Pikkujoulu vaatii…

 

… mitäs muutakaan kuin pikkujoulukuusen!

024

Mutta lisäkuvia myöhemmin, nyt alan viettämään pikkujoulua täällä kotona, ihan oman perheen kesken. Voisiko ollakaan parempaa! Herkkua on täällä monenlaista, moonenlaista ja sitä rataa… Ja jos oikein lähtee lapasesta, on illalla luvassa myös poreammeeseen pulahtamista! Taidan kuitenkin aloittaa tuosta pikkujoulukuusestani; vaatii vielä hieman hiomista. Tip-tap teillekin!

 

Comments

 1. taikku
  29.11.2014 / 16:55

  ihanan näköineen kuusi ,,,minulla ja papalla täällä samat jutut laitetaan kuusta juhla kuntoon ,,ja valkoinen ja pehmeitä koristeita ja muutama juhla pallo ja erityisen tärkeät tyttö ja poika tontut jotka ovat omien lasten tekemät ja ovat oleet kuusessa joka joulu,,….hauskaa pikkujoulua koko perheelle

 2. J
  1.12.2014 / 18:48

  Todella kauniin näköinen kuusi! Olen lukenut blogiasi pitkään, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi kommentoida. Juttujasi on tosi kiva lukea ja teillä on mielettömän kaunis koti. Olen saanut paljon inspiraatiota meidän kotiin, jonka olemme rakentaneet muutama vuosi sitten. Tuohon vauvan nukkumiseen liittyen aloin oikeastaan kommentoimaan, koska meidän 4 kk ikäisen pojan unet takkusivat myös hetken aikaa pahasti. Yöllä heräiltiin monta kertaa ja päiväunet olivat tosi lyhyitä ja levottomia. Vauva hinkkasi kovasti hampaitaan ja ajattelin, että ne ovat syynä huonoihin uniin, koska oli aikaisemmin nukkunut melko hyvin. Hereillä ollessaan oli kuitenkin tosi hyväntuulinen ja jopa varsinainen hymypoika. Kun pojalle tuli polvitaipeisiin punoitusta ja korvan taustat kuivuivat, soittelin neuvolaan, koska epäilin jotain allergiaa (miehelläni on ollut pienenä tosi paljon allergioita). Meillä on neuvolalääkäri tällä viikolla, mutta neuvolantäti ehdotti kokeilemaan maidotonta dieettiä (imetän vielä ja kiinteitä emme ole ehtineet aloittaa). Ihmeekseni maidoton dieetti näyttää toimivan, koska meidän unet ovat parantuneet huomattavasti! Eli en tiedä onko pojalla joku lievä maitoallergia, mikä on sinällään kurjaa, mutta se onneksi menee usein ohi melko nuorena. Olette varmasti miettineet kaikki allergiamahdollisuudet ja en usko, että teidän pojalla on sellaisesta kyse, mutta ajattelin kuitenkin kommentoida :) Meidän vauva kyllä myös prupsutteli tosi paljon, joten senkin takia aloin allergiaa epäilemään. Itse olin kuitenkin ajatellut, että allergia aina oireilee niin rajusti, että vauva on tosi itkuinen. Tiedän kuitenkin muutaman muunkin tapauksen, jossa allergia on ilmennyt pääosin vain huonounisuutena. Korvatkin kannattaa varmuudeksi tsekata, muutaman kaverin vauvalla on ollut korvatulehdus ilman mitään muita oireita. Varmasti olet kaikki nämä vaihtoehdot jo miettinyt, mutta kommentoimpa kuitenkin. Hurjasti tsemppiä ja toivottavasti teidän unet parantuvat kohta. Kokemuksesta tiedän, että huonoilla öillä ja siihen päälle huonoilla päiväunilla omaa aikaa ei käytännössä ole ja se on välillä tosi rankkaa. Onneksi vauvan hymyt ja naurut pelastavat väsyneimmänkin päivän. Ihanaa joulun odotusta koko perheelle!

  • 3.12.2014 / 08:53

   Kiitos J, aivan ihana blogipalaute!
   Kiva että kommentoit, kaikki neuvot ja vinkit on tervetulleita ja poissulkumenetelmällähän tässä on mentävä :). Unikouluakaan ei voi aloittaa, ennen kuin sairauden/allergian mahdollisuudet on poissuljettu. Meillä on parin viikon päästä neuvolalääkäri, jossa tutkitaan vauva, myös korvat. Tuli mieleen tuosta, kun sanoit, että korvantaustat kuivat, että meidän vauvalla olen nyt huomannut samaa. Toki sekin voi johtua ihan tästä alkavasta talvesta, että iho on kuivempi… Oliko teidän vauva pelkällä rintamaidolla eli et antanut korvikkeita? Meillä on ja silloin maitoallergia on huomattavasti epätodennäköisempää, koska minun nauttimat maitotuotteet on jo kertaalleen prosessoitu, jolloin maitoproteiinin määrä on tosi alhainen. Toki silloinkin tuo on mahdollista! Taidan nyt itsekin kokeilla jättää kaikki maitotuotteet pois, niin sittenpä sen huomaa. Kuinka pian tuo teillä näkyi/auttoi? Jätitkö ihan kaikki maitotuotteet täysin pois?
   Kiitos vielä lämpimästä viestistäsi ja tsempeistä, lämmittää mieltä kovasti! Tunnelmallista joulunodotusta teidänkin perheelle :).

   • J
    4.12.2014 / 09:38

    Juu meidän vauva on ollut myös kokonaan rintamaidolla, toki olemme joskus antaneet myös korviketta omien menojen aikaan. Päiväunet paranivat jo muutaman päivän jälkeen maidon lopettamisesta, mutta nyt sitten yllättäen on ollut taas muutama huonompi päikkäripäivä :( Eli katsotaan nyt auttaako tuo maidon poisjättö kuitenkaan vai onko tämä nyt vaan joku levottomien unien vaihe (hampaita tms.). Ja en tosiaan usko, että teillä on tästä kyse, miehelläni on vaan ollut pienenä käytännössä kaikki allergiat, niin siksi olen herkempi niitä epäilemään. Jos päätät kokeilla maidotonta, niin kannatta ottaa sellainen 2-3 viikon jakso kokeiluun, koska maitoproteiini voi ilmeisesti vaikuttaa jotenkin pidempään. Yhdellä ystäväni lapsella on maitoallergia ja äiti oli aikanaan testannut maidotonta viikon verran, mutta se ei ollut vielä auttanut, joten allergia selvisi vasta myöhemmin. Ja ruokavalion pitäisi olla tosiaan ihan täysin maidoton/maitoproteiiniton, että saa kunnollisen testin. Ja sitten neuvolassa vielä neuvottiin, että jos maidoton auttaa, niin sitten pitäisi ottaa maito takaisin ruokavalioon hetkeksi ja katsoa palaavatko oireet. Jos meillä sattuisi tämä maidoton auttamaan, niin monet jouluherkut jäävät väliin :( Naureskelinkin miehelleni, että viime joulu oksennettiin ja nyt sitten ei saa syödä mitään :) No mitäpä sitä ei lapsensa eteen tekisi ja olisihan se hyväuninen joulukin aikamoinen joulumahja! Nyt tuolla ollaan jo nukuttu ekoilla päikkäreillä rauhassa tunnin verran, eli kyllä minulla pieniä toiveita on tämän kokeilun toimimisesta. Kivaa päivää teille!

    • 4.12.2014 / 12:31

     Olin nyt eilen sitten ensimmäisen päivän maidottomana. Yllättävän monessa tuotteessa sitä maitoproteiinia on, huoh… Mulle terveydenhoitaja sanoi, että kaksi viikkoa olla tällä maidottomalla, niin selviäisi. Sanoi myös, että tämä ikä on vauvalle muutenkin sellainen ikä, että unet voi olla huonoja. Että saapa nähdä. Ehkä jos jouluksi ottaisi sitten sen testijakson ja maitotuotteet takaisin, niin saisi jouluruokia herkutella :D.
     Kiitos, kivaa päivää teillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.