin sen lasimaljakkoon. Tykkään siitä eniten tuollaisena, kun sekä juuret että sipuli näkyvät. Mullan voisi hyvin pestä poiskin, kuten Suvi oli tehnyt; sitä voisinkin kokeilla seuraavan kohdalla! Kiva toki näinkin, jolloin juuret näkyvät hauskasti litistyneinä ja korostuvat mustaa multaa vasten. On muuten yllättävän voimakastuoksuinen tämä yksilöni, vaikka valkoisen pitäisi olla tuoksultaan miedoin. Saapa nähdä, joudunko laittamaan sen johonkin perimmäiseen nurkkaan… Ja tuleeko näitä enää edes seuraavaa :P.

030

059

En ole muuten koskaan tehnyt minkäänlaista adventtikynttelikköä numeroineen päivineen. En tänäkään vuonna. Meidän adventtikynttelikön virkaa toimittaa Ferm Livingin String-kynttelikkö, joka näkyi mm. pyhäinpäiväisessä Marraskuun ensimmäinen -postauksessani.

107

Nyt viides vuodenaikani, joulu, on virallisestikin alkanut! Nyt viimeistään kannattaa olla varuillaan, sillä tontut ovat liikkeellä… Ei ikinä tiedä mistä sellainen ilmestyy, kun päänsä kääntää!

picasion.com_4433dcc9e6f64a2f7f4dfa96b9f812fe

 

Comments

 1. taikku
  30.11.2014 / 16:52

  ihanana näköistä rauhallista joulun aikaa ,,nuo veikeät tonttut ovat ihanan näköisiä ole itsekkin ostellut muutaman kotiin ovat sellaisia vanhoja tonttutonttuja ,leppoisaa joulukuun alkua

 2. 30.11.2014 / 18:42

  On tuo amaryllis kyllä niin kaunis! Nimenomaan valkoisena. Meillä odotellaan vielä nuppujen aukeamista :). Tuo string -kynttelikkö on kanssa tosi kiva, pitänee itsellekin hankkia sellainen!

  • 30.11.2014 / 20:16

   On, todella kaunis! Sellainen pitää nyt löytyä kotoa kyllä koko joulukuun ajan.

   Hei muuten, mikä kuva sulla näkyy tässä postauksessa neljäntenä? Ihmettelen tuota, sillä kännykällä ja iPadillä siinä näkyy mun kaksi vuotta vanha kuva (lumimaisema), mutta läppäriltä näkyy tuo mikä pitääkin eli hyasintti ja musta kynttilä.

 3. 30.11.2014 / 22:03

  Hei meillä myös samanlaisia ongelmia postausten ja sivupalkkien kuvien kanssa, kun selaa puhelimella (iPhone).

 4. 30.11.2014 / 22:05

  Mulla näkyy neljäntenä ikkunanurkkaus, sekä läppäriltä että puhelimesta katsottuna. Tätä kuvien sekoittumista on havaittu muuallakin, syy vielä tuntematon. Outoa!

  • 30.11.2014 / 22:10

   Omituista, että mulla näkyy ikkunanurkkaus iPhonella ja iPadilla, mutta läppäreillä ei (eivät ole Applen). Onko sulla Applen laitteet et johtuuko jotenkin siitä? :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.