Pieniä joulukuvia

 

Heippa pitkästä aikaa! Tai pitkästä ja pitkästä; kaksi vuorokautta oli välissä :). Tuntuu kuitenkin siltä, kuin olisin pitänyt ainakin viikon blogiloman! Oli hieman teknisiä ongelmia eilen (sain muutaman sähköpostitiedustelunkin), joten päätin sitten suosiolla pitää tietokoneen suljettuna. Nyt taas pelittää ja uusi viikkokin on startannut! Eilen sanoin miehelle, että hänelläkin enää kaksi kokonaista työviikkoa ennen joulua, sitten pari leppoisampaa, osittaista lomaviikkoa. Onpa mukavaa!

Monenlaista jouluista on jo ehditty tekemään ja kokemaan. On ihasteltu ensimmäisiä joulukukkia, herkuteltu glögiä & pipareita (nuo appelsiinipiparit; niin herkullisia!), leivottu joulutorttuja useampaankin otteeseen, laitettu kotiin joulua ja vain fiilistellen odotettu tulevaa.

Kuvakansiot1

Kissoillakin jo joulu(kinkku) mielessä! Kirjoittelen heidän kuulumisiaan lisää joku päivä. Joululahjoja täytyisi varmaan alkaa pikkuhiljaa hankkimaan, olen ostanut vasta yhden! Hieman vaikuttaa nyt kaikkiin jouluvalmisteluihin tämä vaihe… Toivottavasti ei kuulosta miltään valitusvirreltä, sellaiseksi en tätä tarkoita, vaan toteanpa vain, että meillä ei edelleenkään nukuta. Välillä oli parempi kausi, kun molemmat alahampaat olivat puhjenneet, mutta sitten palasimme taas tähän tyyliin. En enää edes muista, montako viikkoa olemme taas eläneet näin (muistaakseni kolmas viikko alkoi juuri), mutta herään vauvan kanssa joka yö tunnin välein eikä hän rauhoitu kuin rinnalle. Pisin unipätkä sijoittuu aamuun; yleensä klo 6.30-9.30 meillä nukutaan heräämättä. Että tuollaisilla yöunilla on hiukan veto pois. Varmasti saman kokeneet tietävät, miltä tämä tuntuu. Satunnaiset huonot yöt ovat täysin eri asia kuin tällainen pitempi vaihe. Lääkäri on ensi viikolla, sitä odotellessa! Vaikka mitä on kokeiltu, mutta ei tunnu olevan apua. Unikouluakaan ei voi aloittaa, ennen kuin sairaudet/allergiat on poissuljettu. Olisiko nyt sitten kuitenkin kyse ylähampaista, sillä ikenet pullottavat aika lailla… Kyllä tulevat tuskalla, jos näin on! Eipä tässä muuta kuin päivä ja yö kerrallaan kohti joulua!

Kuvakansiot1-001

Vauva nukkuu päiväuniaan, joten taidan nyt itsekin oikaista tähän sohvalle. En yleensä ehdi nukahtaa vauvan päiväunien aikana, siitä on aiheutunut mulle hieman paineitakin jo, joten en enää edes yritä. Mutta nyt sohvalle ja kisut kainaloon (tai vanhempi kisu, eihän tuo nuorempi sellaisesta piittaa)! Kivaa viikkoa ja ai niin, meillähän juhlitaan tänään jo seitsemän kuukauden ikäistä aarretta! <3 

 

Comments

 1. Nimetön
  8.12.2014 / 14:08

  Heippa! Tiedän tasan miltä noi yöheräilyt tuntuu! Meillä poitsu nyt vähän yli 6kk. Hän oli myös tottunut heräilemään 30min-2h välein joka yö tai oikeastaan tottunut rinnalle aina kun herää. 5kiinteää ateriaa syö päivällä ja on iloinen ja tyytyväinen vauva,joten arvasin itse ja soitin myös neuvolaan niin suositteli pick up put down unikoulua. Voin kyllä nyt viikon kokeilun jälkeen suositella! Koko ajan menee yöt paremmin! Ja näin 7kk putkeen todella huonoilla yöunilla voin sanoa että nyt tuntuu hyvältä kun molemmat saamme koko ajan nukkua pidempiä unipätkiä! :) tsemppiä sinne teille! Kiitos sinulle mukavasta ja kauniista blogistasi! :)

  • 8.12.2014 / 19:30

   Onpa kiva kuulla muiden kokemuksia! Juuri tuo sama unikoulumenetelmä tulisi kyseeseen meilläkin, se on tarpeeksi lempeä eikä vauvaa itketetä/jätetä yksin. Mietin tuossa vain sitä, että loppuuko siihen yösyötöt ja mistä tietää, onko sittenkin nälkä kun itkee..? Ja jos sitten ottaa kerran rinnalle syömään, onko se heti takapakkia…
   Tosin meillä unikoulu ei tule ajankohtaiseksi vieläkään. Nimittäin tänään vauva nukkui aika pitkät päikkärit (1,5h), joiden jälkeen huomasin yläetuhampaan alareunan jo pilkottavan ikenistä… Täällä tulee parin kuukauden sisällä näköjään neljä hammasta, sillä toinenkin yläetuhammas pullottaa ikenissä jo. Meillä ei ehkä tänä vuonna enää nukuta :D.
   Onko teidän vauvalla jo hampaita? Tosi mahtava juttu, että unikoulu tepsi ja saatte nukuttua paremmin!

   • Nimetön
    8.12.2014 / 23:04

    Meillä neuvolassa suositeltiin että yösyötöt loppuu siihen. Aluksi se hirvitti mutta sanoivat että 6kk jälkeen ja kun päivisin syö 5 kiinteää ateriaa niin ei tarvi enää yöllä syöttää. Aluksi tein isomman annoksen ilta puuroa ja annoin rintaa paljon juuri ennen nukkumaan menoa varmistaakseni että ei olisi yöllä nälkä. Ensimmäisenä yönä tietenkin hamusi rintaa ja toisena vähän, mutta sen jälkeen hoksasi että maitoa ei enää tule ja tyytyy halitteluun <3 pikku nuha tuli tässä välissä, silloin heräiltiin useasti ja meinasin jo luovuttaa mutta päätinkin että nukutan pojan sylissäni turvassa ja lasken sänkyyn ja nuhan jälkeen oli taas helppo jatkaa pick up put downia :) enää herätään n. 2-3 kertaa yössä. Pojalla tuli 2 alahammasta 5kk iässä. Teillä tehdään nyt urakalla hampaita, jospa tuon ylähampaan puhjettua olisi sopiva aika kokeilla unikoulua :) se aluksi tuntui minusta kurjalta, mutta voi sitä tunnetta kun ensimmäisen unikouluyön jälkeen saat aamulla imettää!!! Ihanaa!!! :D <3

    • 9.12.2014 / 12:15

     Ihan totta; tehokkailla iltatankkauksilla varmasti kyllä pärjää yön yli. Nukkuuko teidän vauva miten pitkiä öitä? Meillä 11-12 h, joten johonkin väliin täytyisi varmaan maitotankkaus ottaa… Kysynpäs neuvoja ensi viikon neuvolakäynnillä! Toki ensin täytyy katsoa, miten yöt sujuvat sitten, kun hampaat eivät enää vaivaa. Silloin, kun alahampaat olivat puhjenneet, nukkui yöt (12h) kahdella herätyksellä. Olin siihen oikein tyytyväinen. Tosin vain toisella herätyksellä oli nälkä… :)

 2. Emma
  9.12.2014 / 22:56

  Voi sitä hampaiden tuloa. Mikähän siinäkin on että ne pitää niin rytinällä tehdä. Meillä on molemmilla pojilla ollut sama juttu. Aina vähintään kaksi hammasta puhkee yhtäaikaa. Varmasti koskee! Puhkeamisen huomaa myös meillä siitä että lämmin ruoka ei maistu. Maito kylmänä ja hedelmä/marjasoseet tekevät vaan kauppansa. Lämmin varmaan vihloo ientä. Minä olen rohkeasti antanut lääkettä yöksi. Niin ollaan saatu edes jotenkin nukuttua puolin ja toisin. Usein lääkkeen antoa aristellaan mutta otanhan itsekin särkylääkettä jos hampaaseen koskee. :)Suosittelen kokeilemaan sitä. Lapsille tarkoitetut lääkkeet ovat kuitenkin turvallisia käyttää.

  • 10.12.2014 / 11:14

   No niinpä! Pareittain tultava… En olekaan mitenkään lääkevastainen ja meillä on sekä suppoja että nestemäistä Panadolia; molempia olemme kokeilleet, kun on ollut tarpeen. Viimeksi siitä ei kuitenkaan ollut mitään hyötyä :/. Viime yönä olisi kyllä varmasti ollut järkevä antaa, heräsi varmaan kymmenen kertaa itkemään… No ensi yönä sitten, jos sama meno jatkuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.